Cevap veriyorum

çevrenizdekiler kim sizin yav? düğünleri yapılmış, dayalı döşeli evleri verilmiş(sizinki gibi tadilat isteyen değil dayalı döşeli ) çocuklarına ne kadar saat isterlerse bakılıyor. kim bu insanlar? baya ütopyada yaşıyorlar. böyle birileri varsa çevrenizde bilin ki bu sıradan bir durum değil baya rahatlar. hiçbirimiz böyle değiliz emin olun.
ve size bir haberim var çocuğunuz yüzde yüz sizin sorumluluğunuzda. ve evet gerekirse 3 ayda bir bile kafa dağıtmaya çıkmayacaksınız. evde kafa dağıtma yöntemleri bulun.

Size sadece yuh diyebiliyorum. Haksızken kendini bu kadar haklı görebilmek. Bakıcım var maaşı sigortası sabah kahvaltısı öğlen yemeği derken 3000 e mal oluyor bana. Üstelik akşamları yok Yani akşam hiç bir yere gidemiyoruz kafamıza göre. Bir de kira vermiyorsunuz en kötü ihtimalle 500 tl kiradan kurtuluyorsunuz her ay. Eve yaptırdığınız tadilatı da kiraya sayın bir zahmet. Kendi annenizde yeğeninize değil sizin çocuğunuza baksın bir zahmet. Bir de demişsiniz salça vermiyor. Burda böyle yazan gelin kaynanasına nasıl tavır yapıyordur. Sizin gibi birine, değil çocuğuna bakmak günahımı vermem

Hala kaynanam eskiden niye çalışmamış niye emeklisi yok bedavadan baktırırdım çocuğu diyorsun o yaştaki kaç kadın çalışan kadındı ki emeklisi olsun kocasının maaşı ona kalmadıkça sonra
Ayrıca emeklisi olsa bile bedavadan çalışıp istediğin her zaman bakması doğru değil

Çocuk bakacak, geline salça yapacak gene yaranamaz bu geline. Hala cevap veriyorum yazmış. Ben de bir konu açmıştım burada kadınlar bana kızdı kıpkırmızı olmuştum. İnsan yanlış düşünebiliyor ama artık farketsin hatasını? Sabah sabah neyse güzel bir gün olsun o zaman dans

Diger konunuzu okudum
Eger bu kadar dert ediyosaniz kvnizin bakmasini ve cocugunuzun gelecegi icin biriktirecegiz parayi kvnize harcamanizi bu kadar dert ediyosaniz isinize birakmak gibi durumunuz yoksa o zaman bi bakici tutarsiniz kvnize yaptiginiz yatirimi bakiciya verirsiniz. Kadin 60 yasina gelmis can cikar huy cikmaz demisler cabalamayin bence.

Bir insan bu kadar kolay isten çık 2-3 yil sonra is bulur calisirsin demek ne kadar kolay. Evde 2 yaşında bebek bakan anne olarak söylüyorum o 2 yıl ara sizin kariyerinize çok büyük bir darbe vuruyor. 6 ayda 1 görüşmeye davet ediliyorum.
Bence kendi çalışsın kocası çıksın baksın. Bu hanım ne kadar anasıysa kocası da o kadar babası. Erkekler den neden böyle bir sorumluluk beklenmiyor anlamış değilim.

Ablam bu kk kadınları sen kudurtmuş. Kv baksin istemiyorsan annen baksın. Sen de kv ya yaptığın maddi yardımları kes. Ama altinda oturuyormuş o iş öyle kolay olmaz. Çalışmayan kadın nasıl geçiniyor. Senin bebeğe bakmazsa çalışabilir mi çalışırsa ancak size yük olmayacaktır.

Ayni abimin esi. Sanki konuyu o acmis dicem ama olamaz. O da 70 yasindaki anneme sormadan biri bebek iki cocugu birakip bir haftalik tatile gitme plani yapmisti. Bakmak zorundasin diyerek. Bu sirada annemin yegeni oldu. Kadin cenazeye gitti, tatilleri yarim kaldi diye anneme basin sagolsun bile demedi. Cok sukur ki artik aileyle konusmuyor. Size de tavsiyem kv’nizle baginizi kopartin. Kadin rahat etsin. Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Bu kadar cirkin uslupla bakmak zorundasin, bakacaksin derseniz bakasi olan kisiyi bile kusturursunuz. Siz dogurdunuz, siz bakmak zorundasiniz. Gezmenizden, tozmanizdan feragat edeceksiniz bi sure bi zahmet.

Keske o kaynananin disli bi kizi olsaydi da o kv.yi senden kurtarsaydi. Hayir niye bazi insanlar dunyada sadece kendileri onemliymis gibi yasiyorlar ? Onemli degilsiniz kardesim. Onemin herkes gibi, o herkesin icinde kv de var. Kimse kimseden degerli degil. Hem kadinin evinde oturuyorsunuz hem de 5 kurus vermek istemiyorsunuz. Cok sinirlendim! Para vermiyeceksen o zaman muhtacta olmayacaksin !

Nasil zeki gocmensin sen oyle. Ev verilmis ama tadilati yapilmis sifirdan girilmis. Bu devirde evi tadilat ettiemesende olur iki duvarin bir tapun olsun yeter diyoruz. Yani mesele tadilat degil sana ev verilmismi verilmis. Sukret. Ikincisi kaynanam calismasin cocuguma baksin biz ona bakmayalim. Kadinin eli tutuyor ayagi tutuyor bakmiyorsun bu kadin 80 yasina geldiginde yatalak olacak sen kapidan iceri almassin al burayada not diye yaziyorum. Kadin anladi senin ne oldugunu o yuzden emeklim olsun kendime yeterim ilerde siye dusundu. Kadini rahat birak cocugunada kendin bak. Birak kadin disarda bulasik yikasin tuvalet temizlesin. Ama kendi emekli olsun senin eline kalmasin

Diğer konunızu okudum yazmak istemedim, buna denk geldim ama yazmadan edemicem, şaka gibi valla siz ana baba değil bildiğin köle istemişsiniz. Ne demek büyütüp okutup askere göndermekle olmaz, toruna bile bakcak. Diyorsunuz ki oğlunu evlrndirirken boş boş oturdu çalışmadı millet wc yıkıyor, biz borç ödedik. herkesin ihtiyaç anlayışı farklı. Valla ben gelinimin evi tam takır olsun, düğünde şımarıkça eğlensin diye wc mi temizlicem hadi ordan. Yapayım da yine o gelin gelsin başıma mıçsın.. Madem ödeyecek gücünüz yoktu eksik eşya alın, düğünü kınayı daha uygun yerde daha eğlenceli yapın. Nasıl kıyıyorsunuz ya insanlara pes doğrusu. Kimsede torununa bakmak zorunda değil, isterse bakar ve süper olur ama zorunda değil. Bende öğretmenim evlendim çocuğum oldu dersaneye gittim anneme bıraktım baktım zorlanıyor ne anneme ne kayınvalideme yükleyemem bu sorumluluğu. Kpssye hazırlanmaktan vazgectim, kendi kursumu actım eğitim veriyorum. Bazı aylar çalışmıyorum.çocuğumuda kendim büyütüyorum. Ben bu yolu sectim ve çok şükür memnunum.

Son düzenleme:
Tam okumadım çok uzun olmuş.daha özet şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz yani burada paragraf paragraf yazı yazmanında anlamı yok.herkesin vakti kıymetli.zaten doğurup,büyütmüş,okutmuşsa aile gerekeni yapmıştır.gerisinide bir zahmet siz yapın kimse ne sizi evlendirmek ne de çocuğunuza bakıcılık yapmak zorunda değil.herkesin bir hayatı var imkan varsa maddi yardım yapılır yoksa yapılmaz.şu evlenip çocuk yapıp hala ailelerin yakasından düşmeyen tiplere çok gıcık oluyorum.

Valla canım
Artık kimse kimsenin önüne dünyalar sermiyor
Biz de borç harç evlendik
Evlendik eşimin kredi borçlarını birlikte ödedik
Bir tl faydaları olmadığı gibi eşimin olanı da elinden aldılar
Ama üzerine bir de hala da biz çok fedakar aileyiz diye ortada gezerler
Benim kv dem de 60 yasında
Hamileyim
Şimdiden ben bakamam diye yolunu yaptı
Zaten ben öyle birşey de teklif etmedşm
Benim kv dem de gezmesine kendine çok düşkün
Bakmazsa bakmasın ona mi güvenerek çocuk yaptım
Sen haksızsın kusura bakma
Büyükler tam rahat edecekleri zamanda kimsenin çocuğuna düzenli bakmak zorunda değiller

Ha baktırıyırsan da kadının emekli olması için 900 tl gerekiyormuş aylık
Sen ver bu parayı ne olacak
Bu zamanda bir bakıcı alsan en az 2000 tl

Sen hep kendine yontuyorsun
Benden birsey gitmesin
Çocuğuma bedava bakılsın
Ben birikim yapayım
Böyle bir dünya olmaz malesef
Ya içten çıkacaksın kendin bakacaksın
Ya da bakan kişiye ses etmeyip sen uyacaksın

Benim annem bakmak istiyor messla
Ben anneme komple bu sorumluluğu yıkmak istemiyorum
Yazık değil mi ya koca insanlar çocuklarını büyütmüş bir de torun büyütmek zorundalar mi
Ne zaman rahat edecek bu insanlar

Ben hiç böylesini görmedim, kadın sabah 7 akşam 7 çocuk bakıyor zaten bide haftasonu, geceleri peşine düşmüşsünüz. Köle pazarından mı aldınız. Kayınvalide ye güvenerek mi yaptınız çocuğu... Kadının hiç mi dinlenmeye, kafa dağıtmaya zamanı olmasın. Benim kayınvalidem yaşlı bakamaz zaten de anneme teklif etsem oklavayla kovalar beni... Haksızsınız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…