- Konu Sahibi smollgirl20
-
harareti alan çay o çay değil. Akarsu anlamındaki çayBu çay manyaklığını ben de anlamıyorum ya. Oturun su için, meyve suyu için ne bileyim.
Çay servisi de ayrı bir saçmalık. Madem böyle lüpür lüpür gömeceksin çayları al eline çay dolu bi sürahi dik kafana kaldırma beni yerimden. Minicik çay bardağının canı çıkıyor doldur boşalt. Herkes nesine böyle deli oluyor anlamıyorum.
Yazın da içiyorlar, kafalarından süzülen teri görüyorum yine de harareti alır diyorlar. Popona kadar terledin ya ne harareti acaba
harareti alan çay o çay değil. Akarsu anlamındaki çayyoksa çay daha çok susatır aslıbda ne harareti alması.
Elden ele yayalım da bilinsinAy di mi ya sonunda birisi bu açıklamayı yaptı. Tutturmuşlar bir çay harareti alır ulan diyorum kaynar şey nasıl harareti alacak ice teaden de bahsetmiyorlar. Babaanneme söyleyeyim hemen
İnsan yazmaya üşenir yaaa... Ben de acaba ne olacak diye okudum sonuna kadar.Ben çayi hic ama hic sevmiyorum bide sekeri birakmak zorunda kalinca hepten tiksindim agzima.surmuyorum..ama buyüklu ortamlarda çay servisi gerekiyor toplumumuzda biliyosunuz...ya nasil.sinir oluyorum ..daha bir bardagi yeni doldurup tam oturacakken yeniden bitirmeleri ve yeniden sacma sapan ayni servis...aile.ortami yada akraba ortamlarinda hemen cay koyulur bilirsiniz e genclerden bekleniyor genelde bunlar...ayni ortamda da genelde bikac genc oldugunda cogunun yeni dogan bebegi falan birsuru ugras halinde oluyolar bende bos bos otururum.genelde e haliyle o sacmaligi ben gerceklestiriyorum .tabi herzaman olmasada genel anlamda durum bu...hele ki erkekli buyuklu misafir geldiyse bana ya gercekten hic icimden gelmiyor o servis ya...çayci.gibi hissediyorum.kendimi...bikeresinde caydanligi getirdim.buyuklu bir orrtama biten kalksin alsin diye esimin enistesi resmen laf soktu gelin çaylarimizi da mi biz dökek tarzi cahil.bir cümle kurdu..bende estagfirullah dedim kalabaligiz sık tazeleemek acisiindan getirdim dedim...aksam yemeginden sonra esim cay istiyor nasil.sinirleniyorum sonrada aciyorum.adama.bi cay keyfi var diyorum.kalkip yapip getiriyorum tabi hemen ama asiri isteksiz halde ..artik cayini kendi aliyor gerci. Bide kocaman kupasi var 3 kupa iciyor ne anliyorsun ya o tadisz seyden diyorum guluyorum ama icimde gicik.olma hissi oluyor...mesela biyere oturmaya gitsem cay koyayim.derler ya genelde bende ay yok.yok.hic benim icin yapma canim.cay derim .tabi insanlar muhabbrt esnasinda seviyor icmeyi anliyorum...of nolacak.boyle yaa
Edit: daha once yine buyuklu erkekli ortamlarda kendi babam yada kp yada bikac yakin akraba tarafindan cay konusunda uyari aldim babam.bu soguk deyip geri yollar , kp.bu koyu olmus aç der , bitanesi de daha nisan liyken benim.cay daha bitmedi niye dolduruyon gidelim diye mi diye espiri yapmisti ..bu tarz seylerden de bole.gicigim
Benimde boyle bir olay gelmisti basima babamin akrabaları gelmisti ev kalabalik iki caydanlikla cay demliyorum caylar bitti ama yine de yetmedi tekrar demledim son kalanla da yine de koymaya calisiyorum bu beyfendinin cayi acik olmus bitirince tekrar almaya gittim bardagini koyma koyma zaten beceremiyosun dedi ondan once en az 5 bardak icti sonuncu acik olmus
Çay pek sevmiyorum diyeceğine kahve içelim deOnu da pek.duymuyorum.malesef cay pek.sevemiyorum.dedihimde bi kisi de cikip kahve verelim.aplam.dee elini opecem:d
Normalde içim fesat değildir bu tarz şeylerde de herkes gülerken genelde en son anlayan ben olurum ama son cümlenize istemsizce güldümmNe çaymış be dedirten konucanım çay çekti kalkıp demleyip içeyim.çayla barışın bence ayrandan sonraki milli içkimiz gibi birşey kendisi yani ondan kurtulamazsınız şekersize alışınca şekerli aşırı tatlı geliyor zaten.diğerlerini boşverin eşinize çay koyun arada oda size koysun ne var bunda?
Ben çayi hic ama hic sevmiyorum bide sekeri birakmak zorunda kalinca hepten tiksindim agzima.surmuyorum..ama buyüklu ortamlarda çay servisi gerekiyor toplumumuzda biliyosunuz...ya nasil.sinir oluyorum ..daha bir bardagi yeni doldurup tam oturacakken yeniden bitirmeleri ve yeniden sacma sapan ayni servis...aile.ortami yada akraba ortamlarinda hemen cay koyulur bilirsiniz e genclerden bekleniyor genelde bunlar...ayni ortamda da genelde bikac genc oldugunda cogunun yeni dogan bebegi falan birsuru ugras halinde oluyolar bende bos bos otururum.genelde e haliyle o sacmaligi ben gerceklestiriyorum .tabi herzaman olmasada genel anlamda durum bu...hele ki erkekli buyuklu misafir geldiyse bana ya gercekten hic icimden gelmiyor o servis ya...çayci.gibi hissediyorum.kendimi...bikeresinde caydanligi getirdim.buyuklu bir orrtama biten kalksin alsin diye esimin enistesi resmen laf soktu gelin çaylarimizi da mi biz dökek tarzi cahil.bir cümle kurdu..bende estagfirullah dedim kalabaligiz sık tazeleemek acisiindan getirdim dedim...aksam yemeginden sonra esim cay istiyor nasil.sinirleniyorum sonrada aciyorum.adama.bi cay keyfi var diyorum.kalkip yapip getiriyorum tabi hemen ama asiri isteksiz halde ..artik cayini kendi aliyor gerci. Bide kocaman kupasi var 3 kupa iciyor ne anliyorsun ya o tadisz seyden diyorum guluyorum ama icimde gicik.olma hissi oluyor...mesela biyere oturmaya gitsem cay koyayim.derler ya genelde bende ay yok.yok.hic benim icin yapma canim.cay derim .tabi insanlar muhabbrt esnasinda seviyor icmeyi anliyorum...of nolacak.boyle yaa
Edit: daha once yine buyuklu erkekli ortamlarda kendi babam yada kp yada bikac yakin akraba tarafindan cay konusunda uyari aldim babam.bu soguk deyip geri yollar , kp.bu koyu olmus aç der , bitanesi de daha nisan liyken benim.cay daha bitmedi niye dolduruyon gidelim diye mi diye espiri yapmisti ..bu tarz seylerden de bole.gicigim
Çay sevmeyen bir insan olarak seni anlıyorum. Akşamları çay yapmak bana o kadar gereksiz geliyor ki o yüzden resmen zulüm oluyor. Eşim de bana uydu evlendiğinizden beri akşam çay içmiyoruz. Misafir gelince bi şekilde hallediyorum. Zaten kv’ler geldiyse çaydanlık salona gelir, adettir. O yüzden sıkıntı olmuyor.Ben çayi hic ama hic sevmiyorum bide sekeri birakmak zorunda kalinca hepten tiksindim agzima.surmuyorum..ama buyüklu ortamlarda çay servisi gerekiyor toplumumuzda biliyosunuz...ya nasil.sinir oluyorum ..daha bir bardagi yeni doldurup tam oturacakken yeniden bitirmeleri ve yeniden sacma sapan ayni servis...aile.ortami yada akraba ortamlarinda hemen cay koyulur bilirsiniz e genclerden bekleniyor genelde bunlar...ayni ortamda da genelde bikac genc oldugunda cogunun yeni dogan bebegi falan birsuru ugras halinde oluyolar bende bos bos otururum.genelde e haliyle o sacmaligi ben gerceklestiriyorum .tabi herzaman olmasada genel anlamda durum bu...hele ki erkekli buyuklu misafir geldiyse bana ya gercekten hic icimden gelmiyor o servis ya...çayci.gibi hissediyorum.kendimi...bikeresinde caydanligi getirdim.buyuklu bir orrtama biten kalksin alsin diye esimin enistesi resmen laf soktu gelin çaylarimizi da mi biz dökek tarzi cahil.bir cümle kurdu..bende estagfirullah dedim kalabaligiz sık tazeleemek acisiindan getirdim dedim...aksam yemeginden sonra esim cay istiyor nasil.sinirleniyorum sonrada aciyorum.adama.bi cay keyfi var diyorum.kalkip yapip getiriyorum tabi hemen ama asiri isteksiz halde ..artik cayini kendi aliyor gerci. Bide kocaman kupasi var 3 kupa iciyor ne anliyorsun ya o tadisz seyden diyorum guluyorum ama icimde gicik.olma hissi oluyor...mesela biyere oturmaya gitsem cay koyayim.derler ya genelde bende ay yok.yok.hic benim icin yapma canim.cay derim .tabi insanlar muhabbrt esnasinda seviyor icmeyi anliyorum...of nolacak.boyle yaa
Onu da pek.duymuyorum.malesef cay pek.sevemiyorum.dedihimde bi kisi de cikip kahve verelim.aplam.dee elini opecem:d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?