Çevrenizdeki sesleri nasıl susturuyorsunuz?

Tam işte bunu diyorum paylaşmak zorunda değilsiniz de konu neden açıyorsunuz

Hemen açıklayayım çünkü ben bu olay hakkında kararımı şu şekilde verdim, doğru mu? diye sormuyorum.

Bir karar verdiğim ve kararımın ne olduğu ile ilgili çevreden çok fazla tepki alıyorum. Bu durumlarda siz ne yapıyorsunuz? diye sordum. Birkaç kişi hariç gerçekten sormak istediğim anlaşıldığı için anlaşılır yazdığımı düşünüyorum.

Çünkü bu konu oje sürmek de olabilir.
Hamile kalıp bebek doğurmak da...
Ne olduğunun bir önemi yok herkesin doğrusu farklı olduğu için, her konuda insanlar yorum yapacak bir konu bulur.

Benim sorduğum genel olarak size karşı çıkıldığında nasıl baş ediyorsunuz sorusuydu.
:)

Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.
Peki her ne yapacaksanız, bunu sizden önce yapan oldu mu, çevrede, ailede, ülkede
Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.
Peki, her ne yapacaksanız, bunu sizden önce yapan oldu mu, ailede, çevrede, ülkede? :))

Artık bir tshirt yaptıracağım 'Kararım kesin, daha fazla yorum istemiyorum' diye :))
Sert çıkmak istemiyordum ama sert çıkıp direkt susturmak daha iyi olacak sanırım. Kararım kesin diye mesaj attığım bir arkadaşım hala 'Bak yüz yüze görüşmeden kararını verme' diye cevap yazıyor bana. Ne diyeyim ki şimdi? :))

Ben yurtdışında yaşıyorum burada yapanlar oluyor ama Türkiye' de çok yaygın değil.
Benim çevremin genel düşüncesi 'kendine yazık edeceksin' fikri sanırım. Onlar bana anlam veremiyor, ben onlara... Orta nokta bulamıyoruz, birbirimizi kabullensek yeterli aslında :)

Öncelikle mahallede bile sizin hayatınızdaki bu özel konu biliniyor ve baskıya ugruyordunuz. Sizin için bu kadar özel bir konuyu neden bu kadar geniş bir kitleye açtınız yapmamaniz gereken bişey yapmışsınız . Ben de her zaman net ve etrafimca kararlı bir insan olarak bilinirim yani bazı durumlarda fikirlerini beyan ederler ben akıl suzgecimden geciririm mantikliysa olur değilse kesinlikle fikirlerinin bana uymadığını söylerim ve tekrar bana bunu acamazlar değişik fikirleri ise her zaman dinlemeye devam ederim bazen tamamı değilse de bi kısmı mantıklı gelir orasını alırım . Konuyu bilmiyoruz ama eğer konu evlilikse ailenizin onay vermediği bir birliktelik içine girmeyin ikna olmalarını bekleyin ailenizin arkadaşlarınızın mahallelilerinizin demek ki bir bildiği var ama konu bu değilse bişey diyemem ben genelde adım atarken çok kritik yapıp araştırıp yaparım zaman zaman ailemin benim üzülme ihtimalimi göze almak istemedikleri için reddedebilecekleri durumlarda ise onlara söylemeden yaparım . Sonucu paylaşırım sadece olmuş bitmiş seylerde konuyu uzatmazlar. 22 yıl gözlük kullandım ameliyat olmak istedim beni destekleyen kimse olmadı hatta annem baktı ikna edemiyor hakkımı helal etmem dedi ama oldum şuan sağlıklıyım ama tekrar söylüyorum konu evlilikse başka hiçbir konuya benzemez .

Mahalle baskısı derken onu bir terim olarak kullanmıştım, yoksa ben zaten ailemden ayrı dünyanın öbür ucunda yurtdışında yaşıyorum, mahalle kavramı bile yok bu ülkede :))
Konuyu annem babam ve en yakın arkadaşlarım biliyor. Hem burada hem Türkiye' de büyük arkadaş gruplarım var, onlardan gizleme ihtiyacı hissetmemiştim. Yoksa kamuoyuna açmadım tabii ki durumumu :)

Madem kesin kararlı olduğunuz ve çok istediğiniz bir şey, yapın o zaman. Eğer pişman olursanız da kendi tercihlerinizin sonucunu yaşamış oluşunuz, en fazla.

Ay çocuk mu evlat edineceksiniz yoksa?

Konu her neyse bence şunu düşünün: Onlar "Deli misin, yapma" dediği için vazgeçerseniz mi mutlu olacaksınız, yoksa kim ne derse desin istediğiniz şeyi yapınca mı?

Bir de şöyle bir şey var, zamanında ailemin bana "Salak mısın bunu nasıl yapmazsın" diye çemkirdikleri bir şeyi sırf onlar istiyor diye hiç ama hiç istemeden yaptım ve şu an diyorum ki Allah'ım ya onları dinlemeseydim ya Rabbim çok teşekkür ederim.

Hakkınızda en hayırlısı olsun.

Ben açıkçası sizinde yaptığınız şeyin çok savunulur yani olmadığını bildiğinizi düşünüyorum o yüzden insanları nasıl sustururum demissiniz insanlar susmaz her zaman herkesin hayatıyla ilgili konuşacak bişey bulurlar . Ben sadece mantiginizla karar verin sadece duygularınızla ilerlersiniz çok hatalar yaparsınız.

Bu sanırım biraz kişilikle ve karşımda ki kişilerden beklentilerimle de ilgili ....aldigim kararın sonuçları konusunda süreçte rolü olmayacak kisilere karşı bir boyun borcumun olmadığını düşünürken desteğine ihtiyacim olan kişilere kendimi anlatmak için çaba harcarim ben .Mesela koruyucu aile olmaya karar verdiysem ve yalnız yaşayan birisiysem kendi çekirdek aileme olayı anlatmaya calisirim çünkü süreçte onların desteğine ihtiyacim olacaktır.Ama bir partnerim varsa süreçte onun rolü aileme göre daha fazla olacaktır ,onun ikna olmasi kâfi olabilir benim için

Bence yine yanlış yapmışsınız.Hadi ailenize söylediniz,verdikleri tepkiden sonra çevrenize neden tekrar açtınız ki ?
Bir arkadaşım hayatıyla ilgili bir karar verdiğini söylese,kendi tecrübelerimle ona yardımcı olurum.Çok kararlıysa sesimi çıkarmazdım,ama fikrimi soracak olursa çekinmeden söylerdim.

Çevrendeki insanlar bence senin için endişe ediyor, belkide kararın çok mantıklı değil ve
seni önemsedikleri için bu kadar tepki topluyor. Yorumları okudukça bunu düşündüm.

Cinsiyet mi değiştireceksiniz?
Konuyu söylememişsiniz ama yorum yapmak için önemli. Sadece benim hayatımı etkiler diye bir şey yok bazı kararlar sevdiklerimizi de etkiler. O yüzden en azından size sormalarına sinirlenmemeniz gereken, onları da anlamanız gereken bi konu da olabilir bu değişiklik, ya da hiç üstlerine de vazife olmayadabilir. Biraz daha anlayışlı olmaya çalışın onların da kabullenmesi için zamana ihtiyacı var demek ki.

Hiç merak etmiyorum napıcanızı

Hayır, kadın olmayı çok seviyorum erkek olmak hiç istemezdim :)

Herkese yorumları için teşekkürler.
Değişik bakış açılarından fikirlere sahip oldum. Hepsini değerlendireceğim.

Mune hanım konuyu kapatabilir miyiz rica etsem?
Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…