Canım sıkkın

Konuda yazani tekrar yorum olarak yazmak nasil bir kafa bende anlayamadim konu sonuna da yazmaniza ragmen üstelik.

Konu sahibi ben sana hak verdim ailesine harcadigi elbette sizi ilgilendirmez ama erkek arkadasiniz seneye evlilik düsünüyorsa aileme bunu bunu aldim ama evlilik icinde düsüncelerim biriktirme planim bunlar diyebilirdi.
Yoksa bana da garip gelir hem evliligi erken düsünüyor hemde harcama yapiyor bu ne celiski?
Söyleyin paranizin olmadigini o gelsin yaniniza.

Allah askina bu yoklukta neden gidiyorsunuz. Erkek arkadasiniz gelsin gelmeli hic mi dusunmuyor
. Bursunuz disinda aile de yardimci olamiyor ki birikim yapiyorsunuz. Gitmeyin

Sonuçta düğünde eve misafir gelcek ne yani almasın mı o anne büyüttü o adamı
Sana hediye almamasına bozuluyosun bence annesine milyarlarca hediye alıyo bana 3kürüşluk bişey almadı diyosunuz gibi geldi bana
Sonuçta evlenince kendi evinin masrafından annesine ayıracak bi bütçesi olmayacak oda annesine rahat etmesi için imkan sunuyo çok düşünceli bi adam
Sen kendi ihtiyaçların içim tutum yapıyosun bu onu ilgilendirmiyo ki ilgilense para verse kabul etcen mi yani dert edecek bişey yok ortada herkez zor şartlardan geçiyo bizde çocuklarımızdan kendimizden kasıp ev borcumuzu ödüyoruz çocuklarımızın geleceği için gönül neler istiyo ama olmuyo herşey

Sakın sen gitme yanına masraf edip.. param yok gelemem de bakim ne dicek??annesine aldığı şeyde bişi görmedim..

Merhaba arkadaşlar

Ben öğrenciyim, son birkaç aydır dişimden tırnağımdan artırıp para biriktiriyorum. Kullandığım ped markasını bırakıp daha ucuzunu aldım, bir daha dolmuşa binmeyim aktarma yapmayım diye başka tek dolmuşa binip 20 dk yürüdüm. Okulda çay içmezsem ölmem dedim o derece birikim. Bunlar sadece örnek. Abartıyor olabilirim ama mezun olunca (2 ay sonra) bursum kesilecek. Zor günler için biriktirmek zorundayım..

Ben kendimi 3 aydır bu kadar kısıp kasarken ( ki normalde tutumlu değilim zor oluyor benim için) erkek arkadaşım annesine koltuk sehpa ıvır zıvır takımı vs almış bana diyor ki 5k tuttu. Kredi kartıyla aldım.

Erkek arkadaşım memur, kredi kartıyla aldım taksit diyor. Bu detayları ben sormuyorum direk kendisi anlatıyor. Bir yandan da seneye evleneceğiz düşüncesi var. Seneye evlenecek olan adam annesine koltuk kanape alır mı? Benim bildiğim kendisine alır. Bu ilk de değil. Daha önce de neler aldı. Ben sormadığim halde kendisi anlatıyor. (Bu arada bana 6-7 aylık ilişkide hiçbir şey almadı) Evlilik için ciddi meblağ gerekiyor.

Ha derseniz ki annesine istediğini alır seni ilgilendirmez. Orası öyle, o zaman seneye evlenecelim demeyecek.

Bu iki konuyu birbirine bağlayayım. Ben bu martın sonunda onun yanına gidecektim. Yol masrafı şu bu derken tutacak baya. Normalde çok savurgandım, ama para biriktirmeye başladığımdan beri annesine milyarlar hediye alıp kendi biriktirdiğim 3 kuruş öğrenci bursunun gidecek olması canımı sıkıyor. Ben bayağı bayağı hevesliydim onun için de biriktirmiştim, hediye olayini duydugumdan beri tadım kaçtı. O gelsin yanıma, araba kiralamak çok mu zor diyorum. O versin kendi yol parasını diyorum.

Şimdiden bana ayar vermeye, beğeni kasmaya çalışacak hatunlara söyleyim, ben de biliyorum karışmaya hakkım olmadığını. İnsani duygularımı yazdım. Empati kursanız yeterli

Şimdi baştan ters yönde gelecek yorumlara ket vurmuşsunuz yukarıdaki cümleniz ile... ne diyelim bilemedim... illa "sevgiliniz size annesinden daha az değer veriyor... bunu da gözünüze sokacak kadar umursamıyor sizi" yorumumuzu kendimize mi saklayalım? "evlilik demişsin ama daha ciddi bir adım bile atmamış arkadaşınız, sizi oyalıyor, boşa hayal kurmayın" demeyelim sizinle bir de biz mi gönül eyleyelim... yani kendiniz de açık açık yazmışsınız çabası yok diye.

Ama "hem kebabım pişsin hem şişim yanmasın" oluyor sizinkisi...

Güzel ama boş sözler söyleyip 2-3 sene daha sabretmenizi sonra da çocuk sizi bırakınca sinirden delirmenizi mi izleyelim? daha mı iyi bu.

Evlenecek adam hareketleri daha farklı olur.
O sizinle şu an sadece sevgili.
Üstelik de 6-7 aylık ilişkide nasıl bir beklentiniz var Allahaşkına?
Amma maddiyatçı olmuş bu hanımkızlarımız :)
Bir de daha dur 6 aylık ilişkide anneye alınanları kafaya takmalar... ohoooo...
daha dış kapının mandalısınız...
valla gerçekler acıdır, ama en azından kendinize getirir sizi.

Şöyle bir yorumlara baktım da kimse dememiş ben diyeyim "Seni ilgilendirmez"
Senin pedinden kısmandan erkek arkadaşına ne? Fedakarlık yapıomuşsun e yapma? Adam mı istedi?
Dandik 100 TL biriktirip erkek arkadaşım neden binlerce TL biriktirmiyor diye çemkiremezsin.
Hayat müşterek, sevgilinin parasına gözünü dikeceğine sen de çalış sen de kazan düğününe yarı yarıya katkıda bulun bir zahmet

Kendisine açık açık hiç sordunuz mu ?
"Sence evlilik planlarımız için birikim yapmaya başlamalı mıyız?" gibi..
Belki ailesinin bunun için ayırdığı bi bütçe vardır. Yada güvendiği başka şeyler.
Belki de sizin kadar gözünde büyütmüyordur "evleneceğim zaman düşünürüm", "yine borç yapar çalışır öderim" gibi şeyler düşünüyor olabilir.

Sizin bu sıkışık durumunuzdan haberi var mı ?

Merhaba arkadaşlar

Ben öğrenciyim, son birkaç aydır dişimden tırnağımdan artırıp para biriktiriyorum. Kullandığım ped markasını bırakıp daha ucuzunu aldım, bir daha dolmuşa binmeyim aktarma yapmayım diye başka tek dolmuşa binip 20 dk yürüdüm. Okulda çay içmezsem ölmem dedim o derece birikim. Bunlar sadece örnek. Abartıyor olabilirim ama mezun olunca (2 ay sonra) bursum kesilecek. Zor günler için biriktirmek zorundayım..

Ben kendimi 3 aydır bu kadar kısıp kasarken ( ki normalde tutumlu değilim zor oluyor benim için) erkek arkadaşım annesine koltuk sehpa ıvır zıvır takımı vs almış bana diyor ki 5k tuttu. Kredi kartıyla aldım.

Erkek arkadaşım memur, kredi kartıyla aldım taksit diyor. Bu detayları ben sormuyorum direk kendisi anlatıyor. Bir yandan da seneye evleneceğiz düşüncesi var. Seneye evlenecek olan adam annesine koltuk kanape alır mı? Benim bildiğim kendisine alır. Bu ilk de değil. Daha önce de neler aldı. Ben sormadığim halde kendisi anlatıyor. (Bu arada bana 6-7 aylık ilişkide hiçbir şey almadı) Evlilik için ciddi meblağ gerekiyor.

Ha derseniz ki annesine istediğini alır seni ilgilendirmez. Orası öyle, o zaman seneye evlenecelim demeyecek.

Bu iki konuyu birbirine bağlayayım. Ben bu martın sonunda onun yanına gidecektim. Yol masrafı şu bu derken tutacak baya. Normalde çok savurgandım, ama para biriktirmeye başladığımdan beri annesine milyarlar hediye alıp kendi biriktirdiğim 3 kuruş öğrenci bursunun gidecek olması canımı sıkıyor. Ben bayağı bayağı hevesliydim onun için de biriktirmiştim, hediye olayini duydugumdan beri tadım kaçtı. O gelsin yanıma, araba kiralamak çok mu zor diyorum. O versin kendi yol parasını diyorum.

Şimdiden bana ayar vermeye, beğeni kasmaya çalışacak hatunlara söyleyim, ben de biliyorum karışmaya hakkım olmadığını. İnsani duygularımı yazdım. Empati kursanız yeterli
Seviyorsa bir zahmet o yanına gelsin.

Bir de seneye "evlenelim mi" diyor "evleniriz mi" diyor "evleneceğiz mi" diyor "evlensek keşke" mi diyor... ne diyor?

Bak bunlar arasında dağlar kadar fark var :D

Siz bir tam olarak ne diyor onu anlatırsan biz de sana elimizden geldiğince yardımcı olalım... Ama sonra onaylanmadım diye küsmek, atarlanmak yok...

Annesine hediye kısmına takılmanı anlayabiliyorum. Sorun zaten hediyede değil adam sanırım henüz evlilik ciddiyetine girememiş olsa gerek ki birikim yapmıyor. Sizde bir süre bu yönde plan yapmayın bence kırılan taraf olmayın diye.
Ayrıca siz gitmeyin o gelsin.

Konuda yazani tekrar yorum olarak yazmak nasil bir kafa bende anlayamadim konu sonuna da yazmaniza ragmen üstelik.

Konu sahibi ben sana hak verdim ailesine harcadigi elbette sizi ilgilendirmez ama erkek arkadasiniz seneye evlilik düsünüyorsa aileme bunu bunu aldim ama evlilik icinde düsüncelerim biriktirme planim bunlar diyebilirdi.
Yoksa bana da garip gelir hem evliligi erken düsünüyor hemde harcama yapiyor bu ne celiski?
Söyleyin paranizin olmadigini o gelsin yaniniza.
Kesinlikle ortada bir çelişki var.
Konu içinde yazdıklarım tekrar bana geri yazılmasa güzel bilgileneceğim ama tek dedikleri "seni ilgilendirmez" :KK14: E aynısını ben de kendime yazmışım ya

ben de biliyorum karışmaya hakkım olmadığını. İnsani duygularımı yazdım.

Şöyle bir yorumlara baktım da kimse dememiş ben diyeyim "Seni ilgilendirmez"
Senin pedinden kısmandan erkek arkadaşına ne? Fedakarlık yapıomuşsun e yapma? Adam mı istedi?
Dandik 100 TL biriktirip erkek arkadaşım neden binlerce TL biriktirmiyor diye çemkiremezsin.
Hayat müşterek, sevgilinin parasına gözünü dikeceğine sen de çalış sen de kazan düğününe yarı yarıya katkıda bulun bir zahmet
Aynısını kendime demişim zaten, diğer üyeler de demiş demek ki gözünden kaçan şeyler olabiliyormuş. Ee beni ilgilendirmediğini ben de yazmışım sen de yazınca noldu?
Diğer kısımlara gelince 100 tl biriktirmişim ya, o da güzel kafa. 3 aydır 100 tl birikmesi için sürünüyorum :KK70: Çünkü benim bursumla memur maaşı aynı ya beklemeyim biriktirmesin tamam :KK70:
Düğüne katkı payım olmayacağını da nerden çıkardın, üniversiteden mezun oluyorum. Beyimin parasını yiyeyim diye okumadık 4 yıl heralde. Sevgilimin parasına göz diktim aynen. Kitap oku kitap okuduğunu anlamıyorsun empatiden yoksunsun:halay:

Annesine hediye kısmına takılmanı anlayabiliyorum. Sorun zaten hediyede değil adam sanırım henüz evlilik ciddiyetine girememiş olsa gerek ki birikim yapmıyor. Sizde bir süre bu yönde plan yapmayın bence kırılan taraf olmayın diye.
Ayrıca siz gitmeyin o gelsin.
Seni hatırladım her konuma güzel ve yardım edici mesajlar yazdın teşekkür ederim.
Evet sorun hediyeden ziyade birikiminin olmadığı halde evlilik demesi. Bu konuyu ona açacağım

Aynısını kendime demişim zaten, diğer üyeler de demiş demek ki gözünden kaçan şeyler olabiliyormuş. Ee beni ilgilendirmediğini ben de yazmışım sen de yazınca noldu?
Diğer kısımlara gelince 100 tl biriktirmişim ya, o da güzel kafa. 3 aydır 100 tl birikmesi için sürünüyorum :KK70: Çünkü benim bursumla memur maaşı aynı ya beklemeyim biriktirmesin tamam :KK70:
Düğüne katkı payım olmayacağını da nerden çıkardın, üniversiteden mezun oluyorum. Beyimin parasını yiyeyim diye okumadık 4 yıl heralde. Sevgilimin göz diktim aynen. Ee kişi kendinden bilir işi :halay:

Sen pedinden bile kısarken, neredeyse altını bezleyecekken, kaynanan senin düğün masrafına dötünü dayıyor, çok acı :(
Son lafım budur, kinayeden bile anlaman bir tipsin, uğraşamam.

Sen pedinden bile kısarken, neredeyse altını bezleyecekken, kaynanan senin düğün masrafına dötünü dayıyor, çok acı :KK43:
Son lafım budur, kinayeden bile anlaman bir tipsin, uğraşamam.
Altımı mı bezleyecekken hahahaha bel altı vurmaya başlamışız :D Sen niye bu kadar şeyettin anlamadım kaynana sen misin burda mısın yoksa. :halay:Yeter kaynana evini resmen düzdün çek elini eteğini oğlundan aaa :D

Şimdi baştan ters yönde gelecek yorumlara ket vurmuşsunuz yukarıdaki cümleniz ile... ne diyelim bilemedim... illa "sevgiliniz size annesinden daha az değer veriyor... bunu da gözünüze sokacak kadar umursamıyor sizi" yorumumuzu kendimize mi saklayalım? "evlilik demişsin ama daha ciddi bir adım bile atmamış arkadaşınız, sizi oyalıyor, boşa hayal kurmayın" demeyelim sizinle bir de biz mi gönül eyleyelim... yani kendiniz de açık açık yazmışsınız çabası yok diye.

Ama "hem kebabım pişsin hem şişim yanmasın" oluyor sizinkisi...

Güzel ama boş sözler söyleyip 2-3 sene daha sabretmenizi sonra da çocuk sizi bırakınca sinirden delirmenizi mi izleyelim? daha mı iyi bu.

Evlenecek adam hareketleri daha farklı olur.
O sizinle şu an sadece sevgili.
Üstelik de 6-7 aylık ilişkide nasıl bir beklentiniz var Allahaşkına?
Amma maddiyatçı olmuş bu hanımkızlarımız :)
Bir de daha dur 6 aylık ilişkide anneye alınanları kafaya takmalar... ohoooo...
daha dış kapının mandalısınız...
valla gerçekler acıdır, ama en azından kendinize getirir sizi.
Ben beni avutan yorumlar istemiyorum, "sizi ilgilendirmez" yazmasın yeter. Aynı şeyi kendim de konu içinde kendime yazmışım. Onun haricinde en az kv kadar sinirlenen, belaltı vuran bile oldu. Ben eleştiriye açığım aşağılmaya değil.
Benim normalde 2 yıllık ilişkiden de beklentim olmazdı, ama kendisi sürekli evlilikten bahsediyor ben değil.

Kendisine açık açık hiç sordunuz mu ?
"Sence evlilik planlarımız için birikim yapmaya başlamalı mıyız?" gibi..
Belki ailesinin bunun için ayırdığı bi bütçe vardır. Yada güvendiği başka şeyler.
Belki de sizin kadar gözünde büyütmüyordur "evleneceğim zaman düşünürüm", "yine borç yapar çalışır öderim" gibi şeyler düşünüyor olabilir.

Sizin bu sıkışık durumunuzdan haberi var mı ?
Para biriktirmeye çalıştığımı biliyor

Bir de seneye "evlenelim mi" diyor "evleniriz mi" diyor "evleneceğiz mi" diyor "evlensek keşke" mi diyor... ne diyor?

Bak bunlar arasında dağlar kadar fark var :KK70:

Siz bir tam olarak ne diyor onu anlatırsan biz de sana elimizden geldiğince yardımcı olalım... Ama sonra onaylanmadım diye küsmek, atarlanmak yok...
Seneye evlenelim, bu sonbaharda aileler tanışsın diyor.

Back
X