bende şuan koca parası yiyenlerdenim,harcarken rahatsız oluyormusun diye sorarsanız ,hiç alakası yok derim,babamın parasını nasıl kullanıyorsam eşimin parasınıda öyle kullanıyorum....bu konuda hiç bir rahatsızlığım yok yani....
ama yinede bir kadın kendi parasını kazanmalı,yinede isterse kocasının parasını harcamalı...kaydirigubbakcemile3...şaka bir yana eşine doğru dürüst para bırakmayan erkeklerde var,bunuda hesaba katarak bence kazanmalı....hem kendi parası insanın daha bir farklı olur bence...
Çalışın arkadaşım,
bu kadar yıl okuyup,dirsek çürüttüğünüz için çalışın...
çok güzel bir mesleğiniz var,yollarda gördüğümüz
billboardlarda sizin emeklerinizi görmek ne kadar gurur verir insana...
kendi pparanızı istediğiniz gibi harcama imkanı,
ailenizin evladımızda okudu,mesleğini eline aldı diyerek gururlanması,
bilmiyorum ama siz çalışmayı sevmiyorum demişsiniz,
onun için ben ne dersem diyeyim,size hoş gelmeyecektir..
hakkınızda hayırlısı olsun bakalım..
sevgiler...
erkek arkadasım acısından bana para bırakmanın veya benım para harcamamın sorun olacagını hıc sanmıyorum o yapıda bı ınsan degıl kendısı...
ama dedıgınız gıbı ınsanın kendı parasını kazanıp harcaması da ayrı bır keyıftır
erkek arkadasım acısından bana para bırakmanın veya benım para harcamamın sorun olacagını hıc sanmıyorum o yapıda bı ınsan degıl kendısı...
ama dedıgınız gıbı ınsanın kendı parasını kazanıp harcaması da ayrı bır keyıftır
ben zaten sizi kastederek söylemedim o lafı,geneli ele aldım....
bu zaten yapı meselesidir,bazı kadını eve bağlasanız durmak istemez,bazı kadın hiç çalışmak istemez,tamamen yapıyla ilgili bir durum...
hem zaten dünyada parayı erkek kazanır kadın harcar,böyle gelmiş böyle gider...
bu konuda çok sorun yaşadım benim eşim öğretmen.bende özel sektörde çalıştım.ilk başta ailesi tarafından istenmedim memur olmadığım için.işten çıkabilirim diye. eşiminde tabuları vardı bu konuda. evlendikten bir süre sonrada çalıştım ama işten çıkmak istemem hep sorun oldu eşim tarafından da ailesi tarafından da. eşim bana sen çık ben sana bakarım diyemedi yeri geldi kendimi muhtaçmış gibi hissettirmeyi başardı.işten çıkmayı düşünüyorum dediğim zaman kaynanam gözyaşlarına boğuldu.eşim bazı şeyleri geçte olsa anlamayı başardı ailesi hala aynı zihniyette. şu an çalışmıyorum bebeğim var.ben kadının çalışmasından yanayım tabiki.insan memur olmadığı için yargılanırmı ben yargılandım maalesef.kadın çalışsın ama kendi hür iradesiyle çalışmayada zorlanmasın ozaman kendini okadar güvensiz hissediyorsunki yaslanacak kimse yok sen düşsen.yinede şu an imkanım olsa bir dakka durmam kimseye muhtaç olmamak için.yarın öbür gün el oğlunun ne söyleceği ne yapacağı belli olmaz. oyüzden sağlığı ve imkanı varsa kadın çalışmalı
sevmıyorum ama daha dedıgım gıbı sevmıyorum da dıyebılecek bır deneyımım olmadı aslında..daha cocuk gıbı yaklasıyorum hala,yok bgn gıtmeyım yok hastayım dıım yok bılmemne..sacmalıyorum..dedıgım gıbı hırslı bır ınsan da degılımdır hanı kendımı karıyer sahıbı bır ınsan olarak hıııc dusunmuyorum...ama dedıklerınızı de hep dusunuyorum..hep bı ıkılemdeyım...bı calısıyım dıyorum bı beceremezsın sen otur dıyorum...
cnm bir dene ,işe başla, zorla kendini belki zamanla alışırsın.ilk başta herkes zorlanıyor,sabah kalkması bir düzene alışması kolay olmuyor elbette.inan bana tüm bunları ilk işe başlayan herkes yaşıyor.ilerleyen günlerde alışırsın.belki zamanla hoşuna bile gider.
gitmezse de çalışmazsın. en azından denedim bana göre değil çalışmak dersin.
BEN HİÇ ÇALIŞMADIM MESELA EŞİM CİMRİDİR.HERŞEYİN HESABINI SORARmafoldumbenKIYMETİM YOK YANİ ÇALIŞSAMDA OLMAZ GENE KIYMET BİLMEZ KAYINVALİDEMDE ÇALIŞTI YILLARCA HİÇBİ KIYMETİ YOK DAHA 1 KERE MAAŞINI ÇEKMEMİŞ.NE KADAR MAAŞI VAR BİLMEZ ÖYLE AİLEDE YETİŞTİĞİ İÇİN EŞİMDE MALESEF BÖYLE O YÜZDEN DEDİM NE KENDİMİ YIPRATICAM YORULDUĞUM YANIMA KAR OTURURUM EVDE.ZATEN Bİ TARTIŞMA SIRASINDA DEMİŞTİ ÇALIŞSAN BİLE SÖZ SAHİBİ OLMA HAKKIN YOK senağlama
bende önceleri çalışıyordum.çalışırken eve döndüğümde ev hanımlarının balkon sefalarını gördüğümde o kadar üzülüyordum ki.yorgun argın,bezgin bir şekilde işe gidyor eve dönüyordum.hep derdim evlendiğim zaman kocam çalışmayacaksın derse çalışmayacaktım.
evet evlendim şuan çalışmıyorum.çokta mutluyum.asla kocamın parasını yiyorum gibi bir kaygım yok.zoruma gitmiyor.zaten çalışsamda benim kazandığım para benim süsüme püsüme giderdi.kendimi yıprattığımla kalırdım.
2 haftada bir temizlikçi bayan gelir.eşimin banka kartı bendedir.istediğim kadar alışveriş yaparım.asla karışmaz.
ev hanımlarıyla dedikodu meselesine gelince aksine çalışan bayanlar daha çok dedikodu yapıyor iş arkadaşları hakkında.
bir müddet sonra erkek gibi oluyorlar.onlar gibi düşünmeye başlıyorlar,işve,cilve ve naz gibi kadınlara has özellik olmuyor.robot gibi bir hayat.çok ünlü haber spikerinin ve çok ünlü proföser bayanın yazıları var bu konuda.bir de en çok çalışan bayanlar aldatılıyor.evlendikten sonra ya boşanırsam benim halim ne olur diyen bayanlara sesleniyorum.
Rızıklar ezelde takdir edilmiştir.ne bir eksik ne bir fazla olur.
çalışırken bir trafik kazası,felç de geçirebilirsiniz ya da başınıza başka bir felakette gelebilir.o zaman ne olacak.
bir anne için o kadar zor ki kundaktaki bebeğini başka bir kadına teslim etmek.o kadar acı ki.bu nasıl aşılabilecek.
Ama yine de ben hem çalışıp,hem evine bakan eşine bakan çocuğuna bakan kadınları takdir ediyorum.
Bunu başarmak gerçekten zor.
Bu güvensizliği atmanın tek yolu çalışıp birşeyler ürettiğini görmek. Çalış mutlaka, hemen bir kariyer sitesine üye ol. Çalışmanın evlenmekle, ev hanımlığıyla, kocanın parasıyla bir ilgisi yok. Konu kocandan para isteme değil ki; zaten hayatı paylaşan iki insanın bütçesi de tek oluyor. Ama çalışmak herşeyden önce senin ruhuna iyi gelecek emin ol. Üşengenim diyorsun ya bundan kurtulmanın, kendini üretken hissetmenin tek yolu bu. Hem ev hem iş nasıl oalcak diye de düşünme. Milyonlarca çalışan kadın var, ne açlar ne evleri mikrop yuvası. Çalışıyorum, aksini hiç aklımdan bile geçirmedim. Ev işim de yetişiyor, kocamla tatlı dakikalara da zaman kalıyor, aileme arkadaşlarıma da zaman ayırıyorum. Çalıştıkça zamanı etkin kullanma konusunda kendini eğitiyor insan. Başlığı sadece "çalışmayan" evli bayanlar diyerek açmışsın, belliki biraz önyargılısın, ama ben dayanamadım. Çalışan evli bir ablan olarak seslenmek istedim. Evet, ev keyifli ben de evimi çok severim ama çalışmanın sana verdiği ruhsal doyumu ancak çalışınca anlayacaksın.
Sevgiler.
calısmayan evlı bayanlar dıye acmamın sebebı eslerden para ıstemek sıkıntılı bır sey mı calısmadıkları ıcın pısmanlar mı harcamalarının hesabı soruluyor mu vs bu tarz seylerı ogrenmek ıcın..ama tabııkıde calısan bayanlarında fıkırlerı onemlı bu konuda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?