ne olursa olsun sorun ne olursa olsun yeni gelin bu kadar surat asılmaz dayanamıyorum artık sanki kocamı aldatmışım gibi özürdilememi bekliyorlarmış yoksa konuşmazlarmış. ya kaynım bile suratıma bakmıyor . ve ailem bir saatlik uzağımdalar burda kimsem yok biraz merhamet edebilirlerdi.çok sık görüşmek istememekk suçmuydu ? çünkü çok anlayışsızlar hafta sonu bile bizi rahat bırakmıyorlardı.
bizim aile geleneğimizde ne yazık ki böyle
yeni gelin hergün gelip gitmek zorundadır hatta gece kalmalıdır da zaman zaman
bu kural sebebiyle ailelerde çok tatsızlıklar oldu
abim yengemle ciddi sorunlar yaşadı zamanında
abim 6 senelik evli 2 tane çocuğu var
bugün olmuş yengem 2 gün gelmese annemlere hemen sorun çıkar.
Bende ise durum çok farklı
evlendim evleneli eşimin ailesi aramaz sormaz
bize 1 saatlik uzaklıktalar
bi kaç ayda 1 gideriz vs..
zor bir durum hiç onaylamıyorum bunu tabi
orta yol bulunmalı bence
bu hikaye çok tanıdıkevet özellikle eşimin ailesi çok gelenek görenekçi evlerine gittiğimde oturamıyorum hep servis hep hizmet. sürekli misafirleri var.bende rahatıma düşkün olduğumu bana alışmaları gerektiğini zora gelemediğimi sürekli kaynanama anlatmaya çalıştım ama her seferinde bana tavır aldı surat astı. ve artık bunaldım . beni, aileye alıştırmaları lazımken sürekli paçalarında af diler gibi sıkıldım artıık
baştan mesafemi koyamadım
böyle olabileceklerini düşünmedim kayınvaldem çok iyi davranıyordu bana çok şımartıyordu beni
bu hikaye çok tanıdık
sanki benim ailemden bahsediyorsun
abime yeni ev yaptırdı babam hemen karşı tarafa
yani aralarında 2 dklık bir mesafe
buna rağmen yengeme huzur yok
gelmezse tavır yapılır küsülür
ben ailemi bu konuda haksız buluyorum
çok çok yanlış
şimdi aklıma şu geldi bak
gelinimiz yeni evliyken
sabah 8 de gelir akşam yeme içme faslı bitince dönerdi evine
ola ki o gün geç gelsin suratlar asılırdı.
bazen yengem yatağını bile toplamadan duşunu almadan gelirdi daha neler neler
herkesin aile yapısı doğruları farklıdırAile yapınızı görünce hep merak ettiğim bir şey sormak istedim.
Kendimi kayınvalide olarak hayal ediyorum, cıtr pırt gelin benim evime gelse. Hem de sabahtan gelip akşam dönse çok rahatsız olurum.
Tamam insan evladı gibi sever belki gelinini ama evladım değil sonuç olarak. Aileniz hiç mi sıkılmıyor?
Benim eşimin ailesi de biraz öyle ama bana ayak uydurdular, beklentileri olmuştur içten içe ama ben zaten sevgililik döneminde bile öyle bir insan olmadığımın sinyallerini verdim.
herkesin aile yapısı doğruları farklıdır
benim ailemin doğrularıda böyle işte
hatta ailemin maddi durumu ileri derecede iyi olmasına rağmen erkek kardeşim evlenirse gelinle aynı evde oturmayı düşünüyorlar.
sadece kendi ailem değil
amcalarımın ailelerinde de durum böyle
gelinlerde bunu bilerek tamam diyor
e buna rağmen gayet tabi sıkıntılar yaşanabiliyor
ama onlarda alışıyor zamanla şimdilerde halinden şikayetçi olan yok
büyük konuşmak istemem ama eşimin ailesi gibi bencil düşüncesiz gereksiz insanlarla akraba olmaktansa
kendi ailemin kurallarıyla yaşamayı tercih ederdim sanırım
yani tercih meselesidir bunlarEvet tamamen toplumsal bir durum.
Zaten niyetler iyidir, ben kimsenin 'Aman çocuğumun karısı gelsin hizmetçim olsun.' diye düşündüğünü zannetmem ama geleneksel olarak birlikte yaşamak isteyen insanları da anlayabiliyorum. Sadece ne bileyim, fazla kalabalık geliyor bana sanırım. Mahremiyeti kalmıyor kimsenin gibi.
Ancak işte bu insanları da açmak lazım biraz. Dediğim gibi eşimin ailesi de öyledir, ama bana karşı hiç öyle bir baskıları olmadı. Zamanın değiştiğinin, herkesin bundan hoşlanmayacağının farkındalar. Aynı fikirde olunca zaten sorun yok, k.v-k.p ile yaşamayı tercih eden gelinler de var sonuçta.
yani tercih meselesidir bunlar
bize çok yanlış gelebilir ama başkaları bunu gönülden isteyebilir.
sen mesafeni koymuşsun bu çok güzel işte
aslında orta yolu bulmalı aileler
çok sıkı fıkı olmak kadar tamamen ilgisiz olmakta yanlış kanımca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?