- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.105
- 798
- Konu Sahibi Jasmine2020
-
Hangi konuydu hatirlamiyorum. Bir uye fakirler cocuk yapmasin mi demisti. Degisik bir kafa yapisi var bazi insanlarin. Ekleme yapayim. Uyenin kendi deyimi ile yazdim. Ayristirmak icin "fakir" kelimesini kullanmadim. Duzeni oturmamış kisiler bencede cocuk yapmamaliEvine ekmak alamayan, fatura ödeyemeyen yapmasın tabi ki. Bunun için duyar kasmaya gerek yokm
Çocuğum küçük birakabilecegim kimsem yok annemler uzak oturuyor malesefAfiyet olsun da neden çalışmıyorsunuz?
Hepimiz çocuk yaptı, bakacak kimsemiz de yoktu, çalıştık. Çocuk bahane değil. Temizlige çocuğumla geleceğim ama 50 TL daha ucuza yapacağım, biraz geç çıkacağım dersiniz, illa kabul eden olur. Çocuğa mama alamayacak kadar vahim durumdaysaniz bunun mazereti yok yani.Çocuğum küçük birakabilecegim kimsem yok annemler uzak oturuyor malesef
Çocuk bir buçuk yaşında ya siz bu adamın ne olduğunu 7 yıl boyunca biliyordunuz zorlayıp çocuk yaptınız üstüne kendi düşen ağlamamali da o çocuğun günahı neydi benim yaşadıklarımı o da çeksin diye mi dogurdunuz? Hangi yönden bakarsam bakıyim size merhamet ve vicdan diliyorumAfedersiniz ama benim elektriğim suyum kesiliyor ve evlendigim günden beri ailemin yardımı ile geçiniyorum yapsın yapılmasın demiyorum ama sonunda mağdur olan ben oluyorum hicbirseyin iç yüzünü bilmiyorsunuz..Ben yeri geliyor çocuğumun bezi maması için aileme boyun egiyorum seve seve yapıyorlar ama neden isteyim..Sırf yemek verilecek diye para harcadı eşim bu kadar kötü yorum yapıyorsunuz açın bir bakın bakalım hangi dönemde ölünün arkasından yemek çay ikramı yapılmış..Çalışmamı söylemişsiniz zamanında onu da yaptım ve tek kuruşun hesabını yapmadım eşim işsiz di eve ben bakıyordum..Eşimin babasının mirasın dan bahsetmissiniz eşim babasının ölümünden sonra Kars'a gidip evi kontrol edeceğini söyledi onda bile huzursuzluk çıktı ve tüm ailesi ile kavga etti..Yani kayinpederimin kuru bir taş evinden başka bir şeyi yok, hem olsa bile ben onun mirasına ortak değilim eşim isterse kendisi bilir..
Aynı ilde değil misinizÇocuğum küçük birakabilecegim kimsem yok annemler uzak oturuyor malesef
Hadi fakirleri geçtim çocuğuna son model telefon alamayan her sene beş yıldızlı otelde tatile goturemeyen de çocuk yapmasın denmişti . Ülkenin yüzde doksan beşi elendi zatenHangi konuydu hatirlamiyorum. Bir uye fakirler cocuk yapmasin mi demisti. Degisik bir kafa yapisi var bazi insanlarin. Ekleme yapayim. Uyenin kendi deyimi ile yazdim. Ayristirmak icin "fakir" kelimesini kullanmadim. Duzeni oturmamış kisiler bencede cocuk yapmamali
Aynı ildeyiz fakat baya uzaklarAynı ilde değil misiniz
O zaman sabahları erken çıkıp bırakacaksınız çocuğu annenize gidip çalışacaksınız elektrik yok su yok mama yok sen evde ne yapıyorsun?Aynı ildeyiz fakat baya uzaklar
O çocuklardan her sene bir sürüsüyle karşılaşırım . Eskiden bize verilen eğitim ödeneğini hep o çocuklara harcardım . Sonradan sosyal yardımlar biraz daha arttı ama dönem içinde hala defter , kalem , silgi , boya , renkli kağıt , şeffaf dosya vs ihtiyacı oluyor çocukların . Ben de bazen belli kriterleri sağlamadan çocuk yapma izni verilmemeli diye düşünüyorum.Hangi konuydu hatirlamiyorum. Bir uye fakirler cocuk yapmasin mi demisti. Degisik bir kafa yapisi var bazi insanlarin
Aynı ildeyse ulaşım her şekilde vardır. Ben ilk çalışmaya başladığımda ise gitmem iki saatten fazla sürüyordu. Gerekirse çocuk hafta içi birkaç gün onlarda kalsın. Üç bin lira siz çalışmadığınız için gözünüze büyük bir para gibi geliyor ama alakası bile yok.Aynı ildeyiz fakat baya uzaklar
Acınızı kalben hissetim . Başınız sağolsun. Allah sabır versin babanızın yeri de cennet bahçesi olsun inşallahArkadaş vurmayın öldü.Zirâ o pideden sizde yediniz degilmi eşiniz hayır yapmış ne güzel.Benim babam vefat ettiğinde 5 kuruş harcamadim çünkü o ölüm acısı ben ağlarken, amcam vermiş mezar yerinin parasını kefen parasını diğer amcam ödemiş ben imza yetkilisiydim ama beni yerden kaldiramiyorlardı ağlamaktan hastanelik olmustum.Daha sonra 8 senedir soruyorum amcalarima söylemiyorlar yengelerime soruyorum söylemiyorlar.Kardesimizede birsey yapamayacaksak niye yaşıyoruz biz diye.Ha para istenseydi gerekirse bankadan borc alırım hiç bilemedim alyansimi satar yine öderim. BABAM O BENIM BABAM.
Sizin gibi öğretmenlerimizden Allah razı olsun sayınız artsın insallahO çocuklardan her sene bir sürüsüyle karşılaşırım . Eskiden bize verilen eğitim ödeneğini hep o çocuklara harcardım . Sonradan sosyal yardımlar biraz daha arttı ama dönem içinde hala defter , kalem , silgi , boya , renkli kağıt , şeffaf dosya vs ihtiyacı oluyor çocukların . Ben de bazen belli kriterleri sağlamadan çocuk yapma izni verilmemeli diye düşünüyorum.
Mesela çocuğa ait bir oda olmalı , eşyası , dolabı , çalışma masası .
Çocuğun kendini gerçekleştirmesi için kurslara gönderebilmeli aile . Hobi edindirmeli .
Allah rızkını verir deyip dünyaya getirilen çocuklar kantinden bisküvi almaya bile heves ediyor . Bir çocuk kantin hamburgerini yiyen arkadaşına tadı güzel mi diye sormuştu nöbetimde . Kantine gönderip 2 tane hamburger aldırdım . Biri bana biri ona verdim . Nasıl güzel yedi anlatamam . Sonrasında en sevdiğim öğretmen sizsiniz diye dolaştı etrafımda . Allahtan bazı velilerimin maddi olarak durumları çok iyi de onların bazı ihtiyaçlarını almamda yardım ediyor bana .
O çocuklardan her sene bir sürüsüyle karşılaşırım . Eskiden bize verilen eğitim ödeneğini hep o çocuklara harcardım . Sonradan sosyal yardımlar biraz daha arttı ama dönem içinde hala defter , kalem , silgi , boya , renkli kağıt , şeffaf dosya vs ihtiyacı oluyor çocukların . Ben de bazen belli kriterleri sağlamadan çocuk yapma izni verilmemeli diye düşünüyorum.
Mesela çocuğa ait bir oda olmalı , eşyası , dolabı , çalışma masası .
Çocuğun kendini gerçekleştirmesi için kurslara gönderebilmeli aile . Hobi edindirmeli .
Allah rızkını verir deyip dünyaya getirilen çocuklar kantinden bisküvi almaya bile heves ediyor . Bir çocuk kantin hamburgerini yiyen arkadaşına tadı güzel mi diye sormuştu nöbetimde . Kantine gönderip 2 tane hamburger aldırdım . Biri bana biri ona verdim . Nasıl güzel yedi anlatamam . Sonrasında en sevdiğim öğretmen sizsiniz diye dolaştı etrafımda . Allahtan bazı velilerimin maddi olarak durumları çok iyi de onların bazı ihtiyaçlarını almamda yardım ediyor bana .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?