Çat kapı kv

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. iki yıllık evliyim. kaynanamin eve çat kapı gelmesi ve dahada önemlisi eve hem Cat kapı gelip hemde evin temizline düzenine laf atıyor. sabah eşimle kahvaltı yapıyoruz kapı çaldı baktım kv, bu arada iki sokak var aramızda. gelmeside sorun değil ama geldiği zaman ev uygunsuz oluyor yinede yüzümü asmayip hoşgeldin anne diyerek karşılıyorum ve hersefernde aynı şey eline bir şişe alıp evdeki tüm çiçekleri suluyor ve sularken de söyleniyor ciceklerin bakımını yapmıyorsunuz sulamiyorsunuz geçen gün çiçeğin yaprakları tozlanmış dediği laf aynen şu çiçeğin yapraklarida gülücük açıyor.. eşim bugün kahvaltidan sonra banyonun kapısını açık unutmuş banyoya bakıp biriken çamaşırlar vardi o çamaşırları niye öyle biriktiriyorsunuz diyor. Sonuçta Cat kapı geliyorsun birde herşeye karışıyor herşeye bı laf söylüyor, burası tozlanmış hiç toz almiyormusun diyor, halıda küçük bı leke görse burayi şununla şununla sil diyor. mesela evim her zaman derli toplu olmuyor üzerim müsait olmuyor ben kendi kendime mahçup oluyorum bu sefer. Bazen işleri gerçekten saliyorum canım istemiyor ama tutupta kirli diyebileceginiz bir insan değilim eve düzenli olarak hergun makine tutmasamda genel olarak evim düzgün oluyor. Kaynanamdan ciddi manada rahatsız olmaya başladım her gelişinde birşeyler söylüyor moralim bozuluyor. Lütfen bana yardım eder misiniz nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım?

Boylelerine kirici olmadan direkt soylemek gerekiyor. Elti falan olsa kirici ol derdim de kv yi kirmamak lazim. Eş söz konusu.

Acımasız gelebilir ama bu tip durumlarda çözüm tavrı net ortaya koymak. Evet oğlunun evinde yeri var ama bu kadar müdahale etmeye hakkı yok. Benim yengem de böyle bir kaynana kuzenimin eşi yengeme "bu ev benim koca benim çocuk benim sen de haddini ve yerini bilirsen iyi olur" demişti. Valla takdir ettim gelini. Böyle insanlara böyle muamele kimse kusura bakmasın

Benimki anneme surekli cagiriyorum gelmiyor ev temizliyorum diyor gorende buyuk bir evi var kumes kadar evi temizlemeyi bitiremiyor diyormus en son kardesim dayanamayip bana soyledi guzelce konustum tabi o gunden sonra cit yok konus soyle yoksa anlamaz

Bence çat kapı gelmesinden ziyade gelip evin işlerine karışması çok sinir bozucu. Herkesin söylediği gibi tavrınızı ben de belirtmenizden yanayım. Zaten o mesafe olursa çat kapı zırt pırt gelemez de hem. Geç kalmadan yapın, bi taşla iki kuş vurun

Direk rahatsz olduğuuz konuları söyleyin konuşun. Orasının senin özel mülkün olduğunu senin kurallarının olduğunu bilmesi lazım ..Yoksa daha çookkk gelir dee laf yapar.

Benim kv bende seneler önce yatılı misafir olarak uzatan gelmişti. Ben temiz düzenli olduğumu düşünüyordum ama laf arasında hele ki ilk günler hep hep hep eltinden için xde böyle siliyor xde böyle pişiriyor...yani kendi diyemiyor başkası üzerinden bana akıl veriyor. Saf kafam usulünce cevap vermeyip susuyordum en sonunda eşime dedim x ile sorunum yok ama farkındasın duyuyorsun herşeyi x duymaktan gına geldi biz hicmi bişe bilmiyoriz Allah aşkına sabır kalmadı bende diye konuştum. Oda annesine benim söylemedigim söylemeden anne o ne öyle xden örnek veriyosun kaç gündür yeter da dediğini duydum çünkü eşim tüm konuşmalarımızda şahit oluyordu.
Saygısızlik etmek istemiyorumda tabii. Napsam napsam dedim başladım ona malzeme vermemeye. Yanlarında oturup sohbet etmenin kıymetini bilmiyorsa buyursun oturdular ben işime gücüme bakarım isim.bitincede çocuğu uyutucam bahanesiyle telefonda takılmaya başladım.
Siz tetikte olun, çalışıyormusunuz? Çocuk varmı? Akşamdan misal toz alın çiçeklerin tozunu alın elektrik prizlerinde leke varsa alım kaynana kısmı onlara dikkat eder misal benimki xd banyoyu elden geçirin sabah kahvaltisi saat kaçta mesela? Kahvaltiya oturmadan yerleri supurun kv madem kahvaltı zamanı damliyorsa teftişe kendine söylenecek çok malzeme bırakmayın.

Evet kv Cat kapı gelip birde direktifler vermesi hiç güzel değil kabul ama belki oda konusaram size yardım ettiğini düşünüyor. Benim kv çok titiz misal piskolojik olarak hastalandığı bile oldu, bana kalırsa titiz değil ama lafta işte. Duymazdan geliyorum çünkü kv ne diyebilirim nasi kirabilirim? En fazla gülerek ay anne sabah teftisin hayır olsun diye gülerim

Bu durumda eşinin tutumu cok önemli. Mesela benim k.v de de ilk zamanlar habersiz zırtpırt gelirdi. Esim hemen tepkisini gösterdi.
Bizede ilk evlendigimizde bir saksı cicegi vermisti. Resmen hergün çiçegin hatirini soruyordu. 3 4 5 derken ,kucakladım çiçeği evine götürüp geri verdim artık çiçek lafı bitsin dedim.

Neden kv için çiçek tozu alayım priz sileyim

Konu sahibi pis hissetmiyor ki

Kv için hazırlık yapmayıp sana ne demeli

Lakin banyodaki çamaşırı anlamadım sepet yok mu yani evim çamaşır dolu da ortada bir şey yok kapıdan nasıl görünüyor onu bilemedim

Neden bu kadar sessiz kalıyorsunuz. Orası sizin eviniz. İsterseniz kirli çamaşırları salonun ortasında biriktirirsiniz isterseniz yemek yapmazsınız. Bu kv ilgilendirmez.
Hep derim mesafe candır diye

Amac kirmak degil ama böyle insanlar acik acik söylemeyince anlamiyolar maalesef tavrini koy çünkü sen tavir koymadikca üstüne gelicek belli. Esin ne diyo önemli olan o bide o söylese daha mantikli gibi

Ben kv için demedim yani temiz bir evde rahat etmek için orayida silse kvde malzeme çıkmaz demek istedim. Temiz olmak kötü bişey değil ki.
ama konu sahibinide kırmak istemedim sanki bana çalışmıyor evde çocuk yok ama evim her zaman toplu değil halıda lekeler var çamaşırlar birikmiş diyince kendisinin dağınık olduğunu en azından bana öyle geldini düşündüm.
Ne olursa olsun tabiiki kv kendinde sabah teftişe gelme hakkını kendinde bulamaz orda hemfikiriz, ben konu sahibi kafası rahat etsin malzeme vermesin diye misal verdim akşamdan toz alıp yatın, ha çamaşır bazen bir bakmışsın dağ gibi birikmiş onun geldiğini anlayınca saklasın filan öyle yabi. Ilerisi içinde uygun bir dille kendini ifade edebilir.

Neden başkası için temizlik yapayım ki. Onu ne ilgilendirir. İstediği kadar beni ağzına sakız etsin.
Kv olsa yerini bilecek. Ben gelin oldum diye kusura bakmasın kimsenin emir eri değilim.
KV gelecek diye tetikte duramam. O ev benim ve kimseyi ilgilendirmez

Benım kv oyleydı bı ara gelırdı ev dagınıksa hıcc acmıyordum kapıyı. Esımede soyledım dagınıkken yada yatarken gelıyor acmıuorum hıc lafını cekemem dedım. Kv esıme gıttım evde yoktu heralde gerı dondum dedı bırgun esımde bı kac arkadası habersız gelıyormus o yuzden acmıyor kapıyı ondan acmamıstır anne dedı. Sende arada gıt dedı sımdı hep arıyor musaıtsem gelıyor hatta gelınce bıraz bahcede oturuyor heralde dagınıklıgı varsa toplasın dıye beklıyor. Onuda demıstım cunku cocuklarım var ev dagınık oluyor mıllet gereklı gereksız yorum yapar bos bos konusur o yuzden cat kapı gelenlere kapıyı acmıyorum dedım. Tavrını koy bısey derse dagınıkla ılgılı anne daha sabah ne ara yapabılırım robotmuyum ben her dakka temızlık yapayım oglenlerı gelırsen yada aksam ısım bıtmıs olur otururz de. Hatta o otursun sen temızlık yap ben kv ye camasırları fılan verıyorum ben ev supurecem sen bunları katla dıyorum. I gelınce hep temızlık yaparsan ne kadarda işli bir gelin modu olusuyor bı sure sonra

Haklısınız bazı insanlar kv dırdıri kaldiramiyor işte tedirgin oluyoruz laf vermemeye çalışıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…