- 1 Ocak 2017
- 59
- -64
- 88
- 38
- Konu Sahibi Jasmine2020
-
Hayır tüp bebek için harcanma di o çekilen paranın nereye gittiğini bilmiyorumTüp bebek yapmak için kredi cektiginize yemin edebilirim ama ispat edemem...
Bunu benim bir tanıdığım yapmıştı şok olmuştum. Gerçekten geçinemiyorlardı karı-koca çalıştıkları halde (asgari ücretle) zor ayrı eve çıkmışlardı ve çocukları olmuyordu. Daha borçları bitmeden kredi çekip tüp bebek denemesi yapmışlardı ve tutmamıştı da. Aylarca onu ödediler. Ben çok şaşırdım daha çocuk olmadan borca giriyorlar çocuğa nasıl bakacaklar diye. Allah rızkını verir diyorlardı. O zamanlar buraya üye değildim şok olmuştum ama artık alıştımTüp bebek yapmak için kredi cektiginize yemin edebilirim ama ispat edemem...
Bir kadın calisinca ne oluyor da daha çalışmadığınla övünüyorsün ?Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
Allah veremem demiş bu çiftimize :dBunu benim bir tanıdığım yapmıştı şok olmuştum. Gerçekten geçinemiyorlardı karı-koca çalıştıkları halde (asgari ücretle) zor ayrı eve çıkmışlardı ve çocukları olmuyordu. Daha borçları bitmeden kredi çekip tüp bebek denemesi yapmışlardı ve tutmamıştı da. Aylarca onu ödediler. Ben çok şaşırdım daha çocuk olmadan borca giriyorlar çocuğa nasıl bakacaklar diye. Allah rızkını verir diyorlardı. O zamanlar buraya üye değildim şok olmuştum ama artık alıştım
Evet geçim sıkıntısi yüzünden çıkıyor çoğu tartismamizBence maddi durumunuz icin bu 3000 Tl haric acil bir cözüm bulmalisiniz beraber. Ortada bir cocuk var. Esinizin geliri yetmiyorsa "evde otur" demeye de hakki yok. Parasizligin cilesini hep en cok kadin ve cocuk ceker. Siz cenaze konusunda patlamissiniz, ama asil problem aile olarak gelirinizin yetersiz kalip hala aile yardimina muhtac olmaniz
Aklı başında olan her insan kendinden sorumludur . Şu anda da Evladınızın sorumluluğu sadece eşinize değil size de ait . Ben çocuklar küçükken maaşımı bakıcı , kreş , çocukların ihtiyacı ve temizliğe gelen ablaya bölüştürüyordum . Sigorta primi için çalıştım yıllarca . Eşim de ev kredisi , faturalar ve diğer harcamaları karşıladı . O da sigorta primi için çalıştı diyebilirim . Ama kimseden yardım beklemedik .Oda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..
Çalışmıyorum Allah Allah sizene kardeşim ne kadar çok taktınız su çalışma meselesineBir kadın calisinca ne oluyor da daha çalışmadığınla övünüyorsün ?
Evet geçim sıkıntısi yüzünden çıkıyor çoğu tartismamiz
O zaman adamın babasınin cenazesine harcadığı paraya karisamazsin çocuğum mağdur oluyor da fiyemezsin benim keyfim yerinde olsun evde oturayım piremses gibi herşey dört dörtlük olsun yokÇalışmıyorum Allah Allah sizene kardeşim ne kadar çok taktınız su çalışma meselesine
Keşke benim eşim de beni dinleyip birşeyleri yapma girisiminde bulunsaydı o zaman bende ömrümün sonuna kadar calisirdimAklı başında olan her insan kendinden sorumludur . Şu anda da Evladınızın sorumluluğu sadece eşinize değil size de ait . Ben çocuklar küçükken maaşımı bakıcı , kreş , çocukların ihtiyacı ve temizliğe gelen ablaya bölüştürüyordum . Sigorta primi için çalıştım yıllarca . Eşim de ev kredisi , faturalar ve diğer harcamaları karşıladı . O da sigorta primi için çalıştı diyebilirim . Ama kimseden yardım beklemedik .
O zaman bu konuyu acmayacaksiniz. Elektrik su olmadan aylarca 3000 liralık borcu(!) ödemeye devam edeceksinizÇalışmıyorum Allah Allah sizene kardeşim ne kadar çok taktınız su çalışma meselesine
Narin ve hassas vücudu yıpranmiyorBir kadın calisinca ne oluyor da daha çalışmadığınla övünüyorsün ?
Kac kere denedim ama malesef bir sonuç elde edemedikZaten o yüzden oturup bir cözüm bulmaniz lazim. Ömrünüzün sonuna kadar aileniz istese de bakamaz.
Hı hı evetHayır tüp bebek için harcanma di o çekilen paranın nereye gittiğini bilmiyorum
Calismayin canım Allah Allah, sanki işverenler de sizin gibi tembel birini bekliyorlardı kucaklarını açıp. İş dünyası yasta şu anda.Çalışmıyorum Allah Allah sizene kardeşim ne kadar çok taktınız su çalışma meselesine
TabiiHayır tüp bebek için harcanma di o çekilen paranın nereye gittiğini bilmiyorum
Belki gül gibi gecinemezdim ama kızım için yararlı olabilecek birşeyler alirdimNarin ve hassas vücudu yıpranmiyor
Çocuğu ile karanlık ve soğuk evde oturuyor akşama kadar.
Niye çünkü kocası 3 bin lira harcadı, eğer onu harcamamış olsaydı şuan gül gibi geçinceklerdi
Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?