Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

Bi daha kapanmam çok zor o yüzden bana artema diyemezler

Bir kitapta okuduğum ve çok sevdiğim bir cümle vardı. İnsanlar sadece yapabilecekleri, gerçekleştirebilecekleri şeyleri isterler ve hayalini kurarlar. Siz olgun bir insansınız ve ne istediğinizi eminim biliyorsunuzdur. Eğer bir karar veriyorsanız da sonucu sadece ve sadece sizi ilgilendirir. Lütfen kendinizi eksik hissetmeyin. Sizin kimseye ihtiyacınız da yok. Sadece ne istediğinizi bilin. Çok konuşan olursa da seni ilgilendirmez deyip geçin.

Insanlari biz egitemeyiz
Tabiki de biliyor yanlis oldugunu

Eşiniz yanınızdaysa sorun yok. Onlar kendi düşüncelerini söyleyecekler belki kabul ettirmeye çalışacaklar ama sizin onlara cevap verme zorunluluğunuz da yok. Tamam deyin geçin ama yine bildiğinizi yapın.

Eş ailesinin konuşmasını, yadırgamasını engelleyemeceksiniz. Mümkün değil, en modern, ileri görüşlü aile bile olsa illaki konusu olur.
Burda bile hemen başlamışlar akıl vermeye, yok açılma tekrar dene falan, sizi tanımayanlar bile fikir verip caydırmaya çalışıyorlar o yüzden bahsetiğiniz kapasitede eş ailesinden hiç bişey yokmuş gibi davranmalarını beklemeyin. Birakın konuşsunlar, sorsunlar, dır dır etsinler
Hiç umrunuzda olmasın. Eşimle ortak karar verdik diye cevap verin en fazla geçin. Daha fazla muhatap bile olmayın, böyle daha mutluyum vs diye o konulara girmeyin bile. Anlamazlar, kendinizi yormayın. En fazla 1-2 aya alışır herkes, kapalı halinzi bile hatırlamazlar. Siz kararınızı vermişsiniz arkasında durun, kula hesap vermeyin asla.

Kendi isteginizle kapanmamıssınız zaten.
Mutlu değilmissiniz.
Bilgi verirsiniz gecersiniz.Kimseyi memnun etmek icin yasamıyoruz.

Bunun için öncesinde eş ailesine bi izacet mi almak gerekiyor ki? Eşinle konuşmuşsun sen bilirsin demiş işte zaten.

Herkesten teek tekkk onay almana gerek yok bence.

Çok haklısın. Bit kadar çocuğun kafasını zorla kapatmak nedir. Ayrıca bu senin hayatın, senin kararın. Kimsenin laf deme hakkı yok.

Çok küçük yaşta aile baskısına maruz kalmış birine, fetva verir gibi yorum yapıp, farklı türden bir baskı yapmaya çalışmakta oldukça tuhaf.

Konu sahibi zaten açılmışsınız, kendinizi de çok güzel ifade etmişsiniz bu konuda, eşinizin ailesine hep konuda sessiz kaldığınızı düşündüm. Bu konuda yeni bir sayfa olsun size o zaman :) cidden onları ilgilendiren zerrece bir durum yok ortada. Bu konu sadece beni ve eşimi ilgilendirir, kimseye hesap vermek zorunda değilim deyip baştan tavrınizi koyun. Eşinizde sizinle aynı kararlikta olsun ki fazla uzatamasinlar bu mevzuyu.

Son düzenleme:
Evet zaten sessiz sakin bir insanım. Bi şey deselerde aman saygısızlık olmasın aman kötü olmayalım diye hep susardım. Ama ben de onlardan saygı bekliyorum. Bana saygı göstermezlerse onlar da saygıyı haketmiyor demektir.

Hakkınızda hayırlısı olsun insaAllah lakin tesettür dediğimiz şey Allah rızasına dayalı olmaz ise zaten anlam ifade etmiyor ki eşin ikna oldu ise ailesi karışamaz ;karıştırma!!! ama önce kendini iyice sorgula gerçekten açılmayı neden istiyorsun? Kapalı iken seni rahatsız eden şey ne ? manevi boşluk oluşabilir diye diyorum çünkü ben kapandığında giyim konusunda sorun yaşayıp saç bağlama şekillerini beceremedim bocaladim ama pes etmedim manevi huzur buldum tesettüre girince çünkü gerçekten bir çok kötü gözden korunuyorsun, tesettürun amacı kadini sınırlamak değil aslında ona gelecek kötü bakislara engel olmak bu açıdan bakıldığında akla da yatıyor mantığa da Yoksa her insanın içinde beğenilme dikkat çekme ,özel hissetmek bla bla bla gibi istekler var ama günümüz Türkiyesi de öyle abazalar var ki hele ki mülteciler onların kem bakışlarından korunabilmek için görünmez olmak ister insan

Açıldım çünkü manevi hiç bir duygum yok. Ben 2 gündür değil 10 yıldır kapalıydım. Yani of beceremiyorum şunu giydim yakışmadı değil olay. Kapalıykende gayet süslü bi insandım o zaman da bakılıyordu zaten. Son olarakta üstümde ki kıyafeti kendim istediğim için giymek istiyorum. Ya abazalar bakarsa ya söyle derlerse falan umurumda değil.evet ülkenin durumu belli ama zihniyeti bozuk olan çarşafliyada hallenir.

38 yaşından sonra hacca gidince kapanmış biri olarak şunu söyleyebilirim, istemediğiniz, zorlamayla yaptığınız birşey size, acı hzursuzluk ve mutsuzluk verir sadece. Eşinizin ailesine gelince, size tepkili yaklaştılar diyelim. Ne olur? Hiç birşey olmaz. Ama sizin güçlü olmanız lazım. Kulaklarınızı tıkamalısınız, umursamamalı ve ne denirse densin gülümseyip geçin. Eşinizle aranız bence önemli olan. Kendi, doğruları nedeniyle bu durumdan dolayo huzurzusluğu, varsa ona sabırla anlatın hisleirnizi derim. Ailesine de tepkisel yaklaşmayın derim. Eşinizin sizin yanınızda daha güçlü durması için iyi olabilir. Sabırlı ve güçlü olun herkes alışır alışmayan da kendisi bilir. Siz hayatınıza devam edin bu durumdan mutsuz olan olursa da artık o, da onun tercihi

Eşim ailesine nispeten çok daha anlayışlı bi insan. Ona da ilk söylediğimde hayır olmaz diye bi yükseldi ama sürekli dile getirince artık kabul etti. O kabullenmeden açılmak istemedim çünkü onun desteğine ihtiyacım var. Su an onun ve annemin arkamda olduğunu bilmek bana güc veriyor. Dediğiniz gibi tepkileri bi süre sonra azalacaktır ama yine de benim için çok stresli bi dönem.

En fazla ne diyebilirler ki? Bence iyi insanlar olsa sizin için üzülmeleri gerekir. Ama bana gör "Açıklara özendi. Yoldan çıktı" diyecekler gibi geliyor. Ee insanların ağzı torba değil ki büzesiniz.

Herkes kendi doğrusuna uygun olmayan bir şey görünce laf söz eder tabii. Herkes az çok yapar bunu. Kimi tavsiye adı altında kimi eleştiri adı altında.

Sizi anlamazlar belki ama onların sevgilerine, anlayışlarına çok mu ihtiyacınız var?

Kendi hayatınıza odaklanın. Mesela eşinizin hayatınızın merkezinde biri ve sevgisine ihtiyacınız var. Onu umursayacaksınız mecbur. Çünkü onunla evlendiniz ailesiyle değil. O da sorun etmiyormuş.

Diğer insanları ne kadar sık görüyorsunuz, ne kadar sohbet ediyorsunuz ki düşünün. Her gün dip dibe değilseniz ne önemi var görüşlerinin. İki gün konuşulur üçüncü gün unutulur.

şu yaşına kadar millet ne der diye yaşamışsın şu yaşından sonra takma kafanda onlara bir duvar ör

Eşiniz ailesine bunu açıkladı mı. Eğer hrnüz yapmadıysa yapmasa daha mı iyi acaba. Çünkü, size birşey açıklayacağım diye karşılarına geçip konuşsa otom. Olarak onlara firkir beyan etmeleri, yorum yapmaları gerektiği duygusu verebilir. Hiç birşey söylemeseniz vre doğalmolarka görerek öğrenseler. Ve sorarlarsa ha evet artık başörtüsü takmıyorum vs diye kısaca cevaplayıp geçseniz daha mı iyi olur sanki. Çünkü eşiniz konuşsa bir bakıma sormak gibi olmasın. O zaman karışma hakkı görebiilrler kendileirnde eşiniz sizi anlıyorsa gerisinin önemi yok bence. Ssize tepki verirlerse hiiiç, umursaöayon cevap vermeyin peki diyip geçin derim.

Hemde neler diyecekler yüzüme dediklerinin 1000 katini arkamdan söyliyecekler. Bunun zaten farkındayım ve göze aldım. Çoluğun çocuğun var bu saatten sonra niye millete süsleniyorsun diyecekler mesela. Ondan sonra da kıyafetlerime karisacaklar. Acildin diye bunlari giyemezsin diye laf edecekler. Yani onlar her şeye maydanoz olmanın bir yolunu bulacak ama ben artık bunu duymazdan gelmeyi öğrenicem.

Cok şükür eşim arkamda gerisi çokta umurumda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…