Ben kv için demedim yani temiz bir evde rahat etmek için orayida silse kvde malzeme çıkmaz demek istedim. Temiz olmak kötü bişey değil ki.
Nasıl davranmanız gerektiği çok açık aslında. Bana bu şekilde yapılsa apaçık söylerim. Toplu bulmak istiyorsanız gelmeden önce nezaket gereği haber verirsiniz üstelik herkes kendi evinin düzeninden sorumludur başkasını ilgilendirmez diye derim. Doğruları söylemek kabalık değildir. Kabalık çat kapı gelmektir ve müdahale etmektir.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. iki yıllık evliyim. kaynanamin eve çat kapı gelmesi ve dahada önemlisi eve hem Cat kapı gelip hemde evin temizline düzenine laf atıyor. sabah eşimle kahvaltı yapıyoruz kapı çaldı baktım kv, bu arada iki sokak var aramızda. gelmeside sorun değil ama geldiği zaman ev uygunsuz oluyor yinede yüzümü asmayip hoşgeldin anne diyerek karşılıyorum ve hersefernde aynı şey eline bir şişe alıp evdeki tüm çiçekleri suluyor ve sularken de söyleniyor ciceklerin bakımını yapmıyorsunuz sulamiyorsunuz geçen gün çiçeğin yaprakları tozlanmış dediği laf aynen şu çiçeğin yapraklarida gülücük açıyor.. eşim bugün kahvaltidan sonra banyonun kapısını açık unutmuş banyoya bakıp biriken çamaşırlar vardi o çamaşırları niye öyle biriktiriyorsunuz diyor. Sonuçta Cat kapı geliyorsun birde herşeye karışıyor herşeye bı laf söylüyor, burası tozlanmış hiç toz almiyormusun diyor, halıda küçük bı leke görse burayi şununla şununla sil diyor. mesela evim her zaman derli toplu olmuyor üzerim müsait olmuyor ben kendi kendime mahçup oluyorum bu sefer. Bazen işleri gerçekten saliyorum canım istemiyor ama tutupta kirli diyebileceginiz bir insan değilim eve düzenli olarak hergun makine tutmasamda genel olarak evim düzgün oluyor. Kaynanamdan ciddi manada rahatsız olmaya başladım her gelişinde birşeyler söylüyor moralim bozuluyor. Lütfen bana yardım eder misiniz nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım?
Bir daha elestirirse anne gelmeden önce haber verirsen hazırlıklı olurum dersin. Bunu sürekli yapiyosa bir süre sonra burası benim evim benim evimin düzeni bu derim. Başlarda insan bişey soyleyemiyo ama sonra insanı konuşacak raddeye getiriyolar.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. iki yıllık evliyim. kaynanamin eve çat kapı gelmesi ve dahada önemlisi eve hem Cat kapı gelip hemde evin temizline düzenine laf atıyor. sabah eşimle kahvaltı yapıyoruz kapı çaldı baktım kv, bu arada iki sokak var aramızda. gelmeside sorun değil ama geldiği zaman ev uygunsuz oluyor yinede yüzümü asmayip hoşgeldin anne diyerek karşılıyorum ve hersefernde aynı şey eline bir şişe alıp evdeki tüm çiçekleri suluyor ve sularken de söyleniyor ciceklerin bakımını yapmıyorsunuz sulamiyorsunuz geçen gün çiçeğin yaprakları tozlanmış dediği laf aynen şu çiçeğin yapraklarida gülücük açıyor.. eşim bugün kahvaltidan sonra banyonun kapısını açık unutmuş banyoya bakıp biriken çamaşırlar vardi o çamaşırları niye öyle biriktiriyorsunuz diyor. Sonuçta Cat kapı geliyorsun birde herşeye karışıyor herşeye bı laf söylüyor, burası tozlanmış hiç toz almiyormusun diyor, halıda küçük bı leke görse burayi şununla şununla sil diyor. mesela evim her zaman derli toplu olmuyor üzerim müsait olmuyor ben kendi kendime mahçup oluyorum bu sefer. Bazen işleri gerçekten saliyorum canım istemiyor ama tutupta kirli diyebileceginiz bir insan değilim eve düzenli olarak hergun makine tutmasamda genel olarak evim düzgün oluyor. Kaynanamdan ciddi manada rahatsız olmaya başladım her gelişinde birşeyler söylüyor moralim bozuluyor. Lütfen bana yardım eder misiniz nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım?
Ben ilk iş olarak çiçekleri dağıtırdım. Anneme filan götürürdüm bir tane çiçek bırakmazsım. Eve gelince kesin sorar,ozamanda baktım bakamıyorum,attım gitsin.bende bir huy var canımı sıkarsa birşey gözümü karartırım,kapı dışına atarım,derdim. Yerlerde bişe gösterip laf ettiğinde,bugün izinli günüm yarın işe başlayacağım de.gül geç,Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. iki yıllık evliyim. kaynanamin eve çat kapı gelmesi ve dahada önemlisi eve hem Cat kapı gelip hemde evin temizline düzenine laf atıyor. sabah eşimle kahvaltı yapıyoruz kapı çaldı baktım kv, bu arada iki sokak var aramızda. gelmeside sorun değil ama geldiği zaman ev uygunsuz oluyor yinede yüzümü asmayip hoşgeldin anne diyerek karşılıyorum ve hersefernde aynı şey eline bir şişe alıp evdeki tüm çiçekleri suluyor ve sularken de söyleniyor ciceklerin bakımını yapmıyorsunuz sulamiyorsunuz geçen gün çiçeğin yaprakları tozlanmış dediği laf aynen şu çiçeğin yapraklarida gülücük açıyor.. eşim bugün kahvaltidan sonra banyonun kapısını açık unutmuş banyoya bakıp biriken çamaşırlar vardi o çamaşırları niye öyle biriktiriyorsunuz diyor. Sonuçta Cat kapı geliyorsun birde herşeye karışıyor herşeye bı laf söylüyor, burası tozlanmış hiç toz almiyormusun diyor, halıda küçük bı leke görse burayi şununla şununla sil diyor. mesela evim her zaman derli toplu olmuyor üzerim müsait olmuyor ben kendi kendime mahçup oluyorum bu sefer. Bazen işleri gerçekten saliyorum canım istemiyor ama tutupta kirli diyebileceginiz bir insan değilim eve düzenli olarak hergun makine tutmasamda genel olarak evim düzgün oluyor. Kaynanamdan ciddi manada rahatsız olmaya başladım her gelişinde birşeyler söylüyor moralim bozuluyor. Lütfen bana yardım eder misiniz nasıl davranmam gerekiyor ne yapmalıyım?
Temizlik zamanlarınızı KV nin geldiği döneme ayarlayın. O her geldiğinde alın süpürgeyi, viledayı, toz bezini elinize, harala gürele temizliğe başlayın.
Bulaşıkları makinaya dizin, çamaşırları makinaya atıp çalıştırın. İçinden ne hamarat gelinim var diye geçirsin.
Ben çiçek sevmiyorum zaten eşim doldurdu evi çiçekle o seviyor esimede dedm bu kdr çiçeği topluyorsun ama ben bakımıyla ilgilenmem sana ait dedim kendisi ilgileniyor bakımıylaBen ilk iş olarak çiçekleri dağıtırdım. Anneme filan götürürdüm bir tane çiçek bırakmazsım. Eve gelince kesin sorar,ozamanda baktım bakamıyorum,attım gitsin.bende bir huy var canımı sıkarsa birşey gözümü karartırım,kapı dışına atarım,derdim. Yerlerde bişe gösterip laf ettiğinde,bugün izinli günüm yarın işe başlayacağım de.gül geç,
Çat kapı gelmeside benm için sorun evim dağınık oluyor yeri geliyor uzerimde pijama şort oluyor müsait olmuyorm bide kendisi aşırı titiz bir insan rahatsız oluyorm o şekilde olunca. birilerinin evine misafirliğe gttmzde bile kapıdan çıkınca anne kız şurasıda nasıl pisti diye lafını ediyolar yaptığı ikrama kdr kusur buluyorlar, bana neden yapmasnlar diye düşünüyorum benmde arkamdan böyle konusuyolarmi diye düşünüyorum ki konusuyolardirdaBence çat kapı gelmesinden ziyade gelip evin işlerine karışması çok sinir bozucu. Herkesin söylediği gibi tavrınızı ben de belirtmenizden yanayım. Zaten o mesafe olursa çat kapı zırt pırt gelemez de hem. Geç kalmadan yapın, bi taşla iki kuş vurun
Sessiz kalmamin nedeni sonra gidip eşime söylüyor çok kırıldım diye anlatıyor eşimde gelip benmle tartışmaya giriyor uğraşmak istemiyorum o yüzdenNeden bu kadar sessiz kalıyorsunuz. Orası sizin eviniz. İsterseniz kirli çamaşırları salonun ortasında biriktirirsiniz isterseniz yemek yapmazsınız. Bu kv ilgilendirmez.
Hep derim mesafe candır diye
Kendiside arayınca kızıyor bana yabancı haber veriyorsun çık gel diyor o titiz olduğu için evide sürekli derli toplu oluyor o yapmasada evde kızları var sürekli topluyolar temizliyolar evi az önce anneme anlattım durumu beni suçlu buluyor senin sürekli biri gelecek gibi temiz olman gerekiyor dedi bsy diyemedim burdan başka kimseyede anlatamıyorum derdimi tşk ederim sizler en azından beni anlayıp yardımcı oluyorsunuzOkurken yüreğim daraldı yeminle.
Gercekten nazikçe bu durumdan rahatsızlığınız bildirmek istiyorsanız "anne arasan toparlanırdım, arasan hazırlanırdık, uygun değilken de sana denk geliyor hep " tarzı inceden inceye söyleyin. Sşz asla aramadan gitmeyin. Davetli gitseniz bile gecmeden 10 dakika önce arayın. Anne cıkıyoruz uygun musun? Uygun musun un altını cizin. Hep uygunum siz yabancı değilsiniz diyince, olur mu ev hali ben aramadan gelmem diyin. Böyle böyle alışır.
İnşallah
Kendiside arayınca kızıyor bana yabancı haber veriyorsun çık gel diyor o titiz olduğu için evide sürekli derli toplu oluyor o yapmasada evde kızları var sürekli topluyolar temizliyolar evi az önce anneme anlattım durumu beni suçlu buluyor senin sürekli biri gelecek gibi temiz olman gerekiyor dedi bsy diyemedim burdan başka kimseyede anlatamıyorum derdimi tşk ederim sizler en azından beni anlayıp yardımcı oluyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?