Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

Hiç bir zaman para söz konusu olmadı eşimle aramızda.
Evlendiğimizde çalışıyordum,ama maaşımı sormadı bile.Ben de harcamadım,biriktirdim ve eşim arabasını değiştirirken yardımcı oldum.
Şimdi çalışmıyorum,ama daha bir kere bile para istemedim,çünkü ek kartımla atmden kendim çekiyorum ve hatta eşim benden istiyor yerimseniben
Ha çalışır olmayı tercih ederim,çünkü çalışmak sosyalliktir,çalışmak üretmektir,çalıştıkça parlarız..
Bence çalışırsan çok şey kazanırsın..

kafamçokkarıştı dedıklerınız dogru ama demın de bahsettıgım gıbı bır evlılıkte bana cok ters gelıyor...

siz çalışmasanız eşiniz evliliği idame ettirebilmek için çalışmak zorunda ve sizin çalışmamanız onun işten dönüş saatini geriye almayacaktır... sizlere kalan yine birkaç saat... ki zaten birlikte geçirilen saatlerin niceliği değil niteliği önemli...kaliteli vakit geçirmekten kastım. zaten siz şuanda bekar olduğunuz için o doyumsuz saatlerin hiç bitmemesi gerektiği arzusunda olacaksınız haklı olarak.yıllar sonra hayat şartlarının ya da birbirinize alışmanın kaçınılmaz olarak getireceği ayrı ayrı da varolabilme, zaman geçirebilme arzusunun sizi hayal kırıklığına uğratmaması dileklerimle...

her evli olan her çalışan ailesine zaman ayırmıyor değilki

bahsettiğin arkadaşın hakikaten yoğunmuş iş hayatında Allah yardımcısı olsun

bence mutlaka çalışmak istiyorsan eğer çalış evlendiğin zaman eşinin maddi durumu iyi olursa çalışmazsın.

benim bu gün doğum günüm yaklaşık 7 yıldır çalışıyorum.ama Allah nasip ederde evlenirsem eşimin maddi durumu iyi olursa bende çalışmayı düşünmüyorum.evlenen kadar çalış bence maddi açıdan kendini güvende hissedersin.daha rahat hareket edersin.evde sıkılmazsın.değişik insanlar tanırsın değişik bilgiler öğrenirsin .sana tavsiye evlenene kadar çalış

13 yıl çalıştım,havam da yerinde,erkek gibi hiiiç değilim,ne iş ortamımda ne de komşularımla dedikodu yapmam..
Çok ağır ithamlar çoook.Bir kadının başka bir kadına bakış açısını gördüm,şok oldum.

İyi ki doğdun hayatımopuyorumnanaktan

Canım benim tabi ki iki saat görmek için değil, hayatı paylaşmak için evleneceksin. Ama sen çalışmasan bile eşin çalışmayacak mı? Zaten akşamdan akşama gelmeyecek mi eve? Zaten akşamdan akşama göreceksin eşini. Çocuğunla da eşinle de iletişimin kalitesi günde kaç saat gördüğünle ilgili değil. Bütün gün bir arada olup artık sürekli birbirini görmekten birbirinden kopan (mesela emekli beyler ya da aynı işyerinde çalışan çiftler) ya da çok yoğun çalışıp o iki saatte aşkını birbirine en güzel şekilde aktaran çiftler yok mu? Bunlar da var, tersi de var. Yani biraz kişini kendisinde bitiyor iş. Hem bence sen çalışmayı evlilikle değil, kendinle bağlantılı birşey olarak düşün. Birey olarak sana katkılarını düşün. Birey olarak çalışmak ne anlama gelir, bu konuda düşün biraz. Sen kendini geliştirmiş, mutlu bir birey olursan; mutlu bir eş, mutlu bir anne de olursun. Hiç endişelenme o konuda.

Son düzenleme:
tabııkıde ınsan ıstese o 1-2 saatı de cok guzel degerlendırır..ama o zaman ı da esıne mı kendıne mı ayırıcaksın?yorgun olucaksın o yorgunlukla esıne nasıl zaman ayırıcaksın...bunlar hep kurcalıyor kafamı..evde oturunca da butun gun kocamı gormıycem tabııkıde yıne gorecegım 2 saat olucak belkı ama o 2 saatı tamamen ona ayırabılıcem...

Çalışan bayanlarda evine,eşine ,çocuklarına zaman ayırıyor tabiki...
yani olayı siz ,böyle düşünerek kökten çözmüşsünüz arkadaşım...
çalışan bir bayan olarak,ne ailemi,ne kendimi ne sevdiklerimi
hiçbir zaman ihmal etmedim,bu biraz da beceriyle alaklı sanırım...
işlerinizi programlı yaparsanız,herşeye vakit ayırabilirsiniz...

dogru dıyorsunuz ya..en azından evlenene kadar calısırım veya bır daha denıyım nolcak kı?denemıs olurum 2 kere denedım 3.de denerım..ne zararı var kı..baktım olmuyo o zmn bu calısma ısını tamamen rafa kaldırırım..
cok tesekkur ederım hepınıze yorumlarınız ıcın benı tekrar gaza getırdıgınız ıcın :)

ben olsam çalışırım zatende öle düşünüyorum şuan çalışmıyorum henüz iş bulamadım ama ben para isteyemem şimdi ailemden bile almak okadar zor geliyorki evli oluncada çalışmayı isterim...

okudum okudum sonunda sıra yazmaya geldi bazen hayrete düşdüm bazende beni hayrete
düşürenlere hak verdim.Ben 7 yıldan fazladır çalışıyorum nerdeyse liseden sonra hiç boş zamanım
olmadı.Geçen sene haziran ayında evlendim bir süre çalışmaya devam ettim daha sonra işden ayrıldım,
yaklaşık 6 ay iş bulamadım evde patladım daraldım evde hiç durmadım duramamki alışmamışım
ben ev için doğmamışım haşa,daha sonra dedik bebek yapalım iş yok madem bebeğimiz olsun
5 ay olmadı bebeğimizde bide onun sitresi derken türkiyenin önde gelen GSM firmasında iş buldum
işe alındım vs derken 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim işe girdiğimde değildim ama korunmaya
başlayacaktıkki birde bbakdık hayatımızın hediyesi gelmiş şimdi 4 aydır çalışıyorum 3 aylık hamileyim
allah izin verirse doğumdan 3 ay sonra işdeyim ben evde duramam ama bebeğim sağlıklı olursa bir sorunu
sıkıntısı olmazsa
Yani ben hem evliyim hem ev hanımıyım hemde anne adayıyım kendimle gurur duyuyorum
aman ha yanlış anlamayın herkese saygı duyuyorum.
heeee unutmadan çokda cilveliyimdir yaniii laf yerine gider umarım:::))))

Sana şimdiden kolay gelsin, çok hoşuna gidecek emin ol. Ama önyargılı başlama, "nasıl olsa yürütemem" diye düşünerek girşme işe. Zaten anladığım kadarıyla senin tereddütün kadınların çalışması konusunda değil, kadının çalışması gerektiği konusunda hemfikiriz de... Azıcık tembellik var galiba hı? opuyorumnanaktan Sevimli sevimli üşeniyorsun sanki. Ama çalışmaya başlayınca o tembelliği atarsın üstünden hiç merak etme. Yolun açık olsun.

aaah aaah ınsallah bende sızın gıbı olabılırım..hem evlılık hem ev hanımlıgı hem annelık hem de calısmak :1shok:

sanırım çalışırım ...

üstüne üstelik ailem ve çevrem tutucu olduğu halde....

1.5 yıllık evliyim ve inan evin işi bitmiyor..

halısıyda dolabıydı perdesiydi çamaşırıydı ütüsüydü bulaşığıydı yemeğiydi kıyafetler cam çerceve oooo

1.5 yıl geçti gitti şimdi bakıyorumda yanıma ne kar kaldı hiç bir şey...

çalışsaydım en azından elime param geçerdi....gönlümce yerdim içerdim gezerdim....

zaten evlendim pekte bir dostum olmadı bu çevreyede pek alışamadım anca evde ders çalışıp

internete giriyorum...

uykuma düşkünüm demişsin ama bazen hayat fedakarlık ister...

doğum günümü kutlayan canım arkadaşlarımı kocaman öpüyorum.
elbette çalış gaza gelmek değil kendine güvenin artar.ailenden çekinerek para isteyeceğine kendin kazan inan insan harcama yaparken çekinmeden yapıyor.ve kendini çok rahat hissediyor.iskura üye ol şimdi internetten üye olunuyor açık iş ilanları bölümü var ordanda takip edersin.hiç bir şeyi kafana takma hayat kısa.bu senin hayatın istediğin gbi yaşamalısın bence opuyorumnanaktan

evet ya cok usengec bır ınsanımdır o yuzden zor gelıyo..tek derdım sbh erken kalkmak :) cok tesekkur ederım yorumlarınız ıcın..ıs bulabılırsem yazarım mutlaka :) bu duruma en cok bızımkıler sevınecek sok :1shok: olcaklar herhalde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…