- 15 Mart 2018
- 1.645
- 3.217
- 53
- 37
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Ya bu yeni kk da yorum okumayı sevemedimSanırım 4.oldu, hayır, kadın olmayı çok seviyorum erkek olmak hiç istemezdim :)
aslında bu da bir ölçüt değil
zira aldığım kararın sonucu dolaylı olarak ailemi etkiler mi
örneğin çocuk sahibi oldum miras vs diye düşünürsek aileyi etkiler
hatta şöyle söyleyeyim benim çocuğum olup olmaması eşimin abisinin çocuğunun miras oranını bile etkiler
o nedenle ben senin kadar ,incelikli düşünemiyorum :)))
yüz yüze görüşmedik telefonda da söylemedim
bu arada aslında ben o kadar erken söylemeyecektim de bir yakın arkadaşımın annesi vefat etti
hamilelik duygusallığı ile birine bir şey olursa torununun olacağını bilsin bari diyerek söyledim
çocuğun adını da doğuncaya kadar kimseye söylemedim mesela
aylar önceden belirli idi hatta
neden söyleyip de insanlara yorum yapma hakkı tanıyayım ki
olay gizlemekle ilgili değil esasen
insanların bildiği şeyler hakkında söz sahibi olmak istemesinde
örneğin çocuğun adını söylesem kim ne derse desin adı değişmeyecekti ama insanlar benimle ya da kendi aralarında yorum yapacaktı ne gereksiz bir olay burada birçok hamilenin bu nedenle canı sıkılıp açtığı konuları görüyoruz ne gerek var insanların konuşmalarını dinlemeye
geçen burada da yazdım, biz biraz fazla ketum olabiliriz ailecek
babam hastanede yatıp bir operasyon geçirmiş annem operasyon bittikten sonra aramış
aynı hafta eşim de ameliyat oldu ben de anneme onu söylememiştim hatta o gün arayıp anlatacaktım iyileşip işe döndükten sonra annem aradı hastanedeyiz diye ben de iki gün sonra anlattım
yani iş olup bittikten sonra haber vermek genetik galiba bizde :))))
Bu kadar gizem yapmaya ne gerek var allasen
Dalgamı geçiyorsunuz neyse derdiniz söyleyin cevap verelim yok söylemeyecekseniz ne diye konu açıp millete bilmece cözdürüyorsunuz
Şu konuları açarken içinde bazı konuları gizliyorsunuz ya, çok itici oluyor gerçekten.
Belki çevrenin müdahale edip yol gçstermesi gereken bir konu? Bu gibi durumlarda çevremi susturmam, fikir toplarım mesela. Şimdi sana neye göre akıl verelim, çevreni dinle ya da dinleme, bırak konuşsunlar diyelim.
Paylaşmamak benim tercihim, itici bulduğunuz konulara yorum yapmama hakkınız da sizin tercihiniz, ben es geçerdim mesela :)
Konu hakkında fikir isteseydim zaten paylaşırdım, benim sorduğum soru farklı.
Sevgiler.
Genelde itici bulduğum insanların suratına bunu söylemeyi tercih ederim. Gizem yaratanlar da bunun başında :)
Fikir istemiyorsunuz, soru sormuyorsunuz, konuyu neden açtınız? Amaç ilgi çekmek mi
Neyse, bol şans, çevrenize de sabırlar.
Türkiye' de daha öğle saatleri ama canınızı sıkan bir şeyler oldu sanırım. Bu kadar sayfadır konuyu gerçekten anlayıp güzel yorumları ile yol gösterenler olduğu için konumu sabote etmeyeceğim, siz de laf sokma ihtiyacınızı giderdiyseniz bugünlük; canınız sağolsun ve çevreme ileteceğim iyi dileklerinizi, başka konularda görüşelim mümkünse, sevgiler :)
Hayat sizin, dolayısı ile karar da sizin. Yanlış anlamadıysam siz hayattayken ailenizi etkilemeyecek ama yokluğunuz durumunda etkileyeceği şey olarak aklıma tek gelen; tam organ bağışı veya öldükten sonra bedenin yakılması oldu. Bu da sizin kararınız ama organ bağışı için kimse bu denli ısrarla karşı çıkmaz sanırım.
Ben bir karar alırken öncelikle kendimi düşünürüm. Danışırım ve olumsuz tepkiler alırsam oturur tekrar düşünürüm. Kararınızın ileride olumsuz bir şey yaşadığınız zaman kaldırabileceğiniz bir şey olduğundan emin olun. Çünkü kaldıramayacağınız noktada yine aynı insanlar ile muhatap olacak ve bu defa ben demiştim gibi cümlelere maruz kalacaksınız.
Kaldırabileceğiniz bir şeyse ne güzel ama kaldıramazsanız, böyle bir durumda sırf o cümleyi duymamak için sanırım o yükü tek başıma taşıma riskini de göze alırdım.
Alacağınız karar gerçekten sadece sizi mi ilgilendiriyor.
Çok sorulmuş diye onun üzerinden konuşucam, cinsiyet değştirmek mesela.
Evet sadece sizin bedeninizi ilgilendirirdi ama ailenizin de dolaylı yoldan etkilenecek olması yadsınamaz bir gerçek öyle değil mi?
Yani yüzde yüz tek sizi etkileyecek başka kimse için önemi olmayacak birşey pek yok bu hayatta sanırım.
Gerek aile bağları, gerek toplum kuralları, baskısı insan özgürlüğüne bir yerde müdahil olurlar. Bu böyle.
Konu ne bilmem, bu gizeme de gerek yoktu, kimse sizi tanımıyor. Ama neyse, beni ilgilendirmez.
Benim söyleyeceğim, herkes kendi aklını beğenir, ona göre hareket eder, etmelidir de. Ama sevdiklerinin fikirlerini de tamamen göz ardı etmemelidir,herkes ters yönde geliyor gibi geldiğinde kendimize de bakmak gerek, bir doğru biz değiliz öyle değil mi?
bana tesettüre girecekmişsiniz gibi geliyor.. öyleyse eğer umarım sizin için kolay bir geçiş olur..
ben deneyip yapamamıştım da hala utanıyorum kapanıp açıldığım zamanlardan..
ama her neyse hayırlısı olsun eğer buysa herkesin karıştığı mesele.. sonuçta sizin nasıl hissettiğiniz neye inandığınız önemli..
Ya bu yeni kk da yorum okumayı sevemedim
Sayfaları önceden iki iki geciyodum
Şimdi gecmek zor geliyo
Sana tavsiyem insanlar yüzünden hayatından ve kararından vazgeçme
Ben kararımı verdim demekten başka çare yok onlar anlayana kadar.. Yakınların olduğu için senin göremeyip sana cazip gelen şeyin sonuçlarını görüyor olabilirler ve son demine kadar vazgeçirmek için mücadele ediyorlardı..Herkes değil, en yakın arkadaşlarım ve ailem biliyor.
Bir süreç gerektiriyor ve bu süreçte gizlememin mümkün olmadığı bir konu, hayatım değişecek çünkü. O yüzden hiç uğraşmadım söylememekle.
Tam işte bunu diyorum paylaşmak zorunda değilsiniz de konu neden açıyorsunuzHanımefendiciğim, anlayan gayet net anladı ve değişik bakış açılarından yorumlar aldım. Konunun olayın ne olduğu ile hiçbir ilgisi yok.
Gizem yapmıyorum ama paylaşmamak benim tercihim, magazin duygunuzu tatmin edemediğim için üzgünüm; es geçebilirsiniz konumu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?