Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

canlarım hepinizi öpüyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum.saat 18 e geldi benim çıkmam lazım.servisi kaçırmamalıyım.şehrin 30 km dışındayım çünkü.opuyorumnanaktan

Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz...
Çalışan kaç tane kadın sırf zevk için çalışır ki...Maddi durum ne kadar iyi olursa olsun..Şayet mesleği olan bir kadın isek..ara vererek te olsa..(hamilelik-doğum gibi)çalışmalıyız..Sosyal güvencemiz olmalı..

Mal mülk,ticaret baki değildir..İşler ters gider, mal mülk satmak durumunda kalınır..
Çok uç örnekler gelebilir ama deprem oldu, afet oldu,vs...mal varlığını kaybettin ama emeklilik öyle değil..
Ne olursa olsun bir sonraki ay gelecek bir maaşın vardır..
Benim şahsi kannatim her kadının maaşı olmalı..Ama az,ama çok..

Yaa ben anlamıyorum... Bu konu alında birçok çalışan arkadaş ve çalışmayan arkadaş yorum yapmış.. Kimse kimseye laf atmazken ne demek çalışan kadınlar erkekleşiyor yok daha çok dedikodu yapıyor ok daha çok aldatılıyor yok işve cilve unutuyor bilmemne...
Nerden biliyorsun arkadaşım...
Güzel güzel fikir lışverişinde bulunmak varken sağa solasaçma sapan yaftalar yapıştırmak da nereden çıktı...
Allah'ım yaa.. gerçekten anlayamıyorum bazı insanları....

Ayrıca Cekhucum bu çalışma işinin sadece maddiyatla da alakası yok bu bir sosyallik ve özgüven meselesi...
Allaha şükür eşimin çok çok iyi bir maaşı var. Eşimin fört döneminde zorla aldırdığım bir evi, ve benimde bekarken yaptığım birikim ve evlendikten sonra takılanlrı da ekleyerek aldığımız bir evim var.. İkisinden kira geliyor ama biz lokasyon açısından uzak oldukları için ikimizin de işine yakın biryerde kirada oturuyoruz...
Arabamız var...
Ama ben gene de çalışıyorum...
Çünkü çalışmayı seviyorum...
Bir kadın çalıştığında daha sosyal oluyor, zamanını daha planlı programlı ayrlamayı öreniyor, kendi özgüveni daha kuvvetli oluyor.. En önemlisi de hem kendisi hem ailesi hem de lkesi için üretip faydalı oluyor...
Vala ben saat 18.30 da işten çıkıp 19.00 civarı evde oluyorum... Hafta sonundan hazırlayıp dolaa istiflediğim yemeklerimden istediğim birini çıkarıp ısıtıyorum, bir de salata taamdır.. bu iş en fazla yarısaatini alır... Eşim de benimle aynı saatte geliyor.. bazan ben sofrayı kurarken o salatayı yapıyor..
Oturup yemeğimizi yerken günün yorumlarını yaparak sohbet ediyoruz... Ben mutfağı toparlarken eşim tv seyreder... Zaten toparlamak en fazla 5-210 dk.. bu arada çayın suyyu da kaynamış olur demler eşimin yanına geçerim...TVmizi izler cilveleşiriz...Çayımızı içeriz.. Bazan çay içerken tavla oynarız..
ÇAy fasından sonra gen tv izlerken ben bazan ütü masasını salona getirip eşimle hem sohbet edip hem tv izleyip hem de biryandan ütümü yapaım... Saat 11-12 gibi de yatarız...
2 haftada bir eve temizlik için kadın geliyor. Gelmeyen haftalarda da ctesi ben çalışmıyorum, eşim öğlene kadar çalışıyor.. O işteyken şöyle bir süpürür silerim. Tamamdır...
Eşimle birbirimize zaman ayıramamma gibi bir sorunumuz olmadı, yeterki zaman ayırmak isteyin...
Eşim bazan ben ütü yaparken aa sehpalar tozlanmış aşkım sana toz alaım bari bende sen ütü yaparken der. Böylece ortaklaşa zorunlu işlerimizi halleder birbirimze zaman ayırırız...
Eee adam gelir gelmez TVnin karşısına kurulup hizmet beklerse zaten hiçbişy yetişmez.. çalışmasan da yetişmez.. Çünkü adam zaten böyle düşüncesizce yaklaşıyorsa hep daha fazlasını isteyecektir...

canım neler demişsin,ne demek söz sahibi olma hakkın yok
valla bilemiyorum,çok garip sana direkt söz sahibi olma hakkın yok nasıl demiş,

valla dedi ama ikiyüzlü şimdide demedim diyo söylüyü söylüyo inkar ediyokötükedihüsoartık bende onu kaale almıyorum.:dilcikar:zaten yakın bi sürede ayrılmayı düşünüyorum canım işallah son vericem.

evlendikten sonra 1yıl kadar çalıştım

saatlerim çok yoğun olduğundan çok zorlandım yapamadım

şuan 2tane bebeğim var 1yaşında ve evde oturmak okadar sıkıcıki

bazen keşke bakacak biri olsada ben çalışsan diyorum

evde dön dolaş aynı işler...bugün yapıyosun yarın aynı

maddi sorunum yok...eşim her para dediğimde fazlasıyla verir

giyinmeyi ve süsü sevdiğim için bazen istemeye çekindiğim anlarda oluyor

eşim aldıklarım konusunda hesap sormuyor fakat belli biryere kadar

yani insanın kendi çalışmasına benzemiyor

gün geliyor para istemeye bile çekiniyor insan

ashemez sizin böyle anlatınca gercekten evlilikte çalışmakta bı anda çok güzel göründü gözüme :) gercekten ikisini bir arada keyifle yurutebilmekte çok zor değil gibi duruyor..esinizde yardımcı oluyor ztn super:)
sosyal güvence emeklilik acısından evde otursamda babamin yanında çalışıyor gözüktüğüm için sorun olmuyor bir de özel bir bankaninda emekliliğine ve saglık sigortasına üye oldum 3 ay önce kendi kendime..evde otursamda kendimi güvenceye aliyim diye..o da var..
benim tek derdim para pul değil ztn..eğer esimin durumu çalısmamı gerektirise ztn çalışırım..ne is olsa yaparım öyle bir durumda..ben suan çalışsam mı çalışmasam mı evlendiğimde ikisini bir yuruturmuyum esinden para istemek nasıl bir duygu vs diye merak ettim sadece..
ama bgn sayenizde çalısmanın ne kdr doğru ve güzel bir şey olduğunu bir kez daha anladım..ve denemeye karar verdim..
bgne kadar calışmamın bir sebebide erkek arkadasım okuyordu ve btn gün evdeydi o gündüzleri prog yapıp cikiyodu ben calisiyodum sınır oluyodum :) uykuyuda seviyorum sbh 7de kalkicaksam 10da yatarım en geç dışarıda çıkamıyoduk o yüzden aksamlari bende çalışmamaya başladım..şimdi o da calisiyo Nisan'da da asker e gitcek ins iyice sikilcam en iyisi şimdiden calisiyim evlenene kdr alışmış olurum evlenincede durumumuza göre ya tmm ya dvm derim :)

ilk evlilikten olan sahizda dedi bana...benim hic bir seye söz hakkim yokmus..calis ondan sonra söz hakkin olsun diye..biraz para birakirdi onuda gida yiyecek evin eksiklerini alirdim..kendime özel birsey almazdim...orda bile hesap-kasa kagdini isterdi kontrol ederdi ne kadar harcanmis diye.....tabi bende ayrildim bu herifden hangi kadin dayanir böyle birisine..aynen dedigin gibi sonra hic hatirlamiyorlar o sözleri söyledigini..ne tuhaf deyilmi...zaten karekteri 5 kurus etmezdi..

Son düzenleme:
evli değilim yeni sözlendim üniversite mezunuyum bi yılı geçti öyle zengin fln da değiliz ama hiç çalışmadım evlenince de çok ihtiyacımız olmazsa çalışmak istemiyorum.sabah çık akşam koşa koşa gel yemek yap temizlik yap kocanı görme ilgileneme çocuğun olsun 3 yaşında kreşe ver niye para kazanmak için zaten kazanılan para yola kıyafete makyaja gidicek ne gerek var 3 günlük dünyada kendimi paralıcam hem erkeğin tek görevi ailesine bakmak şimdi ondan da kurtuluyolar. kadınlar sözde akıllık etti çalışıp kendilerini ezdirmiyolar halbuki en çok çalışan kadın ezilip yıpranıyo yolda orda burda

Katılıyorum. Eşitlik adı altında kadının sırtına bir de dışarıda çalışma yükü eklendi.Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum ama ben şahsen ısıtma yemek yiyemem, haftasonunda 5 çeşit yemek yapıp da cumaya kadar onları yemek, bana paramla rezil olmak gibi geliyor..Hayat kalitemin düştüğünü düşünürüm. bıR DE size ekşi sözlükten konuyla ilgili bir alıntı yapmak istiyorum.Evlenince çalışmayı bırakan kadın başlığı altındaki yazılardan birisi:

" ...........zaten, mevcut çalışma şartları, haydi kadınlığını yüksek ince topuklu ayakkabı giyerek plazalarda salınmak suretiyle tatmin ettiğini sanan dişileri hesaba katarak kadınlığı bir kenara bırakalım, annelikten fedakarlık etmeden yükselmeye el vermemektedir. el emeğini ucuza kapatmaya dayanan pek çok sektörü ayakta tutan şey, sabah çocuklarının yanından kalkıp fabrikalara sürüklenmek zorunda kalan kadınların sömürüsüdür. genele bakalım. vitrin olsun diye gözümüze sokulan, hem çocuk, hem kariyer yapmış üç beş ballı yöneticinin gerisine. uykulu gözlerle servis bekleyen, çocuğu büyürken vaktini alışverişte, anti aging kliniklerinde ve dünya seyahatlerinde geçiren başkalarının parasına para katmak için ömrünü tüketen bankacılara, tekstil işçilerine...sorun kapitalizmin bir kere kadın etinin tadını aldıktan sonra vazgeçememesidir. "

eğer evli olupta evde kendini mutlu hissedebilecek bir insansan evet ne gerek var çalışmaya arkadaşlara aynene katılıyorum.fakat evde oturmak zoruna gidecekse zamanla çok saçma evde oturmak.
her insanın yaşadığı,düşünceleri farklıdır.
15 aylık evliyim 3 aylık bir bebeğim var ve çalışmıyorum fakat benim çalışmama nedenkriz dolayısıyla iş bulamamış olmam.başvuru yaptığım iş yerlerinden aldığım cevap cv çok iyi işçi çıkartıyoruz şayet alacak olursak ilk seni arayacağız oldu bundan 2 ay önce işçi aldılar fakat bana dönmediler gerekçe olarakta benim bayan olmamı gösterdiler ki mühendislik mezunuyum ve yüksek lisans yapıyorum.gerçi yüksek lisansada evde kalmak bana göre değil diye başladım.
gelelim çalışmaya ihtiyaç olması olayına;inanılmaz anlayışlı bir eşim var yemek yapamasam neden yemek yok demez.temizlik için kadın tut yetişemezsin bebekle zorlama kendini diyor.aldığım hiç birşeyin hesabını yapmaz.sana alacağım şey pahalı bile olsa senin yüzün gülünce mutlu oluyorum diyen bir insan.gece bile bişey istesem kırmaz çıkar dışarı.
ama ben hayatım boyunca babam dahil kimseden hiçbirşey istemedim eşimdende isteyemiyorum ne para nede ihtiyacım olsa bile kıyafet.birinden bişey istediğimde kendimi çok kötü hissediyorum ve mutsuz oluyorm onun için en kısa zamanda işe girmek istiyorum.gerçi türkiye şartlarında çokda kolay değil ama.
birde benim annem çalışan bir bayandı evine çok düzel bakardı,benimlede çok çok ilgiydi,ve çevremde herkeste bunu söyler bildiğim en iyi yemek yapan insandır.ama çalıştırğı için babam asla yetişediği zaman bu neden böyle demezdi.ve annem şayet zorlanıyorsa yemek dahil herşeye yardım ederdi.
yani evlilikle iş bir arada çokda güzel oluyor.tabi sadece eviyle ilgilenmek isteyen insanlarda var.bu bence kişilikle alakalı birşey

merakimdan soruyorum yanlış anlamayın,konuyu açma sebebim ztn,bgn bı kufore gidiyorum sadece boya 100tl bunu eşinizden isterken herhangi bir sorun olmuyor mu?veya alışverişe çıktınız para harcadınız?problem oluyor mu bu tarz seyler?

bu durum yengenizin çalışıp çalışmamasıyla ilgili değil..yengenizin bi aile düzeni görmemişliğinden kendi kişiliğinden kaynaklanan bi durum.çalışıyorum hem de çok yoğun çalışıyorum giriş saatim belli çıkış saatim belli değil öğretmenlik gibi ama her akşam olmasa bile 2 akşamda bi farklı yemek olur evimde.3.akşam aynı yemeği koyamam sofraya eşimin önüne.yemek birlikte yenir.ayda bi kere cam sildirme haricinde eve kadın almıyorum.o da en üst katta oturduğum için cam silemediğim için ayda bir sadece cam için alıorm.paramın hesabını eşime veririm ama bişey alırken ezilip büzülmem.demek istediğim hanımlar ezilsin büzülsün çalışmıolarsa gibi bişey demek istemiorm ama ben mezun olduğumda ailemden bile para almak zoruma gitti nerede kocadan alıcam...haydi haydi zoruma gider...ha bi kadının mesleği yoktur anlarım napıcak kadın kendine iş yaratacak hali yok ama meslek varken yapılmaması bana biraz garip geliyor..çalışmasam çalışmam eşimin maaşı 2 aileye bile yeter ama ben yapamam öyle hep sırtıma yük biner sanki bişey alırken kuaföre giderken...vs..beni aldı beni bakmak zorunda mantığında olmadım hiçbi zaman.."şartlar" elverdiği sürece çalışılmalı kaantindeyim..

henüz öğrenciyim ama kendimi bildim bileli söylediğim birşey vardır...kendi paramı kendim kazanmak...ben rahata alışmış biriyim...canımın istediğini alırım...anladığım kadarıyla sen de benim gibisin...ama şöyle düşün,sen çalışmazsan eve daha az para gircek ve daha çok sıkmak zornda kalcanız kendinizi...o zamanda mutlu olamıcaksın...ayağımı yorganıam göre uzatırımı faan unut...öyle olcağını sanmıyorum o işlerin..mesela en basitinden aldığın bir oje için bile kocana hesap verceksin...'para verir misin kocacım' 'napcan' 'oje alcam' böyle bişey olabilir mi yaaa.... elinde mesleğin olmasa anlarım da mesleğin var...yazık etme geleceğine...bir evliliğin sonu olmayabilir bunu da unutma...

cnmm mimarımmm işsizim:)çalıştım bi iki yerde hakkımı alamadım çıktım ve bu nedenlede sogudumm çalışmatan...2 yıllık bi ilişkim var..ilk aylarda biyerde hesap ödenecegi zaman erkek arkadaşım ödüyor diyeee çok bozuluyodumm baktım bana ödetmeye fırsat vermiyor ondan sonra onla birliktenken hiç bşy yiyip içmedimmm...ama bu ilk başlardııı şimdii bana haçlık falan verioo git istedigini al alışveriş yap diyo hoşuma gidiyo vallaaaa.2 yıldır tüm kıyafetlerimi sevgilim alıyo saölarımı boyatcagım zamanı bilio para verio.bu dünyada bi babamın parasını bide sevgilimin parasını gocunmadan harçıyorumm...sen demişsin yaaa çalışınca ikimizde nezman görüşebilcez..şölede bşy var sen çalışmasandaaaa eşin çalışcagı için yine aynı şekilde görüşceksiniz amaaa sen yorgunn olmuycan tabii..bence bi bayannnn çocugu olana kadar çalışmalııı..ben kimseye baktırtmam çocugumu madem başkaları bakcak dogurmam..onun için bebek olana kdar adam akıllı iş olursa çalışırım ama ondan sonra hayatta çalışmam..

Sana akıl vermek haddime değil canım ama gençsin ne güzel mesleğini eline almışsın, çalış hırslan azıcık yaa sen hırs yapmayacaksında kim yapacak..
Ben okumadığım için kendimle kavgalıyım:mymeka:
Belki şuan kendime ait sağlık güvencem, kendi kazandığım param ve hayat güvencem olurdu..:çok üzgünüm:

Tam da üstüne geldi..
Son zamanlarda gündem konum(uz) bu.Yeni nişanlandım,üniversite mezunuyum,uzun süredir işsizim.Biraz da pek ilgili olmamamdan ve tek çocuk olup ailemin tolerans göstermesinden sebep.
Şubat gibi evlenmeyi düşünüyoruz ve kesinlikle çalışmayı düşünüyorum.
Ekonomik şartlar bir yana,sıkılacağımı bir süre sonra kendimi işe yaramaz hissedeceğimi,ev işlerinden soğuyacağımı,çocuk yapmak zorunda kalacağımı ve daralıp eşime saracağımı,huysuzlanacağımı düşünüyorum.Bunlar olmayabilirde ama ben çalışmak istiyorum.
Ücret önemli değil,şartlar kısmen önemli değil,önemli olan kendimi iyi hissetmem.
Bence herkes kendini tartmalı,çalışmak veya çalışmamak kişinin şartları ve karakteriyle alakalı bir durum.
Benim oyum çalışmaktan yana..

peki bişey dikkatimi çekti aileniz sormuyormu saçının boya parasını aldığınız üst başın parasını kimin verdiğini?mazur görün geçenlerde aile arkadaş çevresinde bu konu konuşulmuştu haddim olmayarak soruyorum size..cevaplamayabilirsiniz de saygı duyarım..

cnm babam haricinde ailem bilioduuuuu...şimdi babamda bilio:)annem bildigi içinnnn sorun olmadı hiç..babamda anlamassss yeni bşy aldıgımı falannn bisüür kıyafet olunca adam ayırt edemioda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…