Çevrenizdeki sesleri nasıl susturuyorsunuz?

Susacakları evreye geçmeyi hevesle bekliyorum :))
Bende geçen sene motosiklet aşkı başladı.daha almaktan bahsetmeden bile tüm sülale ayağa kalktı.çok tehlikeli ölürsün ölsen yine iyi sakat kalırsın akılsız mısın lar havada uçtu.baktım müdafaa etmeyle olmayacak okulda hocalar bile aynı şeyleri söylüyolar artık hiç müdafaa etmedim.tek laf etmedim motosiklet konusunda.yazın gittim aldım kapının önüne koydum öyle öğrendiler aldığımı sonra bi baktım sustular tabi bi süreliğine siz ne kadar anlatsanızda anlamayacaklar o yüzden en güzeli cevap bile vermemek bence

En iyisini yapmışsınız sizi çok takdir ettim :)

Benim aklıma da evlat edinmek geldi. konu her neyse çevrenizdekiler haklı olabilirler belki sizi tanıyan insanlar sonuçta özellikle aileniz sizin hep iyi olmanızı istedikleri için kararınıza karşı çıkmış olabilirler. Size ne gibi bi durumdan ziyade oturup kararınızı sizi nasıl mutlu edeceğini anlatmanız konuyu artı ve eksi yönleriyle konuşmanız belki daha iyi olur sizin için. Hayırlısı olsun herseyin

İnanın defalarca anlattım bu konu hakkında ne hissettiğimi hatta artık kendimi anlatmaktan yoruldum diyebilirim.
Sadece anne ve babam 'Tamam kızım, sen öyle istiyorsan' diyebildi en sonunda ki onlar da evlat olduğum için sanırım mecbur kaldılar :))

Çok teşekkür ederim.

bu sayfaya kadar okudum yazılanları sadece

insanlar konuşuyor yorum yapıyor

evet hepimizin çevresindeki insanlar böyle

bu durumda benim çözümüm ketum olmak

kimseye bir şey anlatmamak

mesela oğlum tüp bebek ama bunu gerçek hayatta iki kişiye söyledim sadece

ya da işsiz kaldım iki yıl annem dahi bilmedi

hamileliğimden 5 ay ailelerin haberi olmadı vs vs

bir sorunum, derdim ya da işte kararım vs varsa veririm, uygularım, çevredekiler öğrenirlerse sonra öğrenirler

ben hem çevreye söyleyip hem de karışıyorlar demenizi anlayamadım

sonuçta hiç görmedik ilk bende görürsünüz dediğiniz bir şey ise siz başlayın yapın onlar da göre göre alışırlar

örneğin evlat edinmek, koruyucu aile olmak vs gibi şeyleri belki çevrene şok olmasınlar diye söylersin de karar alınmış işlemler yapılmış eve gelme aşamasına ulaşmış olunca söylersin

Hiç bu şekilde ketum olmayı düşünmemiştim açıkçası, nasıl olsa gizlenecek bir şey değil en baştan söyleyeyim belki desteklerine de ihtiyacım olur demiştim.
Özellikle hamileliği 5 aya kadar saklamayı nasıl başardınız, o sürede hiç görüşmediniz mi? Çok şaşırdım :)

aslında bu da bir ölçüt değil

zira aldığım kararın sonucu dolaylı olarak ailemi etkiler mi

örneğin çocuk sahibi oldum miras vs diye düşünürsek aileyi etkiler

hatta şöyle söyleyeyim benim çocuğum olup olmaması eşimin abisinin çocuğunun miras oranını bile etkiler

o nedenle ben senin kadar ,incelikli düşünemiyorum :)))

yüz yüze görüşmedik telefonda da söylemedim

bu arada aslında ben o kadar erken söylemeyecektim de bir yakın arkadaşımın annesi vefat etti

hamilelik duygusallığı ile birine bir şey olursa torununun olacağını bilsin bari diyerek söyledim

çocuğun adını da doğuncaya kadar kimseye söylemedim mesela

aylar önceden belirli idi hatta

neden söyleyip de insanlara yorum yapma hakkı tanıyayım ki

olay gizlemekle ilgili değil esasen

insanların bildiği şeyler hakkında söz sahibi olmak istemesinde

örneğin çocuğun adını söylesem kim ne derse desin adı değişmeyecekti ama insanlar benimle ya da kendi aralarında yorum yapacaktı ne gereksiz bir olay burada birçok hamilenin bu nedenle canı sıkılıp açtığı konuları görüyoruz ne gerek var insanların konuşmalarını dinlemeye

geçen burada da yazdım, biz biraz fazla ketum olabiliriz ailecek

babam hastanede yatıp bir operasyon geçirmiş annem operasyon bittikten sonra aramış

aynı hafta eşim de ameliyat oldu ben de anneme onu söylememiştim hatta o gün arayıp anlatacaktım iyileşip işe döndükten sonra annem aradı hastanedeyiz diye ben de iki gün sonra anlattım

yani iş olup bittikten sonra haber vermek genetik galiba bizde :))))

Yazan var mı bilmiyorum ama aklıma ilk cinsiyet degiştirme geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…