- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi Jasmine2020
-
Laf işteEe şimdiki zaman değilse konunun baba için yapılan hayırla ne alakası var?
Oda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..sizce de çok ayıp değil mi şu söylediğiniz bence hemen kendinizden utanın
bahsi geçen 3.000₺ hepi topu sanki dersin 300.000₺ çekti harcadı
ayrıca adam babasını kaybetti farkındaysanız, diğer kardeşleri ne yaptı ne yapmadı sizi ilgilendirmez siz eşinizden mesulsünüz oda öyle uygun görmüş
Amac herkes beni haklı bulsun ya da yardım etsinler kendisi evde otursun hanımefendi babaya harcanan üç bine laf etsinLaf işte
Benim evlenirken çalışacağım diye bir anlaşmam olmadı elimden geldiği kadar iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalıştım oluyorum da..
Tüm sayfaları okumadım ama sgk dan cenaze yardımı alabilirsiniz.Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Tüp bebek yapmak için kredi cektiginize yemin edebilirim ama ispat edemem...Yapamadık çünkü eşim sürekli benden habersiz birşeyler yaptı Kredi çekti vs..
3 bin lira küçük bir meblağ zatenOda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..
Ay kahkaha attımBenim evlenirken çalışacağım diye bir anlaşmam olmadı elimden geldiği kadar iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalıştım oluyorum da..
Atalarimiz vefat edince edilen masrafin adi ne zamandır Hayır yapmak olduEşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım.
Eşime çalışmak istediğimi söyledim fakat her defasında konuşmanın sonu tartışma ile bittiği için bir daha konuyu açmadım oturup çocuğumu büyütmemi ve onunla ilgilenmemi istedi..Ama evde su kesilecek kadar paraniz yoksa bu yeterli kadar acil bir durum degil mi calismak icin?
Icim burkuluyor boyle orneklere. Ne iyi insansiniz, Allah tüm çocuklara sizin gibi merhametli ogretmen nasip etsin. Allah rızkını calisana veriyor. Bunu bizzat yasadim. Doguma 5 gun kalana kadar evden calistim, kocaman karnimdan dolayi bilgisayarin klavyesine uzanmak icin iki büklüm oluyordum. esim isten cikarilmisti ama bos durmadi. Calismaya devam ettikce yagmasa bile damliyor, kapi kapiyi açıyor, isler artiyorO çocuklardan her sene bir sürüsüyle karşılaşırım . Eskiden bize verilen eğitim ödeneğini hep o çocuklara harcardım . Sonradan sosyal yardımlar biraz daha arttı ama dönem içinde hala defter , kalem , silgi , boya , renkli kağıt , şeffaf dosya vs ihtiyacı oluyor çocukların . Ben de bazen belli kriterleri sağlamadan çocuk yapma izni verilmemeli diye düşünüyorum.
Mesela çocuğa ait bir oda olmalı , eşyası , dolabı , çalışma masası .
Çocuğun kendini gerçekleştirmesi için kurslara gönderebilmeli aile . Hobi edindirmeli .
Allah rızkını verir deyip dünyaya getirilen çocuklar kantinden bisküvi almaya bile heves ediyor . Bir çocuk kantin hamburgerini yiyen arkadaşına tadı güzel mi diye sormuştu nöbetimde . Kantine gönderip 2 tane hamburger aldırdım . Biri bana biri ona verdim . Nasıl güzel yedi anlatamam . Sonrasında en sevdiğim öğretmen sizsiniz diye dolaştı etrafımda . Allahtan bazı velilerimin maddi olarak durumları çok iyi de onların bazı ihtiyaçlarını almamda yardım ediyor bana .
10 yıldır maddi sıkıntı çekiyorum diye şikayet etmeyin o zaman. Maddi anlamda elini taşın altında koymayan, ses çıkarmasın bir zahmet.Benim evlenirken çalışacağım diye bir anlaşmam olmadı elimden geldiği kadar iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalıştım oluyorum da..
Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..Ay kahkaha attım
Allahda sizi güldürsün
Demek anlaşma yapmadınız
Eşiniz yaptı ama sanırım? Ölene kadar size bakmaya yeminmi etti imzamı attı?
Sözünü tutmasa ne olacak onuda konuştunuzmu, tazminat ödeyecekmi?
Yada yarın birgün boşarsa bu züğürt adamdan nafakada alamazsınız ozaman napıcaksınız.
3 sene çalışmaya emeklide olamazsınız
Allah ailenize ödeme kolaylığı versin ne diyelim
Eşime çalışmak istediğimi söyledim fakat her defasında konuşmanın sonu tartışma ile bittiği için bir daha konuyu açmadım oturup çocuğumu büyütmemi ve onunla ilgilenmemi istedi..
Zaten genelde çalıştırmak gibi bir şey söz konusu olmuyor. İzin almıyoruz kimseden çalışmak için ya da illa ki açlık sınırında yaşamıyoruz. Hayat çarkının içinde mutlu olmak/ başarılı olmak için çalışıyoruz.Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
Yardım mi etsinler ya inanamıyorum siz nasıl insanlarsinizAmac herkes beni haklı bulsun ya da yardım etsinler kendisi evde otursun hanımefendi babaya harcanan üç bine laf etsin
Herşey dört dörtlük yapıldı sağolun desteğiniz icinTüm sayfaları okumadım ama sgk dan cenaze yardımı alabilirsiniz.
Biz genel olarak babamızın cenazesini kaldıran bunun lafını etmeyecek insanlarız . Çocuğumuz varsa onun elektrik olmadan su olmadan yaşamasındansa gider tuvalet temizleriz mesela kocişkom benle ve çocuğunla ilgilen otur evinde dedi demeyiz meselaYardım mi etsinler ya inanamıyorum siz nasıl insanlarsiniz
Benimde arkamda dağ gibi ailem var.Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?