Cenaze için yapılan masraf

Evine ekmak alamayan, fatura ödeyemeyen yapmasın tabi ki. Bunun için duyar kasmaya gerek yokm
Hangi konuydu hatirlamiyorum. Bir uye fakirler cocuk yapmasin mi demisti. Degisik bir kafa yapisi var bazi insanlarin. Ekleme yapayim. Uyenin kendi deyimi ile yazdim. Ayristirmak icin "fakir" kelimesini kullanmadim. Duzeni oturmamış kisiler bencede cocuk yapmamali

Sinirlerim bozuldu yeminle , ben de köydeki teyzeler gibi kendime bilezik alayım bari , gelinler arkamdan laf etmesin . Gerçi beni mümkünse bir ağaç dibine gömseler yeter . Öyle mezar taşı vs de istemem.
Pideyi yiyenlere zehir zıkkım olsun bile demişsinizdir siz

Çocuğum küçük birakabilecegim kimsem yok annemler uzak oturuyor malesef
Hepimiz çocuk yaptı, bakacak kimsemiz de yoktu, çalıştık. Çocuk bahane değil. Temizlige çocuğumla geleceğim ama 50 TL daha ucuza yapacağım, biraz geç çıkacağım dersiniz, illa kabul eden olur. Çocuğa mama alamayacak kadar vahim durumdaysaniz bunun mazereti yok yani.

Çocuk bir buçuk yaşında ya siz bu adamın ne olduğunu 7 yıl boyunca biliyordunuz zorlayıp çocuk yaptınız üstüne kendi düşen ağlamamali da o çocuğun günahı neydi benim yaşadıklarımı o da çeksin diye mi dogurdunuz? Hangi yönden bakarsam bakıyim size merhamet ve vicdan diliyorum

Anne,baba için yapılan hayır her çocuğa nasip olmuyor bence, keşke olayların diğer tarafından da bakabilsek,merhametli bir eşiniz olduğu için şükredin

Hadi fakirleri geçtim çocuğuna son model telefon alamayan her sene beş yıldızlı otelde tatile goturemeyen de çocuk yapmasın denmişti . Ülkenin yüzde doksan beşi elendi zaten

Bu derece sefaletle cocuk yapmak nereden akliniza geliyor ya. Hayir ben sizin bu yokluktan o kadar da rahatsiz olmadiginizi dusunuyorum, yokluktan rahatsiz olan insan senelerce cocuk bile yokken boyle ailesinden gecinerek yaşamaz bir şeyler yapmaya calisirdi. Biraz da ölen baba için sıkışın bir şey olmaz.

Hangi konuydu hatirlamiyorum. Bir uye fakirler cocuk yapmasin mi demisti. Degisik bir kafa yapisi var bazi insanlarin
O çocuklardan her sene bir sürüsüyle karşılaşırım . Eskiden bize verilen eğitim ödeneğini hep o çocuklara harcardım . Sonradan sosyal yardımlar biraz daha arttı ama dönem içinde hala defter , kalem , silgi , boya , renkli kağıt , şeffaf dosya vs ihtiyacı oluyor çocukların . Ben de bazen belli kriterleri sağlamadan çocuk yapma izni verilmemeli diye düşünüyorum.
Mesela çocuğa ait bir oda olmalı , eşyası , dolabı , çalışma masası .
Çocuğun kendini gerçekleştirmesi için kurslara gönderebilmeli aile . Hobi edindirmeli .
Allah rızkını verir deyip dünyaya getirilen çocuklar kantinden bisküvi almaya bile heves ediyor . Bir çocuk kantin hamburgerini yiyen arkadaşına tadı güzel mi diye sormuştu nöbetimde . Kantine gönderip 2 tane hamburger aldırdım . Biri bana biri ona verdim . Nasıl güzel yedi anlatamam . Sonrasında en sevdiğim öğretmen sizsiniz diye dolaştı etrafımda . Allahtan bazı velilerimin maddi olarak durumları çok iyi de onların bazı ihtiyaçlarını almamda yardım ediyor bana .

Bu arada ya bu sefalete aliskinsin yoksa şimdiye işini bulur çocuğunun karnını doyururdun veya abartiyorsun sırf babasına yaptığına insanlar kızsın diye en son secenek olarak ki bence sebep bu buradan yardım isteyip kendini acindiracaktin aksine insanlar sana kiziyor

Aynı ildeyiz fakat baya uzaklar
Aynı ildeyse ulaşım her şekilde vardır. Ben ilk çalışmaya başladığımda ise gitmem iki saatten fazla sürüyordu. Gerekirse çocuk hafta içi birkaç gün onlarda kalsın. Üç bin lira siz çalışmadığınız için gözünüze büyük bir para gibi geliyor ama alakası bile yok.

Acınızı kalben hissetim . Başınız sağolsun. Allah sabır versin babanızın yeri de cennet bahçesi olsun inşallah

Sizin gibi öğretmenlerimizden Allah razı olsun sayınız artsın insallah

off cigerim sızladı

3 bin TL için yaygara yapılmaz. He olur 300 500 bin haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…