- 19 Nisan 2014
- 4.605
- 13.651
- 498
6 aylık evliyim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyoruz , bi iki kez dayanamadım babamın evine gittim en son kavgamızda bana hak verdi bi daha bunları yaşatmıycağım dedi. ama döndüğümden beri ailesi benle konuşmuyor surat asıyorlar ve onların her istediklerini yaptığım halde bunları yapıyorlar.
evde bunalıma girdim sürekli uyuyorum bakkala bile çıkamıyorum onlardan birinii göreceğim diye.benim hergün onlara gidip iş yapmamı ve eve dönüp kendi işimi yapmamı bekliyorlar ve bende buna rest çektiğim için beni gelinleri gibi görmekten vazgeçtiler. işin en acınası durumu eşim yüzde yüz onlara hak veriyor .küçük 12 yaşında görümcem var o bile benim suratıma bakmıyor. ve ben artık dayanamıyorum yakın oturmakta istemiyorum artık çünkü hasta ettim kendimi.bu yüzden ayrılacağız gibi duruyor.
6 aylık evliyim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyoruz , bi iki kez dayanamadım babamın evine gittim en son kavgamızda bana hak verdi bi daha bunları yaşatmıycağım dedi. ama döndüğümden beri ailesi benle konuşmuyor surat asıyorlar ve onların her istediklerini yaptığım halde bunları yapıyorlar.
evde bunalıma girdim sürekli uyuyorum bakkala bile çıkamıyorum onlardan birinii göreceğim diye.benim hergün onlara gidip iş yapmamı ve eve dönüp kendi işimi yapmamı bekliyorlar ve bende buna rest çektiğim için beni gelinleri gibi görmekten vazgeçtiler. işin en acınası durumu eşim yüzde yüz onlara hak veriyor .küçük 12 yaşında görümcem var o bile benim suratıma bakmıyor. ve ben artık dayanamıyorum yakın oturmakta istemiyorum artık çünkü hasta ettim kendimi.bu yüzden ayrılacağız gibi duruyor.
Kendini üzüp durma...ne istiyorlarsa onu yapsınlar....sen çocuk yapma.....utanmaları gereken o terbiyesizler eşin de dahil.......inceldiği yerden kopsun6 aylık evliyim eşimle ailesi yüzünden sürekli tartışıyoruz , bi iki kez dayanamadım babamın evine gittim en son kavgamızda bana hak verdi bi daha bunları yaşatmıycağım dedi. ama döndüğümden beri ailesi benle konuşmuyor surat asıyorlar ve onların her istediklerini yaptığım halde bunları yapıyorlar.
kocamın dediği şu kimse sana zorla iş yap demiyor diyo ama bana kaynanamın lafları ve bakışları yapmam için büyük sebep oluyordu. sırf onlarla gezmeyi sevmiyorum takılmayı sevmiyorum diye şuan beni silmiş durumdalar. ve eşim ölene kadar küsmü kalacaksın gidip özürdile diyor bunu yapmak istemiyorum sürekli ezilmek özürdilemek istemiyorum
boşanmakmı istiyorsun ailen ne diyor ?arkadaşım bende aynı durumdayım bana eşim dediki aileler konuşacak biz karar veremiyoruz baksana anlaşamıyoruz dedi bende dedimki biz çocukmuyuz biz kendimiz karar veremmiyormuyuz dedim. benim ailem benim arkamda durursa dedim seni ailenin evinde brakır dönerim dediağabeyime derdimi anlattım ayrılman yakışı kalmaz dedi
Eşiniz de zorla iş yaptırmıyorlar diyormuş. Anladığım kadarıyla siz kayınvalidenizin bakışlarından falan etkilenip kalkıp yapıyorsunuz. Boşversenize. Nasıl bakarsa baksın. Kendi kendini yer durur. Dile getirirse de eşinizin diyecek birşeyi kalmaz herhalde. Ayrıca sürekli ezilip özür dilemeyin. Herkes kendi hatasını bilsin canım. Kim hatalıysa o özür dilesin.
Eşiniz de zorla iş yaptırmıyorlar diyormuş. Anladığım kadarıyla siz kayınvalidenizin bakışlarından falan etkilenip kalkıp yapıyorsunuz. Boşversenize. Nasıl bakarsa baksın. Kendi kendini yer durur. Dile getirirse de eşinizin diyecek birşeyi kalmaz herhalde. Ayrıca sürekli ezilip özür dilemeyin. Herkes kendi hatasını bilsin canım. Kim hatalıysa o özür dilesin.
Allah yardımcınız olsun öncelikle. Yorum yapan arkadaşlar söylenecekleri söylemişler zaten aynı şeyleri tekrar etmenin manası yok ama şu nokta insanın canını sıkıyor.. Aileler yüzünden ayrılmak yuvayı bozmak.. Yazık günah neden acımasız olurlar aileler bu konuda temizlikmiş işmiş yok gelin yapacakmış cehennemin dibi.. Bırakın konuşmasınlar siz ayrılma konusunu en son çare olarak düşünün yani ne yaşadığınızı çektiğinizi sizden iyi bilen tabiki olmaz iki üç temizlikti işti yapmadığın için gelin olarak görmüyorlarsa onlarında kızları varmış evlenince aynı şeyleri yaşatsalar kv ne yapar acaba nasıl canı acımaz mı.. çok sinirlendim bu duruma.. Ama toparlanın lütfen 6 aylık evlilik taptaze tertemiz sayfalara mutlu birlikteliklere gebe daha.. demesi evet kolay ama Toparlayın kendinizi üzmesin kimse sizi.
Yakın oturmanız dezavantaj olmuş ama burda pekçok arkadaşın kvsinin dibindeyken tavrını koyarak mesafeyi koruyabildiğini okuyorum. Zaten gördüğüm kadarıyla o mesafeyi koyup eşinle arandaki bağı sağlamlaştırınca kvden ne yaparsa yapsın o kadar takmıyor insanlar. Bende yeni evleneli çok olmadı. Bazı şeyler inşallah zamanla oturacaktır. Ama ben evliliğimi düzene sokmadan çocuk yapma taraftarı değilim açıkcası. Düzenimiz olsun, iç huzurumuz olsun. Evde eşimle onun ailesi dışında başka şeyler de konuşabilelim belki o zaman. Konuşmak işe yaramıyorsa bir süre konuşmayın ama kesinlikle bir daha gidip evini temizlemeyin. Tavrınız bu konuda sessiz ve net olursa işe yarayabilir. Bağırmak, tartışmak, bu tarz şeyler özellikle annesinin dibindeyken size çok olumsuz olarak dönebilir.
genelde kayınvalideler istiyor bunu. Gönülden isteyen gelin pek görmedim... Gelinler birlikte yaşamaya zorlanıyorlar maalesef. Ve zamanla birlikte yaşamayı sevdiklerini de zannetmiyorum. Olsa olsa yuvalarını yıkmamak için sabrediyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?