- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
kızlar merhabalar çok mu konu açıyorum bilmiyorum ama bir de size danışmak istedim bu konuyu zira aranızda illa annemin bakış açısını yansıtanlar olacaktır.
öncelikle size biraz annemden bahsedeyim annemle aslında aramız iyidir beraberken güler eğleniriz gıybet dedikodu falan pofuduk minnoş bi kadın aslında CANIM ANAMher neyse ama annişimin beni zıvanadan çıkaran bir huyu var. annem istiyor ki ben evden okula gideyim okulda dersim biter bitmez eve geleyim
hayır bir de bikaç gün dışarı çıkmadan evde kalırsam çık git artık sen evdeyken işlerim kalıyor diyove ben dışarı çıktığımda beni o kadar çok arıyo ki yani o kadar çok o kadar o kadar o kadar o kadar OKADARÇOK ki anlatamam. anlatırım aslında size çok basit 2 örnek vereyim. benim normalde eve girme saatim 11 olmalı bence 11 de nitekim ama nasıl 11 onu birazdan anlatıcam. olaylara gelirsek bir keresinde 2 kız arkadaşım bize geldi beraber evde takıldık vs. akşam 7 gibi de dışarı çıktık. arkadaşlarım başka semtten geliyorlar benim oturduğum semt de merkezi evin karşı sokağında kafeler var. neyse kızlarla çıktık saat 9 oldu annem aramaya başladı ama evin karşısındayız yani. geçiştirdim 9u çeyrek geçe aradı. geçiştirdim 9 buçukta aradı 10da aradı 10 buçukta aradı aradı da aradı aradı da aradı. en son artık misafirlerim rahatsız oldu ve kalktılar ki normal yani rahatsız olmaları. sinirden kudurdum eve geldik büyük kavga çıktı bağırıyorum çağırıyorum artık bırak arama istemiyorum düşünme diye tamam görürsün sen diyo hooop ertesi gün yine aynısı. yine böyle bir olayda eve 5 dk mesafede arkadaş grubumla oturuyoruz 1 tanesinin dahi annesi hiç aramadan benim annem ON kez aradı. yine eve geldim ne istiyosun rahat bırak beni diye yine büyük kavga ettik ama ne fayda etti ki hala aynı. artık ben de aradığında açmamaya başladım akşam 8e kadar ararsa açmıyorum önemli bir şey olursa zaten ablalarım haber verir diye. 8de arayınca da açıyorum hemen kalk gel iyice sokak çocuğu oldun diye yine insanların yanında telefonda bin saat söyleniyo ben de he he hım hım diyip diyip eve hep 11de gidiyorum. böyle böyle annem zarrrr zor 11e alıştırdım.
şimdi bugünkü olaya geliyorum. ben 11e alıştırdım annemi iyi güzel ama son 1 aydır hep kütüphanedeyim kütüphane 5te kapanıyor ben de eve gelip ders çalışıyorum. annemi tabi görseniz nasıl mutlu eve 5te geliyorum ya allaaah aramızdan su sızmıyor. bugün kütüphaneden çıkınca kızlarla bi avmye gittik kahve içtik mağazalara baktık vs. 8de çıktık ki gittiğimizi de haber verdim. 6da avmdeydik 7de aradı diyo ki gel artık dhsgdhag. valla kafayı yicem. her neyse eve geldim suratı 5 karış. sen iyice saldın kendini gece yarısında eve gelseydin saat kaç oldu senin haber var mı şu bu bi sürü söylendi. ya asla cevap vermedim kalbini kırmak istemiyorum ama şu an o kadar sinirliyim ki aha şu konuyu yazdığım laptopu kaldırıp duvara geçiresim geliyo yazarken.
KIZLAR BEN BIKTIM GERÇEKTEN BIKTIM ÇOK BUNALDIM. daha yeni yeni 11e alıştırdım 1 aydır eve erken geldim diye sanki 20 yıldır eve hava kararmadan geliyomuşum gibi davranıyo. ya annem neden böyle yapıyor olabilir anneler size soruyorum küçük de değilim eşek kadarım saf salak bi tip de değilim tamam koruma içgüdüsü anlıyorum ama allah aşkına evin karşısındaki kafede kim bana ne yapacak. en çok arkadaşlarımın yanında bin defa araması beni sinir ediyo. ben napıcam ya allah aşkına bi akıl verin
(inşallah okurken kör olmazsınız biraz uzun oldu zaar)
Benim annem her gün mutlaka 4-5 gibi arar, üstelik okulda oldugumu bildigi halde. Dısarda oldugumda da arar defalarca, "nerdesin, ne zaman geleceksin, cok gec kalma" diye. Eve girdigim en gec saat 9dur. Bundan da sikayetci degilim, cünkü biliyorum ki devir kötü. O benim bunalmam icin yapmıyor bunu, yazık merak ediyor kadın. Fazla katı davranıyorsunuz bence, yavas yavas alıstırın bu sürece. Güzel bi dille söyleyin. Annenizi de böyle bir sey icin üzmeyin derim..kızlar merhabalar çok mu konu açıyorum bilmiyorum ama bir de size danışmak istedim bu konuyu zira aranızda illa annemin bakış açısını yansıtanlar olacaktır.
öncelikle size biraz annemden bahsedeyim annemle aslında aramız iyidir beraberken güler eğleniriz gıybet dedikodu falan pofuduk minnoş bi kadın aslında CANIM ANAMher neyse ama annişimin beni zıvanadan çıkaran bir huyu var. annem istiyor ki ben evden okula gideyim okulda dersim biter bitmez eve geleyim
hayır bir de bikaç gün dışarı çıkmadan evde kalırsam çık git artık sen evdeyken işlerim kalıyor diyove ben dışarı çıktığımda beni o kadar çok arıyo ki yani o kadar çok o kadar o kadar o kadar o kadar OKADARÇOK ki anlatamam. anlatırım aslında size çok basit 2 örnek vereyim. benim normalde eve girme saatim 11 olmalı bence 11 de nitekim ama nasıl 11 onu birazdan anlatıcam. olaylara gelirsek bir keresinde 2 kız arkadaşım bize geldi beraber evde takıldık vs. akşam 7 gibi de dışarı çıktık. arkadaşlarım başka semtten geliyorlar benim oturduğum semt de merkezi evin karşı sokağında kafeler var. neyse kızlarla çıktık saat 9 oldu annem aramaya başladı ama evin karşısındayız yani. geçiştirdim 9u çeyrek geçe aradı. geçiştirdim 9 buçukta aradı 10da aradı 10 buçukta aradı aradı da aradı aradı da aradı. en son artık misafirlerim rahatsız oldu ve kalktılar ki normal yani rahatsız olmaları. sinirden kudurdum eve geldik büyük kavga çıktı bağırıyorum çağırıyorum artık bırak arama istemiyorum düşünme diye tamam görürsün sen diyo hooop ertesi gün yine aynısı. yine böyle bir olayda eve 5 dk mesafede arkadaş grubumla oturuyoruz 1 tanesinin dahi annesi hiç aramadan benim annem ON kez aradı. yine eve geldim ne istiyosun rahat bırak beni diye yine büyük kavga ettik ama ne fayda etti ki hala aynı. artık ben de aradığında açmamaya başladım akşam 8e kadar ararsa açmıyorum önemli bir şey olursa zaten ablalarım haber verir diye. 8de arayınca da açıyorum hemen kalk gel iyice sokak çocuğu oldun diye yine insanların yanında telefonda bin saat söyleniyo ben de he he hım hım diyip diyip eve hep 11de gidiyorum. böyle böyle annem zarrrr zor 11e alıştırdım.
şimdi bugünkü olaya geliyorum. ben 11e alıştırdım annemi iyi güzel ama son 1 aydır hep kütüphanedeyim kütüphane 5te kapanıyor ben de eve gelip ders çalışıyorum. annemi tabi görseniz nasıl mutlu eve 5te geliyorum ya allaaah aramızdan su sızmıyor. bugün kütüphaneden çıkınca kızlarla bi avmye gittik kahve içtik mağazalara baktık vs. 8de çıktık ki gittiğimizi de haber verdim. 6da avmdeydik 7de aradı diyo ki gel artık dhsgdhag. valla kafayı yicem. her neyse eve geldim suratı 5 karış. sen iyice saldın kendini gece yarısında eve gelseydin saat kaç oldu senin haber var mı şu bu bi sürü söylendi. ya asla cevap vermedim kalbini kırmak istemiyorum ama şu an o kadar sinirliyim ki aha şu konuyu yazdığım laptopu kaldırıp duvara geçiresim geliyo yazarken.
KIZLAR BEN BIKTIM GERÇEKTEN BIKTIM ÇOK BUNALDIM. daha yeni yeni 11e alıştırdım 1 aydır eve erken geldim diye sanki 20 yıldır eve hava kararmadan geliyomuşum gibi davranıyo. ya annem neden böyle yapıyor olabilir anneler size soruyorum küçük de değilim eşek kadarım saf salak bi tip de değilim tamam koruma içgüdüsü anlıyorum ama allah aşkına evin karşısındaki kafede kim bana ne yapacak. en çok arkadaşlarımın yanında bin defa araması beni sinir ediyo. ben napıcam ya allah aşkına bi akıl verin
(inşallah okurken kör olmazsınız biraz uzun oldu zaar)
Hi hi evet ben anneme evde iskence ediyorum ah aliyorum bayagi ben de boyle bi insanim iste 11de eve gelirim anneme bağırırım sokaklardan asla eve adimimi atmam annemi uzmekten extra haz alirim en buyuk hobim de annemin ahini almaktirŞımarıklığın bu kadarı karşısında nutkum tutuldu
Saat 11 e adım diyosunuz ya, yaptığınız şey sadece annenizi üzmek ah almak ve şımarıklık.
Ne dersem diyeyim size ulaşamayacağım ortada Allah annenize sabır versin.
Valla okuyunca 30 yaşında falan sandım ama küçükmüş cidden yaşınız ben 25 yaşındayım en geç 9 9 buçuk evdeyim o da sadece dışarı çıktığım zamanlarda kii her gün değil
Ya sagolun linc yedim resmen afsgd annem butun arkadaslarimi zaten taniyor gittigim her yeri de biliyorYa Allah Allah amma abartılmış. Herkesin yaşadığı yer bir değil ki. Benim yaşadığım yerde bütün kafeler gece ikiye kadar açıktır mesela. Yaz, kış aynıdır. Kışın tabi ki daha sönük oluyor ama yazın ikide üçte sahilde aileler filan oluyor. Çay bahçelerinde on bir on ikide yer bulmak söz konusu bile olmuyor mesela yaz geceleri. Liseyi burada okudum. On on bire kadar arkadaşlarımla olurdum dışarıda. Hiç de bir şey olmazdı. Çünkü her yer insan kaynardı ki hala öyledir. Okulu bitirdim, döndüm, evlendim şimdi yine aynı. Bu sefer eşimle akşam işten geliyoruz, yemek yiyoruz. Sonra saat oluyor dokuz. Bisikletleri alıp çıkıyoruz mesela. On iki gibi dönüyoruz eve. Hafta sonu saat on ikide çıkıp eve üçte geldiğimiz de oluyor. Gece hayatı, bar mar değil baya bildiğin normal sahil şeridi yani. Herkesin koşulları bir değil, eleştirirken buna göre eleştirmek lazım.
Bence arkadaşlarını annenle tanıştır. Benim annem hepsini tanıyordu, eve bırakan arkadaşlarım vardı mesela. Gözü arkada kalmaz o zaman.
EvetBana da paranoyak geldi annen ama anneler hep simarsin en cok onlar layık simartilmaya. Uniyi ailenin yaninda mi okuyorsun?
Evet bu cok normal ama bence benimki de cok anormal degil bir suru arkadasim var bir gun biri cagirmasa digeri cagiriyor ben de onlarla sohbet etmeyi seviyorum meselem her gun eve 11de gitmek istemem degil ama gitsem dahi ne var bunda
Kesinlikle katılıyorum ki ne kadar üstüne gelinmiş yani herkesin derdi farklı olabilir ayrıca bahsettiği gece 3 te dönmek istiyorum 11 çok erken değil o kısım anlasilamamis, illaki herkesin yaşadığı yer farkli, çalışan hanımlar ne yapıyor acaba 7den geç dönemem eve mi diyor, ailesinden uzakta yasayanlar ne yapıyor başka şehirlerde acaba, kadınız diye eve mi kapanmaliyiz acaba. Bana da gayet akli başında biri gibi geldin, seni çok iyi anlıyorum çünkü istisnasız aynılarını yasadım ki ben dışarı çıkarım mesela öğlen 1 de çıksam 3 ve 4 te iki kez aranırım çeşitli bahanelerle telefonda sohbet etmek için. İnsan kendini güvenilmez biriymiş gibi de hissediyor saatten de çok kafa evde kalıyor sürekli. Değişebilecek bir şey değil gibi geliyor bana maalesef.Ne saçma yorumlar var ya. Yok 11de kızın dışarda işi neymiş de. Hepsi eve en geç 7de giriyormuş da. Bravo harikasınız falan mı diyelim? Herkes aynı olmak zorunda mı afedersiniz? 11 gayet normal bir saat. Ki kız gayet de kalabalık ve tanıdık bir ortamda takılıyormuş. Yaptığınız yorumlara bakan da kız evden kaçıp kaçıp damardan uyuşturucu alıyor sanır. Komiksiniz..
Hiii ben annemden ayri kalamaamKız kısmının gece 11'de dışarıda ne işi varmış yorumları bana çok samimi gelmiyor ya. Oğlum da çıkamaz, tehlikeli desin tamam sonuna kadar arkasında dururum ama diğer türün yetiştirdiği çocuklar bana çok da sağlıklı bireyler olacakmış gibi gelmiyor. Onun dışında burada yorum yapanlar genelde anneler olduğu için anneni şikayet edersen böyle taşlanırsın tabiiOkuyorsan erasmus veya farabi yapma şansın yok mu? Hem bir süre ayrı kalırsınız birbirinizi özlersiniz hem de bir iki dönem gençliğinin rahat rahat tadını çıkarırsın. Ben de ailemle okuduğum için ne hissettiğini benden iyi anlayan olamaz herhalde. Türkiye'de kadın olmak zor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?