Çarem kalmadı

marpu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
183
4
33
İstanbul
6 aylık evliyim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyoruz , bi iki kez dayanamadım babamın evine gittim en son kavgamızda bana hak verdi bi daha bunları yaşatmıycağım dedi. ama döndüğümden beri ailesi benle konuşmuyor surat asıyorlar ve onların her istediklerini yaptığım halde bunları yapıyorlar.
evde bunalıma girdim sürekli uyuyorum bakkala bile çıkamıyorum onlardan birinii göreceğim diye.benim hergün onlara gidip iş yapmamı ve eve dönüp kendi işimi yapmamı bekliyorlar ve bende buna rest çektiğim için beni gelinleri gibi görmekten vazgeçtiler. işin en acınası durumu eşim yüzde yüz onlara hak veriyor .küçük 12 yaşında görümcem var o bile benim suratıma bakmıyor. ve ben artık dayanamıyorum yakın oturmakta istemiyorum artık çünkü hasta ettim kendimi.bu yüzden ayrılacağız gibi duruyor.

önce eşinin bu anlayışını kırman gerek. sen onların gelinisin hizmetçisi değil. herkes evinin işini yapması için gelinine mi güvenmiş şimdiye kadar b.. mu götürüyormuş evlerini kaldırsınlar popolarını yapsınlar işlerini. çok saçma gerçekten. ama eşinin de bu görüşte olması kötü işte. bence çocuk falan da yokken tavrını koy ve olayı bitir yoksa sonra çok çekersin. hamile olacak bebeğin olacak o zaman da aynı işi istiycekler senden. hem kendini de üzme onları görmekten falan da korkma. canım elinden geleni yapmışsın suçlu da değilsin ki suçlu psikolojisine giriyorsun. eşinle otur konuş olmuyor derse de ben bu kadar işe gelemiyorum o zaman bizim evin işini sen yap ben de ananın işini yapayım de bakalım ne diyor.

ne olursa olsun sorun ne olursa olsun yeni gelin bu kadar surat asılmaz dayanamıyorum artık sanki kocamı aldatmışım gibi özürdilememi bekliyorlarmış yoksa konuşmazlarmış. ya kaynım bile suratıma bakmıyor . ve ailem bir saatlik uzağımdalar burda kimsem yok biraz merhamet edebilirlerdi.çok sık görüşmek istememekk suçmuydu ? çünkü çok anlayışsızlar hafta sonu bile bizi rahat bırakmıyorlardı.

herkes kendi işini yapsın ..
hata sende neden yüz veriyosun ki
mesafeni,saygını korumayı öğren ..
daha 6 ayda bismillahh bakalım ..

onu baştan koycaktın mesafeni

baştan mesafemi koyamadım
böyle olabileceklerini düşünmedim kayınvaldem çok iyi davranıyordu bana çok şımartıyordu beni

bizim aile geleneğimizde ne yazık ki böyle
yeni gelin hergün gelip gitmek zorundadır hatta gece kalmalıdır da zaman zaman
bu kural sebebiyle ailelerde çok tatsızlıklar oldu
abim yengemle ciddi sorunlar yaşadı zamanında
abim 6 senelik evli 2 tane çocuğu var
bugün olmuş yengem 2 gün gelmese annemlere hemen sorun çıkar.

Bende ise durum çok farklı
evlendim evleneli eşimin ailesi aramaz sormaz
bize 1 saatlik uzaklıktalar
bi kaç ayda 1 gideriz vs..

zor bir durum hiç onaylamıyorum bunu tabi
orta yol bulunmalı bence

eşinin düşüncesini değiştirmen gerek güzelce konuşarak, arada bir insan yardıma gider ama hergün hergün çok saçma yani

evet özellikle eşimin ailesi çok gelenek görenekçi evlerine gittiğimde oturamıyorum hep servis hep hizmet. sürekli misafirleri var.bende rahatıma düşkün olduğumu bana alışmaları gerektiğini zora gelemediğimi sürekli kaynanama anlatmaya çalıştım ama her seferinde bana tavır aldı surat astı. ve artık bunaldım . beni, aileye alıştırmaları lazımken sürekli paçalarında af diler gibi sıkıldım artıık

bu hikaye çok tanıdık
sanki benim ailemden bahsediyorsun
abime yeni ev yaptırdı babam hemen karşı tarafa
yani aralarında 2 dklık bir mesafe
buna rağmen yengeme huzur yok
gelmezse tavır yapılır küsülür
ben ailemi bu konuda haksız buluyorum
çok çok yanlış

şimdi aklıma şu geldi bak
gelinimiz yeni evliyken
sabah 8 de gelir akşam yeme içme faslı bitince dönerdi evine
ola ki o gün geç gelsin suratlar asılırdı.
bazen yengem yatağını bile toplamadan duşunu almadan gelirdi daha neler neler

ailede sen anlıyormuşsun en azından gelini bu ailede bana anlayışla bakacak tek bir insan yok

Aile yapınızı görünce hep merak ettiğim bir şey sormak istedim.

Kendimi kayınvalide olarak hayal ediyorum, cıtr pırt gelin benim evime gelse. Hem de sabahtan gelip akşam dönse çok rahatsız olurum.

Tamam insan evladı gibi sever belki gelinini ama evladım değil sonuç olarak. Aileniz hiç mi sıkılmıyor?

Benim eşimin ailesi de biraz öyle ama bana ayak uydurdular, beklentileri olmuştur içten içe ama ben zaten sevgililik döneminde bile öyle bir insan olmadığımın sinyallerini verdim.

Kv nin seni anlamasini beklemen cok sacma anlamaz cunku anlasada anlamazliktan gelir.
Esinle konusman lazim. Iki evin isini yapamiyorum dersin. Hafta sonu gezmek istiyorum dersin bi sinemaya gidelim dersin. Yada onun hoslandigi yerlere gidin beraber. Boylece onlardan bagimsiz olmaya alisir belki zamanla.
En son gittigimde bana hak vverdi demissin. Neyine hak verdiki eskiye donmus hersey yine.
Esinin ailesinin bu dengesizligini gormesi lazim. Basta turlu kurtulamazsin. Yol yakinken guzellikleyada baskaturlu anlatmaya calis bence.

ben gezelim desem beni kırmaz gezdirir o konuda bir sorunum yok ama ailesinden arta kalan vakitlerde yapar bunu . şuan onların evine adımımı atmıyorum çünkü o suratları asık gördüm ve ben çok soğudum kaç keredir bu surat asmayı yapıyorlar bana. sorun şuki böyle ne kadar devam edecek eşim hoşlanmıyor konuşmamamdan ve ben onlarla görüşürsem gene mutsuz olucam bu evden uzaklaşmam gerek ve artık araya babam girecek sanırım ya kızımı alırım yada ordan uzaklaşın diyecek

herkesin aile yapısı doğruları farklıdır
benim ailemin doğrularıda böyle işte
hatta ailemin maddi durumu ileri derecede iyi olmasına rağmen erkek kardeşim evlenirse gelinle aynı evde oturmayı düşünüyorlar.
sadece kendi ailem değil
amcalarımın ailelerinde de durum böyle
gelinlerde bunu bilerek tamam diyor
e buna rağmen gayet tabi sıkıntılar yaşanabiliyor
ama onlarda alışıyor zamanla şimdilerde halinden şikayetçi olan yok

büyük konuşmak istemem ama eşimin ailesi gibi bencil düşüncesiz gereksiz insanlarla akraba olmaktansa
kendi ailemin kurallarıyla yaşamayı tercih ederdim sanırım

Evet tamamen toplumsal bir durum.

Zaten niyetler iyidir, ben kimsenin 'Aman çocuğumun karısı gelsin hizmetçim olsun.' diye düşündüğünü zannetmem ama geleneksel olarak birlikte yaşamak isteyen insanları da anlayabiliyorum. Sadece ne bileyim, fazla kalabalık geliyor bana sanırım. Mahremiyeti kalmıyor kimsenin gibi.

Ancak işte bu insanları da açmak lazım biraz. Dediğim gibi eşimin ailesi de öyledir, ama bana karşı hiç öyle bir baskıları olmadı. Zamanın değiştiğinin, herkesin bundan hoşlanmayacağının farkındalar. Aynı fikirde olunca zaten sorun yok, k.v-k.p ile yaşamayı tercih eden gelinler de var sonuçta.

yani tercih meselesidir bunlar
bize çok yanlış gelebilir ama başkaları bunu gönülden isteyebilir.
sen mesafeni koymuşsun bu çok güzel işte

aslında orta yolu bulmalı aileler
çok sıkı fıkı olmak kadar tamamen ilgisiz olmakta yanlış kanımca

peki sizce babamın onla konuşması doğru olurmu ? çünkü artık çok sinirlendi beni mutsuz görmekten bıktı. konuşup ya seni alıcam geri yada taşınacak ordan diyor

genelde kayınvalideler istiyor bunu. Gönülden isteyen gelin pek görmedim... Gelinler birlikte yaşamaya zorlanıyorlar maalesef. Ve zamanla birlikte yaşamayı sevdiklerini de zannetmiyorum. Olsa olsa yuvalarını yıkmamak için sabrediyorlardır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…