Teşekkür ederim, yıpratıcı dedikleri doğruymuş,oysaki ne gerek var seni istemeyeni sen de isteme değil miEpey cirkeflesiyorlar. Ama bosanma bitince sular duruluyor. Herkes kendi yoluna gidiyor. Bunu hepimiz yasadik. Ayriliklar guzel olmuyor malesef. Gecmis olsun.
Dün de yazıştık sizinle ben de boşanıyorum cekismeli açtım davayı kendisi de anlaşmalı olsun demiş benimle de iletişim 0 sadece babamla konuşuyor bana siddet uygulayan kendisi değilmiş gibi nasıl olacak bilmiyorum ama ben mutsuz değilim o evden çıkınca kendime geldim çocuğum icin üzülüyorum ama öyle büyüyecegine böyle büyümesini tercih ediyorum bundan çok da gurur duyuyorum. Siz velayeti yazmıştınız ben o akşam biraz yıkılmıştım yazın 1 ay kalma olayı çok uzun onu avukatla çözebildiniz mi ne durumdaMerhaba arkadaşlar,bu ara çok konu açar oldum biliyorum.Direkt konuya geçeyim:
Anlaşmalı boşananlara özeniyorum.Esim sürekli kavga etmemize rağmen güya çocuk için boşanmayı reddediyor.Sadece kavga da değil çok nedenim var boşanmak için.Anlasmali olsun diye çok ısrar ettim süre verdim düşük nafaka yazdım ne yaptıysam kabul etmedi,şimdi de dilekçeler aşamasında bana düşman oldu,beni düşman görüyormuş çünkü artık.oysaki uyarmıştım çekişmeli dava süreci yıpratıcı olur her şeyi ortaya sermek hoş olmayacak diye.
Ben istiyordum ki çocuk için çok özel günlerde bir araya gelelim.Hatta ayda bir gün anne-baba-cocuk günü yapalım dışarıda bir yemek filan yiyelim vakit geçirelim beraber.Hatta ona liste yapmıştım, mahkemenin kısıtlı baba çocuk iletişim düzenini bayağı esnetmistim.Her yıl okulum ilk ve son günlerinde,resmi bayramlarda,doğum günlerinde bulunabileceğini ve iki haftada bir yerine her hafta sonu görebileceğini yazmıştım.Cocuga aşırı düşkün olmasına rağmen benden gelecek hiçbir teklifi istemediğini , mahkeme kararına uyacağını yazmış anneme.Bu arada benimle iletişimi kopardı,çocukla ilgili anneme yazacakmis sadece..Annem 1.5 yıl sonra kendi evine tasnacak ayri şehirlerde olacağız nereye kadar ona yazacak ki..Peki dedim ne diyeyim,oğlum için artık iki kat üzülüyorum,2.5 yaşında oğlum hiç bilmeyecek anneli babalı nasıl olunur.
Çekişmeli isteyen kendisiydi süreç bu bir sürü iftirayi atan oydu ben hep olani yazdım halbuki..
Acaba zamanla daha mı kötü olunuyor ? Bu süreçte neler yaşadınız hanımlar dertleşmek istedim.Herkese,özellikle de anneme mutlu rolü yapıyorum barışalım diye konuşmalara yine başlayacak diye ama aslında çok mutsuzum..
Ha bu arada, biz sana demiştik derdi çocuk mocuk değil sensin diye. Hele bi boşanın, yasal sürede bile bahane bulacak çocuğu görmemek için.esnetmistim.Her yıl okulum ilk ve son günlerinde,resmi bayramlarda,doğum günlerinde bulunabileceğini ve iki haftada bir yerine her hafta sonu görebileceğini yazmıştım.Cocuga aşırı düşkün olmasına rağmen benden gelecek hiçbir teklifi istemediğini , mahkeme kararına uyacağını yazmış anneme.
Sorun isteme ya da istememe degil, eger nafaka da dahil hicbir talebin olmazsa o zaman ayrilirken sorun yasatmiyorlar. Haklarini istediginde sorun oluyor, sanki o evlilikte senin rolun yokmus, bunca yaptiklarin bosmus gibi sadece cekip gitmeni istiyorlar. Yeter ki herseye onlara birak, tum emegini... o zaman onlar da bu ise bastan gonulluymus gibi kabul ediyorlar. Bir de nedense ayriliklarda sanki sen onu aldatmissin gibi bir tavir sergiliyorlar.Teşekkür ederim, yıpratıcı dedikleri doğruymuş,oysaki ne gerek var seni istemeyeni sen de isteme değil mi
Mutsuzluğum çocukla ilgili kısım..Tabiki çocuklar için doğrusu bu ama kabul edelim ki çocuklar ailesi olan arkadaşlarına ozenecekler,aile içinde olmak nasıl bişey acaba diye merak edecekler,hayat bilgisi dersinde örneğin soy ağacı çizmesi istenecek boynu bükülecek, arkadaşları dün ailecek şuraya gittik dediklerinde utanacaklar insanların kendilerine acıyarak baktıklarını düşünecekler.Ben mutsuz bir ailede büyüdüm anne babam hala kavga ediyorlar,mutsuz aileyi bildiğim için keşke ayrı olsalardı derdim hep ama mutsuz aile nasıldir bilmeyene bunu anlatmak zor.O yüzden ben gurur duyamıyorum üzülüyorum gerçeklerle istemeden yuzlesiyorum ama boşanmak kaçınılmaz son olduğuna göre bir pedagog ile görüşeceğim..Dün de yazıştık sizinle ben de boşanıyorum cekismeli açtım davayı kendisi de anlaşmalı olsun demiş benimle de iletişim 0 sadece babamla konuşuyor bana siddet uygulayan kendisi değilmiş gibi nasıl olacak bilmiyorum ama ben mutsuz değilim o evden çıkınca kendime geldim çocuğum icin üzülüyorum ama öyle büyüyecegine böyle büyümesini tercih ediyorum bundan çok da gurur duyuyorum. Siz velayeti yazmıştınız ben o akşam biraz yıkılmıştım yazın 1 ay kalma olayı çok uzun onu avukatla çözebildiniz mi ne durumda
Oysaki 12 yaşında bir oğlu var eski eşinden.O çocuğun ne ilk gün ne son ne bayram ne tören hiçbir şeyini göremedi,izin vermedi eski eşi..Ben ona böyle bir imkan sunmuşum takla atması gerekirken benimle nefret yarısına girmesi ilginçHa bu arada, biz sana demiştik derdi çocuk mocuk değil sensin diye. Hele bi boşanın, yasal sürede bile bahane bulacak çocuğu görmemek için.
Biraz abarti olmamis mi? Soyagacinda falan. Onun babasi var. Ikiniz bosaniyorsunuz, cocuk degil. Onlar gorusecekler. Ben sorun yasamadim . Boynu falan bukuk degil oglumun. Herkim ne dediyse size cok dramatize etmis. Cocuk daha mutlu oluyor hatta, o mutsuz ortamda buyumesi daha mi iyi? Cocugunuz oksuz de degil, yetim de.Mutsuzluğum çocukla ilgili kısım..Tabiki çocuklar için doğrusu bu ama kabul edelim ki çocuklar ailesi olan arkadaşlarına ozenecekler,aile içinde olmak nasıl bişey acaba diye merak edecekler,hayat bilgisi dersinde örneğin soy ağacı çizmesi istenecek boynu bükülecek, arkadaşları dün ailecek şuraya gittik dediklerinde utanacaklar insanların kendilerine acıyarak baktıklarını düşünecekler.Ben mutsuz bir ailede büyüdüm anne babam hala kavga ediyorlar,mutsuz aileyi bildiğim için keşke ayrı olsalardı derdim hep ama mutsuz aile nasıldir bilmeyene bunu anlatmak zor.O yüzden ben gurur duyamıyorum üzülüyorum gerçeklerle istemeden yuzlesiyorum ama boşanmak kaçınılmaz son olduğuna göre bir pedagog ile görüşeceğim..
Avukatım diyor ki aranızda orta yolu bulun araya inatlaşma girer öyle kaldı bu konu ama yarın tekrar söyleyeceğim
Çünkü sonrakine öyle anlatacaklar, önce buna kendilerini inandirmakla başlıyorlar.Sorun isteme ya da istememe degil, eger nafaka da dahil hicbir talebin olmazsa o zaman ayrilirken sorun yasatmiyorlar. Haklarini istediginde sorun oluyor, sanki o evlilikte senin rolun yokmus, bunca yaptiklarin bosmus gibi sadece cekip gitmeni istiyorlar. Yeter ki herseye onlara birak, tum emegini... o zaman onlar da bu ise bastan gonulluymus gibi kabul ediyorlar. Bir de nedense ayriliklarda sanki sen onu aldatmissin gibi bir tavir sergiliyorlar.
Biraz fazla dramatize ediyor olabilir misiniz ? Ben de öğretmenim okulumda onlarca annesi babası boşanmış çocuk var gayet uyumlular hiçbir dışlanma problemleri yok çoğu da derslerinde başarılı çocuklar evet mutlu aile kavramlarını belki bilemeyecekler ama ben çocuğumu siddet ortamında büyütmeyeceğim icin gerçekten gurur duyuyorum ileride de beni anlayacağına inanıyorum . Ayrıca boşanma şuanki olduğumuz yılda çok normal bir olay ve annesi babası ayrılmıs bir sürü çocuk olacak çocuğunuzun etrafında . Ailecek gittik dediklerinde neden utansınlar onların bir aileleri olmayacak mı ? Kendi zamanınızdaki çocuklukla ileride çocuğunuzun yaşayacağı karşılaştırmayın mümkünse . Bizim zamanımızda boşanmak ayıptı kadınların ekonomik gücü yok denecek kadar azdı şimdi hersey çok farklıMutsuzluğum çocukla ilgili kısım..Tabiki çocuklar için doğrusu bu ama kabul edelim ki çocuklar ailesi olan arkadaşlarına ozenecekler,aile içinde olmak nasıl bişey acaba diye merak edecekler,hayat bilgisi dersinde örneğin soy ağacı çizmesi istenecek boynu bükülecek, arkadaşları dün ailecek şuraya gittik dediklerinde utanacaklar insanların kendilerine acıyarak baktıklarını düşünecekler.Ben mutsuz bir ailede büyüdüm anne babam hala kavga ediyorlar,mutsuz aileyi bildiğim için keşke ayrı olsalardı derdim hep ama mutsuz aile nasıldir bilmeyene bunu anlatmak zor.O yüzden ben gurur duyamıyorum üzülüyorum gerçeklerle istemeden yuzlesiyorum ama boşanmak kaçınılmaz son olduğuna göre bir pedagog ile görüşeceğim..
Avukatım diyor ki aranızda orta yolu bulun araya inatlaşma girer öyle kaldı bu konu ama yarın tekrar söyleyeceğim
Bunlari hepimiz yasadik. Bosandiktan sonra baba olduklarinj hatirliyorlar merak etmeyin. Su an ofkelerinden saglikli dusunemiyorlar. Sular hep duruluyor sonra.Oysaki 12 yaşında bir oğlu var eski eşinden.O çocuğun ne ilk gün ne son ne bayram ne tören hiçbir şeyini göremedi,izin vermedi eski eşi..Ben ona böyle bir imkan sunmuşum takla atması gerekirken benimle nefret yarısına girmesi ilginç
Ağzınıza sağlıkBiraz abarti olmamis mi? Soyagacinda falan. Onun babasi var. Ikiniz bosaniyorsunuz, cocuk degil. Onlar gorusecekler. Ben sorun yasamadim . Boynu falan bukuk degil oglumun. Herkim ne dediyse size cok dramatize etmis. Cocuk daha mutlu oluyor hatta, o mutsuz ortamda buyumesi daha mi iyi? Cocugunuz oksuz de degil, yetim de.
İsim çocuklarla olunca biraz hassasım çok empati yapıyorum onlarla,o yüzden.Bir okulumda verilen sınıfı tanıtırken rehber Öğrt şu çocuğun anne babası boşanmış bu çocuğun babası hapiste vs diye tanıtmıştı mesela böyle bir algı var okullarda en çok okulu düşünüyorum o yuzdebBiraz abarti olmamis mi? Soyagacinda falan. Onun babasi var. Ikiniz bosaniyorsunuz, cocuk degil. Onlar gorusecekler. Ben sorun yasamadim . Boynu falan bukuk degil oglumun. Herkim ne dediyse size cok dramatize etmis. Cocuk daha mutlu oluyor hatta, o mutsuz ortamda buyumesi daha mi iyi? Cocugunuz oksuz de degil, yetim de.
Kendilerinj inandirmak degil bu, kendilerine yediremiyorlar. Erkek egosu sanirim. Kimse onlara bosanma davasi acamaz, bosanma davasi acacak biri varsa bu onlar olmali, onlarin kafasinda bu boyle. Bosanmayi savasta yenilgi olarak goruyorlar.Çünkü sonrakine öyle anlatacaklar, önce buna kendilerini inandirmakla başlıyorlar.
İnşallah içlerinde sorun yaşamazlar dileğim bu..biraz da burada anlatılan öykülerden de etkilendim sanırım.Biraz fazla dramatize ediyor olabilir misiniz ? Ben de öğretmenim okulumda onlarca annesi babası boşanmış çocuk var gayet uyumlular hiçbir dışlanma problemleri yok çoğu da derslerinde başarılı çocuklar evet mutlu aile kavramlarını belki bilemeyecekler ama ben çocuğumu siddet ortamında büyütmeyeceğim icin gerçekten gurur duyuyorum ileride de beni anlayacağına inanıyorum . Ayrıca boşanma şuanki olduğumuz yılda çok normal bir olay ve annesi babası ayrılmıs bir sürü çocuk olacak çocuğunuzun etrafında . Ailecek gittik dediklerinde neden utansınlar onların bir aileleri olmayacak mı ? Kendi zamanınızdaki çocuklukla ileride çocuğunuzun yaşayacağı karşılaştırmayın mümkünse . Bizim zamanımızda boşanmak ayıptı kadınların ekonomik gücü yok denecek kadar azdı şimdi hersey çok farklı
Evet buna da katılıyorum yoksa onca olmazliga rağmen boşanmayı istememek kadını tam kusurlu göstermek niyeKendilerinj inandirmak degil bu, kendilerine yediremiyorlar. Erkek egosu sanirim. Kimse onlara bosanma davasi acamaz, bosanma davasi acacak biri varsa bu onlar olmali, onlarin kafasinda bu boyle. Bosanmayi savasta yenilgi olarak goruyorlar.
İnşallah böyle olmasını ümit ediyorumBunlari hepimiz yasadik. Bosandiktan sonra baba olduklarinj hatirliyorlar merak etmeyin. Su an ofkelerinden saglikli dusunemiyorlar. Sular hep duruluyor sonra.
Burda o kadar güçlü kadınlar var ki ben onları okudukça kendime gelmeye başladım enkaz gibiydim ilk evden ayrıldığım günlerde . Tabiki soracak sorgulayacak neden diyecek çocuklarımız ama kavga gürültü içinde büyümeyecek bu nasıl bir huzur nasıl bir kar onlar icin bir düşünsenize. Şahit olduktan sonra ayrılsak daha mı iyi olurdu evet aile kavramını bildi ve birçok şeye şahit oldu peki sonra ?İnşallah içlerinde sorun yaşamazlar dileğim bu..biraz da burada anlatılan öykülerden de etkilendim sanırım.
Bir keresinde bir öğrencim yerli malı günü herkesjn annesi gelmiş onunki gelmedi diye ağlamıştı,herkes gibi olmak istiyor çocuklar,bazı günler anne baba beraber bulunalım isterdim ama görüyorum ki bu iletişimsizlik ile mümkün olmayacak buna üzülüyorum ama inşallah gereksiz bir üzüntüdur bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?