Cenaze için yapılan masraf

Oda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..

Tüm sayfaları okumadım ama sgk dan cenaze yardımı alabilirsiniz.

Oda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..
3 bin lira küçük bir meblağ zaten

Benim evlenirken çalışacağım diye bir anlaşmam olmadı elimden geldiği kadar iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalıştım oluyorum da..
Ay kahkaha attım
Allahda sizi güldürsün
Demek anlaşma yapmadınız
Eşiniz yaptı ama sanırım? Ölene kadar size bakmaya yeminmi etti imzamı attı?
Sözünü tutmasa ne olacak onuda konuştunuzmu, tazminat ödeyecekmi?
Yada yarın birgün boşarsa bu züğürt adamdan nafakada alamazsınız ozaman napıcaksınız.
3 sene çalışmaya emeklide olamazsınız
Allah ailenize ödeme kolaylığı versin ne diyelim

Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım.
Atalarimiz vefat edince edilen masrafin adi ne zamandır Hayır yapmak oldu
bir evladin anneye babaya olan borcudur bu. Bu tarz olayları okuyunca aile ortamlari, bunlarin yaşantilari nasil diye düşünmeden edemiyorum.

Daha fazla kınamak da istemiyorum
Allahim ne olur bana hayırlı evlat ver yarabbim ne olur Amin

Ama evde su kesilecek kadar paraniz yoksa bu yeterli kadar acil bir durum degil mi calismak icin?
Eşime çalışmak istediğimi söyledim fakat her defasında konuşmanın sonu tartışma ile bittiği için bir daha konuyu açmadım oturup çocuğumu büyütmemi ve onunla ilgilenmemi istedi..

Icim burkuluyor boyle orneklere. Ne iyi insansiniz, Allah tüm çocuklara sizin gibi merhametli ogretmen nasip etsin. Allah rızkını calisana veriyor. Bunu bizzat yasadim. Doguma 5 gun kalana kadar evden calistim, kocaman karnimdan dolayi bilgisayarin klavyesine uzanmak icin iki büklüm oluyordum. esim isten cikarilmisti ama bos durmadi. Calismaya devam ettikce yagmasa bile damliyor, kapi kapiyi açıyor, isler artiyor

Benim evlenirken çalışacağım diye bir anlaşmam olmadı elimden geldiği kadar iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalıştım oluyorum da..
10 yıldır maddi sıkıntı çekiyorum diye şikayet etmeyin o zaman. Maddi anlamda elini taşın altında koymayan, ses çıkarmasın bir zahmet.

Eşiniz sizden gizli kredileri gecinemediğiniz için mi çekti yoksan başka şeyler için mi?

Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..

3 bin liraymış ilk okuyunca 3 milyon sanmıştım vallakardeşşşş kardeşşşş o 3000 artık para değil. Ayrıca cenazeye harcanmış kumara gece hayatına değil.

Eşime çalışmak istediğimi söyledim fakat her defasında konuşmanın sonu tartışma ile bittiği için bir daha konuyu açmadım oturup çocuğumu büyütmemi ve onunla ilgilenmemi istedi..

Bence maddi durumunuz icin bu 3000 Tl haric acil bir cözüm bulmalisiniz beraber. Ortada bir cocuk var. Esinizin geliri yetmiyorsa "evde otur" demeye de hakki yok. Parasizligin cilesini hep en cok kadin ve cocuk ceker. Siz cenaze konusunda patlamissiniz, ama asil problem aile olarak gelirinizin yetersiz kalip hala aile yardimina muhtac olmaniz

Zaten genelde çalıştırmak gibi bir şey söz konusu olmuyor. İzin almıyoruz kimseden çalışmak için ya da illa ki açlık sınırında yaşamıyoruz. Hayat çarkının içinde mutlu olmak/ başarılı olmak için çalışıyoruz.

Yardım mi etsinler ya inanamıyorum siz nasıl insanlarsiniz
Biz genel olarak babamızın cenazesini kaldıran bunun lafını etmeyecek insanlarız . Çocuğumuz varsa onun elektrik olmadan su olmadan yaşamasındansa gider tuvalet temizleriz mesela kocişkom benle ve çocuğunla ilgilen otur evinde dedi demeyiz mesela

Benimde arkamda dağ gibi ailem var.
Oku, çalış kimseye boyun eğime diye büyüttüler beni.
Çok şükür dinledim, güzel bir kariyerim sağlam bir gelirim var. Ne eşime ne başkasına ihtiyacım yok.
Canım istiyor tatile gidiyorum canım istiyor alışverişe.
Babam suyumu ödesin, çocuğuma bez alsın diye kimseyi beklemiyorum kimseye el açmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…