Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

açıkcası zarifecik arkadaşıma şu konuda katılıyorum eşe yapılan hizmet kölelik olurken patronun dediğini yapmak özgürlük oluyor bu doğru bence böyle düşünülmemelidir o iş yerlerinde kimlerin ağız okusunu çekiyoruz yeri geliyor eziliyoruz öyle değilmi pembehera arkadaşıma gelince kocası höööt diyince susan ezilen büzülen hayatının merkezine oturtmuş kadın mı yıpranır bu bambaşka bi konu bu konuyla alakası yokki bu şiddete girer zaten ama biz burda çalışan ile çalışmayan kadın arasındaki farkı manevi duyguları tartışıyoruz bu yüzden bu buna uygun bi örnek dil benze zaten ceku arkadaşımızda diyo ben olayın maddi boyutunu sormuyorum diyo manevi boyutunu soruyorum diyor açık açık....

14 yıllık evliyim evlenmeden önce çalışmaya başlayıp 7 yıl çalıştım eşimin tayini çıkıp da şehir değiştirince işsiz kaldım çocuğumuz da küçüktü ben de çok yorulmuştum birkaç yıl çalışmamayı göze aldım ama son 8 yıldır evdeyim ve zaman zaman çalışmak istiyorum diye oturup ağlıyorum
maddi ihtiyacım mı var?çok şükür yok eşim harcadığımın asla hesabını sormaz kendi parasını kazanan pek çok kadından daha rahat para harcarım
ama kesinlikle kadın çalışmalıdır derim ben iş bulduğum an çalışacağım inşallah
herşey maddiyat değil ki
haftasonları ailecek gezer tozarız tatilimizi de yaparız,sinemamıza da gideriz ama ben çalışan bir kadın olmalıyım! olamazsam da bu içimde bir ukde olarak kalacaktır
inşallah yeniden iş bulabilirim

inaşallah bulursun bende arıyorum şuan iş zaten allah yardımcımız olsun

kocası izin vermediği için çalışmayan üstüne üstlük geçim sıkıntısı da çeken kadınlar var. kimsenin bu duruma düşmemesini dilerim ya da bir örnekte dendiği gibi kocasıyla daha çok vakit geçirmek için çalışmayan, çalışan kadınları da robotlaşmayla, cilvesizleşmeyle vb içi boş şeylerle itham eden kişiler de var. bir de iş ortamını sadece hiyerarşi olarak görüp patronun ağız kokusunu çekmek olarak tanımlayacak kadar diğer iş ortamlarına yabancı olduğu anlaşılan kişiler de var. çalışmanın bireysel olduğunu düşünüyorum, erkek için çalışmak ya da çalışmamak kişilikten ödündür... ayrıca kocasıyla vakit geçirememek kaygısıyla çalışmamak içi boş bir bahanedir, geçirilen vaktin niceliği değil niteliği önemlidir...

kesinlikle

İşte benim beynimin bu konudaki özeti kaydirigubbakcemile5

Bi süre sonra aldığınız parayı harcayacak motivasyonunuz kalmamasının ekonomik özgürlük, mecburiyetten kurulan ve aynı ortamda çalışmak zorunda olunmasa yüzüne bakılmayacak iş arkadaşlıklarının sosyallik sanılması, eşinin en ufacık ters hareketine katlanamazken patron/amir ne dese gıkını çıkaramamanın profesyonellik, bir insanın annesiyle vakit geçrimesinin en doğal hakkı olan çocukluk yaşlarında onu kendisinden mahrum etmenin nicelikli anne çocuk ilişkisi sanılmasına karşıyım. :umursamaz:

Çalışalım tabii, kendi paranı harcamak süperdir.Ama "kocaya boyun eğmemek, kölesi olmamak" için kaybedilenleri de ölçüp tartarak. kaydirigubbakcemile5

valla haklı oldğum bir konuda bırak patronu kocayı başbakanı tanımam

hakkımı sonuna kadar savunurm çalışanların sesini çıkaramadığını kim söylemiş

o kişisel bir şeydir eğerki haklıysam asla haksız duruma düşürmem kendimi kimseyede laf söyletirmem

işimi adam gibi yapıyorsam kimseninde tepemde ötmesine izin vermem

sanırım burda bana demek istedin... çlışmak tabiki birayseldir bende hiç çalışmadım değilim neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum tabi okudunmu bilmiyorum benim yaşadıklarımı sonuçta çok az insan bu türkiye şartlarında istediği sevdiği işi yapıyor herkez sadece parasına bakıyo çoğu insan ben oyüzden öyle bi tabir kullandım şu türkiyede ünv bitiripte işini yapmayan bambaşka şeyler yapan insanlar var öyle değilmi okadar çok insan gördümki patronundan nefret eden iyi bi iş bulsam burdan hemen ayrılıcam diyen hatta memur olduğu halde bile kaçmak için bir yol arayan okadar çok insan gördümki bu gördüklerime ve bildiklerime dayanarak böyle bi tabir kullandım bu tabiki herkez için geçerli diil.....

O her zaman öyle olmuyor canım.Demek ki ya çok iyi insanlarla karşılaşmışsınız ya da çok şanslısınız. Belki de kimseye müdahananız yok o yüzden.

ALLAH herkesin gönlüne göre versin dilerim. iş hayatının elinden alınması ve bunu kabul etme de maalesef şiddetin türlerinden bir tanesi. psikolojik şiddet. önceki sayfalarda geçen eşin kadına sen çalışmıyosun senin söz söyleme hakkın yok demesi de keza öyle... bence bu nedenle eğer istiyorsanız çalışın derim. buna mecbursanız ise kesinlikle çalışın. istemiyorsa iseniz de çalışmayın. eşinize endekslemeyin iş yaşamınızı

Hem maddiyat hem maneviyat açısından bende çalışmak istiyorum, 5 yıldır işsizim, evliliğimde 3 yıl çalıştım, bence bir kadın durumu ne olursa olsun çalışmalı hayatta hiç şeyin güvencesi yok kocalarında yok...

Çalışan kadında çalışmayan kadın da yıpranır, kadın çalışıyor diye annelikten kadınlıktan feragat etmez, bunların üzerine çalışma hayatı eklenir sadece, ama şu da gerçek ki çalışan kadın evliliğinde özellikle maddi konularda daha çok söz hakkına sahip oluyor, ayrıca ev hanımı kadınları hala evde oturup hiç bir şey yapmıyor diye gören erkek zihniyeti de çok yaygın...

Konuyu açan arkadaşa bir örnek vereyim, o örnek istemiş madem. Benim annem ev hanımı, babam kendi işinin sahibi. Senin dediğin gibi, annemin babam adına kayıtlı bir ek kartı var ve harcamalarını hep oradan yapar. Bu güne kadar hiç bir şekilde maddi bir kavgaya tanık olmadım evimizde. Amaaa şöyle bi durum var.Annemin o karttan aldıkları nedir? Evin ihtiyaçları ya da kendi bi kaç ufak tefek ihtiyacı. Hiç bi zaman pahalı zevkleri olmamıştır. Kendine alacagı şeyleri de 3 kez düşünür almadan önce.Bu kendi parasını değil de eşinin parasını harcıyor olmasından mı kaynaklanıyor bilemem.ılişkili olabilir tabii ki.Bence daha çok, babamın ona bir eleştiri getireceginden değil, yapısı öyle olduğundan. Yalnız, sen gidip her ay kredi kartı limitini sonuna kadar kullanan bi insansan, her gördüğünde gözün kalıyorsa aranızda problem olabilir.Kendi paran da olsa birşeyi almadan önce pahalı mı acaba diye düşünen ve nefsini köreltebilmiş bi insansan sorun olmaz kimin parasıyla harcadığın. Ama "ben bunu istiyoraaaaam işteee" tarzı kadınlardansan, kendi paranı kazan, kendi paranı istediğin gibi harca. Sonuç? Senin nasıl bi insan olduğunla alakalı.

benimsediğiniz yaşam biçimiini savunurken başka hayatları yaftalamak, aaaa o çalışıyor çocuğuna iyi annelik yapamıyor demek ne kadar ataerkil bir bakış açısı marjinalfayda... isteyen çalışır, istemeyen çalışmaz evlilikte de bekarlıkta da bu böyledir... daha nedendir içi boş ifadelerle adeta çalışan hanımların anneliğinden vs şüphe etmek. siz ki çevrenizde sanırım ev hanımı olup kötü yetiştirilen çocuklar görmediniz... ya da ülkenin ve dünyanın en azılı suçlullarını hep çalışan anneler mi yetiştirmişler? böyle bir istatistik mi var?

arkadaşlar evli olun bekar olun fark etmez imkanınız varsa çalışın çünkü benim arkadaşlarımdan 2 tanesi emekli olduktan sonra boşandı.bir tanesi boşanmak üzere.bir tanesinin maddi durumu olmadığından kocasından boşanamıyor ama boşanmak istiyor çünkü kocası başka başka kadınlarla beraber oluyor istiyorsan benle böyle yaşa istemiyorsan çek git diyormuş
ama parası olmadığı için boşanamıyor bile.eve gelmiyor bile üniversiteli kızları kandırıp onlarla beraber oluyor kötü kadınlarla beraber oluyor diye ağlıyor.hayat dikenli tellerle dolu.

O her zaman öyle olmuyor canım.Demek ki ya çok iyi insanlarla karşılaşmışsınız ya da çok şanslısınız. Belki de kimseye müdahananız yok o yüzden.

işini çok iyi şekilde hakkını vere vere yaparsan öyle bir olurkii

ben iyi bir yerdeyim evet ama yan masadaki mesai arkadaşımda aynı yerde

patron ne derse titriyo telde peki tamam anladım hemen sürekli bu cümleler panik panik

kendine laf söyletir sırf bu yüzden sakinleştirici kullanıyor elli kere dedim kendini ezdirme diye

ben beş yıldır tek bir yerde çalışmadın kaç yer gördüm ama adam gibi işimi yaparsam

kendimede laf getirmem...

haklıysanız sonuna kadar saygı çerçevesinde kendinizi savunun arkadaşlar karşınızdaki
patronunuz olabilir ama sahipiniz efendiniz değil

o size maaş veriyorsa sizde emek veriyorsunuz taniki haklıysanız kendiniz savunun

ben kimsenin ağzının kokusunu çekiyorum diyemem kendi işimin maaşımın eşekliğimi

yapıyorum derim daha yerinde olur cevap

çok kötü bişi bu yaaa yazık kadına annesi babasıdamı yok ya ne bilim onların yanına gitse kabul etmezlermi çokmu yaşlıki bi işe giremezmi illa bi mesleği olmak zorunda diilki eğer azmederse her işi yapar ????

yağmurcum arkadaşımı ailesi kabul ediyor ama biraz biraz kendini alıştırmış gitmek istemiyor çünkü ailesi köyde oturuyor.bu kızcağızda ilk okul mezunu köylü kızı çalışamaz eline yüzüne bulaştırır.uyanık birisi değil iş hayatında olan kadının uyanık olması lazım

ben bunu istiyoraaaaaaam diyen kadınları yermek hiçbirimize düşmez.ekonımik şartları elverirse ister ve alır.yetmiyorsa ve yine istiyorsa kendi çalışır ve alacak ortamı yaratır. annesi çalışan yavruların zor durumda olduğuna dair mesaj vermek, niyet okumak çok tuhaf... siz ev hanımlığını seçmiş ya da seçirilmiş olabilirsiniz. bu sizi çalışan bir anneden daha anne yapmaz lütfen ifadelerinize dikkat ediniz. ben önceki mesajımda beraber geçirilen vaktin niteliği önemlidir diye tam da bunu kastettim. demokratik ortamda yetişmiş,annesi çalışıp da doğru ve ahlaklı birey olmuş olan çocukları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…