Çarem kalmadı

Kimse kimsenin evinin işini görmek zorunda değil. Kayınvalidenizin evinin temizliği sizin sorumluluğunuz değil ki. Evlerine gittiğinizde içinizden yardım etmek gelir, o başka. Onların her dediğini yapıyorsanız hata ediyorsunuz. Bu sebeplerle sizi sevmeyeceklerse bırakın sevmesinler. Çok mu önemli.

arkadaşım bende aynı durumdayım bana eşim dediki aileler konuşacak biz karar veremiyoruz baksana anlaşamıyoruz dedi bende dedimki biz çocukmuyuz biz kendimiz karar veremmiyormuyuz dedim. benim ailem benim arkamda durursa dedim seni ailenin evinde brakır dönerim dedi ağabeyime derdimi anlattım ayrılman yakışı kalmaz dedi

Son düzenleme:
Kendini üzüp durma...ne istiyorlarsa onu yapsınlar....sen çocuk yapma.....utanmaları gereken o terbiyesizler eşin de dahil.......inceldiği yerden kopsun

Sen onlarin gelinisin , Hizmetcileri degilsin bunu esine anlat lütfen.
Kalkip kendi islerini yapsinlar ..
onlar senin suratina bakmiyosa sen hic bakma , vee hicccc kafana takma !!
Salla gitsin ...
Esininde onlara hak vermesi cok tuhaf , esine bu durumu anlatmalisin , hitmezci olarak gitmedigini gelin olarak gittigini... yardim edilir edilmez demiyorum.
Ama hergun gidip temizlik yapmak ZORUNDA DEGILSIN...

kocamın dediği şu kimse sana zorla iş yap demiyor diyo ama bana kaynanamın lafları ve bakışları yapmam için büyük sebep oluyordu. sırf onlarla gezmeyi sevmiyorum takılmayı sevmiyorum diye şuan beni silmiş durumdalar. ve eşim ölene kadar küsmü kalacaksın gidip özürdile diyor bunu yapmak istemiyorum sürekli ezilmek özürdilemek istemiyorum

Eşiniz de zorla iş yaptırmıyorlar diyormuş. Anladığım kadarıyla siz kayınvalidenizin bakışlarından falan etkilenip kalkıp yapıyorsunuz. Boşversenize. Nasıl bakarsa baksın. Kendi kendini yer durur. Dile getirirse de eşinizin diyecek birşeyi kalmaz herhalde. Ayrıca sürekli ezilip özür dilemeyin. Herkes kendi hatasını bilsin canım. Kim hatalıysa o özür dilesin.

boşanmakmı istiyorsun ailen ne diyor ?

ama özürdilemediğim için benle 3 aydır konuşmuyorlar beni görünce öcü görmüş gibi oluyorlar bende evlerine gitmiyorum ne olcak sonumuz bilmiyorum

ama özürdilemediğim için benle 3 aydır konuşmuyorlar beni görünce öcü görmüş gibi oluyorlar bende evlerine gitmiyorum ne olcak sonumuz bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Yorum yapan arkadaşlar söylenecekleri söylemişler zaten aynı şeyleri tekrar etmenin manası yok ama şu nokta insanın canını sıkıyor.. Aileler yüzünden ayrılmak yuvayı bozmak.. Yazık günah neden acımasız olurlar aileler bu konuda temizlikmiş işmiş yok gelin yapacakmış cehennemin dibi.. Bırakın konuşmasınlar siz ayrılma konusunu en son çare olarak düşünün yani ne yaşadığınızı çektiğinizi sizden iyi bilen tabiki olmaz iki üç temizlikti işti yapmadığın için gelin olarak görmüyorlarsa onlarında kızları varmış evlenince aynı şeyleri yaşatsalar kv ne yapar acaba nasıl canı acımaz mı.. çok sinirlendim bu duruma.. Ama toparlanın lütfen 6 aylık evlilik taptaze tertemiz sayfalara mutlu birlikteliklere gebe daha.. demesi evet kolay ama Toparlayın kendinizi üzmesin kimse sizi.

sanırım yeni evlilelerin
klasik sorunu bu durum
bu anlattıgını çogumuz yaşadık
zamanla düzelir merak etme
bu sebepten boşanılmaz
eşinin seni anlayacagı günlerde gelecek ama sabretmen lazım

çok sağolun inşallah toparlıycam kendimi ama ne yapmam gerekeni bilmiyorum kocama laf anlatamıyorum beni anlıyor sonra annesi ona bebek gibi davranıyor gene onları korumaya başlıyor. sırf kocamla kavga ettim evime döndüm die bi gelin asla bunu yapamaz dediler. ben kocamdan özürdiledim geri döndüm bu seferde ailesi özür bekliyor . anlamıyorum bazı aileler derki aman onlar mutlu olsunda bu gelinide böyle kabul edelim napalım der. ama surat asmak hemde yeni geline bu denli surat asmak çok ağır bence. benim gördüğüm aile yapısı bu değil benim bildiğim gelin eve geri döndüğünde kaynana bi gelir noldu kızım neden böyle yaptın ben oğlumu haklarım der bu böyle olması gerekir.

Yakın oturmanız dezavantaj olmuş ama burda pekçok arkadaşın kvsinin dibindeyken tavrını koyarak mesafeyi koruyabildiğini okuyorum. Zaten gördüğüm kadarıyla o mesafeyi koyup eşinle arandaki bağı sağlamlaştırınca kvden ne yaparsa yapsın o kadar takmıyor insanlar. Bende yeni evleneli çok olmadı. Bazı şeyler inşallah zamanla oturacaktır. Ama ben evliliğimi düzene sokmadan çocuk yapma taraftarı değilim açıkcası. Düzenimiz olsun, iç huzurumuz olsun. Evde eşimle onun ailesi dışında başka şeyler de konuşabilelim belki o zaman. Konuşmak işe yaramıyorsa bir süre konuşmayın ama kesinlikle bir daha gidip evini temizlemeyin. Tavrınız bu konuda sessiz ve net olursa işe yarayabilir. Bağırmak, tartışmak, bu tarz şeyler özellikle annesinin dibindeyken size çok olumsuz olarak dönebilir.

Bir de ailesi özür bekliyor demişsiniz. Bu eşinizle aranızda olan bir şey ben olsam özür dilemezdim. :44:

eşimle aramdaki bağı bu kadar yakınken sağlamlaştıramıyorum ailesi hakkında olumsuz birşeyler söyliyince çıldırıyor kavga ediyor ve bişeyleri kırmaya başlıyor

kendini de yırtsan asla senı sevmeyecekler bunu asla unutma aslaaaaaaaa evlerinde değil temizlik paspas olsan senı bok gibi ezecekler her defasında

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bütün mesajları okumadım.sadece konu mesajını okudum
herkes dünyaya bir kere geliyor
siz de bir anne babanın evladısınız ve anne babanız sizi bir başkasının kulu kölesi olasınız diye yetiştirmedi
kendinizi ezdirmeyin
ve unutmayın zararın neresinden dönerseniz kardır

Hiçbir şey için geç değil öncelikle. Daha yeni yeni oturuyor her şey. Öncelikle eşinle aranı nasıl yaparsın bilmiyorum ama düzeltmelisin. Sakın depresyona girip kendini salıyım deme. Süslen, güzel yemekler yap. Akşama evde bile olsan bakımlı ol biraz. Eşin ailesiyle ilgili konuyu açsa sen kendi yorumunu katma. Mümkünse konuyu kapat ve baş başa bir şeyler yapmayı teklif et. Evlenince genelde çalışmayınca eve tıkılıyoruz malesef. Bu da aslında daha çok kafamıza takmamıza sebep oluyor. Onların dışarı çıkmayacaklarını düşündüğün saatte markete falan gidebilirsin.

Neden gönülden istesin ki gelin? İnsanlar bekarken yani kendi ailesi ile yaşarken bile kendine ait bir ev, bir düzen hayali kurabilirlerken kendi ailenin yanında belli bir yaşa kadar, sonra eşinin ailesinin yanında ömür boyunca yaşasın ki? Neden mahremini gözler önüne sersin? Oğlu benimle evleniyorsa, bende oğluyla evleniyorum, yuva kuruyoruz demektir. Kimse tapusunu almıyor gelinlerin, nedir bu beklenti?

Sabah gel akşam git!. Kayınvalidesinin yaptıklarını hiddetle anlatıp farkında olarak veya olmayarak kendi gelinine aynısını yapanı çok gördüm. Ben kendimi düşünüyorum istemem gelini yanımda, rahat edemem ki, insanları anlamıyorum bu yüzden, işleri güçleri yok ondan böyleler sanırım..

Neden herkesin beklentisine cevap vermeye çalışıyorsunuz ki?
Zorla mı yaptıracaklar size istemedikten sonra?
Konuşmasın kimse boşverin, daha iyi değil mi?
Varsın kötü gelin desinler arkanızdan, ben kendi evimden önce kaynanamın evini düşüneceksem kötü gelin olmaya razıyım şahsen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…