Katılıyorum. Eşitlik adı altında kadının sırtına bir de dışarıda çalışma yükü eklendi.Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum ama ben şahsen ısıtma yemek yiyemem, haftasonunda 5 çeşit yemek yapıp da cumaya kadar onları yemek, bana paramla rezil olmak gibi geliyor..Hayat kalitemin düştüğünü düşünürüm. bİR DE size ekşi sözlükten konuyla ilgili bir alıntı yapmak istiyorum.Evlenince çalışmayı bırakan kadın başlığı altındaki yazılardan birisi:
" ...........zaten, mevcut çalışma şartları, haydi kadınlığını yüksek ince topuklu ayakkabı giyerek plazalarda salınmak suretiyle tatmin ettiğini sanan dişileri hesaba katarak kadınlığı bir kenara bırakalım, annelikten fedakarlık etmeden yükselmeye el vermemektedir. el emeğini ucuza kapatmaya dayanan pek çok sektörü ayakta tutan şey, sabah çocuklarının yanından kalkıp fabrikalara sürüklenmek zorunda kalan kadınların sömürüsüdür. genele bakalım. vitrin olsun diye gözümüze sokulan, hem çocuk, hem kariyer yapmış üç beş ballı yöneticinin gerisine. uykulu gözlerle servis bekleyen, çocuğu büyürken vaktini alışverişte, anti aging kliniklerinde ve dünya seyahatlerinde geçiren başkalarının parasına para katmak için ömrünü tüketen bankacılara, tekstil işçilerine...sorun kapitalizmin bir kere kadın etinin tadını aldıktan sonra vazgeçememesidir. "
Ben çalışıyorum, haftasonu yemeklerimi yapıyorum derken temelini hazırlıyorum...
Mesela dolma içini hazırlayıp biberlere doldurup dğru buzluğa... Akşam gelnce de salçalı suyunu hazırlayıp pişiriyorum. Yarım saatte hazır.... Yarım kilo kıymadan köfte harzırlyıp üçer tane kocişim ve bana 6 adetlik paketleyip buzluğa... Bzlukta herzaman tavu şnitzelim olur... Köfteyi haftaiçi birgüm köfte makarna olarak yiyorsak 2-3 gün sonra patatesleri dilimleyip izmir köfte halinde pişiriyorum gayet güzel oluyor...
Vakumlu kaplara tavuk budu soslayıp buzdolabnda 2 gün bekletiyorsun. abi ayarlayacaksın ctesi tavuk soslayıp dolaba attıysam bunu mutlaka ptesi pişiririm...
Pilav çorba yazmıyorum çünkü onları günlük yaparım.. Benim 1o dk.mı bile almaz... Hazır çorba asla kullanam...
Haftasonundan 5 çeşit yapıp cumaya kadar yemiyoruz ayrıca... Gün olur sadece salata yeriz... gün olur canımız pizza ister eve pizza söyleriz... buzluktan tabuk göğüslerini çıkarıp içine kaşar salam yanlardan kürdanla tuutrup galeta ununa bulayıp kızarttınmı düyanın en güzel snitzelini yersin ve en fazla 15 dk sürer bunu hazırlamak... Bu sürede düdüklüde mercimek çorban pişiyor olur pilavın da demleniyor olur...
Önemli olan işleri programlamak... Yoksa hiç imse 6 günlük yemek yemek istemez ve yemez de...
Kadının çalışmasıyla el emeğinim ucuza kapatılması arasındaki bağlantı sanayi devrimi döneminde olan bir şeydi.. Şuan 21. yydayız ve kadın emeği ile erkek emeği arasında hçbir fark yok aynı bantta iş yapa nkadın ve erkek aynı ofste aynı işi yapan ayn eğitim seviyesine sahip kadınla erkeğin aldıkları ücret eşittir...
Çalışan kadın olmanın tek dezavantajı bebek sahibi olduktan sonraki ilk 2 yıldır... Ve bu 2 yıl çalışmazsın olr biter... 2 yıl bebeğimezaman ayırmam gerekiyor dye tüm hayatımı evde geçiremem.. İlk iki yıldan sonraki dönem anne le bebk arasında geçirilen vaktin niceliği değil niteliği önemlidir...
Çocuğum büyürken vaktimi anti-aging kliniklerinde dünya seyahatlerinde, alışverişte geçiren bankacılar ve tekstil işçileri mi... Allah aşkına siz alıntı yaptığınız yazıyı tam olarak okudunuz mu... Hangi tekstil işçisi hangi bankacı anti-aging kliniğinde hangi düna seyahatinde yapmayın lütfen.... Bu bahsettiğiniz şeyleri bankacı yada tekstil işçisi yapmaz bunu üstdüzey yöneticiler yapabilir ancak...
Kapitalizmn kadın etinin kokusunu alması ve vazgeçememesi... çok büyük ama bir o kadar da komik bir laf olmuş.. Sizi tenzih ederim çünkü siz yazmamışsınız alıntılamışsınız ama demekki aynı fikrdesiniz...
Kapitalizmin çarkları arasında kadın etinin kokusu ile erkek etinin kokusu arasında hiçbir fark yoktur... kapitalizm her ikisini de sömürür...
Bu tür cafcaflı laflar bana komik geliyor..
Ben kapitalizmin beni sömürdüğünü düşünmüyorum..
Çalışmayı seviyorum, çalışmaktan memnunum, çalışarak kendi özvarlığımı hep ayakta tututyorum, sosyal ve külürel açıdan daha aktifim.. Evet yoruluyorum ama bunun karşılığını da alıyorum... Gerek maaş olarak gerek sosyal güvence olarak....
Henüz bebeğim yok... Bebeğim olduğunda da doğurana kadar izne ayrılmıycam... Doğum sonrasu 16 haftalıkiznim artı 1 yıllık ücretsiz izin.. daha sonra bekle beni kapitalizm ben dönüyorum.. Yaşası feodalite bebeğime annem ve görümcem dönüşümlü olarak bakacaklar...
6 ay çalışmadım.... ama çalıştığım dönemden daha kötüydüm.. mutsuzdum... canım ne temizlik yapmak istiyordu ne yemek.. o düzenli planlı programlı kadından eser kalmamıştı.. bütün gün oturuyordum... offf hiç bana göre değil... Allah korusun....