- Konu Sahibi karammgurme
-
bencede hamıle degılsın .. bunu kafana takktıgın ıcın cok stressden vucudun da zarar gormus o nedenle reglın aksamıs
Merhaba herkese. Burda benim durumumda olan birisi daha vardı. O birsürü konu açmış. 6 aylık hamile olduğunu düşünüyor, korkuyor. Onun konularını okudum hep. Ve artık bende dayanamıyorum size içimi döküyorum(
Ben 18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla bir yakınlaşma yaşadık. O gün bugündür gecem gündüzüm yok( Hamilemiyim diye kendimi yedim bitirdim. Yaşadığımız olayın üzerinden 22 hafta geçti. Ben hala hamilelikten şüpheleniyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim, fen lisesinde okuyorum, bu sene sınavım var, derslerim çok çok iyiydi ama artık inanın çalışamıyorum, sınav filan hiç umrumda değil.
Doktora gidemiyorum zaten küçük bir şehirde yaşıyoruz. Ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sınavım var çalışmak istiyorum ama aklıma hemen hamilelik düşüncesi geliyor kalemi bırakıyorum elimden. Öğretmenlerim, arkadaşlarım ne oldu sana diyor. Ailem neden çalışmıyorsun, bir sorun varsa söyle diyor. Ama ben kimseyle paylaşamıyorum bu durumu.
Yaptığımı doğru bulmayacaksınız biliyorum, çünkü doğru değil. Ama oldu işte. Bende kendime yakıştıramazdım ama yaptım işte. Olan, yapılan şeylerin ardından niye yaptım diye söylenip duramam. Bu şekilde dövünmek hiçbir şeyi değiştirmiyor çünkü.
Bu arada adet de mi olmadın diye sorabilirsiniz; adet oldum söktürücüler sayesinde 3-4 defa. Ama sadece 1-2 gün sürdü. Ustüne görme olabilir mi diye düşündüm, çünkü normalde adetlerim en az 5 gün sürer. Ilk defa bu ay adet söktürücü almadım salı günü adet olmam gerekiyor.
Bebek belli olur karından diye düşünüyorum ve bana da sanki karnım çıkmış, göbeğim büyümüş gibi geliyor.
Idrar testleri yaptım her ay 1 defa olmak üzere. Toplamda 4-5 tane felandır. Negatif sonuç verdi hepsi. Sadece 1 tanesi 1 gün beklettikten sonra hafif silik 2.çizgiyi verdi, o gün gerçekten kendimi öldürmeyi bile düşündüm.
Yardımcı olun bana ne olur. Hepiniz ablam gibisiniz. Sizlerden duyacağım iyi veya kötü şeylere çok ihtiyacım var.
teşekkür ederim abla iyiki varsınız gerçekten( o kadar güçsüz, zayıfım ki ( Erkek arkadaşımla 6.sınıftan beri sevgiliyiz. 6.senemiz beraber.. Benden 1 yaş büyük, kendisi şu an üniversitede..
Haklısınız, çok haklısınız. El ele tutuşma, öpüşme evet ama bu kadarını ben bile nasıl yaptığıma inanamıyorum. Ilişki yaşamadık abla yani nasıl desem ki evli insanlar gibi ilişki olmadı. Yakınlaşma oldu.
En güzel yıllarım ağlamakla geçiyor, pişmanlıklarımla dolu. Böyle olmasını bende hiç istemezdim, ama oldu. Bundan sonrasi için umarım şansım vardır, karnımda bir bebek varsa maddi manevi bunu nasıl taşırız bilemiyorum
Nasıl bir psikoloji bu böyle.
22 haftalık gebelik nasıl gözükürdü bi fikrin var mı.
kesinlikle hamile değilsin.daha inanmak için ne yapacaksın ki.
adet düzensizliğin büyük ihtimalle içinde bulunduğun psikolojik durumdan kaynaklı.
toparla kendini artık,derslerine bak.
bi saçmalığın peşine takılmışsın geleceğini de mahvedeceksin.
erkek arkadaşınla da dikkatli ol bundan sonra.
muhtemelen büyük bir suçluluk duygusu içine düştün ve debeleniyorsun.
yaşın itibari ile kendine özen göstermeli ve hiçbirşey için acele etmemelisin
abla tavsiyesi:))
yavrucumm yazık ediyosun kendine!
ne hamileliği!
o işler o kadar kolay değil. tam ilişki olmadı diyosun.
şu an takıntı haline getirmişsin. bu halinle psikolojik olarak karnın bile şişer biliyorsun değil mi!
ozaman ne diyeceksin insanlara, yapma gözünü seveyim, at bu düşünceyi kafandan, derslerinde bak, ben de fen lisesinde okudum. bilirim o okulların müfredatını. yazık etme kendine
hamile değisindir..ilişki olmamış..
aldığın adet sökücüler hormonlarını bozuyor..22 hafta oldu diyorsun az değil yani..
korkma birşey olmaz ama lütfen bir daha deneme aynı şeyi ne güzel fen lisesindesin
ders çalışamıyorsun kafana takma hamile olsan testlerden çıkardı..
Hiçbir şey olmaz 22 hafta geçmiş. O silik çizgiye de güvenme bende de çıkmıştı bir sevinç gittim hastaneye negatifti
Bence bunu kafana takmanın iki sebebi var bu kadar. 1. kendini sınav stresinden uzaklaştıracak bir şeyler arıyorsun, doğaldır.
2. de vicdanın seni rahatsız ediyor hamile olmadığını bal gibi biliyorsun imkansız olduğunu ancak vicdanını susturmak için orasıyla oyalanıyorsun
Lütfen en yakın hastaneye gidip bir kan testi yaptırır mısın? Kimsenin haberi olmaz kolay kolay, o zaman gönlün rahat olur
Bir daha da hazır olmadan böyle işlere kalkışma, istiyorsan yap senin bedenin 18 yaşında bir bireysin ama kendini hazır hisset, kendi bedenini bir tanı, inan bu yaşta öyle ahım şahım bir zevk de alamazsın, kadınların çoğu 30larında kendilerini tanımaya başlıyor, yaptığına ettiğine değmez yani
paniğini anlıyorum ama imkanı yok öyle bir şeyin.
22 hafta demek hamileliğin yarısını geçmişsin neredeyse demek olurdu :)
idrar testlerinde ilk yarım saatten sonraki sonuçlara güvenemezsin. prospektüsünde de yazar zaten.
lütfen rahatla ve derslerine dön.
cinselliğin doğru zamanını sadece siz bilirsiniz ama bir daha böyle bir şey yaşayacaksanız sonuçlarını da göze alın ve mutlaka önlemini de alın. sonra böyle paranoyalar yaşamak zorunda kalmayın
hamile değilsindir..bu haftaya kadar çıkmış olurdu...birde adet olduysan sorun yok..strestende adetin az sürebilr..bir tane idrar testi var fiyatı 15 tl kadar ilişkiden 10 gün kadar sonra hemen sonucu ortaya çıkarıyor..
Sen bu olayı kafana çok takmışsın, o yüzden adetin gecikmiş. Cahil bir kıza da benzemiyorsun, neden böyle eziyet çektiriyorsun kendine. Hem anladığım kadarıyla tam bir ilişki bile yaşamamışsın, korkmanı gerektirecek hiç bir şey yok. Hamile kalmak o kadar kolay değil, hele 22 haftalık hamile olup da bunu anlamaman imkansız.
Her ne kadar çok uç bir durum da olsa seni anlıyorum, senin yaşlarında benzer şeyler yaşadım. İnsanın aklına türlü türlü senaryolar geliyor. Bak istersen şöyle yap; Kadın doğum uzmanına git, rahim kısmında sancı, şişkinlik olduğunu ve adet göremediğini söyle. Büyük ihtimalle ultrasonla muayene eder seni. Böylece hem bu sanrıdan kurtulmuş, hem de rutin bir muayene geçirmiş olursun.
evet ilişki olmadı. 22 hafta 4 gün oldu neredeyse. Bir daha asla ablacım o kadar pişmanımki yaptığım şeyin sonrasını düşünmeden hareket ettim. Ailemi düşünmedim, bana güvenen herkesi düşünmedim. Tüm yaptığımı gören Allah' tan utanmadım bunu yaparken, çok utanıyorum çok üzülüyorum( ama geri dönüşü yok, şu an hayıflanarak hiçbir şeyi değiştiremem.
Sınavıma çok az kaldı, ama ders çalışamıyorum. Emin olamıyorum çünkü, karnımda bir bebek var mı yok mu diye. Sizlerden başka kimseye soramam bunu( Mesela şu anda idrar testi yapsam eğer varsa 2.çizgi kesinlikle çıkar mı
canım çıkmaz olur mu çıkar şimdi 22 hafta dediğin şey 5.5 aa ediyor sence bu sürede hamile o karın ne olur biliyor musun ?
ama sende zaten negatif çıkmıs...bak mesela ben 20 aralıkta adet olmam lazımdı hani iki aşağı üç yukarı olur ya olmadı ben 7 gün sonra test idrar testi yaptım hamileydim birde ben eczaneye gittim testi söyle pahalı birşey bekliyorum 4 liralık bir test verdi ben dedim yanliş çıkar kesin netten baktım fılan ama hamileyim yani..22 hafta diyorsun ya sen bu 5 ay içinde hiç adet olmadın mı ?
adet söktürücü filan dedin ya kim dedi onu sana yanı kendin mi aldın doktor mu verdi?
sen dersini almışşın şuanda çok az kaldı otur çalış hamile değilsin..ama istiyorsan al bir test daha bak..sevgilin ne diyor?
ekleme: ayrıca sen o olay olalı 22 hafta oldu diyorsun hamilelik 22 hafta olmz canım yanı son adet tarihinden hesaplanıyor
Abla bilmiyorum ki işte. Karnım şişince bana hep hamileymişim gibi geliyor. Internetten bakıyorum 22 haftalık gebeliklere, onların yaşadıklarına, tecrübelerini okuyorum. Aynı şeyler bende de var mı diye. Hatta bugün idrar testi alacaktım, eczanenin önünden geri döndüm, almadım.
Inanmak icin doktora gitsem diyorum, ama gitmem imkansız gidemiyorum( Böyle böyle kendimi haftalardır yedim bitirdim
Bundan sonra gerçekten el ele bile tutuşmam ben, o kadar etkilendim ki, çok ama çok pişmanımher şey zamanında güzelmiş gerçekten bunu çok geç anladım.
Hamile olup olmadığımı artık anlamaya çalışıyorum sizlerin de yardımıyla. Çünkü hepiniz benim ablam gibisiniz, tecrübeleriniz benim için çok önemli.. Hatta buraya göbeğimi çekip koymak isterim bir bakın diye ama saçmalamak da istemiyorum, belki kızarsınız bana.
Bugün 22 hafta 4 gün geçti olayın üstünden işte abla, ben hala gün sayıyorum..
Internetten bakıyorum abla 22.hafta hamilelik diye. Hamilelik günlükleri oluyor ordan bayanların yaşadıklarını okuyorum göbeklerinin resmine bakıyorum.
4 kez adet oldum ama 2 gün sürdü hepside. Onceden en az 5 gün sürerdi adetlerim. Internette araştırınca üstüne görme diye bir olay varmış acaba ondan mı diye düşündüm.Korkum geçmedi yani.
Ben olayı, yani sevgilimle olayı yaşadığımız günden hesaplıyorum abla. Olayın üzerinden 22 hafta geçti. Ağustosun 2.haftası yaşamıştık bu olayı.
Temmuzda adet düzensizliği nedeniyle doktora gitmiştim, doktor her şeyin normal olduğunu söylemişti. Adet olamıyorum diyince de bana duphaston diye bir ilaç vermişti. Onu içtikten sonra da adet olmuştum. Ordan biliyordum ilacı. Yine gecikme yaşayınca kendi kafama göre aldım ilacı eczaneden, kullandım adet gördüm ama rahatlayamadım işte.
Bugün bir test daha almayı düşündüm, yarın da alabilirim. Eğer bebek varsa kesin çıkar heralde idrarda değil mi? Sevgilim Ankara'da üniversite okuyor, benden 1 yaş büyük. Yeni geldi o da tatil için. Her zaman bana destek olmaya çalıştı, hukukta okuyor zor bir bölüm devamsızlık yapmaması lazım ama ben burda kötü haldeyim diye okulunu bırakıp 1 aylığına yanıma geldi destek olmaya çalıştı. Başka bir ile gidelim orda bi kadın doğumcuya gidelim dedi ama ben ne fark eder sonuçta belli olmicak mı dedim..
Ablacım bu düşünceyi o kadar atmak istiyorum ki( Ama emin olamıyorum işte. Sizin tecrübelerinizden yararlanmaya çalışıyorum.. Gerçekten sınavım var ve ben ders çalışamıyorum, çok istiyorum ama aklımda hamilelik düşüncesi varken çalışamıyorum (
Aynen karnım şişiyormuş gibi geliyor, hatta kendi göbeğimin resmini internettekilerle karşılaştırıyorum. Doktora gidemiyorum.. Sadece size sorabiliyorum. Bugün yine idrar testi alcaktım ama eczanenin önünden geri döndüm. Olayın üzerinden 22 hafta 4 gün geçti. Şimdi idrar testi yapsam kesin olarak çıkarmı bilmiyorum(
evet ilişki olmadı. 22 hafta 4 gün oldu neredeyse. Bir daha asla ablacım o kadar pişmanımki yaptığım şeyin sonrasını düşünmeden hareket ettim. Ailemi düşünmedim, bana güvenen herkesi düşünmedim. Tüm yaptığımı gören Allah' tan utanmadım bunu yaparken, çok utanıyorum çok üzülüyorum( ama geri dönüşü yok, şu an hayıflanarak hiçbir şeyi değiştiremem.
Sınavıma çok az kaldı, ama ders çalışamıyorum. Emin olamıyorum çünkü, karnımda bir bebek var mı yok mu diye. Sizlerden başka kimseye soramam bunu( Mesela şu anda idrar testi yapsam eğer varsa 2.çizgi kesinlikle çıkar mı
Gerçekten kafama çok takıyorum abla. Her saniye acaba hamile miyim değil miyim diye düşünmekle geçiyor. Sürekli karnıma bakıyorum.
Doktora karın ağrısından gideyim diye düşündüm ama sonra korktum vazgeçtim. Sadece idrar testi yapabiliyorum işte.
Birdaha asla kalkışmam zaten.. Öyle pişmanım ki( El ele tutuşmadan öpüşmeden yakınlaşmadan hepsinden soğdum artık istemiyorum da.. Ve eğer şu an idrar testi yaparsam 22 hafta geçti, varsa eğer (ki inşallah yoktur siz de öyle diyorsunuz) 2.çizgi kesin çıkarmı.. Nasıl emin olacağımı şaşırdım.
Teşekkür ederim beni anladığın için abla. Inanın rahatlayıp derslerime dönem, normal bir insan gibi yaşamak çok istiyorum( ama emin olamıyorum, sanki bana hep hamileymişim gibi geliyor.
Bir daha asla.. Bu gibi şeylerden de o kadar çok soğdum ki zaten. Birde malum doktora gidemiyorum ablacım, şu an idrar testi alıp yapsam varsa kesinlikle 2.çizgiyi verir yoksa da negatif çıkar değil mi
Evet adet oldum ama dediğim gibi miktarı çok azdıŞu an olayın üzerinden 22 hafta geçti. Idrar testi yapsam (eğer bebek varsa) 2.çizgi kesin çıkar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?