Çat kapı kv

Ben kv için demedim yani temiz bir evde rahat etmek için orayida silse kvde malzeme çıkmaz demek istedim. Temiz olmak kötü bişey değil ki.

haklısınız da temiz olmak kavramı çokkk geniş

yani o sizin yahut konu sahibinin kvsinin temizlik anlayışı

hiç priz silmek, tozunu almak aklıma gelmez

priz tozlu olsa ne olur yani

gece yatmadan toz alayım da sonra yatayım falan bana çok ütopik geliyor

ev ve eşyalar bize hizmet edecek hayatımızı kolaylaştıracak yoksa sürekli sil süpür ömür geçer gider

çiçek dediğinin büyüklüğünü bilmiyoruz yani küçük yapraklı çiçeğin tozu mu alınır ya da ne bileyim sardunya mesela zaten tüylüdür yaprağı onun tozu alınmaz ki

konu sahibinin kv si yahut başka kişilerin çeşit çeşit temizlik takıntısını tatmin için neden birileri kendinden ödün vermeli

ben gece toz alan birisinin evine gidip neden toz aldın, buralarda neden toz yok demiyorsam o da bana neden toz var dememeli

bir seferinde kv bana geldi ve dedi ki senin evin toz olmuyor hiç ben her gün temizliyorum seninkinde hiç toz yok

aaaa dedim hiç aklına gelmedi mi benim de temizlemiş olabileceğim

yani kv pis bulursa söylenir temiz bulursa da "senin evin kirlenmiyor" der zaten "aaa ne güzel temiz, titiz gelinim" var demez

kv yi takmaya değmez ki bana konu sahibinin kv si gibi teftişe kv gelse daha da batırırım ortalığı inadımdan

Nasıl davranmanız gerektiği çok açık aslında. Bana bu şekilde yapılsa apaçık söylerim. Toplu bulmak istiyorsanız gelmeden önce nezaket gereği haber verirsiniz üstelik herkes kendi evinin düzeninden sorumludur başkasını ilgilendirmez diye derim. Doğruları söylemek kabalık değildir. Kabalık çat kapı gelmektir ve müdahale etmektir.

Bir daha elestirirse anne gelmeden önce haber verirsen hazırlıklı olurum dersin. Bunu sürekli yapiyosa bir süre sonra burası benim evim benim evimin düzeni bu derim. Başlarda insan bişey soyleyemiyo ama sonra insanı konuşacak raddeye getiriyolar.
Ben artık takmıyorum mesela yeni eve taşındık eşimin yaptığı tablolar asılacak duvarlara. Salona asacağım tabloları ayırdım diğerlerinden. Tutturdu diğer tablolardan birini bu salona olsun diye hiç münakaşaya girmedim kp deliği açtı kv yede tamam dedim ama gittim kendi istediğim tabloyu astım. Sonrasında söylediği tek şey diğer tablo daha güzeldi dedi hiç cevap vermedim. Asla münakaşaya mücadeleye tartışmaya girme.
Çok rahatsız olan gelmez demekki onun için de bi sorun değil

Ben ilk iş olarak çiçekleri dağıtırdım. Anneme filan götürürdüm bir tane çiçek bırakmazsım. Eve gelince kesin sorar,ozamanda baktım bakamıyorum,attım gitsin.bende bir huy var canımı sıkarsa birşey gözümü karartırım,kapı dışına atarım,derdim. Yerlerde bişe gösterip laf ettiğinde,bugün izinli günüm yarın işe başlayacağım de.gül geç,

7 senelik evliyim daha kayınvalidemden şunu da şöyle yap diye bir şey duymadım ki altlı üstlü oturuyorum. Zaten birşey demez öyle teftiş etme huyu zaten yoktur.

Bence birazda sizin tutumunuzdan kaynaklı o evde yaşayan sizsiniz bırak dağınık kalsın ben toplarım diyin geçin.

Ya da anne her geldiğinde söylemekten sıkılmadın mı kocaman insanım vakti geldiğinde bütün işleri yapıyorum merak etme diyin.

Eşinizin bu durumda tavrı ne size karşı rahatsız olup annesine dert yanar mı acaba.

Temizlik zamanlarınızı KV nin geldiği döneme ayarlayın. O her geldiğinde alın süpürgeyi, viledayı, toz bezini elinize, harala gürele temizliğe başlayın.

Bulaşıkları makinaya dizin, çamaşırları makinaya atıp çalıştırın. İçinden ne hamarat gelinim var diye geçirsin.

Peki bu sürekli böyle mi olsun?

Benim kayınvalidem karışmaz çünkü kendisi de dağınık ve evinin sorumluluğundan bir haber olduğu için cesaret gösteremiyor ki gayet düzenli ve temizimde insanlık hali olabiliyor bazen dört dörtlük olamaz He zaman ama malesef onun da böyle bir huyu var habersiz gelir ya da beni hiç aradığını hatırlamıyorum oğlum biz geliyoruz müsait miyiz hiç düşünmüyor galiba bir arkadaşı bana çiçek getirdi bende suluyorum tabi bir gün baktım eşim almış ona götürürken çiçeği gördüm dedim nabıosun annem istedi dedi bakacakmış al götür dedim de bana da söyleyebilir koyun mesafenizi diyeceğim anlatın ses tonunuzu yükseltmeden gayet anlar çat kapı da gelemez bu sayede

herkesın kendı ev duzenı var eger ınceleyeceksek benım ıncelemem bayaaaaagııı ayrıntılı olur kımse altından kalkamaz dersınız sorun cozulur
bırde bence bazen ozellıkle kapıyı acmayın bılsın ıcerde ama kapıyı acmadı dıye esınıze soylensın
sızde dersınız kı dustaydım tuvaletdeydım acamadım gelmeden once ararsa boyle kapıda kalmaz kımse de zor durumda kalmaz dersınız o sorunda cozulur

Ben böyle seviyorum şikayetimiz yok deyin geçin her eleştirdiği yerde açıklama yapmayın, kendinizi savunmak zorunda değilsiniz.

Eşiniz söylesin haber vermeden gelmemesi gerektiğini. Öyle bir ilişkiniz yoksa siz laf arasında söyleyin sürekli.
Çiçeğe mi laf etti.
Gelmeden önce ara da çiçekleri sulayayım deyin gülün mesela.
Toza laf etti, yine gelmeden önce ara da toz alayım filan.
Ben surat asardım yaa illaki belli ederdim rahatszılığımı bir şekilde söylerdim. Çekemem öyle sabahları çat kapı gelip gestapo gibi evi turlamasını.

Ben çiçek sevmiyorum zaten eşim doldurdu evi çiçekle o seviyor esimede dedm bu kdr çiçeği topluyorsun ama ben bakımıyla ilgilenmem sana ait dedim kendisi ilgileniyor bakımıyla

Çat kapı gelmeside benm için sorun evim dağınık oluyor yeri geliyor uzerimde pijama şort oluyor müsait olmuyorm bide kendisi aşırı titiz bir insan rahatsız oluyorm o şekilde olunca. birilerinin evine misafirliğe gttmzde bile kapıdan çıkınca anne kız şurasıda nasıl pisti diye lafını ediyolar yaptığı ikrama kdr kusur buluyorlar, bana neden yapmasnlar diye düşünüyorum benmde arkamdan böyle konusuyolarmi diye düşünüyorum ki konusuyolardirda

Neden bu kadar sessiz kalıyorsunuz. Orası sizin eviniz. İsterseniz kirli çamaşırları salonun ortasında biriktirirsiniz isterseniz yemek yapmazsınız. Bu kv ilgilendirmez.
Hep derim mesafe candır diye
Sessiz kalmamin nedeni sonra gidip eşime söylüyor çok kırıldım diye anlatıyor eşimde gelip benmle tartışmaya giriyor uğraşmak istemiyorum o yüzden

Okurken yüreğim daraldı yeminle.

Gercekten nazikçe bu durumdan rahatsızlığınız bildirmek istiyorsanız "anne arasan toparlanırdım, arasan hazırlanırdık, uygun değilken de sana denk geliyor hep " tarzı inceden inceye söyleyin. Sşz asla aramadan gitmeyin. Davetli gitseniz bile gecmeden 10 dakika önce arayın. Anne cıkıyoruz uygun musun? Uygun musun un altını cizin. Hep uygunum siz yabancı değilsiniz diyince, olur mu ev hali ben aramadan gelmem diyin. Böyle böyle alışır.
İnşallah

Kendiside arayınca kızıyor bana yabancı haber veriyorsun çık gel diyor o titiz olduğu için evide sürekli derli toplu oluyor o yapmasada evde kızları var sürekli topluyolar temizliyolar evi az önce anneme anlattım durumu beni suçlu buluyor senin sürekli biri gelecek gibi temiz olman gerekiyor dedi bsy diyemedim burdan başka kimseyede anlatamıyorum derdimi tşk ederim sizler en azından beni anlayıp yardımcı oluyorsunuz

Çat kapı gelmesi de sorun eve karışması da sorun. En basiti çiçeklerime karışsa aşırı sinir olur gereken cevabı kırmadan veririm. Eğer imadan anlamıyorsa eşin açıkça konuşsun ondan da anlamazsa bir gün gecelikle kapıyı açın aklı başına belki gelir. İnsanlar neden haddini bilmiyor anlamıyorum.

Benimde öyleydi.
Açıkça söyledim anne sen eve oturmaya değil kontrol etmeye geliyorsun resmen diye
Benim evimss ben yaaiyorum benim düzenim.
Benim evimin kirinden pasindan ben sorumluyum dedektif gibi çekmeceleri dolapları kurcalicaksan gelme dedim.
Şuan kapıya kadar gelsede eve davet etmiyorum çekiniyor ama yapacağından da geri kalmıyor.
Çocuk haastayken gelmiş bana şu halı niye böyle şöyleperdeyi niye utulemedin diye boş boş konuşunca patladım

Niye sürekli biri gelecek gibi temiz olayım kendi evimde tetikte mi beklicem. Ay biri de sabah kv dan önce yerleri süpür falan demiş benim gözüm zor açılıyo onla mı uğraşacam?
Neden eşine söylemiyosun bunları adam ana kuzusuysa asıl problem zaten kv değil.

Çat kapı gelmesi sıkıntı değilde laf söylemesi sıkıntı ..benimkiler de geliyor ama benim evim bazen düzenli bazen aşırı dağınık oluyor ..laf söylerse ona göre bende gelmesini istemezdim ..lafimida esirgemezdim bu saatten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…