Çevrenizdeki sesleri nasıl susturuyorsunuz?

Evet haklısınız sanırım ben fazla empati beklentisi içine girdim ister istemez.
Kendimi bu konuda düzeltmeye çalışmalıyım.

Ayrıca kendini ne kadar çok ifade etmeye çalışırsan o kadar çok söz hakkı verirsin karşı tarafa.

Bunu kendime not olarak aldım :)
Sanırım en baştan kestirip atmalıydım. Ben illa ki benim ne hissettiklerimi anlasınlar konusunda o kadar çok çaba harcadım ki, sonunda onlara daha çok söz hakkı vermiş oldum.

Malesef susturamazsınız,
Ancak duymamak için uzaklaşabilirsiniz.
Zaten kararınızı vermişsiniz,öyle ya da böyle kabullenecekler.ki bundan 2-3sene sonra lafı bile geçmicek.ben de böleyim , bişeye karar verirsem , çevreyi duymamak için uzaklaşırım.

Eğer aldığım kararın belli sonuçları varsa ve bu sonuçlar sevdiğim insanlarin-aile üyelerimin de hayatında belli değişikliklere yol acacaksa (onlarin hayatı etkilenecekse) onların fikirlerine önem veririm. Ama sonuçlarını tek başına gogusleyebilecegim-isler düşündüğüm gibi gitmezse onların hayatını da olumsuz etkilemeyecegim konularda ikna sürecine de çok girmem."Beni onemsedigini biliyor ve bundan mutluluk duyuyorum ama bir karar aldım ve onu gerçekleştireceğim" derim

Aldığınız karar sizi ileride pişman etmeyecekse zarari olmayacaksa kimseye kendinizi anlatmanız gerekmez. Istediğinizi yaparsınız ama size zararı dokunacaksa sizin göremediğiniz bir durum varsa ve yakınlarınız bu yüzden uyarıyorsa bir kulak verin bence. Bazen bizim için doğru görünen şey 10 yıl sonra hayatımızın en büyük hatası olabilir. Kimseyi dinlemeyerek onları susturabilirsiniz sonuçlarına katlanmak size kalmış. Kendimden örnek verirsem zamanında kimseyi dinlemedigim icin evlendigime pişmanım ama kimseyi de suçlamıyorum benim tercihim benim hatam.

Ben de beni anlayan birkaç kişi hariç kimse ile görüşmek istemiyorum.
Bir 2-3 sene sonra benden daha çok mutlu olacakları bir konu aslında :)

Herkesin karsı geldigi sey nedir cok merak ettim acıkcası.. bilseydik sebebini belki bizde aa sacmalıyorlar kesinlikle karar senin.. veya kendıne zarar vercek birseyse evet kesinlikle haklılar diyebilirdik.. bu sekılde cevaplıyamıcam sanırım..

Normal şartlarda maddi - manevi sadece benim göğüslemem gerekiyor kimseyi etkilemeyecek.
Bu dediğiniz beni ailem konusunda düşündürdü. Ben hayatta olduğum müddetçe onları etkilemeyecek ama öldüğüm takdirde etkileyebilir. Sanırım benim yokluğumdaki durumu hiç düşünmediğim için olaya bu açıdan bakmamıştım. Farklı bir bakış açısı oldu, değerlendireceğim, çok teşekkür ederim.

Ben de pişman olsam dahi sonuçlarına kendim katlanırım, başıma gelenler için kimseyi suçlamam genel olarak.

Herkes kendi tercihini yaşar, ben başkalarının hayatına karışmıyorum, başkaları da benim hayatıma karışamaz deyin. En hassas noktam budur. Had bilmeyene seve seve bildiririm.

Yahu burada alışmışız en ince detayına kadar okumaya herşeyi. Meraktan çatlıyacaz
Leyla bilginel durumu gibi bir durum mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…