• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmıyor olmak, ev hanımı olmak dalga geçilecek bir şey mi ayıp mı?

Üniversite okuyup yüksek lisans yapmanın amacı iyi bir işin olup o alanda uzmanlaşmaktır. Yani çok az insan sırf ego tatmini ya da gösteriş olsun diye üniversite okur.(Zaten böyle olunca da bitirmek zorlaşır.)
Belki siz kullanmayacağınız bir yüksek lisans diploması almak için, gerçekten bu işi yapmak isteyen ve seven kaç kişinin o eğitimi almasını engellediniz.Sonuçta milletimizin o diplomaların hakkını verecek insanlara ihtiyacı var.

Hayır bu yeni alanda öyle kafana göre girip çalışamıyorsun. Atanmam lazım KPSS çalışıyorum. Ne eşim bir şey diyor ne de ben öflüyorum ama insanlara dert oluyor nedense.

siz neden insanların ne dedikleri hakkında bı kdar takıntı yapıyosnz anlamadm doğrusu.eşiniz ve sizin için bi sorun teşkil etmiyosa sizin çalışmanız kusura bakmayın ama etrafınızdaki insanların ne dediğini takmayın.bende evlendim okulum devam ediyo benm de arkamdan bi sürü şey söylüyolar okulu bitmeden evlendi falan diye.ama ben böyle mutluyum sizde mutluysanız şayet gerisini boşverin derim ben ;)

Üniversite okuyup yüksek lisans yapmanın amacı iyi bir işin olup o alanda uzmanlaşmaktır. Yani çok az insan sırf ego tatmini ya da gösteriş olsun diye üniversite okur.(Zaten böyle olunca da bitirmek zorlaşır.)
Belki siz kullanmayacağınız bir yüksek lisans diploması almak için, gerçekten bu işi yapmak isteyen ve seven kaç kişinin o eğitimi almasını engellediniz.Sonuçta milletimizin o diplomaların hakkını verecek insanlara ihtiyacı var.

cok dogru
kımse baskalarına ego olsun dıye yıllarca oss les gıbı sınavlara calısıp 4-6 yılını harcamıyor . Bunu yapanlar ne mutlu ulkeye faydalı uretken bıreysel olma adına adım atmıs oluyorlar, ancak bu adımdan sonra evlenıp oturmak ıste o garıp. Konu sahıbının durumuna ozel olarak soylemıyorum yanlıs anlasılmasın. Genel olarak evdeyım mıs gıbı yemegımı yapıyorum, calısanlar da elın adamının emrının altında calısıyor gıbı bır kafa yapısında olanlar, ev hanımı olsa bıle nasıl cocuk yetıstırıp egıtım verecekler anlamıyorum. Kızları olursa evlen kımsenın emrıne gırme, ogulları olursa da rahat ıs bul kendını gelıstırmene gerek yok mu dıyecekler.

Calısmayacak olan da okumasın gercekten, ulkenın kaynakları daha verımlı ıslere aktarılabılır

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence sizin amacınız soruna çözüm bulmak değil, sorun yaratmak. Burada yazdıklarımı bile tam anlamıyla okuyup anladığınıza emin değilim. Siz üniversite mezunu musunuz ya da yüksek lisans yaptınız mı? Gelmiş burada yüksek lisansın ne olduğunu anlatıyorsunuz. Bunu herkes biliyor zaten. Türkiye'de artık her şehirde üniversite ve okunmak istenecek her bölüm var. Dolayısıyla bu bölümlerde yüksek lisans eğitimi almak da eskisi kadar zor değil. Yani bir başkasını eğitim almasını engellemek gibi bir durum mümkün değil. Girer ÜDS ya da KPDS'den yüksek puan alır, ales'ten geçer başvurursunuz. Bir sürü alan bir sürü yüksek lisans doktora öğrencisi var. Belki de siz de yapmak istediniz ama kabul edilmediğiniz için bu kadar öfke gösteriyorsunuz.

Ben alanımı değiştirdim az insanın seçtiği ama atanarak iş bulduğu bir bölümde uzmanlaştım. Bana laf söyleyen insanlar maalesef ki sizin gibi ne alanı ne de iş imkanını anlayamamış olan insanlar.

Yani asıl söylemek istediğim anlamayan insanlara laf anlatmanın zorluğu. İnsanların aynı sizin gibi bilip bilmeden her şeye üstüne vazife olmadığı halde yorum yapması. Dilerim böyle bir gayeniz varsa siz de ulaşırsınız. Nitekim eğitim almak da almamak da, çalışmak da çalışmamak da kişinin tercihine kalmış bir şey. Sonuçta eğitimle de adam olunmuyor :)

Bence sizin amacınız soruna çözüm bulmak değil, sorun yaratmak. Burada yazdıklarımı bile tam anlamıyla okuyup anladığınıza emin değilim. Siz üniversite mezunu musunuz ya da yüksek lisans yaptınız mı? Gelmiş burada yüksek lisansın ne olduğunu anlatıyorsunuz. Bunu herkes biliyor zaten. Türkiye'de artık her şehirde üniversite ve okunmak istenecek her bölüm var. Dolayısıyla bu bölümlerde yüksek lisans eğitimi almak da eskisi kadar zor değil. Yani bir başkasını eğitim almasını engellemek gibi bir durum mümkün değil. Girer ÜDS ya da KPDS'den yüksek puan alır, ales'ten geçer başvurursunuz. Bir sürü alan bir sürü yüksek lisans doktora öğrencisi var. Belki de siz de yapmak istediniz ama kabul edilmediğiniz için bu kadar öfke gösteriyorsunuz.

Ben alanımı değiştirdim az insanın seçtiği ama atanarak iş bulduğu bir bölümde uzmanlaştım. Bana laf söyleyen insanlar maalesef ki sizin gibi ne alanı ne de iş imkanını anlayamamış olan insanlar.

Yani asıl söylemek istediğim anlamayan insanlara laf anlatmanın zorluğu. İnsanların aynı sizin gibi bilip bilmeden her şeye üstüne vazife olmadığı halde yorum yapması. Dilerim böyle bir gayeniz varsa siz de ulaşırsınız. Nitekim eğitim almak da almamak da, çalışmak da çalışmamak da kişinin tercihine kalmış bir şey. Sonuçta eğitimle de adam olunmuyor :)

Canım benim hiç kafana takma . Okumuşsun çok güzel bu sadece çalışmak için değil kendini geliştirmek bir dalda altın bileziğin olması adınada güzel birşey. Çalışmak istemiyorsan çalışmassın bu kadar basit kimsenin de ne sana karışmaya nede durumuna laf söylemeye hakkı yok. Önemli olan kimin ne dediği değil senin bu durumdan rahatsız olup olmaman. Okumuş adama her zaman iş olur er ya da geç. Yeter ki evde olduğun sürece kendini geliştirmeye devam et hiçbirşeyden geri kalma. Evde ev hanımı olmak demek kös kös oturup güncelden bi haber kendini geliştiremeyen asosyal insan olmak demek değildir.

Madem halinden memnundun, niye konu açtın ki? Sana aferin diyelim diye mi?

Herkes dalga geçiyor bu arada evlendim tabii evlendin ev hanımı oldun deyip sinirlerimi bozuyorlar.

canım valla bunlara ağzı boş insanlara takılma bence...
ben nişanlandım vayy bee sen ve nişan yapmak dediler...
evlendim sende evlendin yaa artık herkes evlenir dediler...
evlenince evimin hanımı oldum işden çıktım bu seferde sen nasıl evde oturuyosun koca sözü dinliyosun rüyamızda görsek inanmazdık dediler :1:
çok asiymişim özgürlüğüme düşkünmüşüm ben nasıl evlenebilirmişim hadi evlendim nasıl evde oturabiliyomuşum pesmişşş bana :9:
bunları söyleyenlerin %70'i zorla çalışıp her akşam iş dönüşü kocalarına bıktım çalışmaktan artık diyen kişilerdir...
o yüzden takılma böyle insanların laflarına...

şimdide hamileyim vayyy bee sende anne olcak hee diyolar :1:
deli doluymuşum ben ne çılgın anne olurmuşum pehhh...

çalışmaya alışkın bayanlar işten ayrılınca bunalıma girer sendekide ona benzer bir şey olsa gerek hassas olduğun için alınıyo olabilirsn çok saçma bişey dalga geçilmesi

boş teneke çok ses çıkarır derler boşverin takmayın kimseyi siz hayatınızdan memnunsanız gerisi boşş
nasıl mutluysanız öyle yapın..
şayet benide bu konuda çok eleştirdiler..
ama umrumdaa değill

İsteyen ego için okur isteyen keyif için okur isteyen kariyer için okur. Siz össde aldığınız puanla girdiğiniz bölümle de nice insanı engellediniz o zaman. Puanıyla değil mi kazanan okusun, madem girmek isteyen insan da daha çok çalışsın kazansın. Böyle absürd bir düşünce olabilir mi madem çalışmayacaksın okuma, sizene yani keyfimizin kahyası mısınız, eşek gibi çalışmış kazanmışız, okuruz ki konu sahibi de atama bekliyormuş, keşke konuları tam okuyup cevaplasak :ssz:

Dipnot: Konu sahibiyle aynı durumda değilim ama sırf konu açana yüklenmek için bu kadar da kasılmaz.

Son düzenleme:

hahahah cok guldum bu yoruma :1: o zaman bosanacak olanlar evlenmesin, mazaAllah baska evlenecek olanlarin kismetini kapiyorlardir belki :1::1::1:

bu kiz bosandi diyelim sen mi bakacaksin bu kiza? kolunda altin bilezik olmasinin nesi kotu? ister calisir isterse calismaz..ister diplomasini duvara asar, isterse cope basar :ssz::ssz:

cok dogru
kımse baskalarına ego olsun dıye yıllarca oss les gıbı sınavlara calısıp 4-6 yılını harcamıyor . Bunu yapanlar ne mutlu ulkeye faydalı uretken bıreysel olma adına adım atmıs oluyorlar, ancak bu adımdan sonra evlenıp oturmak ıste o garıp. Konu sahıbının durumuna ozel olarak soylemıyorum yanlıs anlasılmasın. Genel olarak evdeyım mıs gıbı yemegımı yapıyorum, calısanlar da elın adamının emrının altında calısıyor gıbı bır kafa yapısında olanlar, ev hanımı olsa bıle nasıl cocuk yetıstırıp egıtım verecekler anlamıyorum. Kızları olursa evlen kımsenın emrıne gırme, ogulları olursa da rahat ıs bul kendını gelıstırmene gerek yok mu dıyecekler.

Calısmayacak olan da okumasın gercekten, ulkenın kaynakları daha verımlı ıslere aktarılabılır

uni mezumunusunuz acaba merak ettim? eger oyleyse sunu soyleyecegim size...

cahilligin okumayla ilgisi olmadigini bir kez daha kanitladiniz bize, tesekkurler :34:

senin anan baban hatta eben deden onlarin atalari hepsi uni mezunu mu acaba?? sonraki nesilleri nasil yetistirmisler acaba??

kusura bakmada eskilerde oyle insanlar vardiki, belki uni okumamis ama senin benim gibileri cebinden cikarir..bilgisiyle genel kulturuyle :34: kaldiki doktorlar onca sene okuyorlar...ama bazen oyle birsey soyluyorki koca kari dedigimiz biri...tesadufen yillarca doktorlarin care olamadiklari seye care olacak seyler anlatiyor.

cahillik okumayla gecen birsey degil arkadasim, musterih ol :ssz: yani illa uniler bitirmek gerekmiyor cocuk yetistirmek icin.

cok dogru

bu ne demek istemiş la :53:
ben mi yanlış anlıyorum acaba :53:
çalışmıcak olan okumasın nedir arkadaş ya hasbinallah ya

Son düzenleme:
Çocuk yoksa doğru bulmuyorum genç bir kadının ev hanımlığı dışında iş yapmamasını.Ama düşünün çocuğu olan bir bayanı.onun tüm gün evle ve çocukla ilgilendiği zamanı.Bir bakıcı ve ve gündelikçiye vereceğiniz maaşı düşünün.ev hanımlığıda diğer meslekler kadar yorucu ve zor bence.

İsterseniz yüksek lisansa başlamadan senet imzalasınlar, "ben kesin bu meslekte çalışacağım, çalışmazsam şu kadar lira borcum olsun" diye.

Milletimizin ihtiyacı olan daha çok şey var, lütfen o ya da bu sebeple okumayı isteyen insanları rahat bırakın ve onlarla ilgilenin. Ha şöyle söyleyeyim, belli ki haberiniz yok ama yüksek lisans sandığınız gibi kolay değil, azmi olmayan o diplomayı laf olsun diye almaz. Neden yeterince kontenjan yok demek yerine oturduğunuz yerden okuyan insanı suçlamanız ne kadar kolay gelmiş size.

hahahah cok guldum bu yoruma :1: o zaman bosanacak olanlar evlenmesin, mazaAllah baska evlenecek olanlarin kismetini kapiyorlardir belki :1::1::1:

bu kiz bosandi diyelim sen mi bakacaksin bu kiza? kolunda altin bilezik olmasinin nesi kotu? ister calisir isterse calismaz..ister diplomasini duvara asar, isterse cope basar :ssz::ssz:

:42::42::42::46::46::46::46:

üç günlük dünya ölmeyecekmiyiz neden yaşıyoruz o zaman :52:

Cnm ornek cok guzeldi tam oturmus

Sayın konu sahibi bana yol verdin, saygı duydum. Ama buraya yazılan kamuya açık hale gelince ister istemez bana da sirayet etti.
Birincisi; yukarıdaki mesajımı senin şahsına yönelik söylemem mümkün değil. Çünkü seni tanımadığım gibi nasıl biri olduğunu da bilemem. Bu nedenle ancak açtığın konudaki fikrimi söyledim. Yani bu platformda insanlar üzerinden değil fikirler üzerinden konuşmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yukarıda benim için yok "çok güldüm", yok "sen üniversite mi okudun" diyenlere cevap vermek istemiyorum. Çünkü benim ne işle iştigal ettiğim kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta burası fikir alışverişi yapılan bir platform ve ben de fikrimi söyledim.. Ama görüyorum ki konuya hiçbir bakış açısı kazandırmayıp sadece karalama amaçlı mesajlar ön plana çıkmış. Körler sağırlar birbirini ağırlara dönmüş.

Back
X