- 4 Eylül 2018
- 18.767
- 72.072
- 598
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Kesinlikle :) duygularınızı dışa vurup karşı tarafı sindirin..Sizde benim hissettiğim o gerginlik durumunu hissettim bu konuşmalara karşı. Sanırım beni anlıyorsunuz :)
Ay burasi kk olayin ozunu anlamadan birakmazlar sizi hakkınızda hayırlısı olsun
Kesinlikle :) duygularınızı dışa vurup karşı tarafı sindirin..
Bence hiç yazık olmamış. Had bilsin, karışmasınlar kimsenin hayatınaDün artık patlama noktası yaşayıp bir arkadaşıma öyle yaptım. Yazık oldu aslında o çok ısrar edenlerden değildi. :) Ama hiç tahammülüm kalmamış bir kişinin daha emin misin demesine...
Bende geçen sene motosiklet aşkı başladı.daha almaktan bahsetmeden bile tüm sülale ayağa kalktı.çok tehlikeli ölürsün ölsen yine iyi sakat kalırsın akılsız mısın lar havada uçtu.baktım müdafaa etmeyle olmayacak okulda hocalar bile aynı şeyleri söylüyolar artık hiç müdafaa etmedim.tek laf etmedim motosiklet konusunda.yazın gittim aldım kapının önüne koydum öyle öğrendiler aldığımıSusacakları evreye geçmeyi hevesle bekliyorum :))
Leyla Bilginel durumunu bilmediğim için reddedemiyorum şu an :) Nedir?
Cinsiyet mi değiştireceksiniz nedir tam anlamadım ama nasıl mutlu olacaksanız öyle hareket edin. Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz.
Bende geçen sene motosiklet aşkı başladı.daha almaktan bahsetmeden bile tüm sülale ayağa kalktı.çok tehlikeli ölürsün ölsen yine iyi sakat kalırsın akılsız mısın lar havada uçtu.baktım müdafaa etmeyle olmayacak okulda hocalar bile aynı şeyleri söylüyolar artık hiç müdafaa etmedim.tek laf etmedim motosiklet konusunda.yazın gittim aldım kapının önüne koydum öyle öğrendiler aldığımısonra bi baktım sustular tabi bi süreliğine siz ne kadar anlatsanızda anlamayacaklar o yüzden en güzeli cevap bile vermemek bence
Ay ne bileyim çok esrarengiz geldi konuBu yorum 3. kez falan geldi sanırım ama hayır, kadın olmayı seviyorum erkek olmak hiç istemezdim :)
Sperm bankası vesilesiyle hamile kalmıştı.
Benim aklıma da evlat edinmek geldi. konu her neyse çevrenizdekiler haklı olabilirler belki sizi tanıyan insanlar sonuçta özellikle aileniz sizin hep iyi olmanızı istedikleri için kararınıza karşı çıkmış olabilirler. Size ne gibi bi durumdan ziyade oturup kararınızı sizi nasıl mutlu edeceğini anlatmanız konuyu artı ve eksi yönleriyle konuşmanız belki daha iyi olur sizin için. Hayırlısı olsun herseyin
Sorumun olay değil de insanların yorumu/tepkileri ile ilgili olduğunu belirtmeliyim, çünkü olayın bir önemi yok. Biri için oje sürmek çok büyük bir olayken diğeri için cinsiyet değiştirmek çok büyüktür. Benim kendi hayatım çerçevesinde önemli bir olay, başkası için çok basittir gibi...
bu sayfaya kadar okudum yazılanları sadece
insanlar konuşuyor yorum yapıyor
evet hepimizin çevresindeki insanlar böyle
bu durumda benim çözümüm ketum olmak
kimseye bir şey anlatmamak
mesela oğlum tüp bebek ama bunu gerçek hayatta iki kişiye söyledim sadece
ya da işsiz kaldım iki yıl annem dahi bilmedi
hamileliğimden 5 ay ailelerin haberi olmadı vs vs
bir sorunum, derdim ya da işte kararım vs varsa veririm, uygularım, çevredekiler öğrenirlerse sonra öğrenirler
ben hem çevreye söyleyip hem de karışıyorlar demenizi anlayamadım
sonuçta hiç görmedik ilk bende görürsünüz dediğiniz bir şey ise siz başlayın yapın onlar da göre göre alışırlar
örneğin evlat edinmek, koruyucu aile olmak vs gibi şeyleri belki çevrene şok olmasınlar diye söylersin de karar alınmış işlemler yapılmış eve gelme aşamasına ulaşmış olunca söylersin
Eğer aldığım kararın belli sonuçları varsa ve bu sonuçlar sevdiğim insanlarin-aile üyelerimin de hayatında belli değişikliklere yol acacaksa (onlarin hayatı etkilenecekse) onların fikirlerine önem veririm. Ama sonuçlarını tek başına gogusleyebilecegim-isler düşündüğüm gibi gitmezse onların hayatını da olumsuz etkilemeyecegim konularda ikna sürecine de çok girmem."Beni onemsedigini biliyor ve bundan mutluluk duyuyorum ama bir karar aldım ve onu gerçekleştireceğim" derim
Hiç bu şekilde ketum olmayı düşünmemiştim açıkçası, nasıl olsa gizlenecek bir şey değil en baştan söyleyeyim belki desteklerine de ihtiyacım olur demiştim.
Özellikle hamileliği 5 aya kadar saklamayı nasıl başardınız, o sürede hiç görüşmediniz mi? Çok şaşırdım :)
Yazan var mı bilmiyorum ama aklıma ilk cinsiyet degiştirme geldiHayatımın bir şekilde dönüm noktası sürecindeyim. Çok gidip geldiğim, kararımı zor verdiğim bir konu. Gelin görün ki ben 26 senelik ömrümde yaşamadığım bir mahalle baskısı yaşıyorum, en yakınlarım da dahil buna :) 'Deli misin? Sakın yapma. Bir daha düşün!!'ler havada uçuşuyor. Ne ailemle ne en yakın arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum çünkü konu dönüp dolaşıp bana geliyor, baskı başlıyor.
Konu benim çok özelim olduğu için açıklama yapamam ama şunu diyebilirim ki benim hayatım ile ilgili, aslında oldukça kişisel verilmesi gereken bir konu. Kimseyi etkileyecek bir sonucu yok kendimden başka. Herkes 'en iyi' olduğunu düşündüğünü şeyi benim için istiyor, niyetleri çok iyi farkındayım; ama ben kendi mutlu olacağım şekilde hareket etmek istiyorum. Kimse senin istediğin gerçekten buysa tamam demiyor. Şu ana kadar çizdiğim Beren profilinin tam zıttı bir karar verdiğim için sanırım kabullenemiyor yakınlarım. Hayır, ben bile daha çabuk kabullendim :) Bu arada süreçte sürekli hayatımda olan insanların zaten fark edeceği bir konu, o yüzden gizlemeye gerek duymadım.
Ben dünya üzerinde bir insan bile benim nasıl hissettiğimi anlasın diye önce konu hakkındaki hislerimi açıklamaya çalıştım. Baktım işe yaramıyor, boş verin bu konuyu konuşmayalım ben kararımı verdim değişmeyecek dedim. Hala devam edenlere 'Ben artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum, bu çok kişisel bir karar ve ben kararımı verdim' diye sert çıkmaya başladım.
En yakınlarım olduğu için söz konusu kişiler nazları geçiyor ve laf arasında kesin emin misin ya gibi bir cümle geçiyor. Artık böyle diyene karşı sinirden köpürüyorum. Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadığım için çok şaşkınım. Hep derdim insanlar neden konuşur, ne karışırlar diye. Ama gerçekten yapıyorlarmış. Siz bu konuda nasıl davranıyorsunuz? Ben sustursam da neden bana karışıyorlar diye sinirlenmeye engel olamıyorum. Yakınlarınıza ne hissettiğinizi/istediğinizi anlatmaya mı çalışıyorsunuz? Yoksa lafı ağızlarına mı tıkıyorsunuz? Ben sanırım ailem ve en yakın arkadaş grubum beni anlasın çok istediğim için de bu tavra bu kadar sinirleniyorum. Yabancı kişiler yorum yaptığında umrumda olmaz açıkçası.
Dip not: Verdiğim karar dünya genelinde en iyi karar, herkes yanlış ben doğruyum demiyorum kesinlikle. Ben kendi doğru ve yanlışlarımla hayatı istediğim gibi yaşamaya çalışıyorum, şu ana kadar da hep öyle yaptım. Mutlu olacağım şekilde yaşıyorum kimseye uymasa bile, insanların tepkisi benim fikrimi değiştirmiyor, sadece o işi daha 'sinirli' bir şekilde yapmama sebep oluyor :)
4.kisisinYazan var mı bilmiyorum ama aklıma ilk cinsiyet degiştirme geldi
Yazan var mı bilmiyorum ama aklıma ilk cinsiyet degiştirme geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?