Çaresizim

O zaman 5 yasina kadar sık disini

Yapmadigimi nerden biliyosun? Caba gostermeyen biri olsaydım oğluma sahip çıkmazdım en basiti ,dertlerimin ardına siginirdim. Ben oglumdan vazgecmedim asla ve şu anda da değer görmesem bile sırf ailem diye ailemi bırakamıyorum. Dediğiniz belediye kresleri 3 yaş öncesi almiyor, kreş ise zaten sosyal hizmetten ücretsiz kres verildi bana ama benim gibi desteği olmayan biri için ufacık çocuğunu kreşe göndermek bile zor oldu denedim gördüm. Devam etsek ben ise girsem herkes daha da rahata kavuscak çünkü ben çalışıp eve harcama yapicam yine olan ben ve oğluma olacak

Belki senin gibi cocuguyla bosanmis bi anneyle ortak tutarsiniz bi ev ilerde masraflari bolusursunuz. Tek basina ayri ev maddi olarak artik cok zor. Ama ne kadar kalabilursin ki siginma evinde?

Kim bana bakıyor? Ben 3 aydır para alıyorum ksrdeslerimden ki onu da kendm icin almiyorum, öncesinde kendime de oğluma da bu eve de kendi paramla her şeyi yaptım. Bir kere babamdan tek Kr istemedim hep kendimden verdim bugünde pismanligini yaşıyorum çünkü ne yaptigimin kıymeti oldu ne de elimde avucumda kaldi

Belki senin gibi cocuguyla bosanmis bi anneyle ortak tutarsiniz bi ev ilerde masraflari bolusursunuz. Tek basina ayri ev maddi olarak artik cok zor. Ama ne kadar kalabilursin ki siginma evinde?
6 Ay kaliniyor yenilenebiliyor. Bilmiyorm orda çalışmak daha mantıklı geliyor en azından burdaki gibi bir giderim olmayacak ,oğlum içinde bakım desteği verirler belki daha güzel bir düzenim olur daha minnetsiz

Öncelikle çok teşekkür ederim bu yorumun için, sanki beni gerçekten dinleyen anlayan biri gibi içten yazmissin. İste oğlum için düşünüyorum ne dusunuyosam çünkü ben gunicinde temizlik yemekle uğraşmaktan oğluma vakit ayiramiyorm, aşırı stresli ve gergin oluyorum e haliyle bu oğluma da yansiyo. Mesela evdeki herkesin elinde bi telefon düşün ki babam artık haber bile izlemiyor gözünü telefondan bi dk cekmiyor. Oğlum onlara bakıyor bana geliyor oyun oynayalım diye ,benim işlerim bitmiyor bu evin içinde de. Bak düşün 1 yıl olacak bulaşık makinesi bozulmuş alınmıyor elimde yıkıyorum ses etmiyorm ama eve gelen halime aciyor ,iste benim özüm bu değilken bunlara katlanmak ve en önemlisi kendimi oğlumu feda etmek kim için ne için diyorum

Kreş artık iş. Kres yerine bakıcı ya da. Baska turlü kurtulamazsınız

"Eğer çaba göstermeden bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor." dedim. Bu da çaba gösterip göstermediğinizi kesin olarak bilmediğim anlamına gelir ki gücüm varken yapmıyorum yazmışsınız. Daha ne yazdığınızdan haberiniz yok.

Buraya yorum yazan insanlara sataşarak gücünüzü harcamayın bence. Her şeye bahane buluyorsunuz o zaman çocuğunuz okula başlayana kadar idare edeceksiniz.

İnsanlar küçücük, yaşını doldurmamış bebeklerini bırakıyor kreşe. Kıyamıyorsanız, ailenize katlanacaksınız. Hiçbir şeyden taviz vermeden, konfor alanınızdan çıkmadan ne olmasını bekliyorsunuz anlamadım. Gelip ailenizin bakış açısını da değiştiremeyeceğimize göre? Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Ama en iyisi siz kafanıza göre takılın.

Evet bunu da düşündüm aslında, hatta dedim kendime 2 yolun var diye ya oğlumla gitmek ya oğlumu verip kendimi toparladiktan sonra almak.Ama inan o binadaki şeytanlar oğlumu çok etkilerler oğlum orada kalmisti 1 hafta falan sorunlar vardı ve çocuk geldiğinde anne ölsün istemiyorm falan diyodu dayanamiyodum, o yüzden onlara bırakırsam hem perisan olcak ordan oraya hem de doldurcaklar

Umuthepvar_ .!.:
Oğlum 3 yaşına geliyor. Devletten ücretsiz kreş hakkımız var ,bir tek servis ücreti var 1200 Tl. Başlatmıştm 3 Ay önce 1 hafta deneme surecinin sonunda oğlum rahatsizlandi akciger enfeksiyonu kapmış meğerse. 2 gece hastanede yatti cok kötu etkilendim bende göndermedim bi daha. Şu an göndersem bi destegim yok acil bir durumda.Babasi ve çok bilmiş halalarinin zaten umrunda değil benim durumum onlar cocugun bakildigina seviniyolar zaten

Bahane bulmuyorum sadece her şeyi üst üste yasadigim için artık ne yapacağımı bilemiyorum. Kimseye satastigim yok asla ne burda ne de gercekte oyle biri olmadım. Size de daha fazla bisey anlatmama gerek yok görüldüğü üzere teşekkürler yorumlarınız icin

Bu şekilde de siz devam edemezsiniz. Çocuk büyüdükçe dertleri de büyüyecek, istekleri artacaktır çalışmadan bunu üstesinden gelemesiniz. Ayrıca çocukların dediklerine bakmayın. İnanın isteklerini karşılaştığınızda yine size döner.

Tabi ki oyle ben babamdan bile tek Kr istemem asla. Zaten babası destek olsaydi bende bugün psikolojik olarak bu kadar bitmezdim belki. Kreş ücretsiz servis ücretini ver bari dediğim halde bile beni kaale almadi.Cocuk kreste hastalandi sonrasında göndermedim ama bu kadının da çalışması lazım diye bile düşünerek yine destek olmadi. Anca lafa gelince konusuyor iste ,ya aslında çalışsan kafan dağılır demeyi biliyor ya da sen 3 yıl olcak ne yaptın demeyi biliyor iste insanı bu bitiriyor. Kadın olmak ve anne olmak çok zor ,çocuğu bırakan bir anne olsa her şey söylenir ama babaya hiçbir şey olmuyor

Tabi ki zaten bu yüzden artık dayanamiyorm. Koreliyorum durdukça bisehler yaomam lazım diyorum ama oglum benden ayrı olsun istemiyorm. Ben onu burda dünyaya getirdim çok seyler yasadim ve bi ona tutundum

Kreşe başladığı ilk yıl her çocuk hasta olur. Yaz döneminde başlatmakta fayda var. Hepimizin psikolojisi etkileniyor.

Ablam yeni doğmuş bebeğiyle boşandı İstanbul'da. Biz başka bir şehirdeyiz. Sabahlara kadar tek başına hastanelerde bekledi. Daha bir kez söylendiğini, şikayet ettiğini duymadım. Kendi hasta oldu, çocuğuyla gece acile gitmek zorunda kaldı. Bu kadar mızmız olmaya gerek var mı? Üstelik 3 kardeşi var ve maddi yardımda da bulunuyorlar. Siz bana bunu neden alıntıladınız anlamadım?

Tabi ki zaten bu yüzden artık dayanamiyorm. Koreliyorum durdukça bisehler yaomam lazım diyorum ama oglum benden ayrı olsun istemiyorm. Ben onu burda dünyaya getirdim çok seyler yasadim ve bi ona tutundum
Bence ev islerini 4 4 luk yapicam diye paralqmq kendini. 5 yapiyosan 1 yap. Vaktini ogluna ayir. Bu yaslar en guzel yaslar geri gelmiyor. Herkes kendi doktugunu yedigini binisin ucunu tutsun. Tutmazlarsa da sal gitsin sen de

Ayrıldığıma pişmanım yazmış ona istinaden boşandığında gitmeseymiş baba evine!
Birincisi evimi terk etmedim annemlere geldim normal şekilde esimle tartistik burda kaldim. İkincisi sığınma evine gidecektim birakmadilar ve laf sozden korktum en azından babaevindeyim diye dusundum. Üçüncüsü davayı oğlum 5 aylıkken açtım yani ayrılığa can atan biri degildim. Sadece hassasiyet ve ailelerin kurbanı oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…