Canıma kastım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi neverland10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bunların farkında olman öyle güzel ki..
tedaviye çok çabuk cevap vereceksin..

elbete seviyorsun insanları.. ben o dediklerine hiç inanmadım zaten..

sanırım sende yalan söyleme hastalığı var.bence bunun için psikoloğa gitmelisin.

Bence sizde de güven problemi var, sizinde yardım almanız iyi olacaktır. Olaya burdan bakmak yerine gerçek olma ihtimalini neden aklınıza getirmiyorsunuz anlamadım. Arkadaşı tanıyor musunuz bir yerden acaba?
İnsanların bu hayatta neler yaşayabileceğine akıl erdiremiyorsunuz heralde.

sanırım sende yalan söyleme hastalığı var.bence bunun için psikoloğa gitmelisin.

arkadaşımız doğru söylüyor bence de sen gitmelisin insanlara inanmama gibi bir problemin var paranoya olmuşsun gözlüğün ne gözlüğü bilmem ama bence değiştirsen iyi olur.............lmaz:burda da yorum yaparak yeterince üzülmüş bir insanı üzmen de sadist ruhlu olduğunu gösterir ....seni de şikayet edeceğim kazene yardım almak isteyen bir insanı çıkmaza sürüklemek onun bıçak sırtında olan yaşantısında böyle bir yorumla darbe yaparak hiç bir yere varamazsın içinde en ufak bir merhamet olsa zaten yardımı tercih eder bir çelme de sen takmazdın..........senin gibi insanlar olduğu sürece zaten hayata tutunan insanlarında yaşam alanı daralıyor farkında mısın?kimbilir şimdi oturmuş bu acı dolu satırları okurken de kahveni yudumlamış keyfine bakmışsındır....burda bir tek sen de değilsin böyle davranan herkesin hayatını kendinizinki gibi sanmayın...eğitimcilik anlayışına hayran kaldım...........bravo

Son düzenleme:
çocukluğunuzdan itibaren gördüğünüz şiddet, annenizin şiddet görmesine tanık olmanız, mutsuz çocukluğunuz, hala atamadığınız büyük bir travma yaratmış, muhtemelen yaşadığınız değersizlik duyguları, ilgi ve sevgi ihtiyacınız da -bence- bundan kaynaklanıyor olabilir.

sürekli intiharı düşünüyor oluşunuz tabiki ağır bir depresyon belirtisi. vakit kaybetmeden psikiyatrik yardım almanızı tavsiye ederim.

eşinizin size şiddet uygulaması çocukken geçirdiğiniz travmayla birleşince kendinizi çok kötü hissetmeniz, itilmiş, değersiz, kimsenin umurunda olmadığınızı düşünmenize sebep olmuş olabilir.

önce kendinizi iyi hissetmelisiniz, mutlaka psikiyatrik yardım alın... kendimi sizin yerinize koyduğumda eşinize karşı çok "talepkar" olduğunuzu hissediyorum. "vermeden almak allah'a mahsustur." önceki yaşantılarınızın acısını eşinizden çıkartmaya çalışmanız onu "bunaltmış" olabilir. kendinizle ve yaşadıklarınızla yüzleşin. kendinize bir şans tanıyın, önce siz kendinizi sevin. sizin psikolojiniz düzeldiğinde evliliğinizde de bir düzelme olacağını düşünüyorum.

Galiba saglikli bir cözüme ulasabilmenin en iyi yolu kabullenmekle basliyior neverland.

Aslina bakarsan sen sorunlarinin nerde oldugnu gayet iyi biliyorsun, öz elestiri yapiyorsun ve gercektende yardim almak zorunda oldugnu cok iyi biliyorsun.
Alacaksinda insallah, daha güzel olacak hersey.a.s

Lakin birazcikda olsa insan bir nebze kendi doktorlugnu kendide yapacak.....evet ben bunlari bunlari yasadim, bu kötü olaylarin hepsi benim hayatimin bir parcasi, fakat bundan sonra artik o karanlik sayfalari kapatip kendime yeni beyaz sayfalar aciyorum, ne olursa olsun bu hayat benim hayatim diyecek....

Herkez sana inanmak zorunda degil, herkez seninle iyi olmak zorunda degil, herkezde seni sevmek zorunda degil.....öncelikle bunu kafana yerlestirmen gerek.
Ama ben kendimi seviyorum, eksilerimle ve artilarima ben benim...bu bana yeter deyip olumlu yorumlara acik oldugun kadar olumsuz yorumlarada acik olman lazim bana göre

Gerek isyerimizde gerek cevremizde gerek ailemizde, bizi mutlu eden insanlar oldugu gibi mutsuz eden insanlarda var, yüzümüzü güldürenler oldugu gibi aglantanlarda var.....her kötü söze, her olumsuz yorumda aninda depresyona girersek isimiz zor vallaha....

Yani diyecegim su ki, ilk olarak sen kendini sevmen lazim cünkü ancak kendini seven bir insan degerini baska insanlarin sözleri ile bicmeyecegini bilir
Hersey gönlünce olur insallah.

canım hızlı ilerleme kaydediyorsun. çok sevindim. arkadaşlarımında dediği gibi 2 günde bu kadar iyileşme olduysa birde yardım alırsan daha hızlı düzeleceksin.

kendinle ilgili bazı şeylerde farketmişsin. dediğin gibi bazen kapılarımızı kapatıp insanlarla iletişimimizi kesiyoruz ve insanların bizi sevmediğini düşünüyoruz.

bende lisedeyken öyleydim yalnızdım. beni sevmediklerini zannederdim ama yıllar sonra farkettimki aslında birazda ben onları uzaklaştırmışım kendimden. onlar adım atsada ben kaçmışım bir şekilde.

farkettiğin için çözümünüde bulman kolaylaşacak.

zamanla aşacaksın bu olumsuz düşüncelerden kurtulacaksın inşallah.

Canım Allah yardımcın olsun kendini toplamaya karar verdiğin anda işin büyük bi kısmını halletmiş oluyosun zaten eminim daha da iyi olacaksın

Bu sözlerin hepsinin altına imzamı atarım.
Yalnız şöyle bir ayrıntı var ki bu sözlerin hepsi normal bir psikoljıye sahip biri için geçerli.

Olumlu olduğu kadar olumsuz eleştirilere açık olmak lazım elbette, herkes farklı gözle bakar hayata ve kimse de kimse gibi düşünmek zorunda değildir. Ama sen yalan söylüyorsun demek bana göre olumsuz bir eleştiriden öte kötü niyet ve ithamdır. İnsan inanmayabilir, bu durumda es geçer, önemsemez ve yorumda yapmaz, çünkü yorum yapmaya değer bulmaz, çünkü karşıdaki yalan söylüyordur ona göre.( neye istinaden orası düşünülür) 6. hissimizle hareket edip kimseyi itham etmeye hakkımız yok ki. Doğru olma ihtimalide akılda tutulup insanlık namına karşıdakini yaralamamak lazım bana göre.

Evet kişi kendinden emin ise bu söylenenlerin dediğin gibi hiçbir anlamı yok. Ve her karşımıza çıkan sorunda da yıkılacakta değiliz. Ama diyorum ya bu normal psikoljıde ve depresyonda olmayan biri için geçerli. Karşımızda her kötü sözde depresyona giren değil, zaten depresyonda bir arkadaş var. Yani kendi başına çözüm sağlayabilecek, kimsenin söylediğinden etkilenmeyecek bir kişi yok. Bırakalım başkasının sözlerini,hayattan vazgeçme noktasına gelmiş bir psikoljı var. O yüzden mutlaka tedavi şart ve olacakta inş.

İşte o zaman inş senin söylediğin bu sözleri hayata geçirecek biri olucak ve bizde inş buna burda şahit oluruz .

eşiniz ve siz acilen psikiyatriye gitmelisiniz,

seni çok iyi anlıyorum bende senin yaşadıklarını hala yaşıyorum ama ailen destek çıksa bu şiddet olayı son bulur biliyoki arkanda ailen yok basıyo tokatı ama sende yardımcı ol kendine komşu komşunun külüne muhtaçtır yardımlaşmayı önce birsev karşılık bekleme kul bilmezse hak bilir en zor anında bu yaptıgın iyilik seni bulur bunu yaşıyoruz hepimiz allaha bol dua et dua her kapıyı açar birgüzel abdest allah rızası için 2rekat namaz kıl ve evimin huzuru için aç ellerini semaya geri çevirmez rabbim duanı inşallah hepimizin sorunları okadar çok ki hepimiz herşeyimizi anlatmaya kalksak içlerinde eniyisi benmişim diyceksin belkide senin çocugunda yok benim çocukta var sorunlar dahada büyüyo ozaman.senin kendine önce terapi uygulaman lazım ben iyiyim mutlu olucam de ve kafandan herşeyi sil kısaca geçmişi unut gelecege bak umarım mutlulugu yakalarsın

sagol canim.
keyfi yerinde olan kisiler seni beni anlayamaz.
kocalari tarafindan yonetilmeyen kocalarini yonetenler seni beni anlayamaz.
caresizlik nedir bilmeyenler seni beni anlayamaz.

herkes bana inanmasin annem babam inanmamis burda 2 -3 kisi inanmamis ne farkeder.
ben zaten diyorum ya tedavi olsam bile ne degisecek. disarda insanlar hep boyle.
yillarca boyle olmamin sebebide bu insanlar yuzunden iste.
sahtekar duzenbaz yalanci cikarlari icin beni kullananlar oldugu surece ben tedavi olmusum ne.ya isyan etmek istemiyorum ama ediyorum iste ediyorum ediyorum.
kahretsin isyan ediyorum.sitemim var sitemim var herkese hayata sitemim var yasadigim hergune sitemim var.
bugun disari ciktim yoldan gecen arabalara baktim dusundum dusundum.....kendimi arabalarin onune atmak istedim.yasamayi sevmiyorum ben sevmiyorum.
hayatta hep yanlizdim hep yanliz olucam....

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılan yorumların hepsini okuyamadım ama seni anlamaya çalışıyorum senin kadar olmasamda benimde çabuk sinirlenen agresif bir yapım var, bende sevgisiz bir çocukluk geçirdim, eşimle sorunlarım oldu halada var ama bir tek şeyden vazgeçmedim kendimden, hiçkimse insanın kendisinden daha değerli değildir. Hayat herkese her zaman altın tepside sunulmuyor ama bu dünya imtihan dünyası bir şekilde bize verilenle yetinip mutlu olacağız, madem eşini seviyorsun bir uzmandan yardım al ve kendini toparlamaya bak.

Evet, ne yazık ki dışarıda insanlar hep öyle. Ama tedaviden sonra bir haksızlıkla karşılaştığında bi köşeye sinmeyeceksin, mücadele edeceksin, kendi ayaklarının üstünde durabileceksin. Sen önce iyi ol, gerisi gelecektir.

Şu an ağır depresyon geçirdiğin için olumlu düşünmen imkânsız. Ama bize inan. Lütfen profesyonel yardım al, bırak birileri yardım etsin. Belâ okumakla olmaz. İyi geliyorsa yap, ama psikolojik destek almayı ihmal etme. Sadece dene, farkı göreceksin. Sadece bir adım at, gerisi gelecek.

alemsin arkadaşım ya...

klava: at kendini arabanın önüne eğer sürücünnü bir ailesi varsa eşi de çocuklarıda yansın ailesi yansın adam yıllarca birine çarptım diye yansın. sen mutsuzsun diye kendini araba altına atarak bir başka hayatı da yak giderken en az 10 kişinin hayatını alt üst et.lmaz:

sen kötü biri değilsin. düşünceli hassas bir insansın. insanların seni yargılamasından bıkmışsın. yorulmuşsun. birşetyler yolunda gitmedi diye üzülüp hırpalanmışsın.
hayatta ailen üzmüş eşinüzmüş. hoş şeyler olmamış.
ama psikoloğa giderek bunlarla nasıl başaçıkacağını öğreneceksin. değer vermeyi kendine bakmayı mühim olan sensin bunu öğreneceksin.
ben buraya istedğimi yazarım o üyede yaza bu da öteki de. sen kafana yatan yoruma cvp verirsin. her soruyu cvplamak her yazılana üzülüp gerilmene gerek yok ki.
hepimizi hayat başka şekilde yoğurmuştur. hepimiz her olaya başka tepkiler veririz. en çok işimize yarayan fikir yorum ne ise onunla muhatap oluruz. dışardan her laf atana cvp verip takmıyorsak konu komşumuzu burada da aynıdır kurallar.
daha 23 yaşındasın pes etmek için çokk erken öününde uzun yıllar var.boshayallersmile
bize içini aç. istemiyorsan psikolağa aç ama bir yardım al.kendine gel.:1ninca:

Canım yasadıklarına tatsızlıklara kavgalarına cok uzuldum... Ama kızma esın sana durust davranamıyor cunku ızın vermıyecegını bılıyor onu yalana sen sevkedıyorsun zorluyorsun dıger yandan yardım sever bırı vermezse de ıcı rahat etmıcek bu onun mızacı ınsanların mızacını degıstırmek zor hatta cogu zaman ımkansız senın kendını hatalı oldugunu bıldıgın sevmeyı deneyıpte yapamadıgın gıbı..... Sımdı senın hıkayenı dınleyınce aklıma cok seyler gledı sınema serıdı gıbı yadasıklarım geldı cocuklugum felan.... ınankı herkes aynı kımın hayatı dort dortluk sence herkesın cocuklugu cokmu mutlu gectı sankı buna takılma onemlı olan yasadıklarından dogru sonuclar cıkarıp hayata daha ıyı hazırlanman olgunlasman ama anladıgım kadarıyla sen dogru sonuclar cıkarırken bazı ufak sapmaların olmus buda senı guvensız sevgısız yapmışş sen bunu yaparkende asıl acıyı derdı kulfetı kendıne yuklemıssın cezayı kendıne kesmıssın oncelıkle bunu bırak ınsanlara ufak ufak deneyerek tabıkı ılk gordugune ılk sevgı gosterısınde bulunana herseyını sırrını vs vermıceksın ama ufak ufak oyunlarla deneyerek gercek dostları edınebılırsın tek sevdıgın kısı arkadas dost olarak esın ve sen onu paylasamıyorsun onun dısarıya ıyılık yapması bıle anladıgım kadaryla senı krıze kıskanclıga surukluyor .... Once bu huyundan vazgec hem bılıyormusun gercektende bı gun o kumsuna ısının dustugunu ondan baskasının halledemeyecegı bır sorunun olacagını dusun gelecegın ne getırecegı bellı olmaz .... Ayrıca ıyılık eden ıyılık bulur merhamet etmeyene allahda merhamet etmez hadısı serıfını sana hatırlatıyım... Velevkı ıyılık yaptın ama karsındakı angut cıktı anlamadı ıyılıge kotulukle karsılık verdı gene de uzulmee cunku sen kazandın yapman gerekenı ınsan gıbı ınsanın yapması gerekenı yapmıs olmanın mutlulugunu tası .... Ve bu yapılanların enınde sonunda karsına cıkacagını sakın ama sakın unutma canım.... ısın cok zor cunku oncelıkle kendını hapsettıgın guvensızlık ve sevgısızlık cukurundan cıkarman lazımmm acıl olarak..... Ayrıca boyle lıkle kendını cezelandırıyorsun aslında hayat cok cekılmez ve acı verır bu sekılde bende senın ozellıklerının tam tersı varr cocugklugum oyle kotu gectıkı oyle berbat bı evlılıgım vardıkı kaynanam da cabası ama ınankı hala mutluyum ve hala herseye ragmen ıcımdekı ınsanlara olan sevgı ve guvenım bıtmedı cunku er yada gec herkesın yaptıgı bı sekılde karıssına mutlaka ama mutlaka cıkıyor ıns daha uzun yazısırız arkadas lıstene benı ekle bıraz ucun oldu ama kusura bakma bunu dısardan soylemesı kolay dıyeceksın blekı ama ınankı uygulamasıda kolay hem boylece kocanla aranda acılmayacak gor bak hersey cok guzel olacak kendıne ıyı bak bu delı dolu fıkırlerıde kafandan at bucan senınmıkı sen alıyorsun sana verılen bır emanet bır emanete nasıl bakman gerekırse onada oyle bak gun gelınce sahıbı zaten alacak merak etme allaha emanet ol canım suan yazdıklarımı belkı ıdrak edemezsın cok karasmsar bır donemdesın ama zaman sadece zman ve bıraz sabır bazen ınsanlar ne yapması gerektıgını bıldıklerı halde onu yapamazlar bırısının soylemesı bı hareket yapması lazım dır onun gıbı .....

Iste bak aynen bu tavrini kast ettim canim.

Olumsuzluklara aninda karamsarlikla cevap veriyorsun....böyle olmaz neverland.....iyi olmayi öncelikle sen istemelisin, 1000 tanede uzman olsa sen kendini motive etmedikten sonra, kendine evet hersey daha iyi olacak, hayatim degerli kiymetli demedikten sonra neye yarar?
Hayata tutunmak istemiyorsan kimse birsey yapamaz senin icin....

Insanlar neler neler yasiyor, siddet görüyor, hakaretlere maruz kaliyor, evladini kaybediyor, birgünden diger güne sokakta kaliyor, tüm mali mülkü kül oluyor.....yinede hayata tutunmaya calisiyorlar, yinede yilmiyorlar....

Hayat dedigmiz üc günlük nefes bu kadar basitmi? Kolaymi öyle canina kiymak?
Bunca yasadiklarina ragmen neden hala hayatasin? Neden canina kiymadin?
Hic ölüm acisini yasadinmi neverland? Anneni babani kardesini cok sevdigin bir yakinini kaybettinmi? Onlarin cansiz bedenini gördünmü?

Kendine aciyarak yasamaya devam etmek istiyorsan buyur devam et, hayat senin hayatin, ama unutmaki birtane hayatin var, baska yok.....ve yasamak dedigmiz yolculuk o kadar kisaki, bir variz bir yokuz.....bir bakacasinki genclik gitmis olan olmus ve sen hayatinin en güzel yillarini kendine acimakla gecirmissin!

23 yasindasin, gencsin, sagliklisin, ac degil acikta degilsin, yapabilecegin o kadar cok seyler varken vah bana yazik bana deyip aglmayi tercih etmek istiyorsan kendin bilirsin neverland.

Ölmek icin bu kadar acele etme, nasilolsa eninde sonunda hepimiz ölecegiz

Güzelim sen ne kadar dibe vurmak için elinden geleni yapsanda bil ki seni de düşünen insanlar var. En azından burada var. Sana 7 kat yabancı kişilerin senin için bir şeyler yapmaya, sana yardım etmeye çalışmasının senin için bir anlamı olsa gerek diye düşünüyorum. Hayat bu kadar basit ve ucuz değil ki sen daha hayatının başındasın.

Aramızda senin yaşadıkların gibi, hatta senden bin beter acılar yaşayan bir sürü arkadaşımız var. Hepimiz yeri geliyor hayattan nefret ediyoruz. Ama kimse hayatın elini bu kadar kolay bırakmıyor. Sen de bıramayacaksın. Çünkü yaşamaya değer daha o kadar çok şey var ki her ne kadar sana imkansız gelse de.

Şahsen kendimden örnek vereyim, düşünüyorum da iyi ki zamanında yaşadığım onca eziyete, acıya, ihanete, şiddete, ölüm acısına dayanamayıp pes etmemişim, etmemişim ki o günlerden bu yana nice güzelliklere, mutluluklara da dahil oldum.

Hayat böyle bir şey işte, bir iyi bir kötü... ama asla vaz geçilecek kadar basit değil.

Sen de vazgeçmeyeceksin... biliyorum ben bunu...

Aileni ara sor bu adamı terk etsem sizle kalabilir miyim diye? Bir sor bakalım kabul ederler belki.Kabul etmezlerse muhakkak bir işe gir. Paranı kazan. O zaman kendine güvenin artar. Belki boşansan da kendi kendine yetecek duruma gelirsin. En kötüsü git evlere temizliğe falan. Temizliğe giden gündelikçiler ayda toplam ne kadar para kazanıyor duysan aklın şaşar. Sürekli aşağılanıp dayak yemekten iyidir bence. Araba konusunda çok haklısın. Burda arabası olmayan arkadaşlar nolucak versin diye yorum yapmışlar sanırım. O arabanın benziniydi kaskosuydu vergisiydi ne kadar masraf gerektirdiğini bilmiyorlar herhalde. Özellikle de kıt kanaat geçinen bir insanın komşuya anahtar vermes,i kadar saçmasapan bir şey olamaz. Bu zamanda kabul edilebilecek birşey değil. Ama unutma ilk adım işe girmen.Bunun için savaş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…