Çat kapı kv

Benim kv öyle laf söyleyecek hadde çok şükür sahip biri değil. Bir kez bana geldiğinde bebeğim 3 aylık ti o zaman evi sil süpür yapmıştım ama toz anlamamıştım daha doğrusu unutmuştum. Oturduk fln filan derken tam ayaklandı kv gidecek elinde de peçete uniteyi siliyor napiyorsun bırakır mısın dedim aaa olur mu sen çocuklu kadınsın normal yardım ediyim dedi. Bende sen böyle yaparak bana yardım etmiyorsun beni utandiriyorsun yardım etmek istiyorsan heryeri tozunu alırsın dedim. İlk ve sondu. Bir daha laf söz hareket görmedim duymadim

Eşiniz söylesin. Böyle dırdır ettiğinde “anne gelmeden haber ver de evi sana hazır edelim” desin.

Hiç normal değil

Sınırını bilmiyor.

Çocuğunun evi de olsa böyle müdehale etmeye hakkı yok

Uzak devamlı gelemeyeceği bir yere mi taşınsanız ?

Açık açık konuş. " Kırılma anne ama bende insanım. Ev hâli. Her zaman müşait olamayabilirim. Sende görmeyiver. Ya da haber ver gelmeden hazırlığım olsun" desen?

Ev sizin nasıl göründüğünden kime ne? Öncelikle buna siz inanırsanız söylenenleri kafaya takmazsınız.
Terslemeden, had bildirmeden karşı tarafı vazgeçiremezsiniz bu huyundan. Siz sustukça problem olarak algılamayacaktır çünkü.
“Aaa evin çok tozlanmış”
“Yoo bence gayet temiz” gibi, açıklama yapmadan direkt susturun.
Sabah habersiz gelip dağınıklığa yorum yaparsa “gün yeni başladı fırsat bulunca canım istediğinde yaparım” gibi.

Ben de tam tersi tertip düzen hastasıyım ama bunun için bile “canına yazık, yaşlanınca hiç yapamazsın” diye eleştiriliyorum. “yapamazsam kadın tutarım“ deyip geçiştiriyorum bende.

Saydığı rahatsız olduğu önerdiği ne varsa kendi evinde kendisinin yapmasını öner

İki olasılık var ya iyi niyetli ve kendince size iyilik yaptığını sanıyor ya da kendi kayınvalidesi de ona öyle yapmıştır vb ve domuzluğuna yapıyor. Takmayın kafaya. Mesela benim bir site komşum var (annem yaşında) beni çok sever, o da böyle çat kapı evime gelir herşeyi eleştirir gider. O benim kayınvalidem olsaydı sorun olurdu ama kadın benim hiçbir şeyim değil, ama kadının huyu öyle, Allah gelinlerine sabır versin ne deyim. Sizin kayınvalidenin de huyu öyle demek, siz kafanıza hiç takmayın. Eğer istiyorsanız bir gün güzellikle söyleyin "Ben o söylediğiniz işlerin hepsini yapacaktım, ve yapıyorum zaten ama siz evime çat kapı gelince evim düzensiz olabiliyor, siz evimi öyle görünce kendimi kötü hissediyorum" vb. Ya da hiç takmayın.

Eşim ne yazikki hep o taraftan oluyor beni suçluyor bsy anlattığım zaman yada kale alıp dinlemiyor susmamı istiyor

Derli toplu ev huzur verir KV söyleyince tabi ki sinir bozucu olabilir. KV laf edebileceği kadar dağınık olmamaya çalışın kendiniz için yoksa biriken işler başlı başına bir yük

Çamaşırları sorduğunda "normalde bırakmıyoruz anne sen CAT KAPI geldiğin.icin sana öyle denk geldi" gibi laflar sokabilirsiniz aslında. Neden yapmiyosunuz?

iyi ki kayınvalidenin gelini ben değilim.
evi bildiğin b.. götürüyor bir yıldır ne cam silindi ne halılar yıkandı halının birinde koca çay lekesi kafam kadar.
banyoya girilmiyor, etraf dağınık, demin baktım eşim merdivene tişörtünü atmış
umrumda mı, değil.
evimi yargılayacak olan gelmesin.
ayrıca çat kapı gelmek nedir?
beş yıllık evliyim kadın gelmeden bir gün önce arar yarın müsait misin kahve içelim mi diye.

Ay gorumcem bi aklima geldi bnmde bir gun bize gelmis pirizlerin icine bakiyo buraso toz olmus dedi bnde istersen bi şiş verim de temizle ama insallah elektrik carpar dermiştim manyak yaw bn pirizin ic kısmıni nasil temizlicem. Bnce sizde tepkinizi belli edon olmadi esiniz söylesin cat kapi gelme diye ya da bi gün ic camasiriyla karsilayin sonrada ayy anne hic musait degilim bi daha haber ver gelirken de insansa anlar artik yanii

Aynen net olarak tavrını koy.Gelmeden once musaıt olup olmadıgımı sor de

O zaman senin derdin kv değil
Eşinde iş yok senin.
Mesela eşime annenin cat kapı gelmesi beni rahatsız ediyor soylesen önceden haber verse bende evimi düzeltirim flan desem bana diyeceği kelime şu olur o benm annem istediği zaman gelir Cat kapı da gelir ne demek rahatsız oluyorum sende evi herzaman düzenli tut der ..

Derli toplu ev huzur verir KV söyleyince tabi ki sinir bozucu olabilir. KV laf edebileceği kadar dağınık olmamaya çalışın kendiniz için yoksa biriken işler başlı başına bir yük
Dağınık birisi değilim normalde belirttiğim gibi bazen salliyorm işleri yapasim gelmiyor ama uzun sürmüyor elinde sonunda yapıyorum o işi geneldede dikkat ederim

Birde şöyle birşey var kv aşırı titiz bir insan tüm gününü evini temizleyerek yemek aş hazırlayarak geçiren bı insan

Heeh bak işte bana diyecek adama tekmeyi öyle bi basarım ki kendini o değerli anasının dizinin dibinde bulur

sanane demeden sanane yerine geçen en net ifadeleri kullanman gerek..
anne ev benim canim ne zaman isterse..
yoksa iflah olmuyorlar..
eşine şikayet etse.. bu lafta ne var yalan mı ev benim ev ne zaman istersem o zaman yaparim der cikarsin icinden.
şahsen ben öyle yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…