Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

Benim oyumsa, herkes bi süre çalışsın, iş hayatını görsün, insan ilişkilerini kavrasın, biriktirdiği dostluklara daha sıkı sarılmak için "sadece iş ilişkisi"ni de yaşasın , biraz para biriktirsin ki o paranın faiziyle kendi sağlık sigortası + kredi kartı masrafı+ bireysel emeklilik primi ( 200 + 300 + 100 = 600 lira ) ödeyecek kadar düzenli geliri olsun, sonra da çalışmasın, sabahın köründe yollara düşmesin, para var ama huzur yok olmasın, iş hayatının insan ruhundan götürdüklerini kaybetme noktasında dursun. Ya da en temizi, öğretmen olsun, 3te evine gelsin.O zaman bi ömür çalışabilir, işler aksamadan hihoyyyt

cnm babam haricinde ailem bilioduuuuu...şimdi babamda bilio:)annem bildigi içinnnn sorun olmadı hiç..babamda anlamassss yeni bşy aldıgımı falannn bisüür kıyafet olunca adam ayırt edemioda:)

hımm anladım ok canım teşekkürler cvbın için.

özel işde asla çalışmak istemiyorum kaç iş değiştirdim çok yıprandım ezmeye çalışan ezilmiş insanların tavırları yordu soğuttu az para çok çalış geç çık her gün üzül ağla
ama ne zaman devlet işi olur hemen atlarım ki oda zor gibii

hepinizin düşüncesini okudum arkadaşlar hepinizide haklı bulum bi kaç arkadaş dışında :) bende grafikerim evlendiğimde okuldan yeni mezun olmuştum 2 ay sonra hemen işe başladım ben çok sorunlar yaşadım

yaşım biraz ufak yani 21 yaşındayım bikere bu yüzden kimse sizi kaale almıyo yanlış anlamayın ama birazda güzel denilebilirm :):) yani reklam piyasası çok kötü aslında yaşım küçük olduğu için dediğim gibi kimse kaale almıyo herkez ustalık taslıyodu bi kere bu çok zoruma gidiyodu bide erkekler konusunda çok dertliydim asılanlarmı dersin artık insanlara güvenim kalmamıştı resmen benimle bişiler yaşamak isteyen bile oldu inanabiliyomusunuz ama ben bunları eşime söyleyemedim tabi ama çok üzülüyodum arama mesafe koyuyodum bu sefer eziyetler başlıyodu eziyolardı çok sorunlar yaşadım ben

5 ay zor dayandım yaa çok şeyler çektim hala düşündükçe kafayı bozucak gibi oluyorum bunlar beni çalışmaktan çok soğuttu artık kendimden şüpe duymaya başlamıştım acaba benmi bişi yapıyorum diye.... iştan ayrıldıktan sonra o ev bana cannet geldi öyle kötü şeyler yaşamıştımki yalanla işten ayrılmıştım... şimdi gene bi işe başladım geçen gittim ama gene yaşımın azizliğini gördüm kimse adam yerine koymuyo ya okadar zoruma gittiki pisikolojik olarak artık kendimi işe yaramaz olara görüyorum

halbuki okulda çok başarılıydım hocalarım hep bana seni çok yükseklerde görüyorum derdi ama ben şimdi yerin yedi kat altındayım ve artık işimden grafikerlikten nefret ediyorum şuan iş arıyorum ama kesinlikle reklam ajanslarında değil

evde oturmaya gelince aslında hiçte kötü değil para konusunda hiç böyle bi sorunumuz yok zaten maaşı aldıktan sonra eşim kendine biraz haçlış alır gerisi evde durur ben ordan istediğim kadar harcarım sabah eşimle kalkarım güzel bir kahvaltı hazırlarım beraber yaparız onu uğurlarım sonra evi toparlarım çamaşırları yıkarım sübürkeyle şöyle bi çektiririm temizlerim her yer pırıl pırıl olur sonra kendime vakit ayırırım cilt vücut bakımı yaparım saçlarımdu ellerimdi şuydu buydu... sonra kitap okurum internette takılırım sonrada akşama güzel bi yemek düşünürüm sonra onu yaparım zaten vakit geçiyo...

ev hayatı böyle işte slında kötü diil ama burda o çalışan ablalarımı okudukça okadar imrendimki ben hiç öle olamadım benim ortamlarımda hep ahlaksızlık küçümseme ezme dedikodu fesatlık hat safadaydı herkez kendini patron sanıyodu bunlar beni işimden emeğimden soğuttu tek onu bırak pisikolojimi tamamen bozdu oyüzden şimdi tezgahtarlık bile neim gözümde grafikerlikten 1000 kat güzel geliyo ama tabiki çalışmak gibisi yoktur tabi ben tam bilemiyorum bu duyguyuuu....... offf nediyim iyi bi iş bulursan kesinlikle çalış inşallah sen benim yaşadıklarımı yaşamazsın umarım hep mutlı olursun iş hayatında Allah kolaylık versin....

canım o biraz çalıştığın ortam ve kişilerle alakalı sanırım

benim yaşım daha yeni 22 oldu ve 5 yıldır çalışıyorum ama öle ortalık işi gibi değil

sürekli sayıldım sanırım biraz ortamlarım iyiydi birazda ben kendimi saydırdım özel bir çabam olmadı

gerçi bunun için....ben kendimi şuan acayip olgun hissediyorum..

5yılın verdiği tecrübede var daha arkadaşlarım yeni yeni iş arıyorlar...

Ben reklamcılık bölümünü bitirdim.Çalışma hayatım olmadı diyebilirim.2 ay çalıştım özel bi yerde ama olmadı..Çalışma konusunda kendime güvenim sıfır bu yüzden.22 yaşındayım.1.5 senelik ewliyim ve birde bebişim var.

Eşim para hesabı yapmaz.İstediğim yerden istediğim markadan gider giyinirim.Tabii çok ta abartmamak şartıyla.Eger parası varsa asla vermemezlik yapmaz,onu kaça aldın bunu kaça aldın demez.Bu konuda çok şanslı hissederim kendimi.

Ama çalışmayı çok istiyorum.Bi yandan bebeğimi bırakmak zor geliyo,bir yandan zaten güvenim yok diyorum erteliyorum..Ewde olmak bazen çok bunaltıyor..

ÇOK KOLAY FES ETMİŞSİN banada o.......... çocukları denk geldi ama fes etmedim

doğru iş hayatında kötüler çoğunlukta ama düşünüyorumda

benim kızarkadaşım var evi var kocasının emeklisi onlara yetmiyor yani 2 emeklisi olsa fena olmazdı değilmi?
CADIARZUCADIARZU

(yağmur38) yağmurcum ben 7 yıldır kamuda çalışıyorum.sanmaki sarkıntılık tek özel sektörde oluyor alakası yok.kamudada hat safada ama taviz vermezsen hi bir şey yapamazlar korkma .ben ne tacizlere uğradım ellerinde olsa neler yapmazlar sen disiplinli ol otoriter ol seveceğin işi yap.yaptığın işin hakkını ver kafanı yastığa koyduğunda vicdanen rahat uyu.Allah sabredenlerle ve şükredenlerle beraberdir unutma.inş gönlüne göre Allah hayırlı bir iş verir canım

ya iyi hoş geçinebiliyosnuz ne mutlu eşiniz paayı veriyor hesabını sormuyo allah vermesin

bir kaza bir hastalık yada en kötüsü ölüm yada ayrılık boşanma

ozaman para hesabı yapmayan eşinizde yardımcı olamicak size hayat bu

allah korusun ilerde eşim rahatsızlanır çalışamazsa ona canım gibi çalışıp bakabilirim

birde ben boğa burcuyum paraya kaliteye düşkünüm yani 1 olcaksa 2 olsun yaşam kalitem nekadar
yüksek olursa okadar iyi olur diye düşünüyorum

asimai cim güvenim yok ne demek kişi önce Allaha sonra kendine güvenmeli kimse işi anasının karnında öğrenmiyor.güvenini yitirme bebişinide Allah bağışlasın.temiz bir bakıcıya baktır .çalışmanı tavsiye ederim.ileride hayat bize ne sunacak bilmiyoruz hiç olmazsa sigortamız olur.Allah nasip ederse emekli aylığımız olur.ayakta durmak için çalışmalıyız

ben ev hanımıyım..kocamda isedigim herseyi alır..gayet huzurluyuz bu konuda..hiç birseyin hesabını yapmaz parası olmasa bile bulur bulusturur yinede istedigimi alır...sanırım onu bu yüzden cok seviyorum
ev hanımlıgı cok güzel birsey bence..tadını cıkarıyorum

bilmiyorum çabukmu pes ettim ama bu son girdiğim iştede aynıları oldu ve ben gene işten ayrıldım şuan gene evdeyim ya zaten o tacizcilere fırsat vermedim otoritemi kurdum bu yüzden daha çok şeyler yaşadım eziyet ettiler resmen yaa yani anlıyomusunuz karşılık verseniz herşey iyi ama yok derseniz sizden kötüsü yok bu haysiyetsiz insanlarda tavrımı koydum zaten amaa mesela şöyle anlatıyım size bi kaç olayı stajerlerin yanında benden çay istedi şoka girdim kalk kendin al dedim öylemi dedi öyle dedim sonra dahada çirkinleşmeye başladı mesela biz hepimiz birbirimzden yardım olırız onun işini o yardımcı olur çünkü işin çabuk bitmesi gerikiyo kendisi web tasarımcı ben grafik bu sefer bana patron patron konuşuyo sana iş vericem yap diyo sen kimsinyaa bana iş veriyon aşağılamalar başkasının yerinde kendini şef sanmalar tek oda diil bu sefer diğerleri offf daha buna benzer büsürü şey yaa bak gene sinirlerim bozuldu ..... diğer işimdede aynıları oldu ah keşke orda olmasaydıda böyle düşünmeseydim ordada olunca tamamen soğudum şimdi gözümde çalışmak okadar zor azap verici bi iş ki halbuki istiyorum çünkü çocukta düşünmüyoruz ama grafikerlik yapmak istemiyorum...

yağmurcum grafikerliğini gene yaparsın güvenini yitirme .ben çok mücadelesini verdim ve kazandım şimdi bana yaklaşık 2-3 yıldır iş yerinde hanımağa diyorlar çünkü despot olmasaydım iyi bir muhasebeci değil iyi bir o..... olacaktım.Allah inanmışsanız üzülmeyin gevşemeyin kazananan kişi siz olursunuz buyurmuştur.

neden batsın canım....
evlendikten sonra senin paran benim param ele bakmak falan olmaz..
aynı hayatı paylaşıyoruz sonuçta..
bende çalışmıyorum mesela.
eşim maaşını alır getirir bana verir.
bende birikim için bir miktarını ayırır aylık harcamamız gerekeni ortak bir kutumuz var oraya koyarım.
o kutudan kimin ne kadar ihtiyacı olursa alır.
hiç bir zaman eşime bana para ver harçlık ver demedim.sağolsun evin ekonomisini bana bıraktığı için kendi böyle başlattı al hayatım sen nasıl istiyosan idare et.diye..
onun için bizde paranın lafı bile olmaz...
hele hele ele bakmak falan ayıptır böyle şeyler...
annemle babam öyleydi bizde..
ablamlarda öyle..
bizde öyle olduk...
bizim sülalede evin idaresi kadınların elinde..
ama şunuda iyi biliyorum ki tasarruf yapıp evi kalkındıran kadındır...
eşim hep öyle der.şu an bu durumdaysak senin sayende diye...çünkü ben harcamaları çok dikkatli yapar hep kıyıya köşeye para atmaya çalışırım.
ufak tefek birikimler gün geliyor dağ gibi birikiyor...

bak senin yaşında ufak ama sen 5 yıl vermişin bu işe zamanında bi önemi var 5 yıl sonra patron bile olursun tabiki bu yüzden saydırmışın gelen gitmiş gelen gitmiş ama ben yeni mezun olmuştum bide herkezde bu bişi bilmiyo düşüncesi doğuyo daha yeni mezun olduuğum için çömez diyolar baktılar iyi iş çıkarıyosun hemen başka sekilde seni bezdiriyolar dedikodu arkadan konuşma saygısızlık dayanamıyosunki ya ben 5 yılı bırak eğer bu 5 ay içinde birrazda olsa rahat olsaydım emin ol kendime bukadar güvensiz olmazdım zaten dedikoduyu bırak bu tacizlerden çıktım ben ordan zaten yerdiremedim kendime direnemedim belki birazdaha güçlü olabilirmiydim bilmiyoeum mesela bi arkadaşımız tek özlede diil kamudada var o dedi... bilmiyorum belkide böyle böyle direnip alışıp pişicem bu sektöre ama grafiker olmak istemiyorum onu anladım en azından...

:):):) çok güzel yazmışın valla haklısın aslında bide bunu öğrendim zaten iş yerinde kimseye güvenmeme kimseyler arkadaşlık kurmamayı öğrendim bide hiç bişiye karışmıcan kendi işini yapacan okadar.... yorumun için teşekkürler....

bence sen pes etme evet 5 yıldır çalışlıyorum çok olgunlaştım çok tecrübe ve profesyonellik kazanmdım ama

bu 5 yıl öncesindede 17 yaşındaykende ezilmedim ben evet tabiki ilk işimde
daha çok iş yüklemeler oldu daha çok çalıştım az maaş aldım ama
taciz bende hiç olmadı açıkcası her işyerimde kesin bir talip oldu egvlenmek isteyen oldu
biri çok evlenmek istedi bu yüzden işden çıktım ama masumane bişeydi tacizz çok ayrı çirkin birşey kızlar asla müsaade etmeyin bu konuda arkanızda olurum tacze göz yumup çalışacak değilsiniz ama bir dengesiz yüzündende koskoca yaşamda çalışmamzlık etmeyin

bayanların çok seçici olması lazım dürst kaliteli yerlerde çalışması lazım bayan olmak oldukça zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…