Çekememezlik

Maria_can

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
479
381
33
35
Merhaba hanımlar
Canımı sıkan bir konu hakkında konuşmak istiyorum.
Benim iki abim var en büyük olan evli , ortanca nişanlı 1.5 yıldan beri
Şimdi benm de erkek arkdasim var ailede herkes biliyor ama daha Nişan falan olmadı.
Abim yaza evlenmeyi düşünüyorlar ama kız tarafı illa ev istiyorlar ilk başta kız isteme de falan beraber çalışırlar alırlar ilerde diye konuşulmuştu.
Simdi illa ev diye ısrar ediyorlar .

Bnm erkek arkdasim da geçen kış ev aldi kredi çekerek onun biraz birikmisi vardı üzerine de kredi çekip bi daire aldı.
O bi iş kurmayi düşünüyordu bnde ev alsan iyi olur hem evlenene kadar kendin oturursun boşa kira vermezsn dedim ( tek başına yaşıyor ev yokken kirada duruyordu )
Benim fikrimi mantıklı buldu ve ev aldi .
Asıl konuya gelecek olursak şimdi abimin kayın pederi ve ailesi diyormuş ki senin kardeşin ev dedi ev aldırdı benim kızımın neyi eksik bizde ev istiyoruz.
Arada biraz çekememezlik olduğunu biliyordum ama bu kadar olduğunu değil. Bnm sevgilim bana bişi alsa yüzü kolye çiçek falan abimin nişanlısı da istiyor direk böyle ufak tefek şeyler önceden beri vardı zaten ama bu ev konusuna iyice sinir oldum .
Bnm en büyük abimde kirada oturuyor onunla kıyaslama yapacakları yere bnle kıyaslıyorlar abimi bnde dedim ki ev bnm üzerime alınmadı ayrıca evi isteyen benm ailem değildi ( daha bir araya bile gelmediler ) biz daha evli bile değiliz ilerisi var mı allah bilir belki o evde bile oturamayacagim.
Böyle bisi için abime baskı yapıyorlar abimde anca düğün yapabilirim eve gücüm yok diyor. Abim ev almazsa kız tarafı da Çeyiz almayacakms falan filan ...
Sizce de böyle bi kıyaslama saçma değil mi ?
Benim evlenicem insanın evi olması adaletsizlik mi ?
 
Kız tarafından cekeceginiz var, senin sevgilinin ev almasıyla o kızın ev istemesi arasında bir baglantı yok
Neden kendilerine yontuyorlar her seyi, sizi baya cekememisler bence abin düsünsün bu kızla evlilik nasıl olur diye
Allahım ya neler var neler bizim kızımızın neyi eksik ha
Senin sevgilinin parası varmıs almıs, kim ne karısır, burada kıyas yapmak mantıksız
 
Bencede çok saçma. Sizin nişanlınızın durumu varmış, kendi üzerine almış.
Evlilik için böyle büyük isteklerde bulunmamak gerekiyor. Sonra evlendikten sonra geçim olmuyor.
Sanki abinizin nişanlısı sırf maddiyat içinevleniyor gibi.
Sevgi yok, menfaat çok ..
 
abinin aklı varsa öyle bir aileye damat olmasın
evlendikten sonra beklentileri daha da artar
Ailem de istemiyorm artk böyle kıyaslama yaptıkları için.
Abimde diyor ki bna
Sen benden önce evlenirsen eğer sana ne kadar altın yapılırsa be yapılırsa aynısı isteyecekler o yüzden ondan önce evlenmemide istemiyor
 
Yani baban sana almis olsa abine almasa belki hakli tarafi olabilirdi ama. Bu durum sacma olmus.
Onlar zaten isticekmiste bahane olmus biraz. Iyinin iyisi var baskalarina bakarak yasanmazki..
 
O mantıkla bakılırsa sevgilin seni dövsün,haksızlık olmasın ,sen dayak yiyeceksin de Onların kızı yemeyecek mi?Abinde Onların kızını dövsün..Maddiyata gelince sizi örnek alırlar ama durumunuz kötü olsa Ondan banane derler.Herkesin hayatı kendine derler.
 

Gelinlerinizin ve ailelerinin çevrelerindekilerin varlıklarından başka bir uğraşı yok mu?
Yahu harbiden merak ediyorum sabah akşam oturup buna mı kahırlanıyor insanlar?
 

Peki abinizin kafa yerinde mi bu zihniyette olduklarini bile bile boyle biriyle evleniyor?
 
Pardon da gelin hanimin babasi sizin sevgilinizin aldigi herseyin ayrintisini nereden biliyor?
Gelin hanim anlatıyor.
Evlenme teklifi aldm bn mesala gelin hanım bana yüzüğünün resmini atsana merak ettim dedi Kendiis şehir dışındaydı. Attm guzelms falan dedi .
Bi süre sonra gelin hanımın ablasının telinde bişi bakıyorduk watshapp resimlerinde bnm gelin hanıma attığım yüzüğün resmi var
Yani bnm ona attgm resmı oda ablasına atms bnle konuşmak istiyor sorular soruyor snra hepsini ailesinden duyuyorum yani Kendiisi anlatıyor herşeyi
 
Kız tarafı haksız. Sanki erkek arkadaşının ailesinin maddi durumuyla sizin ailenizin maddi durumu bir mi? Çok yanlış bir kıyas olmuş, ayrıca çok fütursuz istekleri var. Neredeyse istediğimizi yapmazsanız vermeyeceğiz demeye getiriyorlar. Başlık parasından ne farkı kaldı bunun? Tamam kız verilmeden evvel, evi geçindirip geçindiremeyeceği, işi gücü sorgulanır falan ama, bu kadarı da fazla. Bunlar kızlarını çok kıymetli görüyorlar belli, ve bunun için de blöf yapıyorlar. Bu blöfü görürseniz fena bozulurlar bence. Ne yani bu kızın özelliği ne, altından falan mı? Ne bu kapris?
Ayrıca ağzınızla demişsiniz, madem sevgiliniz, resmiyette bir olay yok. O halde neden nişanlıymışsınız gibi lanse ediliyor her olay? Ta dünürlerinize kadar sevgilinizin ev aldığı haberi neden ulaşıyor? Bilmeleri için bir sebep yok. Kusura bakmayın ama siz de hatalısınız. Bence siz de biraz heves ettiniz bu evlilik meselelerine, kaptırıyorsunuz kendinizi. Sonra da böyle aranızda olan her mesele yengenizin babasına kadar gidiyor.
Tavsiyem ilerisinin olup olmayacağının kesin olmadığını ifade ettiğiniz sevgilinizle aranızdaki olayları ailenize bile anlatmamanızdır bundan sonra.
 
Ben anlamadım. Abinizin müstakbel kayınpederi sizin erkek arkadaşınızın ev aldığını nereden biliyor? Yani düşününce iki alakasız insan.
Gelin hanim söylüyor maria_canın erkek arkadaşı ev alms ona bunu yapms falan diye anlatıyor herşeyi ailesi de bilyir bnm sözlü olduğumu
 
Şimdi şöyle diyim herşeyi bn anlatmıyorum hatta kendisi çok konuşmak dertleşmek istiyor sürekli her gün mesaj atar
Bn bnm erkek arkdasim abim ve nişanlısı biz dörtmz daha önce aynı iş yerinde çalıştk herkes birbirini biliyor ve arada bazen yemeğe gidiyoruz o arada konuşuluyor kendi aramızda direk ailesine iletiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…