- 19 Mart 2020
- 441
- 93
- 53
- 30
- Konu Sahibi Umuthepvar_
-
Evet bilgi sahibiyim 15 gün kalmistimOrda kalis surenizin maksimum ne kadar olacagini ne sartlarla kalacaginizi ogrenin oncesinde mutlaka
O zaman 5 yasina kadar sık disiniOğlum 3 yaşına geliyor. Devletten ücretsiz kreş hakkımız var ,bir tek servis ücreti var 1200 Tl. Başlatmıştm 3 Ay önce 1 hafta deneme surecinin sonunda oğlum rahatsizlandi akciger enfeksiyonu kapmış meğerse. 2 gece hastanede yatti cok kötu etkilendim bende göndermedim bi daha. Şu an göndersem bi destegim yok acil bir durumda.Babasi ve çok bilmiş halalarinin zaten umrunda değil benim durumum onlar cocugun bakildigina seviniyolar zaten
Yapmadigimi nerden biliyosun? Caba gostermeyen biri olsaydım oğluma sahip çıkmazdım en basiti ,dertlerimin ardına siginirdim. Ben oglumdan vazgecmedim asla ve şu anda da değer görmesem bile sırf ailem diye ailemi bırakamıyorum. Dediğiniz belediye kresleri 3 yaş öncesi almiyor, kreş ise zaten sosyal hizmetten ücretsiz kres verildi bana ama benim gibi desteği olmayan biri için ufacık çocuğunu kreşe göndermek bile zor oldu denedim gördüm. Devam etsek ben ise girsem herkes daha da rahata kavuscak çünkü ben çalışıp eve harcama yapicam yine olan ben ve oğluma olacakBelediyelerin meslek edindirme kursları var ve kreşleri de var. İsterseniz çare bulursunuz ama çaba göstermeden ya da evden çıkmadan bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor. Şikayet etmek yerine harekete geçin.
Kim bana bakıyor? Ben 3 aydır para alıyorum ksrdeslerimden ki onu da kendm icin almiyorum, öncesinde kendime de oğluma da bu eve de kendi paramla her şeyi yaptım. Bir kere babamdan tek Kr istemedim hep kendimden verdim bugünde pismanligini yaşıyorum çünkü ne yaptigimin kıymeti oldu ne de elimde avucumda kaldiGeliri olmayan 2 insana bakmak kolay değil. Sığınmışsınız. Ama yiyorsun, içiyorsun. Kapı orada gibi laflar gurur kırıcı. Hoş değil. Anlaşma yoluna bakın. Çocuk kaç yaşında? Musait bir durum varsa çalışın.
6 Ay kaliniyor yenilenebiliyor. Bilmiyorm orda çalışmak daha mantıklı geliyor en azından burdaki gibi bir giderim olmayacak ,oğlum içinde bakım desteği verirler belki daha güzel bir düzenim olur daha minnetsizBelki senin gibi cocuguyla bosanmis bi anneyle ortak tutarsiniz bi ev ilerde masraflari bolusursunuz. Tek basina ayri ev maddi olarak artik cok zor. Ama ne kadar kalabilursin ki siginma evinde?
Insallah hersey gonlunce olur.6 Ay kaliniyor yenilenebiliyor. Bilmiyorm orda çalışmak daha mantıklı geliyor en azından burdaki gibi bir giderim olmayacak ,oğlum içinde bakım desteği verirler belki daha güzel bir düzenim olur daha minnetsiz
Öncelikle çok teşekkür ederim bu yorumun için, sanki beni gerçekten dinleyen anlayan biri gibi içten yazmissin. İste oğlum için düşünüyorum ne dusunuyosam çünkü ben gunicinde temizlik yemekle uğraşmaktan oğluma vakit ayiramiyorm, aşırı stresli ve gergin oluyorum e haliyle bu oğluma da yansiyo. Mesela evdeki herkesin elinde bi telefon düşün ki babam artık haber bile izlemiyor gözünü telefondan bi dk cekmiyor. Oğlum onlara bakıyor bana geliyor oyun oynayalım diye ,benim işlerim bitmiyor bu evin içinde de. Bak düşün 1 yıl olacak bulaşık makinesi bozulmuş alınmıyor elimde yıkıyorum ses etmiyorm ama eve gelen halime aciyor ,iste benim özüm bu değilken bunlara katlanmak ve en önemlisi kendimi oğlumu feda etmek kim için ne için diyorumArkadaşım bana kalırsa oğlun için hangi seçenek daha faydalı daha huzurlu ve gelişimine destek olacak nitelikteyse onu seç. Bir tarafta baban ve kardeşlerin olabilir ama unutma ki evladın sana en çok muhtaç olan kişi. Evladının üstün yararını gözetmek durumundasın zaten mahkeme bu sebeple anneye veriyor çocukları. Çocukları için herşeyi yapabilecek taraf anne. Bana kalırsa o evde kalmamalısın. Kadın sığınmaya gidebilirsin maaşın ya da nafaka varsa biraz kendini toplayıp ev tutabilirsin. Yeter ki karar ver, emin ol toparlayabilirsin.
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için Allah razı olsunInsallah hersey gonlunce olur.
Kreş artık iş. Kres yerine bakıcı ya da. Baska turlü kurtulamazsınızMerhabalar, önceden konu actigim için çok detay anlatmadan derdimi dökmek istedim. Oğlumla 3 yıla yakındır babaevindeyim ,annemi kaybettim 8 Ay önce de ve her şey daha da beter oldu.Psikolojik olarak aşırı yıprandım ama her seye rağmen ayaktayım oğlum için.
Ben sanırım artık yapamıyorum olmuyor. Babaevinde kaldığım süre içinde maddi manevi tükendim. Babam aşırı sorumsuz biri zaten kendisiyle tüm iletişimimi bitirdim,bana asla sahip çıkmadı ne maddi ne manevi,ona göre evinde kaldim sahip çıktı ama sahip çıkmak çok başka bisey bence zaten bilseydim bunları yasayacagimi asla evliligimi bitirmezdim.
3 kardeşim babam ben ve oğlum yasiyoruz, hepsi sirtini bana yaslamis herkes işinde gücünde keyfinde..Ben bildiğiniz hizmetçi gibi sabahtan akşama kadar kosturuyorum. Ve karsiligi da yok ,en son babamla 3 Ay önce falan tartıştığımızda, ben gidersem perisan olursunuz dedigimde kapı orda çık git demisti, geçenlerde de erkek kardeşim yapacaksın tabi ki yiyip içiyorsun dedi..Bunu diyen kardeşim tek Kr bana faydası olmayan biri.Baba deseniz para vermez etmez ara ara 100 tl veriyo sanki sadaka gibi. Ki kendime harcamiyorm, 2 kardeşim aylık bi miktar para veriyolar zaten onu da eve harcıyorum. Hergun gün gectikce tukendigimi hissediyorum. Hergunum aynı bu evin içinde hepsi bencil, oğlum büyüdükçe daha da telaslaniyorm ben daha ne kadar böyle gidicem diye dusunuyorm. En önemlisi het şeyi yapabilecek gücüm varken yapamiyorum.
Artık son zamanlarda gitmek istiyorum oğlumla hayat kurmak istiyorum. Nankör vefasız insanlardan kendimi kurtarmak istiyorum. Sonra diyorum ki bunlar napicaklar ben gidersem..beni kim dusunuyor diyorum ,hiç kimse..Sığınma evine gidip biseylere başlamak istiyorum geriye hiç bakmadan bilmiyorum..
"Eğer çaba göstermeden bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor." dedim. Bu da çaba gösterip göstermediğinizi kesin olarak bilmediğim anlamına gelir ki gücüm varken yapmıyorum yazmışsınız. Daha ne yazdığınızdan haberiniz yok.Yapmadigimi nerden biliyosun? Caba gostermeyen biri olsaydım oğluma sahip çıkmazdım en basiti ,dertlerimin ardına siginirdim. Ben oglumdan vazgecmedim asla ve şu anda da değer görmesem bile sırf ailem diye ailemi bırakamıyorum. Dediğiniz belediye kresleri 3 yaş öncesi almiyor, kreş ise zaten sosyal hizmetten ücretsiz kres verildi bana ama benim gibi desteği olmayan biri için ufacık çocuğunu kreşe göndermek bile zor oldu denedim gördüm. Devam etsek ben ise girsem herkes daha da rahata kavuscak çünkü ben çalışıp eve harcama yapicam yine olan ben ve oğluma olacak
Evet bunu da düşündüm aslında, hatta dedim kendime 2 yolun var diye ya oğlumla gitmek ya oğlumu verip kendimi toparladiktan sonra almak.Ama inan o binadaki şeytanlar oğlumu çok etkilerler oğlum orada kalmisti 1 hafta falan sorunlar vardı ve çocuk geldiğinde anne ölsün istemiyorm falan diyodu dayanamiyodum, o yüzden onlara bırakırsam hem perisan olcak ordan oraya hem de doldurcaklarBen olaya duygusal bakamıyacam. Konu sahibi çocuğunuza bakacak kimse yoksa eğer çocuğu geçici olarak babaya verin. Bir iş bulup düzenizi kuruduktan sonra oğlunuzu geri alın. yoksa bu şekilde hem siz hem çocuk perişan olucak. Kimse sizi düşünmeyecek. Bir an önce kendinizi güçlendirmeye başlayın.
.
Umuthepvar_ .!.:"Eğer çaba göstermeden bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor." dedim. Bu da çaba gösterip göstermediğinizi kesin olarak bilmediğim anlamına gelir ki gücüm varken yapmıyorum yazmışsınız. Daha ne yazdığınızdan haberiniz yok.
Buraya yorum yazan insanlara sataşarak gücünüzü harcamayın bence. Her şeye bahane buluyorsunuz o zaman çocuğunuz okula başlayana kadar idare edeceksiniz.
İnsanlar küçücük, yaşını doldurmamış bebeklerini bırakıyor kreşe. Kıyamıyorsanız, ailenize katlanacaksınız. Hiçbir şeyden taviz vermeden, konfor alanınızdan çıkmadan ne olmasını bekliyorsunuz anlamadım. Gelip ailenizin bakış açısını da değiştiremeyeceğimize göre? Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Ama en iyisi siz kafanıza göre takılın.
Bahane bulmuyorum sadece her şeyi üst üste yasadigim için artık ne yapacağımı bilemiyorum. Kimseye satastigim yok asla ne burda ne de gercekte oyle biri olmadım. Size de daha fazla bisey anlatmama gerek yok görüldüğü üzere teşekkürler yorumlarınız icin"Eğer çaba göstermeden bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor." dedim. Bu da çaba gösterip göstermediğinizi kesin olarak bilmediğim anlamına gelir ki gücüm varken yapmıyorum yazmışsınız. Daha ne yazdığınızdan haberiniz yok.
Buraya yorum yazan insanlara sataşarak gücünüzü harcamayın bence. Her şeye bahane buluyorsunuz o zaman çocuğunuz okula başlayana kadar idare edeceksiniz.
İnsanlar küçücük, yaşını doldurmamış bebeklerini bırakıyor kreşe. Kıyamıyorsanız, ailenize katlanacaksınız. Hiçbir şeyden taviz vermeden, konfor alanınızdan çıkmadan ne olmasını bekliyorsunuz anlamadım. Gelip ailenizin bakış açısını da değiştiremeyeceğimize göre? Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Ama en iyisi siz kafanıza göre takılın.
Evet bunu da düşündüm aslında, hatta dedim kendime 2 yolun var diye ya oğlumla gitmek ya oğlumu verip kendimi toparladiktan sonra almak.Ama inan o binadaki şeytanlar oğlumu çok etkilerler oğlum orada kalmisti 1 hafta falan sorunlar vardı ve çocuk geldiğinde anne ölsün istemiyorm falan diyodu dayanamiyodum, o yüzden onlara bırakırsam hem perisan olcak ordan oraya hem de doldurcaklar
Tabi ki oyle ben babamdan bile tek Kr istemem asla. Zaten babası destek olsaydi bende bugün psikolojik olarak bu kadar bitmezdim belki. Kreş ücretsiz servis ücretini ver bari dediğim halde bile beni kaale almadi.Cocuk kreste hastalandi sonrasında göndermedim ama bu kadının da çalışması lazım diye bile düşünerek yine destek olmadi. Anca lafa gelince konusuyor iste ,ya aslında çalışsan kafan dağılır demeyi biliyor ya da sen 3 yıl olcak ne yaptın demeyi biliyor iste insanı bu bitiriyor. Kadın olmak ve anne olmak çok zor ,çocuğu bırakan bir anne olsa her şey söylenir ama babaya hiçbir şey olmuyorÇocuğuyla tek başına hayat mücadelesi veren, ayakta duran sayısız kadın vardır heralde. Bir erkeğe sırtınızı dayamayın, kendi ayaklarınız üzerinde durun. Çocuğunuzun babasından kreş parasını (en azından yarısını) talep edip çalışmaya başlayabilirsiniz belki.
Tabi ki zaten bu yüzden artık dayanamiyorm. Koreliyorum durdukça bisehler yaomam lazım diyorum ama oglum benden ayrı olsun istemiyorm. Ben onu burda dünyaya getirdim çok seyler yasadim ve bi ona tutundumBu şekilde de siz devam edemezsiniz. Çocuk büyüdükçe dertleri de büyüyecek, istekleri artacaktır çalışmadan bunu üstesinden gelemesiniz. Ayrıca çocukların dediklerine bakmayın. İnanın isteklerini karşılaştığınızda yine size döner.
Kreşe başladığı ilk yıl her çocuk hasta olur. Yaz döneminde başlatmakta fayda var. Hepimizin psikolojisi etkileniyor.Umuthepvar_ .!.:
Oğlum 3 yaşına geliyor. Devletten ücretsiz kreş hakkımız var ,bir tek servis ücreti var 1200 Tl. Başlatmıştm 3 Ay önce 1 hafta deneme surecinin sonunda oğlum rahatsizlandi akciger enfeksiyonu kapmış meğerse. 2 gece hastanede yatti cok kötu etkilendim bende göndermedim bi daha. Şu an göndersem bi destegim yok acil bir durumda.Babasi ve çok bilmiş halalarinin zaten umrunda değil benim durumum onlar cocugun bakildigina seviniyolar zaten
Bence ev islerini 4 4 luk yapicam diye paralqmq kendini. 5 yapiyosan 1 yap. Vaktini ogluna ayir. Bu yaslar en guzel yaslar geri gelmiyor. Herkes kendi doktugunu yedigini binisin ucunu tutsun. Tutmazlarsa da sal gitsin sen deTabi ki zaten bu yüzden artık dayanamiyorm. Koreliyorum durdukça bisehler yaomam lazım diyorum ama oglum benden ayrı olsun istemiyorm. Ben onu burda dünyaya getirdim çok seyler yasadim ve bi ona tutundum
Birincisi evimi terk etmedim annemlere geldim normal şekilde esimle tartistik burda kaldim. İkincisi sığınma evine gidecektim birakmadilar ve laf sozden korktum en azından babaevindeyim diye dusundum. Üçüncüsü davayı oğlum 5 aylıkken açtım yani ayrılığa can atan biri degildim. Sadece hassasiyet ve ailelerin kurbanı oldumAyrıldığıma pişmanım yazmış ona istinaden boşandığında gitmeseymiş baba evine!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?