- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.405
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Tam işte bunu diyorum paylaşmak zorunda değilsiniz de konu neden açıyorsunuz
Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.Hiçbir zaman toplum kurallarına göre yaşamadım, toplum ahlakının en büyük ahlaksızlık örneği olduğunu düşünüyorum hatta. Bu konu da topluma uymuyor evet ama kimse beni o açıdan yargılamıyor. Benim çevrem de çoğunlukla benim gibi düşünen insanlardan oluşuyor zaten (toplum baskısı yaşamama konusunda). Kişisel olarak iyiliğimi düşündüklerine inanıyorlar -- sonradan pişman olmamam açısından sanırım.
Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.Hiçbir zaman toplum kurallarına göre yaşamadım, toplum ahlakının en büyük ahlaksızlık örneği olduğunu düşünüyorum hatta. Bu konu da topluma uymuyor evet ama kimse beni o açıdan yargılamıyor. Benim çevrem de çoğunlukla benim gibi düşünen insanlardan oluşuyor zaten (toplum baskısı yaşamama konusunda). Kişisel olarak iyiliğimi düşündüklerine inanıyorlar -- sonradan pişman olmamam açısından sanırım.
Ben kararımı verdim demekten başka çare yok onlar anlayana kadar.. Yakınların olduğu için senin göremeyip sana cazip gelen şeyin sonuçlarını görüyor olabilirler ve son demine kadar vazgeçirmek için mücadele ediyorlardı..
Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.
Peki her ne yapacaksanız, bunu sizden önce yapan oldu mu, çevrede, ailede, ülkede
Çevreniz de çoğunlukla sizin gibi düşünen insanlarmış.
Peki, her ne yapacaksanız, bunu sizden önce yapan oldu mu, ailede, çevrede, ülkede? :))
Öncelikle mahallede bile sizin hayatınızdaki bu özel konu biliniyor ve baskıya ugruyordunuz. Sizin için bu kadar özel bir konuyu neden bu kadar geniş bir kitleye açtınız yapmamaniz gereken bişey yapmışsınız . Ben de her zaman net ve etrafimca kararlı bir insan olarak bilinirim yani bazı durumlarda fikirlerini beyan ederler ben akıl suzgecimden geciririm mantikliysa olur değilse kesinlikle fikirlerinin bana uymadığını söylerim ve tekrar bana bunu acamazlar değişik fikirleri ise her zaman dinlemeye devam ederim bazen tamamı değilse de bi kısmı mantıklı gelir orasını alırım . Konuyu bilmiyoruz ama eğer konu evlilikse ailenizin onay vermediği bir birliktelik içine girmeyin ikna olmalarını bekleyin ailenizin arkadaşlarınızın mahallelilerinizin demek ki bir bildiği var ama konu bu değilse bişey diyemem ben genelde adım atarken çok kritik yapıp araştırıp yaparım zaman zaman ailemin benim üzülme ihtimalimi göze almak istemedikleri için reddedebilecekleri durumlarda ise onlara söylemeden yaparım . Sonucu paylaşırım sadece olmuş bitmiş seylerde konuyu uzatmazlar. 22 yıl gözlük kullandım ameliyat olmak istedim beni destekleyen kimse olmadı hatta annem baktı ikna edemiyor hakkımı helal etmem dedi ama oldum şuan sağlıklıyım ama tekrar söylüyorum konu evlilikse başka hiçbir konuya benzemez .Hayatımın bir şekilde dönüm noktası sürecindeyim. Çok gidip geldiğim, kararımı zor verdiğim bir konu. Gelin görün ki ben 26 senelik ömrümde yaşamadığım bir mahalle baskısı yaşıyorum, en yakınlarım da dahil buna :) 'Deli misin? Sakın yapma. Bir daha düşün!!'ler havada uçuşuyor. Ne ailemle ne en yakın arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum çünkü konu dönüp dolaşıp bana geliyor, baskı başlıyor.
Konu benim çok özelim olduğu için açıklama yapamam ama şunu diyebilirim ki benim hayatım ile ilgili, aslında oldukça kişisel verilmesi gereken bir konu. Kimseyi etkileyecek bir sonucu yok kendimden başka. Herkes 'en iyi' olduğunu düşündüğünü şeyi benim için istiyor, niyetleri çok iyi farkındayım; ama ben kendi mutlu olacağım şekilde hareket etmek istiyorum. Kimse senin istediğin gerçekten buysa tamam demiyor. Şu ana kadar çizdiğim Beren profilinin tam zıttı bir karar verdiğim için sanırım kabullenemiyor yakınlarım. Hayır, ben bile daha çabuk kabullendim :) Bu arada süreçte sürekli hayatımda olan insanların zaten fark edeceği bir konu, o yüzden gizlemeye gerek duymadım.
Ben dünya üzerinde bir insan bile benim nasıl hissettiğimi anlasın diye önce konu hakkındaki hislerimi açıklamaya çalıştım. Baktım işe yaramıyor, boş verin bu konuyu konuşmayalım ben kararımı verdim değişmeyecek dedim. Hala devam edenlere 'Ben artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum, bu çok kişisel bir karar ve ben kararımı verdim' diye sert çıkmaya başladım.
En yakınlarım olduğu için söz konusu kişiler nazları geçiyor ve laf arasında kesin emin misin ya gibi bir cümle geçiyor. Artık böyle diyene karşı sinirden köpürüyorum. Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadığım için çok şaşkınım. Hep derdim insanlar neden konuşur, ne karışırlar diye. Ama gerçekten yapıyorlarmış. Siz bu konuda nasıl davranıyorsunuz? Ben sustursam da neden bana karışıyorlar diye sinirlenmeye engel olamıyorum. Yakınlarınıza ne hissettiğinizi/istediğinizi anlatmaya mı çalışıyorsunuz? Yoksa lafı ağızlarına mı tıkıyorsunuz? Ben sanırım ailem ve en yakın arkadaş grubum beni anlasın çok istediğim için de bu tavra bu kadar sinirleniyorum. Yabancı kişiler yorum yaptığında umrumda olmaz açıkçası.
Dip not: Verdiğim karar dünya genelinde en iyi karar, herkes yanlış ben doğruyum demiyorum kesinlikle. Ben kendi doğru ve yanlışlarımla hayatı istediğim gibi yaşamaya çalışıyorum, şu ana kadar da hep öyle yaptım. Mutlu olacağım şekilde yaşıyorum kimseye uymasa bile, insanların tepkisi benim fikrimi değiştirmiyor, sadece o işi daha 'sinirli' bir şekilde yapmama sebep oluyor :)
Öncelikle mahallede bile sizin hayatınızdaki bu özel konu biliniyor ve baskıya ugruyordunuz. Sizin için bu kadar özel bir konuyu neden bu kadar geniş bir kitleye açtınız yapmamaniz gereken bişey yapmışsınız . Ben de her zaman net ve etrafimca kararlı bir insan olarak bilinirim yani bazı durumlarda fikirlerini beyan ederler ben akıl suzgecimden geciririm mantikliysa olur değilse kesinlikle fikirlerinin bana uymadığını söylerim ve tekrar bana bunu acamazlar değişik fikirleri ise her zaman dinlemeye devam ederim bazen tamamı değilse de bi kısmı mantıklı gelir orasını alırım . Konuyu bilmiyoruz ama eğer konu evlilikse ailenizin onay vermediği bir birliktelik içine girmeyin ikna olmalarını bekleyin ailenizin arkadaşlarınızın mahallelilerinizin demek ki bir bildiği var ama konu bu değilse bişey diyemem ben genelde adım atarken çok kritik yapıp araştırıp yaparım zaman zaman ailemin benim üzülme ihtimalimi göze almak istemedikleri için reddedebilecekleri durumlarda ise onlara söylemeden yaparım . Sonucu paylaşırım sadece olmuş bitmiş seylerde konuyu uzatmazlar. 22 yıl gözlük kullandım ameliyat olmak istedim beni destekleyen kimse olmadı hatta annem baktı ikna edemiyor hakkımı helal etmem dedi ama oldum şuan sağlıklıyım ama tekrar söylüyorum konu evlilikse başka hiçbir konuya benzemez .
Ben yurtdışında yaşıyorum burada yapanlar oluyor ama Türkiye' de çok yaygın değil.
Benim çevremin genel düşüncesi 'kendine yazık edeceksin' fikri sanırım. Onlar bana anlam veremiyor, ben onlara... Orta nokta bulamıyoruz, birbirimizi kabullensek yeterli aslında :)
Ben açıkçası sizinde yaptığınız şeyin çok savunulur yani olmadığını bildiğinizi düşünüyorum o yüzden insanları nasıl sustururum demissiniz insanlar susmaz her zaman herkesin hayatıyla ilgili konuşacak bişey bulurlar . Ben sadece mantiginizla karar verin sadece duygularınızla ilerlersiniz çok hatalar yaparsınız.Mahalle baskısı derken onu bir terim olarak kullanmıştım, yoksa ben zaten ailemden ayrı dünyanın öbür ucunda yurtdışında yaşıyorum, mahalle kavramı bile yok bu ülkede :))
Konuyu annem babam ve en yakın arkadaşlarım biliyor. Hem burada hem Türkiye' de büyük arkadaş gruplarım var, onlardan gizleme ihtiyacı hissetmemiştim. Yoksa kamuoyuna açmadım tabii ki durumumu :)
Bu sanırım biraz kişilikle ve karşımda ki kişilerden beklentilerimle de ilgili ....aldigim kararın sonuçları konusunda süreçte rolü olmayacak kisilere karşı bir boyun borcumun olmadığını düşünürken desteğine ihtiyacim olan kişilere kendimi anlatmak için çaba harcarim ben .Mesela koruyucu aile olmaya karar verdiysem ve yalnız yaşayan birisiysem kendi çekirdek aileme olayı anlatmaya calisirim çünkü süreçte onların desteğine ihtiyacim olacaktır.Ama bir partnerim varsa süreçte onun rolü aileme göre daha fazla olacaktır ,onun ikna olmasi kâfi olabilir benim içinaslında bu da bir ölçüt değil
zira aldığım kararın sonucu dolaylı olarak ailemi etkiler mi
örneğin çocuk sahibi oldum miras vs diye düşünürsek aileyi etkiler
hatta şöyle söyleyeyim benim çocuğum olup olmaması eşimin abisinin çocuğunun miras oranını bile etkiler
o nedenle ben senin kadar ,incelikli düşünemiyorum
Mahalle baskısı derken onu bir terim olarak kullanmıştım, yoksa ben zaten ailemden ayrı dünyanın öbür ucunda yurtdışında yaşıyorum, mahalle kavramı bile yok bu ülkede :))
Konuyu annem babam ve en yakın arkadaşlarım biliyor. Hem burada hem Türkiye' de büyük arkadaş gruplarım var, onlardan gizleme ihtiyacı hissetmemiştim. Yoksa kamuoyuna açmadım tabii ki durumumu :)
Hiç merak etmiyorum napıcanızıBen yurtdışında yaşıyorum burada yapanlar oluyor ama Türkiye' de çok yaygın değil.
Benim çevremin genel düşüncesi 'kendine yazık edeceksin' fikri sanırım. Onlar bana anlam veremiyor, ben onlara... Orta nokta bulamıyoruz, birbirimizi kabullensek yeterli aslında :)
Cinsiyet mi değiştireceksiniz?
Konuyu söylememişsiniz ama yorum yapmak için önemli. Sadece benim hayatımı etkiler diye bir şey yok bazı kararlar sevdiklerimizi de etkiler. O yüzden en azından size sormalarına sinirlenmemeniz gereken, onları da anlamanız gereken bi konu da olabilir bu değişiklik, ya da hiç üstlerine de vazife olmayadabilir. Biraz daha anlayışlı olmaya çalışın onların da kabullenmesi için zamana ihtiyacı var demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?