Cekememezlik

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
3.5 yil once banka kredisi ile ev borcuna girdik birazda benim zorumla tam 3 yil bos yere kirada oturduk benim gayretimle alindi yoksa esime kalsa saf saf kirada otururdu.Evli abisi evlendikten 6 ay sonra ev almislar benim safa size ev bakalim diyorlar dillerinin ucuyla ama 3 yilda ev filan yok koku kurudu.Eltimin ailesi ne yakindik kirada oldugumuz evde ara ara gelirlerdi.3.5 yildir bu yeni eve adimlarini bile atmadilar.gecen aksam geldiler eltimin anne ve babasi bir sebeple daha kapidan iceri girer girmez evin yeri cik kotu demeye basladilar.babasi direk bana bedava verseler almam nerden buldun burayi dedi esim evde yoktu bisey demedim.esimde evde olsa bisey demezdi zaten.insanlara geri cevap veremiyoruz yuz yuze bakiyoruz aman kusturmeyelim diye ama masallah kimse bizim hakkimizda oyle dusunmuyor.agzina geleni soyluyor.o bedava versinler almasin :)aslinda bence ev alacagimizdan hic umutlari yoktu uzulduler galiba.evet evimizin semti merkeze uzak bir yerde eger o zaman ev almamis olsaydik bir 6 ay sonra istanbulda evler uctu gitti.benimki 3+1 su an 2+1 ler 250 tl.biz 155 e almistik.hayirli olsun burasi merkeze uzak ilerde satar daha iyisini alirsiniz dese guzel olurdu ama olmadi.:)begenmiyorlar evimizi bizi.

Mühim olan sizin beğenmeniz değil mi ?
Başkalarının ne dediği çok önemsiz. Biz beğenerek aldık bu bizim zevkimiz diyip geçin..

Hangi bi insana nezaket dersi vereceğiz ki hayatta.. Dünya hödüklerle dolu..
En iyisi onları görmemek, aldırış etmemek :)

Elti ailesi olması ile alakası yokmuş. Bizim millet konuşmayı bilmiyor böyle dan dun lafa girmeyi marifet sanıyor. Boşverin o evde siz oturacaksiniz. Ayrıca susmaniza da gerek yok, elti ailesi yani dıdının dıdısı. Verin laflarını sussunlar. Çok lazım değil sonuçta evinize gidip gelmeleri.

Ama eşinizden saf saf diye bahsetmemiz hoş olmamıs.

haklisiniz fakat beni her durumda zorlayan bir esim var zamaninda ev isini hic arastirmadi kac kez soyledim ev bak diye orali olmadi.esimin ailesi biliyor esimi hic bir konuda gayretli degil.bense cok sikintilarla buyudum ilerde rahat etmek istiyorum cocugumu rahat yetistirmek istiyorum.

Valla dagda da bayırda da olsa başını sokacak bir yerin var herkesin parasına göre herkes güzel konumda iyi evde oturmak ister ama parasida çok oluyor hayırlı olsun

Boşver milleti evini almışsın ya Allah ağız tadıyla oturtsun. O laflarla evinden soğuma, ileride iyi ki almışım dersin. Biz de evliliğin başında aldık, cocuklar büyüyünce ödemek zor olurdu.

Boşver önemli olan ev almış olman
Birdaha kira derdin olmayacak
En kötü yerde bile olsa orası sana ait artık
Söylenenleri takma şükür et artık bir evin var

Başını sokacak bir yerin varsa harcamaları da daha rahat yapıyorsun. Maaşın büyük kısmı kiraya gidiyor çünkü. Hem evin borcu bitince baktın beğenmedin yerini satarsın daha iyi bir ev için sermaye olur. Evin zararı olmaz İstanbulda hiç bir zaman. Onların boşboğazlık etmiş kesinlikle.

Hayirli olsun
Takma onlari
Aaa nasil olur biz cok begendik..deseydin ya
Onlar tekrar birseu derse yine;

Aaa biz bayildik..deseydin ya
Sinir olsalardi
Ben oyle yapiyorum bazen
Gereksiz elestiri yapanlara.valla ben bayildim sen nasil goremiyorsun bu guzelligi ? Vs diyerek sinir ediyorum susuyorlar.
Sonra da araya mesafe koyuyorum
Musait degilim
Is var gelemem falan filan
Gereksizler!

onların yaptığı resmen terbiyesizlik! ve saygısızlık
insanın morelini bozmak moda oldu
ama bunu bilerekte yapan var bilmeyerekte
böyle olumsuz insanlardan olabildiğince mesafe koymak en mantıklısı kazık kadar adamlar nezaket gönül ama mutlu etme nedir öğrenememişler
mütevazilik kibarlık bitmiş sende bu tip insanlara ona göre davran gereğinden fazla değer verme

Miras değil,hibe değil alnimin teri ile alındı evim......beğenmeyen kendisine daha iyisini alsin derim

Boşver beğenmesinler. Sizde keşke "dişimizle tırnağımızla ancak bu kadar oluyor biz çok beğendik çok şükür" deseydiniz. Küserlerse küssünler. Bedava verseler almam nedir ya insanlar başlarını sokacak kiraya bile zor çıkıyor, şükür denen birşey var. Hiç kafaya takmayın. Valla benim anne tarafı akrabalarımdan bile biz ev aldığımızda kıskançlığından hayırlı olsun diye aramayanlar var. Hasta olurlar ararız, araba alırlar ararız, çocukları askere giden ararız, bayramda kandilde ararız ama sırf kamuda iyi bir işe girdim eşimle kendi paramızı kendimiz kazandık aldık diye hazmedemeyen kişiler var( çoğu çocuğuna ev araba bıraktı ama çocukları baltaya bile sap olamadı) onun haricinde yeni eve taşındık çok kişiye demedik bile ev aldık diye, karşımızdakinin maddiyatı iyi değilse belki imrenirler diye. Haa, 30 yıllık bir daire aldığımız ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…