Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

ay ama şu da var siyah incinin dediği gibi para için değilde sevdiğim için çalışıyorum. mezun olduktan sonra 4 ay iş bulamadımda deliriyordum resmen yaaa okul yok iş yok akşama kadar evde otur otur nasıl geçerki zaman

ofisi açarkende pimapen boya badana filan derken evde oturdum kaç haftada resmen yedim kendimi ya evde boş boş oturuyon bi köşe bucak temizlik yap ne güzel dimi ı ıh yok anam ööyle sinirlerim bozulmuştu ki oturmaktan temizlik bile yapmıyordum. eşim artık diyodu açta şu ofisi çalışmaya başlada hayatımız düzene girsin diyordu kaydirigubbakcemile3 o bile anlamıştı ne kadar çalışmayı sevdiğimi

Bende çalışmayı sevenlerdenim
Kendi param varken istediğimi alıyordum ama şimdi evdeyim yarını düşünmek bi ihtiyacımı düşünmek zorunda kalıyorum.
Hem sskm da var en azından ileride emeklide olacağım
Evde oturmakta sıkıcı ayrıca eşinizin düzeni bozulmayacak diye geçmişi düşünmemek çalışmamakta pek mantıklı değil
Benim erkek arkadaşımda başta çalışmamı istemedi sonra bana boşanma ya da ölüm durumunda hak talep etmeni istemiyorum dedi bende ozaman maaşımı ver ssk mı yap olur dedim yan çizdi
Hatta ileri gidip bana yıpranma parası ver dedim şu yabancılardaki gibi komik dedi
Şimdi bu adama güvenmek mümkün kü ayrıca evlenince işler genelde değişiyor çünkü adamın parası oluyor
Sevgilin şimdi tek kişilik yaşıyor evlenince kira fatura giderler derken aldığın gözüne batabilir maddi durumu çok iyiyse ve bişey demezse tabii ki ?

Bunu yapmayan evli erkek bence çok çok az. Ynai birgün demez iki gün demez ama mutlaka kıyafet, makyaj, çanta, ayakkabı alışverişine karışır hatta istemez. Yani çalışan bayan gibi rahat bu alışverişlerini yapamıyorlardır hoş çalışan bayan da yapamıyor ya maaş kartını eşine kaptıran var..

Okuldan mezun olduktan sonra 1.5 sene iş bulamayıp evde oturmuştum. Babam hergün bana harca kızım diye harçlık bırakırdı ve bu annemin gözüne çok batardı çünkü ona 1 lira bile vermezdi :)) ama benim öyle zoruma giderdi ki. Derdim baba verme, ihtiyacım yok. Birinden para almak, para istemek çok zor, çok zoruma gider benim. Ortak yaşam bile olsa para kimseyde söz hakkı da güç de onda oluyor bir yerde ona mahkum oluyorsunuz..

Ayrıca arkadaş işten gelince size 2 saat kalıyor demiş, bu şekilde birçok yorum okudum.

Yani siz çalışsanız da çalışmasanız da kocanızla vaktiniz yine 2-3 saat olacakki çünkü adam çalışıyor. Sabah çıkıyor akşam 7-8de belki gelecek eğer memur değilse..

Ki iş yorgunluğu, iş stresinden konuşacak hali bile olmayacak veya canı istemeyecek. Szi evde bütün gün dinlenmiş olduğunuz için konuşmak isteyecesiniz ama adamın canı iki laf etmek istemeyecek, siz konuşurken he he diye geçiştircek, dinlermiş gibi yapacak, Sonra yemek yiycek siz sofrayı toplayacaksınız, bulaşığı yıkayacaksınız veya makineye atacaksınız e yemek, ortalığı toparlama yine olcak akşam 9-10. Bir saat sonra belki yatılacak.

Ayrıca hergün evde oturmak bir müddet sonra çok sıkıcı gelmee başlıyor ki hergün hergün misafir çağırıp, misafirliğe de gidilmez.. Can sıkıntısından artık kendinizi temizliğe veriyorsunuz, titzlik hastalığı başlıyor bu hem eşinizi hem kendinizi yıpratır...

Çalışmak güzeldir, maaşıyla sigortasıyla kadının güvencesidir. Ki uzun zaman çalışma hayatından uzak kalınca iş bulmask da zorlaşıyor.Eşime birşey olursa çalışırım dersiniz ama ha diyince iş de bulunmuyor hele ki yaş 35 üstüyse. A gurubu memurluk 30, b gurubu sözleşmeli/memurluk 35, öğretmenlikte 40 sınır, ve çoğu özel sektör de en fazla 35 yaş sınır koyuyor. Ha tanıdığınız varsa, arkanız sağlamsa iş değişir tabi...Ama tanıdıklar da size iş bulamayabilir veya bulmaz..

Bilmiyorum gençken, elinde fırsat varken kadınlarımız meslek sahibi olmalı.. Ben böyle düşünüyorum...

Son düzenleme:

Paran olur adam seni ezmek istesede yapamaz ( istisnalar hariç ) aklına estiğinde hadi annenin evine evden kovdum defol git diyemez
Aklına estiği şekilde yaşayamaz
Bana mecbursun güdüsünde bulunamaz
Hayatının merkezi benim diyemez
Bilir ki paran var ve ayaklarının üzerinde duruyorsun az kendini geri çeker ve bakar bensizde gayet iyi yaşar der ve sana daha çok sarılır

Tabiii.. Ben şu lafları da duydum.

E oğlum kadının ekonomik gücü yok, çocuk da var nereye gitcek, nası yaşayacak.
Boşanamayn kadınlar neden o kahrı çekiyorlar. Hep diyoruz eski evlilikler ama kadınlaırn gidicek yeri, kocasız yaşayacak durumu olmadığı ve aile de sahip çıkmadığı için "katlanmışlar" . Ki bence bu laf evlilik için kullanılacak en son laf. Bilmiyorum ben acı çekmek değil mutlu olmak, sevdiğimle güzel günler geçirmek, zorluklara da beraber göğüs germek, birbirimize sımsıkı sarılmak için evlenirim..

Ki dediğim gibi mesleğin de yaşı var. Eğer kurumsal çalışacaksanız. Ha kendine ofis açarsın, dükkan açarsınız ki onunda bir sürü masrafı, vergileri, kirası, ışığı, suyu, yemek masrafları, stopajı, çalışanların sigortaları var...Dükkan açmak baya para gerektiriyor hele yürütmek daha zor.

Müsterin olmaz, sonra burası krizler ülkesi.. Geçtimiz krizde yıllık işletmeler battı...

Allah herkse rast getirsin,bol kazançlar versin ama yine diyorum elinde imkanı olan her bayan meslek sahibi olmalı, çalışmalı. Cefa olmadan sefa olmaz..

Son düzenleme:

BEnde bunu hiç anlamıyorum işte,eşin her halukarda sen çalışsanda çalışmasanda 8 de gelecek işten,saat 10 yatacak ve eşinin tatili pazar olacağı için sonuç olarak sen ona ayak
uydurup sadece pazar gününü birlikte geçirecdeksiniz.Sen geç yatsan bile eşin erken yatmak zorunda erken kalakacağı,kısacası paylaşımlarınızı senin çalışman etkilemeyecek bu bahane bence,ama çalışmak istemediğini söylemissin haklısında,seni mutlu eden neyse öyle yaşa bayanssulusmile

Çalışmayan kadınlar evet pek rahat edemiyorlar,eşleri onları sadece tüketici olarak görüyor.Bu bir gerçek ama azda olsa farklı eşlerde var.Karısı istemeden onun ihtiyaçlarını alan,karısının sohbet sırasında almayı istediği bir şeyden bahsedince ertesi gün olmasada bir iki gün sonra onu alıp gelen,dışarı çıkacağı zaman o istemesede para bırakan,sigarasını bile almamış kadınlar vardır,fiyatını bile bilmez çünki eşi onun sigarasını alır,hatta rujunu ojesini bile düşünür :))Fakat yinede ne olursa olsun kadın çalışmalı,ekonomik özgürlüğünü kazanmalı,geleceğini garanti altına almalı.
Çalışan kadın daha sosyal oluyor,arkadaş çevresi geniş oluyor çalışmasanda arkadaşın olabilir ama çok sıradan bir arkadaşlık oluyor,sığ,gelişememiş bir arkadaşlık.Tabii istisnalar vardır ben genelleme yapıyorum.
Çalışan kadın kendine daha çok dikkat ediyor,
Tatillerin bir anlamı oluyor.
Ev hanımlığına özenen arkadaşlara bir çift lafım daha var,ev nankördür,sürekli ister.Temizliği,yemeği bitmez.Yap yap bitmez,hele çocuklarında varsa mutfaktan çıkamazsın.Gün gelir sorarsın kendine,ben ne yapıyorum?Ne üretiyorum diye,sıkıntıdan patlarsın.
Çalışırken daha çok yoruluyorsun ama en azında bir düzenin oluyor,akşamları ve hafta sonları yapacağın işleri,gezmelerini planlıyorsun.

Önceden yorum yaptım mı bilmiyorum ama;
Bunun bir formülü yoktur bence..
Her ailenin, çiftin ilişkisinin dinamikleri başkadır..
Kimi ailede sadece erkek asgari ücretle çalışır. Ama kadının da sözü erkek kadar değerlidir.Eşler arasında hiç bir problem olmaz. Hayattan,evlilikten beklentilerinizle ilgili olmalı bu durum..
Kimi aile de kadın ne kadar çalışsa, kariyer yapsa da saygı görmez. Kendi parasını harcamakta mutlu etmez bir noktada..

Çalışmak sosyalleşmek demek değil bence her zaman..İş hayatında olup kendini zerre kadar faydalı yönde geliştirmemiş bayanlarımız var..
Yani bazen öylesine ruh sağlığını bozabiliyor ki özel sektördeki materyalist yaklaşım ..
Çalışıp çalışmamak İş yerine göre değişir diyorum ben..
Eski iş yerimde çok sıkıntı çektim bu yüzden belki deli gibi, nefes almadan çalışayım, pestilim çıksın falan istemem ..

Ben evlendiğimde eğer iş seçme imkanım olursa çalışma saatleri makul, belli bir sorumluluğun üzerine çıkmadan çalışacağım bir iş bulup çalışmak isterdim. O da kötü günleri düşünerek..
Çünkü ben 6 ay evdeyim ve hiç kendimi faydasız, yetersiz hissetmedim..Çok dolu geçirdim günlerimi...
Bence çok yoğun olmayan yada evden çalışabilceğiniz bir iş bulabilirseniz sizin fıtratınıza uygun olabilir diye düşünüyorum..

Vardır tabi ama dediğim gibi çok az ki ben böyle şeylerde çok şanssız olduğum için yani nerde dingili var beni bulur :)) işimi şansa bırakamam. Diğer taraftan da herkesin tercihine de saygılıyım.. Ben işin bir diğer boyutunu anlatmaya çalıştım kırmamaya çalışarak :))

Birde çok haklısınız ev işi çok nankördür ve aslaaa göze görünmez.. Yani sen bütün gün temizlik yaparsın, kendini paralarsın "ne yaptın kiii" olur alsanaalsanasmile Evin şeklini, koltukların yerini değiştirirsin farkedilmez :)) Tabi insna çok bozluyor.

Çalışınca işler değişiyor. dediğiniz gibi planlı programlı olursunuz, çok iş ypmanıza gerek yok, bulaşığı, çamaşırı atarsın makineye, ne biliym eşini de iş yaptırmaya alışırtırırsın, o d aişin ucundan tutar hiç olmadı yardımcı çağırırsın, işde olunca canın da sıkılmaz, manyaklar gibi orayı burayı silip kendini hasta etmezsin, paran olur, güvencen olur, olur da olur yani :))

Son düzenleme:
Bende çalışmalıyım diyenlerden biriydim hatta yok ben ev hanımı olcam diyenlere kızardım kendi ayaklarınızın üstünde durun derdim. Neden böyle diyordum benim annem 35 yaşında boşandı ben genç kızlığa adım atıyordum nerdeyse ve kardeşime küçüktü annem çalışmamıştı iş bulması zor oldu geçinmesi zor oldu babamdan birşey görmedik o yüzden çalışmalı diyordum hala daha diyorum. Ama bazı şartlar el kol bağlıyor maalesef. Mesela bende açıköğretim okuyorum bu sene son senem olacak. Şu vakte kadar çalışcam diyordum. Ama düşündüm ki şehir dışına evlendim annem yanımda değil kardeşim var annem çalışıyor hala ve yanıma temelli gelemez kaynanamın kendine hayrı yok herşeyini kayınpederim ve eve gelen kadın yapar. 1 yaşına kadar ben bakmak istiyorum bebeğime. İşe girsem başlangıç için bana fazla maaş vermezler bakcıı tutarım mecburen maaş direk bakıcıya. Birdeevişleri yemek benim üstümde onu da yapsa ekstra para. İstanbul'da ön muhasebede çalıştım sigorta başlangıcım var ama bu yapacağım genel muhasebe ve yetişmem lazım. Geleceğim akşam bebek bakımı bende yenek bende temizlik bende. Eşte ilgi ister. Çalışsma param sıf bakıcıya sonrada kreşe felan gidecek, çalışmasam eşiminde işleri ters gidiyor geçinebilecekmiyiz, ayrıca boşuna mı okudum ben diyorum hemde ne hırsla okudum. Kaynanam zaten annem gelse bile istemiyor onlarn evinde oturyoruz kira vermiyoruz demiyor ama belli ediyor anlaşmıyorlar arada kalırım zaten daha da stres. Ama çalışmazsam da eşime daha çok zaman ayırırım ne derseniz deyin. İşten gelip bebek bakmak ve ev işleri yapmaktan çok daha fazla zaman ayırabilirim eşime. Normalde deev işleri var eş çalışıyor erken ytacak yine sadece pazar günleri izni var eşinizin demişsiniz ama eve geldiğinde zten yemek ve temizlik yapılmış olacağından bebek yıkanmış ve belkide beslenip uyutulacağından bir tek yemek yiyip bulaşıkları makineye dizip eşimle en azından bir film izleme vaktim kalır. Evet evimin de işini yemeğini yapacak biri olsa ve buna param yetecek olsa kesinlikle çalışırdım ama sigorta için çalışacağım sadece. Ama bayan olmak bu zamanda çok zor..

Aslında ben bu konuyla direk bağlantılı olmasada buna benzer bir durumdan müzdaribim.Bu saatte yazıma yanıt alabilir miyim bilmem ama bunalıyorum.Annemden hayatımda ona ihtiyaç duyduğum hiçbir dönemde destek alamadım.Üstelik köstek oldu kadın.Yani öz ama özü böyleyse....Kadın hastalıklarıyla ilgili bir sorun yaşadım ve kadın o dönemde bile yanımda olmadı.Bilerek olmadı.Yani ileride yaşadığım bu sağlık sorunum çocuk sahibi olmama engel olmazsa inşallah çocuğumda olursa ondan hiçbir destek alamayacağımı biliyorum.Yani kendi çocuğuma bakmak zorundayım.Sadece manevi desteğini hissetmek istiyor insan.İnanın farklı şehirlerdeyiz sağlık sorunum var evde geç saate kadar da yalnız olacağımı biliyor ve merak edip aramıyor kadın.Yani ona karşı sevgi hissedemiyorum artık öyle olumsuzluklarını yaşadım ki!Biliyorum beni anlayanınız olduğu kadar yadırgayanda olacaktır.Herkesin hayat tecrübesi farklı.Bilmiyorum işte kader..

Evet zor bir durum olsa gerek sizinkisi.Yapılacak ve beklenilecek pek fazla birşey yok sanırım.Kendi yağınızda kavrulmaya çalışacak,ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışacaksınız.Evet bir bayanın en büyük destekçisi annesidir herhalde,ne bileyim ilk akla gelen o oluyor çünkü.Ama anneniz size karşı ilgisiz ise pek bir beklenti içerisinde olmayınız.Onu kendine haline bırakınız bence.İnşALLAH evlat sahibi olursunuz o güzel duyguyu tadarsınız ve evladınıza hayırlı bir anne olursunuz.Allah yardımcınız olsun ne olursa olsun evet o sizin anneniz.Kusura bakmayın kaba bir tabir belki ama (affına sığınırım)atsanız atılmaz,satsanız satılmaz netice de ilgisizde olsa adı anne.Sanırım anneniz yapısı itibariyle böyle birisi

ABerk çok tşk yanıtınız için.Haklısınız alınmadım.Doğru,atsanız atılmıyor,satsanız satılmıyor.gerçekten çok vicdansız bana karşı.Eşimle annemlere kalmaya gitmiştik,üştüp sabaha kadar istifra etmiştim kadın ertesi gün bana evini temizletti yapma dün çok hastaydın falan da demedi sonra eşim bana kızdı.Yani daha neler neler bu hafif kalır zaten.İnanın insanın bazen komşusu akrabasından vicdanlı oluyor.Bu bir anne nasıl nasıl diyorum kendime zarar kendimi yiyip bitiriyorum.Kadının dünya umurunda değil.Ha diyebilirsiniz ki ne yaptında sana böyle?Çok fedakar oldum.Her sorununda hep elinin altında destekçisi oldum.Sonrada kıymetim olmadı böyle..

O zaman biraz kendini geri çek bakalım.Yanlış anlaşılmasın elbetteki ara sor ama her an değil.Bakalım annen seni özleyecekmi?Belki o seni arayacak halini hatırını sormak için.Sen yinede sabırlı ol,elbetteki her zorluğun sonu ferah olsa gerek.Buda senin bir imtihanın bence annenle sınanıyorsun sabırlı ol kardeşim.Elbet oda hatasını anlayacaktır ,zaman su gibi akarken geriye dönüp baktığında ben nasıl bir anneydim,ilgisiz ,alakasız diyecek İnşALLAH torunu olsun bak sen nasıl bir anneanne olacak.Ha baktın yine olmuyor aynı ne yapalım demek ki yapacak birşey yok onu olduğu gibi kabullenmek lazım bence

çook tşk ederim içten samimi yorumun için.bu aralar hamilelik belirtilerine çok benzeyen belirtiler yaşıyorum.O nedenle daha bir hassaslaştım.yani dokunsalar ağlıycam nerdeyse.bir de ben de miyom çıktı.o yönde de endişem olduğu için,annemse tüm bunlardan haberdar ama arayıp sağlığın nasıl diye sormuyor bile.danışacağım bir büyüğüm bile yok.kendimi her zamankinden daha yalnız hissediyorum.:2:

eğer bu konuda tecrübeniz varsa size yazsam belirtileri fikir verebilir misiniz?

-göğüslerimde şişlik ve hassasiyet(adet öncesindeki gibi)
-kasıklarımda ağrı ve genelde solda tek taraflı kramp tarzı
-gün içinde sık sık bulantı
-bacaklarımda ve ayaklarımda şişme(yani her zaman giydiğim ayakkabım gelmiyor,o derece
-ağzımda metalimsi tuhaf bir tat
-gün içinde halsizlik ve tansiyon düşmesi
tüm bunlar gebelik belirtisi olabilir mi?ama biz korunuyoruz(prezervatif)bu ne kadarlık bir ihtimal ki?yani kötü birşey olmasında..bu belirtiler başka ne gibi bir durumun belirtisi olur bilmiyorum.internetten de araştırdım gebelik dışında başka birşey bulamadım.korkuyorum çünkü 2 tane miyomum var ve biri 6,5 cm diğeri 2,5 cm

evlenecegın kısıyı calısmana birsey demıyorsa bile esının ailesi senı sık bogaz edebılır '' benım gibi'' .
1yıllık evlıyım çalımıyorum..evlenmeden önce satış temsilcisiydim liseye giderken oda.
ünive baslayalı hiç çalışmadım suan 4.sınıftayım bitecek insallah..
neysde eşimle asla para muhabbeti yapmıyoruz ,ama ben param olmayınca çekındıgım için cüzdanıma 2kredi kartı koydu birisi taksit diğeri nakit para cekmek için.. maasınında yarısını benım kartlarıma yatırır..limitim 1500 oyle soliiim.. bigunden bigune niye çok harcama yapıyosun veya evde oturup duruyosunda calısmıyosun demedi saolsun ama ailesi burnumdan geldi!!! eşim ailesine karışmayın benım eşımın calısmasını istemıyorum demesine ragmen.. sürekli olarak ''benim oğlumun parasını yiyorsun,oğlumuza masraf oluyorsun,oğlumuza masraf olan bıza masraf olur demektir'' diyorlar (((
bende sırf esımın ailesi istiyor diye iş aradım buldum bi kaç tane(deterjan fab,- avmde satıs temsilcisi,-kasiyerlık) ama eşim kabul etmedi buseferde.. hepsine bi bahane buldu.. eşim bana ''illakı calısacaksın madem devlet memuru ol'' ddi. bu zamanda oda cok zor..bolumum maliye.kpss desen cılkı çıktı.
şuan evdeyım vaktımı gecırmek için ebru kursuna yazıldım,ingilizce ve osmanlıca kurslarınada yazıldım.. onlara gidiyorum sımdı..

dediğim gibi sevgilin bu konuda toleranslı olabılır ama ya ailesi?? onların sana karsı olan baskılarına da ''keyfim istedi çalışmıyorum'' diyebilecekmisin..

sımdı esımın ailesi okulumu bıtırmemı dört gözle bekliyor :) kımısı sımdıden kpssye hazırlan diyor.. hak verıyorum vermıyo değilim ama bu kadarda sıkbogaz edılmezkı canım..sankı onume kırmızı halı serdilerde ben gitmiyorum işe AAA.. benıde sınırlendırıyorlar.

ben yüksek lisans öğrencisiyim, bu sene evleniyorum. yoğun bir programım var, okurken çalışmama izin yok. bu nedenle daha şimdiden düşünüyorum, acaba nasıl olacak. eşinden harçlık almak, garip olmaz mı? maddi durumumuz iyi olmasına rağmen, ihtiyaç duyduğum ekstra işlerde (temizlikçi çağırmak vs.)kafama kakılacağını hissedip şimdiden uyuyamıyorum. okulum biter bitmez, bir iş bulup çalışmam lazım, yoksa inanın, on yıl on beş yıl sonra bile olsa bir fırsatta öyle bir laf ederler ki, hayatınız kararır. ben hep bu endişeyle yaşayamam. ama bu söylediklerim, bir işle ilgili tecrübeli kadınlar için geçerli. yani üniversite diplomasıyla evde kös kös oturmak emeğimize yazık değil mi?

bende önlisans bilgisayar proğramcılığı mezunuyum dedğin gibi ilk mezun olduğum zamanlarda düşündüm çalışayım diye ama kafama göre iş denk gelmedi ve bende çok araştırmadım..ama kendim çalışmak istemedim sevmiyorum çalışmayı,açıkçası kimse kızmasın ama ben öyle sabahın 7 sinde kalkıp koştura koştura giyinip yola düşmeyi oldum olası çekemem ve sevemedim..hadi bekarken bi derece en zaından annen yemek çamaşır hallediyor ama evliyken hiç çekilmez valla..tamam kendi paran elinde olur rahat olursun ama çok zor olur özelliklede eşinle vardiyaların uyuşmuyorsa ve çocuğun varsa..çocuk insanı mahvediyor uykusuzluk,birine bırakıp gitmek(aklın hep onda kalıyor) yaniş bence zor..hiç çalışmadım ama pişman değilim..tek sorun ne oldu biliyormusun seninde dediğin gibi bekarken çok bolluktaydım hiç sorunum yoktu maddi açıdan,evlenince çok zor oldu çünkü borçlar bitmek bilmiyor.eğer borçlu evlnemzsen çok sıkılmazsın,eşimde sağolsun hiç para hesabı sormaz ,getirir parayı verir.zaten bütçe kısıtlı olunca sende harcayamıyorsun sonunun ne olacağını bilince..umarım hakkında hayırlısı olur..

yuh yaa ay sinir oldum ne demek oğlumuza masraf oluyorsun tabi olacaksın ,evlendirmeselermiş masraf olacaksan..yok böyle bir cümle yaa ..!! söyletme millete lafını koy ortaya ..bu ne rezillik yaa oğluma masraf bizede masraff ,sanki ekonomik açıdan fazla elektirik yada su tüketen bir makineden bahsediyorlar..aman bunun masrafı çok almasaydık gibisinden..sırf onalra inat çalışma bence,otur evinde çatır çatır ye paranı masraf oll :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…