- Konu Sahibi evcilkaktus
-
sallantıda ve devamına şüpheyle baktıgınız bir evlılıgınız olsa , eşinize evliliği sürdürme konusunda güvenmeseniz ,kafanızda soru işaretleri olsa ve böyle bir durumda hamile olduğunuzu öğrenseniz bebeği eşinizden habersiz aldırırmısınız yoksa bitmeye mahkum bir evliliğe verirmisiniz o bebeği ? lütfen gerçekçi olalım kızlar cevaplarınızı merak ediyorum (konu benımle ılgılı deil dusunclerınızı merak ettiği için açma gereği duydum )
evet adet gecıkmem var ama hamıle olmam ımkansız mumkunatı yok buyuk ıhtımal kıstten supelenıorum daha once 3 defa yenıledı kıstım korunmuoken bıle kalamadım hamıle kı su anda korunuorum yanı bu sıtede hamıle kalabılıcek son ınsanımama ben oyle bı durumla karsılassam aldırmazdım cok cok kotu gıden bı evlılıgım olsada aldırmazdım cunku arkamda aılem ve bakabılıcek gucum var her sekılde buyuturdum öyle buyuk bı gunahın vebalıne gıremezdim
gercektende cok derın bı konu ınsan bı an tamamıyle mantıkla yaklasıp bi an tam dersı duygusal olarak yaklasa bılıyo. mantıken : mutsuz ve bıtmek uzere olan bı evlılık aslında ne kdr mukemmel bı hayat saglarsak saglayalım baba eksıklıgı herzaman bas goterıcek . evlılık cocuk ıcın zorakı surdurulse bu sefer cocuk cok kotu etkılenıcek . Duygusal: evet o cocuga ck ıyı bı anne olunabılır ımkanlar dogrultusunda en guzel sekılde yetıstırlebılır canınızdan bı parca sıze guc verıcek bı sey olur hayatınızda ve boylesıne buyuk bı gunaha gırılmemıs olur . yanı assa tukursen sakal yukarı tukursen bıyık garıp zor bi konuYalnız bu konu geçmişte kürtaj yasasının popülerlik kazandığı dönemde çok tartışılmıştı, yani en son kaç sayfaya ulaşmıştı onu bile hatırlayamıyorum. Direk olarak bu konu değil ama içinde bu tema da işlenmişti, her olasılık üzerinden düşünüldüğü için :)
Eğer bu bebeği eşimle planlayıp isteyim yaptıysam ve sonradan ilişkimiz büyük bir çıkmaza girdiyse ; belki doğurmayı düşünebilirdim, ama ona tek başıma yetebilecek miyim? Boşanacağım bu insan bebeğime baba olabilir mi? Olmazsa çocuğum bundan nasıl etkilenir vs çok düşünürdüm...
Ama eğer süpriz olmuşsa, bir de boşanacak noktaya gelmişse ilişkim, asıl o zaman o bebeğe günah, ki ortada bebek de yok yani bunu da kürtaj konusunda tartışmıştık, aldırırdım, niye kendi hatamın bedelini ona doğumundan itibaren mutsuz bir evlilik ve ayrılık ile ödeteyim?
ya kızlar kabak benım basıma patladı gene yaBen kürtaji acil bir durum olmadikca anneye zarar vermedikce cinayet 'gibi' görüyorum..
Nede olsa o cocugu siz kendi bilincinizle yapiyorsunuz vede her kadin gibi hamile olabilme olasigiyla..
Cünkü korunabilirdinizde.. Allahin bagisladigi 'CANLI'yi aldirmayin..
Yine ayrilirsiniz esinizden istiyorsaniz, ama onunda bunu ögrenmeye hakki var sizin caniniz kaniniz oldugu gibi esinizinde öyle..
Belki de O kücük bebis hayatiniza renk katcak.. Rabbimde tam o zaman göndermisdir.. kim bilir..
gercektende cok derın bı konu ınsan bı an tamamıyle mantıkla yaklasıp bi an tam dersı duygusal olarak yaklasa bılıyo. mantıken : mutsuz ve bıtmek uzere olan bı evlılık aslında ne kdr mukemmel bı hayat saglarsak saglayalım baba eksıklıgı herzaman bas goterıcek . evlılık cocuk ıcın zorakı surdurulse bu sefer cocuk cok kotu etkılenıcek . Duygusal: evet o cocuga ck ıyı bı anne olunabılır ımkanlar dogrultusunda en guzel sekılde yetıstırlebılır canınızdan bı parca sıze guc verıcek bı sey olur hayatınızda ve boylesıne buyuk bı gunaha gırılmemıs olur . yanı assa tukursen sakal yukarı tukursen bıyık garıp zor bi konu
ya kızlar kabak benım basıma patladı gene yakonu benle ılgılı deıl az oncekı mesjımdada belırttım benım hamıle kalmam ımkansız gibi bişey mesajlarımda yazıo zaten basta korunmuodum ve cok ıstıodum denedık denedık olmdıa uzun calısmalara ragmen sonra kg verip yapmaya karar verdım ve korunmaya basladık hı buna ragmen eger kaldıysam gercekten mucıze ve kıyamam ben ister bosanıyım ıster bosanmıyım gercı bosnma gıbı bı durumda uzun uzun dusunulmesı lazım dedıgım gıbı ınsanın aklını allak bullak eden bı konu ama gene soluorum KONU BENLE ALAKALI DEĞİİİL valla cıdden ınsanın basına ne gelırse meraktan gelıo ya
soyledıklerıne harfıyen katılıyorum gercekten tamemn duygularla hareket edılıp alınan kararlar kimi zaman dğil hiç bir zaman dogruya götürmüyo ınsanı :) gercekten ben natım gece gece ya baska konumu bulamadım acaba kızısıcak ortalık fena haldeKesinlikle öyle zaten kürtaj tartışmaları yaşandığı sırada günlerce KK'da tartışılmıştı, sonunda bir orta noktaya vardık mı, hayır:) Sonuçta insanların bakış açıları birbirinden farklı, kimisi mantıkla yaklaşıyor, kimisi dinen, kimisi duygusal açıdan vs vs.
Hatta bu konuda yabancı kaynaklardan bile araştırmalar yapıp, anne karnındaki bebeğe kaç haftadan sonra bebek demek mümkün, beyin işlev görmüyorsa ona bebek demek mümkün müdür vs araştırmaları yapmıştık. Hatta ben çevirmeye çalışmıştım çok harika bir yazı bulmuştum (bence) bunun üzerine...
4.haftadan itibaren gelişmeye başlıyor, 4.haftada kalp atışları bile duyulmuyor. Yani ortada bir bebek yok...5. haftada dahi tam gelişme söz konusu değil vs..
Neyse çok derine inmeyeceğim,
Sadece duygularla alınan kararların çok doğruya götürdüğüne inanmayan bir insanım ben yapı gereği. Eşimi bile seçerken sadece duygularıma yenilerek değil, mantığımı da kullanarak seçtim. Hayatta atılan her adımda bu duygu-mantık dengesinin kurulması, bizleri daha mutlu bireyler yapacaktır, bu benim bakış açım :)
Sevgiler :)
Not: konu sahibi arkadaşım ne yaptın sen ya:) Cidden bu konu o kadar uzuuuunnnn konuşuldu ki, yine başladık ' cinayet' laflarına, yakında dinen de çok ayrıntılı açıklamaları yapacak birisi gelir, tam olur :) En iyisi uzak durmam bu konudan :)
sallantıda ve devamına şüpheyle baktıgınız bir evlılıgınız olsa , eşinize evliliği sürdürme konusunda güvenmeseniz ,kafanızda soru işaretleri olsa ve böyle bir durumda hamile olduğunuzu öğrenseniz bebeği eşinizden habersiz aldırırmısınız yoksa bitmeye mahkum bir evliliğe verirmisiniz o bebeği ? lütfen gerçekçi olalım kızlar cevaplarınızı merak ediyorum (konu benımle ılgılı deil dusunclerınızı merak ettiği için açma gereği duydum )
öyle anlasıldı galıba :) ya zaten yapmak ıcın ugrasıp sonra kustum oynamıyorum gibi bi tavırla kurtaj ıstenmesı canılıkten baska bısey deıldır sonucta evcılık degil bu cocuk oyncagı degil . ama hıc beklenmedık bi anda olan bı bebekse yada korunmalara ragmen olan bı bebekse ki bu durumdaki bı evlılıkte dusunulur ıster ıstemezilk konuyu açtığınızda belirtmediğiniz için yanlış anlaşılma oldu sanırım
birde bu saatte konu açınca sanki can havliyle açılmış gibi düşünüldü
neyse tahminim herkes aynı cevabı verecektir
bebek olasaya kadar aklı nerdeydi o kişinin
ilk konuyu açtığınızda belirtmediğiniz için yanlış anlaşılma oldu sanırım
birde bu saatte konu açınca sanki can havliyle açılmış gibi düşünüldü
neyse tahminim herkes aynı cevabı verecektir
bebek olasaya kadar aklı nerdeydi o kişinin
Ben kürtajı cinayet olarak görmüyorum, kadının elinde böyle bir hakkı bulunmasını hediye olarak görüyorum hatta. iyi bir şey tabi ki değil, o cana yazık.
ama bu durumda kesin aldırırdım herhalde.
yalnız gecenin bir yarısı böyle bir konuda kamu araştırması yapmak hangi akla hizmet acaba
öyle anlasıldı galıba :) ya zaten yapmak ıcın ugrasıp sonra kustum oynamıyorum gibi bi tavırla kurtaj ıstenmesı canılıkten baska bısey deıldır sonucta evcılık degil bu cocuk oyncagı degil . ama hıc beklenmedık bi anda olan bı bebekse yada korunmalara ragmen olan bı bebekse ki bu durumdaki bı evlılıkte dusunulur ıster ıstemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?