çekingenlik, laf sokmak

lokmatatlisiyim

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
355
269
23
28
Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.

Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?

Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.

Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Bunun yaş ile ilgisi yok bende bazen ses çikaramiyorum sonra konu oraya gelmiyor içinde kaliyor öyle direk görüşmeyi kes bu insanlarla ben öyle yapiyorum. Ya da araya mesafe koy bi şekilde rahatsız olduğunu dile getir sonra. Karekter meselesi kal geliyor insana bi öyle ben o zaman çaktirmadan o konuyu açip tekrar diyeceğimi deyiveriyorum. 😁 İnsanlar böyle ya kendi hiç hallerine bakmadan övünmeyi seviyorlar.

Eskiden ben de sizin gibiydim insanlar hadsizlik yapsa da kırmak laf söylemek istemiyordum bu onları daha da hadsiz hale getirdi. Sonra en iyisinin pat pat cevap vermek olduğunu fark ettim. Dahası söyleyecek söz de bulamıyordum o an şaşkınlıktan eve gidince keşke şöyle deseydim böyle deseydim diye kendi kendimi yiyordum. Sonra laflarını ağızlarına tıkmaya başladım her söylediklerine bir cevap alınca onlar da şaşırdılar.. kesinlikle hadlerini bildirmek gerekiyor, insan kendi değerini kendi belirliyor. Ne kadar altta kalmazsan o kadar kıymetlisin

Kalp kirani kırmak da aynı şeyi yapmaktir. Susup oturmak da aynı seylerin tekrar etmesine sebep olur. Bence ikisi de hatalı. Uzmanlar bu konuda şöyle söylüyor:
"Sizin dışınızda gelişen ve engel olamadığıniz şeyler için ne kahrolun ne de tamamen gamsız olun. Rahatsız olduğunuz şeyi kavga etmeden söyleyin. Karşınızdaki kişi bunu anlarsa ne güzel. Ama anlamazsa da sorun yok çünkü amacınız diğer insanın kendine cekiduzen vermesi değil. Sizin içinize atıp birden patlamanizi onlemek"
Ülkemizde insanlar pasif agresif ya da dobra ayagina yatıp saldırgan ve bencil. Hatta kimi narsist. O yüzden net olarak kırıp dökmeden hoşunuza gitmeyen şeyleri uzatmadan öz olarak söyleyin. Sen böyle dedin ama bu lafın beni üzdü, şöyle hissettirdi gibi. O an ne kadar iyi bir şey yaptığınızı göreceksiniz. Çünkü laf sokmak, kavga etmek çözüm değil. Daha karmaşık yapar durumu. Ama kendinden emin ve net konuşan bir insan karşısında illaki Şahap dikkatli olur insanlar

Enayi’yi niye sansürledin peki? 😂

Sessiz sakin olmakla kendini ezdirmek farklı şeyler. Ben laf sokan insanları sevmem, aciz görürüm. Aklından geçeni, içinden geçeni direkt söyleyemeyen insan acizdir benim gözümde. Pasif agresif tavırlar bunlar ve bence cevap vermemekten bile daha ezikçe bir şey.

Kendinizi savunabilirsiniz. Başkalarını ezmeden, yaralamadan, üzmeden de kendinizi savunabilirsiniz.

Herkese teşekkürler yorumları için, okuyorum hepsini… bu yaz, kuzenimin hazırlık sınavını geçmesi için yardım etmem gerekiyordu (ben hayır diyemediğimden) daha sonra kuzenimin babası bize geldi. Ben evimdeydim. Hoşgeldiniz darken (başka misafirlerde vardı) azarlar gibi “sen niye burdasın? Kuzenine yardım etmen gerekmiyo mu senin? Dedi. Yine afedersiniz b.k gibi kaldım içeri gidip ağladım. Halbuki “o okuyor o okulu, sorumluluk onun” diyebilseydim…
Çok haklsınız işte kırana haddini bildirmek lazım… ailemiz bizi naif yetiştiriyor iyi hoş ama, büyükçe iyilikle, enay-lik arasında bi fark olduğunu acı acı öğreniyoruz...

Hay ağzını öpeyim valla ben yazacaktım
ahahaha sağolun valla bu kadar tanindigimi bilmiyordum kisa surede...
akrabalari surekli gordugumden susuyorum, gelen arkadasim da komsu ailecek tanisiyoruz... ailemin yuzunu dusurmemeliyim diye paraliyorum kendimi.. okul, is.. bi laf etsem aa bilmemnenin kizi da edepsiz derler diye efendi durmaktan iyice ezik gorunur oldum.

Umarım atanabilirsin cümlesinden alınmak da gereksiz

Yani ülke gerçeği bu

Görüştüğün biri var mı vs genel konular

Uzun sürer umarım cümlesinden daha öncesinde de olan ilişkileri anlattığınız anlaşılıyor, özel hayatınızı herkese anlatmayın

Sizin okumanız, o kişinin mezun olması ile ilişkinin ilgisi yok

Yani tepki verirken o kişilerin eksiklikleri düşünüp laf sokmak için değil kendinize göre cevap verin

akrabalari surekli gordugumden susuyorum, gelen arkadasim da komsu ailecek tanisiyoruz... ailemin yuzunu dusurmemeliyim diye paraliyorum kendimi.. okul, is.. bi laf etsem aa bilmemnenin kizi da edepsiz derler diye efendi durmaktan iyice ezik gorunur oldum.
2 gün önce biri kk kadınlarına yardırınca sende destek olmuştun ya ordan hatırladım.

Gecem gündüzüm seni düşünmekle geçmiyor sevinme ahahahahha diye :tokat:

2 gün önce biri kk kadınlarına yardırınca sende destek olmuştun ya ordan hatırladım.

O bendim sanırım. Etiket yapmamıştı beni. Şimdi hatırladım bu üyeyi 😌

tuh cok uzuldum halbuki cok onemliydiniz benim icin.
C Calcifer Sagolun yorumunuz icin. Konuyu dagitmazsak sevinirim, o uye oldugumu hatirlamanizi yazmaniz cok gerekli degildi yani. Buna da cevap verecekseniz muhtemelen ben de begenir gecerim.

tuh cok uzuldum halbuki cok onemliydiniz benim icin.
C Calcifer Sagolun yorumunuz icin. Konuyu dagitmazsak sevinirim, o uye oldugumu hatirlamanizi yazmaniz cok gerekli degildi yani. Buna da cevap verecekseniz muhtemelen ben de begenir gecerim.
Baya sessiz ve hakkını koruyamayan biriymişsin 👌

Herkese merhaba.

Şimdi kendini savunmanızla , sessiz sakin olmanız aynı şeyler değil. Bende önceden öyleydim bi kal gelirdi konuşamazdım. Nasıl olur da kendime onu soylettim diye kendime kızardım. Sonra insanlar tekrar tekrar aynı şeyi yaparlardı. Artık laps diye yapistiriyorum lafı, gerekirse kötü oluyorum ilişkimi kesiyorum amaaaan. Bende kalıp dert olacağına içimden çıksın onlara dert olsun. Karşılık vermeye başladım başlayalı da çok rahat kuş gibi hafifim valla bosverin densizlik edene haddini bildirin, hafifleyin 😌😌😌😌😌

Back
X