Bende çalışmayı sevenlerdenim
Kendi param varken istediğimi alıyordum ama şimdi evdeyim yarını düşünmek bi ihtiyacımı düşünmek zorunda kalıyorum.
Hem sskm da var en azından ileride emeklide olacağım
Evde oturmakta sıkıcı ayrıca eşinizin düzeni bozulmayacak diye geçmişi düşünmemek çalışmamakta pek mantıklı değil
Benim erkek arkadaşımda başta çalışmamı istemedi sonra bana boşanma ya da ölüm durumunda hak talep etmeni istemiyorum dedi bende ozaman maaşımı ver ssk mı yap olur dedim yan çizdi
Hatta ileri gidip bana yıpranma parası ver dedim şu yabancılardaki gibi komik dedi
Şimdi bu adama güvenmek mümkün kü ayrıca evlenince işler genelde değişiyor çünkü adamın parası oluyor
Sevgilin şimdi tek kişilik yaşıyor evlenince kira fatura giderler derken aldığın gözüne batabilir maddi durumu çok iyiyse ve bişey demezse tabii ki ?
Bunu yapmayan evli erkek bence çok çok az. Ynai birgün demez iki gün demez ama mutlaka kıyafet, makyaj, çanta, ayakkabı alışverişine karışır hatta istemez. Yani çalışan bayan gibi rahat bu alışverişlerini yapamıyorlardır hoş çalışan bayan da yapamıyor ya maaş kartını eşine kaptıran var..
Okuldan mezun olduktan sonra 1.5 sene iş bulamayıp evde oturmuştum. Babam hergün bana harca kızım diye harçlık bırakırdı ve bu annemin gözüne çok batardı çünkü ona 1 lira bile vermezdi :)) ama benim öyle zoruma giderdi ki. Derdim baba verme, ihtiyacım yok. Birinden para almak, para istemek çok zor, çok zoruma gider benim. Ortak yaşam bile olsa para kimseyde söz hakkı da güç de onda oluyor bir yerde ona mahkum oluyorsunuz..
Ayrıca arkadaş işten gelince size 2 saat kalıyor demiş, bu şekilde birçok yorum okudum.
Yani siz çalışsanız da çalışmasanız da kocanızla vaktiniz yine 2-3 saat olacakki çünkü adam çalışıyor. Sabah çıkıyor akşam 7-8de belki gelecek eğer memur değilse..
Ki iş yorgunluğu, iş stresinden konuşacak hali bile olmayacak veya canı istemeyecek. Szi evde bütün gün dinlenmiş olduğunuz için konuşmak isteyecesiniz ama adamın canı iki laf etmek istemeyecek, siz konuşurken he he diye geçiştircek, dinlermiş gibi yapacak, Sonra yemek yiycek siz sofrayı toplayacaksınız, bulaşığı yıkayacaksınız veya makineye atacaksınız e yemek, ortalığı toparlama yine olcak akşam 9-10. Bir saat sonra belki yatılacak.
Ayrıca hergün evde oturmak bir müddet sonra çok sıkıcı gelmee başlıyor ki hergün hergün misafir çağırıp, misafirliğe de gidilmez.. Can sıkıntısından artık kendinizi temizliğe veriyorsunuz, titzlik hastalığı başlıyor bu hem eşinizi hem kendinizi yıpratır...
Çalışmak güzeldir, maaşıyla sigortasıyla kadının güvencesidir. Ki uzun zaman çalışma hayatından uzak kalınca iş bulmask da zorlaşıyor.Eşime birşey olursa çalışırım dersiniz ama ha diyince iş de bulunmuyor hele ki yaş 35 üstüyse. A gurubu memurluk 30, b gurubu sözleşmeli memurluk 35, öğretmenlikte 40 sınır, ve çoğu özle sektör de en fazla 35 yaş sınır koyuyor. Ha tanıdığınız varsa, arkanız sağlamsa iş değişir tabi...
Bilmiyorum gençken, elinde fırsat varken kadınlarımız meslek sahibi olmalı.. Ben böyle düşünüyorum...
Paran olur adam seni ezmek istesede yapamaz ( istisnalar hariç ) aklına estiğinde hadi annenin evine evden kovdum defol git diyemez
Aklına estiği şekilde yaşayamaz
Bana mecbursun güdüsünde bulunamaz
Hayatının merkezi benim diyemez
Bilir ki paran var ve ayaklarının üzerinde duruyorsun az kendini geri çeker ve bakar bensizde gayet iyi yaşar der ve sana daha çok sarılır
bır de ben evde olmayı,evde oturmayı vs sevıyorum..calısan bayanlar lutfen ustlerıne alınmasın bu sadece benım dusuncem..evlendık ve ben calısıyorum dıyelım ben ve kocam sbh ıse gıdıcez aksam gelıcez 7de 8de snr yemek yıcez vs saat olcak 9,ben uyumayı seven bırıyım,yatıcam saat 10 da..ne paylastık?2 saat..bı pazar gunlerımız olucak onda da yorgun oldugumuz ıcın evde gecırıcez..
bıraz da bu sebeple calısmayı dusunmuyorum..evlendıgımde evımın kadını olmak ıstıyorum..
Çalışmayan kadınlar evet pek rahat edemiyorlar,eşleri onları sadece tüketici olarak görüyor.Bu bir gerçek ama azda olsa farklı eşlerde var.Karısı istemeden onun ihtiyaçlarını alan,karısının sohbet sırasında almayı istediği bir şeyden bahsedince ertesi gün olmasada bir iki gün sonra onu alıp gelen,dışarı çıkacağı zaman o istemesede para bırakan,sigarasını bile almamış kadınlar vardır,fiyatını bile bilmez çünki eşi onun sigarasını alır,hatta rujunu ojesini bile düşünür :))Fakat yinede ne olursa olsun kadın çalışmalı,ekonomik özgürlüğünü kazanmalı,geleceğini garanti altına almalı.
Çalışan kadın daha sosyal oluyor,arkadaş çevresi geniş oluyor çalışmasanda arkadaşın olabilir ama çok sıradan bir arkadaşlık oluyor,sığ,gelişememiş bir arkadaşlık.Tabii istisnalar vardır ben genelleme yapıyorum.
Çalışan kadın kendine daha çok dikkat ediyor,
Tatillerin bir anlamı oluyor.
Ev hanımlığına özenen arkadaşlara bir çift lafım daha var,ev nankördür,sürekli ister.Temizliği,yemeği bitmez.Yap yap bitmez,hele çocuklarında varsa mutfaktan çıkamazsın.Gün gelir sorarsın kendine,ben ne yapıyorum?Ne üretiyorum diye,sıkıntıdan patlarsın.
Çalışırken daha çok yoruluyorsun ama en azında bir düzenin oluyor,akşamları ve hafta sonları yapacağın işleri,gezmelerini planlıyorsun.
[sürekli olarak ''benim oğlumun parasını yiyorsun,oğlumuza masraf oluyorsun,oğlumuza masraf olan bıza masraf olur demektir'' diyorlar(((
bende sırf esımın ailesi istiyor diye iş aradım buldum bi kaç tane(deterjan fab,- avmde satıs temsilcisi,-kasiyerlık) ama eşim kabul etmedi buseferde.. hepsine bi bahane buldu.. eşim bana ''illakı calısacaksın madem devlet memuru ol'' ddi. bu zamanda oda cok zor..bolumum maliye.kpss desen cılkı çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?