- 9 Temmuz 2021
- 3.216
- 5.984
- 108
- 29
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
İyi de akrabaları bu insanlar. Komşuları değil. Deprem sonrasında evlerine yatıya geldiklerine göre yakınlar. Er ya da geç görüşmeleri gerecek, ya da akrabalar görüşün diye baskı yapacaklar, "görüşün, evine gelsin nolcak bez parçası için akranla aranı bozmaya değer mi" diyecekler.
Aileler böyle hırsızlık gibi konular tartışılırsa sürekli yıllarca konuşulur durur. Öyle bir yanlış yaptık özür dileriz ile kapanmaz bu konular. Sakız gibi uzar gider.
Bu yüzden konu sahibi için bence en doğrusu görüşmeyi kesip, araya mesafe koyması
Baski yapan akrabalar kendileri gorusebilir, kucucuk cocugun pijamasina goz koyanlari rezil rusva edicen .boyle aile olmaz , bidahakine. O baski yapanlar alir evlerine ,konu sahibi sakin durusunu bozma pimajaninda fisi duriyor hemen geri honderin yoksa polise vericem sizi nankorler deİyi de akrabaları bu insanlar. Komşuları değil. Deprem sonrasında evlerine yatıya geldiklerine göre yakınlar. Er ya da geç görüşmeleri gerecek, ya da akrabalar görüşün diye baskı yapacaklar, "görüşün, evine gelsin nolcak bez parçası için akranla aranı bozmaya değer mi" diyecekler.
Aileler böyle hırsızlık gibi konular tartışılırsa sürekli yıllarca konuşulur durur. Öyle bir yanlış yaptık özür dileriz ile kapanmaz bu konular. Sakız gibi uzar gider.
Bu yüzden konu sahibi için bence en doğrusu görüşmeyi kesip, araya mesafe koyması
Geldiklerinde odanızı kilitleyin. Her zaman agirlamayin. Eğer çaldıklarından eminsen kıyafet falan değil ama para olarak büyük bir paraysa laf arasında sor gordunuz mu diye zaten utanır bir daha gelmezler.Merhaba hanımlar nasılsınız?
Uzun zamandır konu açmıyordum kendim için ayrı ve uzun bir konu açacağım daha sonra ama öncesinde bu derdimi açmak istedim.
Deprem de evi hasarlı gören bir yakınımız bizimle kaldı bayağı. Nerdeyse yeni gitti. Şimdi sorun şu ki bu akrabama oldum olası çalma hastalığı var. Hastalık mı bilmiyorum ki gerçekten çalıyor. Kendisi maaşlı muhtaç da değil. Ve çocuklari ile kaldı onlarda alışmış beş yaşında ki çocuk bile alıyor öyle diyeyim. Kızımla aynı yaşta çocukları var valizimizden kıyafetler eksilmiş. Afedersiniz iç çamaşırlarımızda bile eksik var o derece. Şimdi de kızımın çok sevdiği pahalı bir pijama takımı ortada yok. Yani evde çok büyük değil bir yere kaybolmadi bu giysi. Aldı götürdüler biliyorum. Kızıma elbise almışlar hediye olarak onu bile alıp gitmişler. Dedim ki hiçbir şey istemiyorum yeter ki almasınlar bizden. Şu an evlerine gittiler ama eksikleri farkettikce sinir oluyorum. Siz olsanız yerimde ne yapardınız?
Ayrıca sadece giysi değil evde ne varsa para değerli eşya makyaj malzemeleri herşeyi alıyorlar kendi kızı torunu hepsi böyle. artık daha sık gelmek istiyoruz dediler birde. Ne yapalım biz bunlarla sizce?;
Utanivak adam alip gitmez zaten .Geldiklerinde odanızı kilitleyin. Her zaman agirlamayin. Eğer çaldıklarından eminsen kıyafet falan değil ama para olarak büyük bir paraysa laf arasında sor gordunuz mu diye zaten utanır bir daha gelmezler.
Eğer gercekten hastaysa fark edilmediğini sanıyor olabilir.Utanivak adam alip gitmez zaten .
Yani gözünüzle şahit olup çok emin iseniz bu durumu onlarla açık açık konuşup gelme gitme işine son vermelisiniz yoksa işiniz yaşMerhaba hanımlar nasılsınız?
Uzun zamandır konu açmıyordum kendim için ayrı ve uzun bir konu açacağım daha sonra ama öncesinde bu derdimi açmak istedim.
Deprem de evi hasarlı gören bir yakınımız bizimle kaldı bayağı. Nerdeyse yeni gitti. Şimdi sorun şu ki bu akrabama oldum olası çalma hastalığı var. Hastalık mı bilmiyorum ki gerçekten çalıyor. Kendisi maaşlı muhtaç da değil. Ve çocuklari ile kaldı onlarda alışmış beş yaşında ki çocuk bile alıyor öyle diyeyim. Kızımla aynı yaşta çocukları var valizimizden kıyafetler eksilmiş. Afedersiniz iç çamaşırlarımızda bile eksik var o derece. Şimdi de kızımın çok sevdiği pahalı bir pijama takımı ortada yok. Yani evde çok büyük değil bir yere kaybolmadi bu giysi. Aldı götürdüler biliyorum. Kızıma elbise almışlar hediye olarak onu bile alıp gitmişler. Dedim ki hiçbir şey istemiyorum yeter ki almasınlar bizden. Şu an evlerine gittiler ama eksikleri farkettikce sinir oluyorum. Siz olsanız yerimde ne yapardınız?
Ayrıca sadece giysi değil evde ne varsa para değerli eşya makyaj malzemeleri herşeyi alıyorlar kendi kızı torunu hepsi böyle. artık daha sık gelmek istiyoruz dediler birde. Ne yapalım biz bunlarla sizce?;
Eve resmen hırsız almışsınız şaka gibi ben polise şikayet ederdimMerhaba hanımlar nasılsınız?
Hastaysa tedavi olsunlar ailece.Eve sığınıp ne var ne yok alıp gidip daha sık görüşelim demeyi biliyorlar.Akrabadır,hastalıktır diyip insanları alttan almayı başarabilen varsa buyursun alsın.Eğer gercekten hastaysa fark edilmediğini sanıyor olabilir.
Evet en sinir eden de bizi aptal sanmalari . Tek uyanık onlar. Rahat insanlar inanin sinir oluyorumHastaysa tedavi olsunlar ailece.Eve sığınıp ne var ne yok alıp gidip daha sık görüşelim demeyi biliyorlar.Akrabadır,hastalıktır diyip insanları alttan almayı başarabilen varsa buyursun alsın.
Çalmalarını, maddi zararını geçtim karşındakini aptal yerine koymaktır yaptıkları.
Çok yakın akraba inanın gitsem çok sorun çıkarır ailem. Yoksa bende haz etmiyorum bu durumdan. Ve evet resmen hırsız aldık eveEve resmen hırsız almışsınız şaka gibi ben polise şikayet ederdim
Çaldıklarına şahit olmadım ama eşyalarının içine baktık koymuşlar aralarına. Eminim yaniYani gözünüzle şahit olup çok emin iseniz bu durumu onlarla açık açık konuşup gelme gitme işine son vermelisiniz yoksa işiniz yaş
Aynen utanma yok. Kızı geçen ay ablama gitti ablamın bin lirası kayıp doları yani. Ablam o mu aldı deyip duruyor ve evine kimse girmez sadece onlar geldi. İster istemez onlardan biliyoruzUtanivak adam alip gitmez zaten .
Akraba olunca ne oluyor? Biz de dayımla görüşmüyoruz senelerdir, bir yerimiz eksilmiyor. Hırsıza, uğursuza, ahlaksıza akrabadır napalım deyip göz mü yumacaklar? Ne saçma bir bakış açısı.İyi de akrabaları bu insanlar. Komşuları değil. Deprem sonrasında evlerine yatıya geldiklerine göre yakınlar. Er ya da geç görüşmeleri gerecek, ya da akrabalar görüşün diye baskı yapacaklar, "görüşün, evine gelsin nolcak bez parçası için akranla aranı bozmaya değer mi" diyecekler.
Akraba olunca ne oluyor? Biz de dayımla görüşmüyoruz senelerdir, bir yerimiz eksilmiyor. Hırsıza, uğursuza, ahlaksıza akrabadır napalım deyip göz mü yumacaklar? Ne saçma bir bakış açısı.
Çaldıklarına şahit olmadım ama eşyalarının içine baktık koymuşlar aralarına. Eminim yani
Ben gördüğüm şeyleri aldım. Kız kardeşim görmüş çekindim dedi kızdım ona. Aldığımız şeyi geri aldıkları da oldu. Yavuz hırsız bildiğinizE alsanıza gelip çaldığım şeyi çaldınız mi diyecek valla çok garipsiniz bir kaç kez geri alın ve anında kullanın madem polis vs olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?