Çevrenizdeki sesleri nasıl susturuyorsunuz?

Evet siz çok fazla ketumsunuz. Ben en azından aile ve en yakın arkadaşlarımla paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Özellikle annemle her şeyi paylaşmazsam çatlarım sanırım:)

Şu konuları açarken içinde bazı konuları gizliyorsunuz ya, çok itici oluyor gerçekten.
Belki çevrenin müdahale edip yol gçstermesi gereken bir konu? Bu gibi durumlarda çevremi susturmam, fikir toplarım mesela. Şimdi sana neye göre akıl verelim, çevreni dinle ya da dinleme, bırak konuşsunlar diyelim.

Bu kadar gizem yapmaya ne gerek var allasen
Dalgamı geçiyorsunuz neyse derdiniz söyleyin cevap verelim yok söylemeyecekseniz ne diye konu açıp millete bilmece cözdürüyorsunuz

Hanımefendiciğim, anlayan gayet net anladı ve değişik bakış açılarından yorumlar aldım. Konunun olayın ne olduğu ile hiçbir ilgisi yok.

Gizem yapmıyorum ama paylaşmamak benim tercihim, magazin duygunuzu tatmin edemediğim için üzgünüm; es geçebilirsiniz konumu :)

Paylaşmamak benim tercihim, itici bulduğunuz konulara yorum yapmama hakkınız da sizin tercihiniz, ben es geçerdim mesela :)

Konu hakkında fikir isteseydim zaten paylaşırdım, benim sorduğum soru farklı.

Sevgiler.

Paylaşmamak benim tercihim, itici bulduğunuz konulara yorum yapmama hakkınız da sizin tercihiniz, ben es geçerdim mesela :)

Konu hakkında fikir isteseydim zaten paylaşırdım, benim sorduğum soru farklı.

Sevgiler.

Genelde itici bulduğum insanların suratına bunu söylemeyi tercih ederim. Gizem yaratanlar da bunun başında :)

Fikir istemiyorsunuz, soru sormuyorsunuz, konuyu neden açtınız? Amaç ilgi çekmek mi
Neyse, bol şans, çevrenize de sabırlar.

Hayat sizin, dolayısı ile karar da sizin. Yanlış anlamadıysam siz hayattayken ailenizi etkilemeyecek ama yokluğunuz durumunda etkileyeceği şey olarak aklıma tek gelen; tam organ bağışı veya öldükten sonra bedenin yakılması oldu. Bu da sizin kararınız ama organ bağışı için kimse bu denli ısrarla karşı çıkmaz sanırım.

Ben bir karar alırken öncelikle kendimi düşünürüm. Danışırım ve olumsuz tepkiler alırsam oturur tekrar düşünürüm. Kararınızın ileride olumsuz bir şey yaşadığınız zaman kaldırabileceğiniz bir şey olduğundan emin olun. Çünkü kaldıramayacağınız noktada yine aynı insanlar ile muhatap olacak ve bu defa ben demiştim gibi cümlelere maruz kalacaksınız.

Kaldırabileceğiniz bir şeyse ne güzel ama kaldıramazsanız, böyle bir durumda sırf o cümleyi duymamak için sanırım o yükü tek başıma taşıma riskini de göze alırdım.

Türkiye' de daha öğle saatleri ama canınızı sıkan bir şeyler oldu sanırım. Bu kadar sayfadır konuyu gerçekten anlayıp güzel yorumları ile yol gösterenler olduğu için konumu sabote etmeyeceğim, siz de laf sokma ihtiyacınızı giderdiyseniz bugünlük; canınız sağolsun ve çevreme ileteceğim iyi dileklerinizi, başka konularda görüşelim mümkünse, sevgiler :)

Kendini çok overrate ediyorsun, etme.

bana tesettüre girecekmişsiniz gibi geliyor.. öyleyse eğer umarım sizin için kolay bir geçiş olur..

ben deneyip yapamamıştım da hala utanıyorum kapanıp açıldığım zamanlardan..

ama her neyse hayırlısı olsun eğer buysa herkesin karıştığı mesele.. sonuçta sizin nasıl hissettiğiniz neye inandığınız önemli..

Alacağınız karar gerçekten sadece sizi mi ilgilendiriyor.
Çok sorulmuş diye onun üzerinden konuşucam, cinsiyet değştirmek mesela.
Evet sadece sizin bedeninizi ilgilendirirdi ama ailenizin de dolaylı yoldan etkilenecek olması yadsınamaz bir gerçek öyle değil mi?
Yani yüzde yüz tek sizi etkileyecek, başka kimse için önemi olmayacak birşey pek yok bu hayatta sanırım.
Gerek aile bağları, gerek toplum kuralları, baskısı insan özgürlüğüne bir yerde müdahil olurlar. Bu böyle.

Konu ne bilmem, bu gizeme de gerek yoktu, kimse sizi tanımıyor. Ama neyse, beni ilgilendirmez.
Benim söyleyeceğim, herkes kendi aklını beğenir, ona göre hareket eder, etmelidir de. Ama sevdiklerinin fikirlerini de tamamen göz ardı etmemelidir,herkes ters yönde geliyor gibi geldiğinde kendimize de bakmak gerek, bir doğru biz değiliz öyle değil mi?

Organ bağışı ailemizde rutin olarak yapılıyor, destekleriz her zaman :)
Maddi manevi sağ olduğum müddetçe üstesinden gelebilirim.
Zaten o yüzden beni anlamalarını bu kadar çok istiyorum ya, herkes biliyor yapabileceğimi. Sorun yapamamam değil zaten, kimse yapamazsın demiyor direkt 'Deli misin! Yapma?!' :))

Hiçbir zaman toplum kurallarına göre yaşamadım, toplum ahlakının en büyük ahlaksızlık örneği olduğunu düşünüyorum hatta. Bu konu da topluma uymuyor evet ama kimse beni o açıdan yargılamıyor. Benim çevrem de çoğunlukla benim gibi düşünen insanlardan oluşuyor zaten (toplum baskısı yaşamama konusunda). Kişisel olarak iyiliğimi düşündüklerine inanıyorlar -- sonradan pişman olmamam açısından sanırım.

Çok teşekkürler, sizin için de her şeyin en iyisi olsun.
Sevgiler.

Ben kararımı verdim demekten başka çare yok onlar anlayana kadar.. Yakınların olduğu için senin göremeyip sana cazip gelen şeyin sonuçlarını görüyor olabilirler ve son demine kadar vazgeçirmek için mücadele ediyorlardı..

Tam işte bunu diyorum paylaşmak zorunda değilsiniz de konu neden açıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…