Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

Ya lütfen okuduklarınızı önyargısız okuyun.Ben kimsenin daha iyi çocuk yetiştiridğini,
yok efendim bir çocuk ıslah evi üzerinde yapıaln araştırma sonucaunda %kaçının ev hanımı anne çocukları kaçının çalışan anne çocukları olduğunu filan söylemedim. Ben kimse kimseden daha anne filan da demedim, bunu ima da etmedim :) Ayrıca sizden herhangi bir şekilde alıntı da yapmadım, üstünüze yanlış yere alınmışsınız, yazdıklarınızı okumamıştım bile :) "ben bunu istiyoraaaaaaam diyen kadınları yermek hiçbirimize düşmez.ekonımik şartları elverirse ister ve alır.yetmiyorsa ve yine istiyorsa kendi çalışır ve alacak ortamı yaratır." demişsiniz de, yazdıklarıma bakın, ben de konuyu açan kıza ne demişim, eğer onlardansan imkanlarını yarat ve kendin al istediklerini, kimsenin gözüne batmasın demişim değil mi?

Bana biraz sırf polemik ve laf dalaşı amaçlı bir mesaj gibi geldi. lmaz:

merhabalar bende ev hanımıyım çalışsaydım dediğim zamanlar olmadı eşim de bunu bana hiç hissettirmez herşeyimiz ortaktır saklı gizli zaten olmamalıdır eşler arasında. İyi ki de çalışmıyorum

sizinle tartışmayacağım. sizden önce kimse ev hanımlığını yermedi ki böyle çalışan hanımları yerici bir msj yazmışsınız. lütfen içi dolu gerekçeler sununuz. tercihtir, sizin ev hanımı olmanız çalışan hanımları rahatsız etmeyeceği gibi, çocukluk yaşlarında anneden mahrum olmak gibi bir durum sizi endişelendirmesin.

maalesef imalarda bulundun cnm siz 2 yaşında bırakbilrisiniz ama bu yaş yedi olmalı ...
buzluk koskus sinmiş yemekleri tercih edebilirsiniz sizin tercihiniz fln

tam detaylı bakmadım ama yanılmıyorsam siz yazdınız bunları

Marjinal Fayda kusura bakma ama mesajındaki üslubundan ben de hazetmedim, hele ki şu kırmızı ile işaretlediğim kısım bu genellemeleri forumu açan arkadaş çalışmak isteyen bir ev hanımı olduğu için mi yaptın?, polemik yaratmak tarzım değil, sataşmak hiç değil, mesajından ev hanımı olmayı kadının çalışmasını onaylamadığın buram buram kokuyor, bir kadın çok ihtiyacı olmasa bile kendi geleceği veya evlatlarının geleceği için çalışmak istemesi gayet doğal, çalışan kadın çocuğunu evini ihmal eden kadın demek değildir, çalışmayan bir ev hanımı olmayı tercih edene saygı duyarım kendim aynı fikirde olmasam bile, çalışıp çalışmamak kadının kendi kararıdır :içelim:

Son düzenleme:

Marjinal Fayda bunları okumamıştım bile ne kadar yanlış genellemeler hangi bilimsel verilere dayanarak yaptın merak ettim şimdi CADIARZU

yanılmamışım

canım ben 4 yıllık evliyim ve eşimle asla para konusu olsun iş konusu olsun tartısmamız olmadı insan maddiyatına göre hareket ederse bence ortada sorunda olmaz çalışmak güzel evet annen doğru demiş benimde herzaman söylediğim bişey ayaklarının üstünde dur derim.erkeğede bağlı bişey benim eşimle öyle problemim yok ama çevremde bu konuda sıkıntılı olanlar çok var keske ayaklarımın üzerinde durabilsem okusaydım diyen eşine çok bağlı bu

"ben bunu istioreaeaeauumm" dediğim için değil ileride çocuğumu çok donanımlı yetiştirebilmek ve iyi okullarda okutabilmek adına çalışıyorum.kazandığım parayı daha rahat üst baş alayım diye değil çocuğumun eğitimi için kenara atarak değerlendiriyorum.sadece eşimin parasını harcıoruz çıkradığımız ortak karttan ama ben biliyorum ki benim de o eve maddi yönden katkım oluyor.
tabiki iş arkadaşlarımla olan irtibatı sosyallikten saymıyorum hatta iş dışında görüştüğüm insan 2yi geçmez.türkiyede devlet sosyal bir devlet olmadığı için çocuğun ya da benim sosyalleşmemi sağlayacak katkı devletten gelmiyor ve maalesef sosyallik ancak parayla oluyor.kimse kusura bakmasın ama dışarı çıkayım kocamla bi hava alayım bi yürüyeyim demek sosyallik olmuyor ya da dışarıda yediğin yemek te sosyallik değil..bi aktivitede bulunmak gerekiyor sinemaya tiyatroya gitmek parayla oluyor ya da bizim burada bursada dağa çıkıp kayak yapmak da sosyallik oluyor.bunları yapabilmek için ultra zengin olmaya gerek yok ama eve bir kişi tarafından sokulacak 1000 lira ile de olmuyor maalesef.
ev hanımlarının günlere katılması ya da sınıf annesi olmaları da benim nazarımda sosyallik değil.kimse alınmasın ama benim düşüncem bu.
dondurulmuş yiyecek kısmına gelecek olursak ev hanımları benim yaptığım yemekler haricinde neler yapıyor çok merak ediyorum her gün baklava börekmi açıolar?o marka ismi verilerek aşağılanmış dondurucu köfteyi zannetmiormki çoğu kişi alsın..burada herkes eminim köfte yoğurmayı biliyordur ve çalışıyor da olsam kendi yoğurdum köfteyi buzluğa atarım ve kullanırım.siz her köfte yaptığınızda taze çekilmiş kıyma mı alıyorsunuz bilmiyorum ama benim 85 yaşındaki ev hanımı babannem bile köfte yapacağı zaman taze çekilmiş kıymadan yapmaz...gerçekten çok güldüm yazdıklarınıza...
annem bankacı idi ve değil 1 sene 2 ya da 3 ay sadece benimle vakit geçirebildi..herşey eğitimim içindi ama açıkçası ben gündüzleri bi eksikliğini hissetmedim akşam eve geldiğinde beraber parkada giderdik oyun da oynardık ve eminim her çalışan anne çocuğuna yeterince vakit ayırıyordur.tıpkı arkadaşın dediği gibi bütün bir gün beraber olmak değil marifet..marifet güzel doyurucu vakit geçirebilmekte..çok şükür hiç psikolojik problemim yok annem çlışıodu diye..ben annemi hep övünerek anlatırım hem çalışıp hem ev kadınlığı yaptığı için...

yorumlarınız ıcın cok tesekkur ederım..gercekten guzel bır fıkır alısverısı oldu benım ıcın :)
ben herzaman kendımı calısan bırı olarak dusunurdum lıse de ve kendımce cocugum olana kadar calısıcam derdım..oyle bır sınır koymustum kendı kendıme..dusundugum gıbı olmadı ıste mezun oldum ama hıc bır yerde calısamadım..evde oturdukca da ıyıce oturasım geldı calısmayı dusunmez oldum..ama daha gec olmadan bır yerden bır sekılde baslamak gerek..eger yıne aynı psıkolojık sorunları yasarsam o zmn bırakırım dıye dusunuyorum..hayatımda okula da ısteyerek bır tek gun gıtmedım herhalde ıse de asla ısteyerek gıtmem ama en azından aglamadan gıderım :) kendım ıstedıgım ıcın gıderım aıle baskısı es baskısı veya maddı sebeplerden degıl..dedıgınız seylerı tadınca belkı hosuma gıder calısmak bellı mı olur :) dı mı :) belkı de yok kardes bana gore degılmıs der evımde oturmaya dvm ederım yemek yapmayı ogrenırım :)

acıkcası konuyu acarken bıle calısmak ıcın en ufak bır ıstegım yoktu..amaaan ne calıscam ya ne var kı dıyodum ama yazılanları okudukca fıkrım degıstı :)

Arkadaşım çalışmak kadar güzel birşey yok, ben iş arıyorum bulamıyorum imkanın varken degerlendir derim.Kendin için degil dogacakçocugunu düşün öyle karar verderim

konu baya ilerlemiş ama bende yorum yapmak istedim..yüksek okul muhasebe mezunuyum..bende hemen iş bulamadım markette kasiyerlik yaptım benim maddi durumum elverişli değilidi çünkü.. sonra lisede staj yaptığım iyi bi şirket vardı muhasebe müdürü beni seviyodu bigün o çağıdı orda işe başladım sonra nişanlandım ve düğünüme yakın işi bıraktım maaşım çok iiyidi herkes pişman olursun çıkma dedi ben dinlemedim bide ben hiçbir zaman kendimi çalışan bi bayan olarak kabul edemedim ben çocuklarımla vakit geçirmeliyim diye düşündüm ...eşim işsizdi ben çalışırsam birbirimize ısınamayız ikisini bi arada yürütemem dedim çıktım.. ama yeri geldi çok pişman oldum eşim cimri değildi ama istediğm şeyi istediğim anda alamadım hiçbir zaman insanın kendi parası gibi olmuyo ..ama işte diyorum ya birazda insanın yapısı huyları kimi evde oturmayı sever kimi çlaışmayı karar senin

canım elin işini yapmaktansa bence evinin işini yapman daha mantıklı arkadaşlar üzerlerine alınmasınlar lütfen. fakat maddi sıkıntın yoksa erkeğin kalbine giden yol mideden geçer düşünsene ev hayatı yok yemek anlayışlı değilse hep sen yapcan işten yorgun gelceksiniz oturup muhabbet edemiycen oturup batsın böle sosyal güvence kocanın kölesi ol demiyorum uğraşlar bulursun ama tanıdığım birsürü çalışan arkadaş mutsuz ayrılanlar var herkes öle olcak diye bişey yok ama bence iiiiiiiiiiiiiiiiiiii düşün ayrıca ben bi ev hanımıyım eşimin ağzına bakmam o bana her ay yetcek kadar fazlasıyla paramı verir yanlız bende ihtiyacımdan fazlasını almam

Böyle düşünen erkek çok ne yazıkki canım ya. Yıllar önce bir arkadaşımın düğün alışverişinde bulunmuştum. Eşi arkadaşımın istediği gelinliği almamakta diretmiş. Giyile giyile eskimiş çok demode bir gelinlik almıştı. Eve geldik arkadaşım ağlıyor. o yanımızdan gidince ben eşine her genç kızın istediği gelinliği giyme hakkı var keşke istediğini alsaydın demiştim ve bana adamın verdiği cevap, sen çalışıyorsun isteyebilirsin ama onun öyle bir hakkı yok demişti. o an öyle üzüldümki ne diyeceğimi bilemedim, yıllar geçti ve ben bunu asla arkadaşıma söyleyemedim. Gerçi arkadaşım sonunda istediği gelinliği ağlayarakta olsa giymeyi başardı.

bizim adamlar aç...haliyle yakındır adamın beni boşaması..vah ki ne vah halime..
anlamadığım nokta biz evde oturanları "evde oturuyolar koca parası yiyolar ıyyhh ne kötü" diye aşağılamazken ev de oturanlar neden çalışan kadınlara " bir işten anlamayan kocasını mutlu edemeyen yemek yapamayan kadınlık yapamayan ve ayrılmaya kocaları tarafından bırakılmaya mahkum" olarak bi aşağılama olayına girliyor anlamıorm..

evli çocuklu olup iyi bir iş hayatı olan kadınların var olamayacağını düşündükleri, kendileri ev hanımlığını seçtiğinden bunun en doğrusu olduğuna karar verdikleri için galiba... kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı...

Son düzenleme:
izmir gibi bir şehirdesin, grafik tasarım gibi son derece geniş çaplı bir meslektesin (hatta ben mimar olacağım halde kendi işimi değil senin işini web tasarımı yaparak bu yaz para kazandım) ve evleneceğin durumlar falan bi engelin olmadığı halde evde oturmak istiyorsun hem de bu zamanda?

sen bilirsin, ne diyelim.

ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum bunu da belirteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…