Bnm sevgilim abimin yakın arkadaşı yanile herkes birbirini bilyir daha önce aynı iş yerinde çalıştk abim de laf arasında söylüyordur beraber yemeğe çıkıyoruz o arada konuşuluyor falanhah benden çok yaşayacan..
sizin daha sevgiliniz olan birinin ev aldığından falan neden haberleri var ki?
elmaınlar çeyiz kılarının başı ağrıyacak sonra nasılsa yok öyle bi lüksleriMerhaba hanımlar
Canımı sıkan bir konu hakkında konuşmak istiyorum.
Benim iki abim var en büyük olan evli , ortanca nişanlı 1.5 yıldan beri
Şimdi benm de erkek arkdasim var ailede herkes biliyor ama daha Nişan falan olmadı.
Abim yaza evlenmeyi düşünüyorlar ama kız tarafı illa ev istiyorlar ilk başta kız isteme de falan beraber çalışırlar alırlar ilerde diye konuşulmuştu.
Simdi illa ev diye ısrar ediyorlar .
Bnm erkek arkdasim da geçen kış ev aldi kredi çekerek onun biraz birikmisi vardı üzerine de kredi çekip bi daire aldı.
O bi iş kurmayi düşünüyordu bnde ev alsan iyi olur hem evlenene kadar kendin oturursun boşa kira vermezsn dedim ( tek başına yaşıyor ev yokken kirada duruyordu )
Benim fikrimi mantıklı buldu ve ev aldi .
Asıl konuya gelecek olursak şimdi abimin kayın pederi ve ailesi diyormuş ki senin kardeşin ev dedi ev aldırdı benim kızımın neyi eksik bizde ev istiyoruz.
Arada biraz çekememezlik olduğunu biliyordum ama bu kadar olduğunu değil. Bnm sevgilim bana bişi alsa yüzü kolye çiçek falan abimin nişanlısı da istiyor direk böyle ufak tefek şeyler önceden beri vardı zaten ama bu ev konusuna iyice sinir oldum .
Bnm en büyük abimde kirada oturuyor onunla kıyaslama yapacakları yere bnle kıyaslıyorlar abimi bnde dedim ki ev bnm üzerime alınmadı ayrıca evi isteyen benm ailem değildi ( daha bir araya bile gelmediler ) biz daha evli bile değiliz ilerisi var mı allah bilir belki o evde bile oturamayacagim.
Böyle bisi için abime baskı yapıyorlar abimde anca düğün yapabilirim eve gücüm yok diyor. Abim ev almazsa kız tarafı da Çeyiz almayacakms falan filan ...
Sizce de böyle bi kıyaslama saçma değil mi ?
Benim evlenicem insanın evi olması adaletsizlik mi ?
Abim ev almazsa kız tarafı da Çeyiz almayacakms falan filan ...
Ya tamam bu ders olsun. Bir daha zorunlu durumlar hariç çift olarak görüşmeyin en azından evlenene kadar.Şimdi şöyle diyim herşeyi bn anlatmıyorum hatta kendisi çok konuşmak dertleşmek istiyor sürekli her gün mesaj atar
Bn bnm erkek arkdasim abim ve nişanlısı biz dörtmz daha önce aynı iş yerinde çalıştk herkes birbirini biliyor ve arada bazen yemeğe gidiyoruz o arada konuşuluyor kendi aramızda direk ailesine iletiyor
Gelin hanim söylüyor maria_canın erkek arkadaşı ev alms ona bunu yapms falan diye anlatıyor herşeyi ailesi de bilyir bnm sözlü olduğumu
Aynen öyle sanki bnm sevgilimle abim kardeş onun ikisini kıyaslama yapıyorlar ayrıca evi bnm ailem istese haklılar hani kendi kızları için istiyorlar bizm kıza almıyorlar diye ama bnm babam abimlere alamadığı için karşı taraftan bnm içinde ev istemezSanki ev almak ,evlenmek o kadar basitmiş gibi .Sanki evi alan erkek arkadaşınız değilde babanız size almış gibi.Babanız abinize ev alacak yatırım yapacak,o zaman siz kardeşler haksızlığa uğruyorsunuz,onu hesaba katmıyorlar.
Arkadaşım aklın varsa evlenmede,anlattığın gibi bir kıza aracı olmuştum , aksi gibi tanıştıklarında görümcesine çok zengin kısmet çıktı , kız görümcesini kıskana kıskana bir hal oldu ki kendiside varlıklı bir aileden geliyo ,herşeyi kıyasladı.Ne kendi huzur buldu ne çocuğun ailesine verdi.Ailem de istemiyorm artk böyle kıyaslama yaptıkları için.
Abimde diyor ki bna
Sen benden önce evlenirsen eğer sana ne kadar altın yapılırsa be yapılırsa aynısı isteyecekler o yüzden ondan önce evlenmemide istemiyor
Şimdiden kıza ve ailesine karşı soğukluk girmiştir aranıza.Aynen öyle sanki bnm sevgilimle abim kardeş onun ikisini kıyaslama yapıyorlar ayrıca evi bnm ailem istese haklılar hani kendi kızları için istiyorlar bizm kıza almıyorlar diye ama bnm babam abimlere alamadığı için karşı taraftan bnm içinde ev istemez
Hay çok yaşayın.Evlenmeyelim diye rest ceksin abiniz bakalim ne diyolar.Sonucta alabilecek gucu varsa alsin ama aileniz alacaksa once buyuk abiye alinmali ev kucuge degil.Millet eltiyle yarisir bunlar gorumceyle.
Yani lafta bn zorla ev diye diye ev aldırmışm bnm dediğim oluyor onların kızının neyi eksikmiş.Kız tarafından cekeceginiz var, senin sevgilinin ev almasıyla o kızın ev istemesi arasında bir baglantı yok
Neden kendilerine yontuyorlar her seyi, sizi baya cekememisler bence abin düsünsün bu kızla evlilik nasıl olur diye
Allahım ya neler var neler bizim kızımızın neyi eksik ha
Senin sevgilinin parası varmıs almıs, kim ne karısır, burada kıyas yapmak mantıksız
İlk başta böyle ev ev diye ısrarcı değildiler. Yaza düğün olacak 1.5 yıl nişanlı kaldılar şimdi ev olayı çıktı sebep olarak da beni gösteriyorlar.Diger ailede haklı. Kızlarını evi olmayan birine vermek istemeyebilirler. Evlenmesinler madem abin biriktirsin parayı.
Neye karısacaklarını sasırmıslar, ac gözlü bir aile allah yardımcınız olsun. Siz haklısınız kesinlikle.Yani lafta bn zorla ev diye diye ev aldırmışm bnm dediğim oluyor onların kızının neyi eksikmiş.
Şu an bnm sevgilim evi satsa satar onun evi bnm hiç bi söz hakkım yok
Bnm sevgilim abimin yakın arkadaşı yanile herkes birbirini bilyir daha önce aynı iş yerinde çalıştk abim de laf arasında söylüyordur beraber yemeğe çıkıyoruz o arada konuşuluyor falan
Öyle bişi olsa sevinirler kesin insanlar kimsenin mutluluğunu çekemiyorlarO mantıkla bakılırsa sevgilin seni dövsün,haksızlık olmasın ,sen dayak yiyeceksin de Onların kızı yemeyecek mi?Abinde Onların kızını dövsün..Maddiyata gelince sizi örnek alırlar ama durumunuz kötü olsa Ondan banane derler.Herkesin hayatı kendine derler.
Sorma düğünü abim yaparsa kendi birikimi ile babam geline yer verecekmiş köydenKız tarafı anasının gözüymüş valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?