Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Ftocumm bohçalara ne koyucaksın ? Birde kaç tane bohça yapıcaksınız ?

Hımmm sonraa yerimseniben
Ooo hemşom hayırlı olsunn yerimseniben Bizde düğüne davetlimiyiz
Mobilyalarada karar vermişiniz oohh kaydirigubbakcemile2

Tabiiki davetlisin :asigim: Vala salon için bi yaşam ünitesi, masa ve koltuk takımı baktık. Konsol, vitrin vs yok. Bir de yatak odası, ama yatak odası dar yaaa, komidinlerle sığmıyor sinir oldum senağlama Beğendiğimiz yatak odası, başlığı yanlardaki komidinin ortasına kadar oval şekilde uzanıyor ama bu durumda komidinler olmıcak ve başlık da yanlardaki kısımlar kesilerek yapılcak mecburen. Salak mütahit biraz daha geniş yapsa ölürdü sanki :mymeka:

Ay ne bileyim pek güzel yaaa...Benimki kullanmaz bence bakalım bişeyler bulucam hazır süslü bişey alabilirim...

Çok güzeller ftocumm.Kayınvalideye çok buu :dilcikar: kaydirigubbakcemile3
:roflol::roflol::roflol:

MüebbetSevdam , pike takımın tam kayınvalidelik, yani çok güzel. Annem de yaptığı en güzel el işlemelerini bohçaları ayırıyo, ya damat bohçasına ya da kayınvalide bohçasına diyo, açıkçası ben de istiyorum ki ona vereceğimiz bohçadaki herşey güzel ve özenli olsun netice itibariyle görev bilinciyle değil hediye bâbında yapacağım ben onun için. Yani senin gibi düşünüyorum ben de, sen de çok güzel yapmışsınkaydirigubbakcemile5

Burcuu alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

sende mi şekerim delikafadulden

Annem kayınvalideye süslü bişe yaptırmış beğendim onu verme başka koyalım dedim kaydirigubbakcemile3 Bizimkide çok meraklıdır böyle şeylere gösterişi çok sever ama çokta abartmıcamm son günlerde sinirlendirdi beni çok Çok üzgünüm çoook

Yerimiz ön masalardan olsun ama kaydirigubbakcemile3
CAnım salon için o dediklerin yeterli bence yerimseniben Vitrin gereksiz konsol desen yığıntı geliyor bana benneyaptımki Sen nasıl olsa ara girişe koca bi dolap yaptırdın oraya koyarsın tabak çanaklarını yerimseniben Yatak odasıda çok dar olacaksa komidinleri hiç alma güzel bi şifonyer alırsın olur yerimseniben Sıkış tepiş yaptırma sıkılırsın sonra çok benneyaptımki

Ftocumm bohçalara ne koyucaksın ? Birde kaç tane bohça yapıcaksınız ?

canım sen bana bu konuda hiç bakma battım çünkü 20 tane bohça hazırladık.tabi eksik gelebilir 5 tane daha ilave edeceğim.
aile içinden başka 16 tane hazırlamış oldum.
kayınvalideme; el örgüsü yelek, bu pike takımı,kenarı ve ortası dantelli havlu, patik,lif, el işlenmiş seccade, iğne oyası mevlüt eşarbı,iğne oyası yazması birde eteklik kumaş alacağım

görümceme aynı havludan,lif,patik,eşofman takımı,dantel yatak odası takımı, mekikten yazması, birde kadife üstü nakışlı seccadesi

kayınbiraderime de lif,havlu,çorap,gömlek birde eşofman bakıyorum

halalarına,oyalı havlu ve yazma, patik,lif,işleme seccade, kumaş. eşlerine ise tesbih takke ve çorap koyduk canım

diğer dışarıya da adet olarak lif,seccade,patik ve havlu.

bizim adetimizde sadece ev içine hazırlanır dışarıya yoktu ama karşı tarafta olunca bizde hazırladık mecburen Çok üzgünüm çoook

inşallah bi ara fotolarını çeker eklerim canım

Ben ne yaptım çeyiz bakıyoduk kayınvalidemle pike gördüm böyle kıza dedimki bu kayınvalideye çok kesin kullanmaz dedim laelaelaelaelae benimki garip.Bişey demedi kaydirigubbakcemile3 çok severim onu yaa :1hug: ama bu pike beni aşar delikafadulden

Ay ne bileyim pek güzel yaaa...Benimki kullanmaz bence bakalım bişeyler bulucam hazır süslü bişey alabilirim...

dediğin gibi çok güzel canım ama napim işte hemde ilk geliniyim bakarsın ikinciden göremez bari içinde kalmasın hihoyyyt kayınvaliden ne tarz şeyler kullanırsa onu al canım.kullanmayacağı şeye boşuna para verme

bizde öyle canım en güzellerini ayırıyoruz inşallah beğenip kullanırlar ve kıymet verirler.ve bu bohça işi ömür boyu konuşulan birşey yıllar sonra bile bir şekilde konusu oluyor bir yerlerde.o zaman kayınvalidemin mutlu olarak bahsetmesi beni de mutlu eder

senin kayınvaliden hakkını kaybetmiş canım çok özenme dicem.kaydirigubbakcemile3 malum insanlar kendi değerlerini kendileri belirler yerimseniben

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 alemsin kıs kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kayınvaliden belki de anlayamamıştır ne koymak istiyorsan onu koy canım yerimseniben

Zaten o tv ünitesi baya uzun bişey cnaım, yemek takımları için yanlarında kapalı bölmeleri var. Aynı zamanda konsol işlevi görüyor. Haftaya gidip netleştircez. Renkleri seçip okeylediğimizde 1 ay sonra teslim etcekler. O esnada halı, perde bakarız, avizeleri seçeriz. Bir de boya yapılcak. Yaaa yatak odası komidinsiz kel adam gibi geldi gözüme kaydirigubbakcemile3 Baya üzüldüm ama sonra dedim daracık çirkin bişey olcağına. Hoş daracık da olmuyor, bariz tek komidin dışında olmuyor. Eee tek komidin hiç olmaz zaten :roflol:

20 bohçamııı :1shok: Naptın sen kuzummm :teselli:
Walla bizde adet kayınvalideye,eltilere verilir dışarıdanda kim bilezik takarsa teyzeleri veya amcaları onların eşlerine verilirr yoksamm benimki 20 yide geçer kaydirigubbakcemile3

ay kızlar yaaa öyle heycanlıyız ki ikide bir telefonla konuşuyoruz dayanamayıp yedinden arıyoruz falan ondan yazamadım:1rolleyes:
aşkım salonu şu renk yapalım şurayı bu renk yapalım burayı böyle yapalım deyip duruyoruz :sm_cool: ay çok heycanlıyız:teytey:

karşı tarafın adeti öyleymiş canım. bilezik takan herkese verirlermiş o yüzden 25 civarı hazırlamayı düşünüyorum. eksik kalmasında fazlasını verecek yer bulurum ben delikafadulden

senin kayınvaliden hakkını kaybetmiş canım çok özenme dicem.kaydirigubbakcemile3 malum insanlar kendi değerlerini kendileri belirler yerimseniben
Evet kaybetti Çok üzgünüm çoook Bide en son lafını unutmucam.Bursaya düğüne gidicez haziran sonunda annene söyle bursada çok güzel yazmalar var kına gecesi için alsın ordan dedi..Bende annem onları çoktan ayarladı merak etmeyin en güzellerinden en kalitelilerinden aldı annem işini bilirr dedimm :dilcikar: Sanki benim annem hiç bişi bilmiyor.Bide sonra demezmii işte geçen kına gecesine gittik kızın annesi 100 tane yazma dağıttı hepsi o kadar güzeldikii..Ben yine dayanamadım konuştum 100 kişi çıkıp oynadımıkii hemde sokakta vay bee ne büyük mahalleymiş dedim kaydirigubbakcemile3 Diğer eltilerde güldüü kaydirigubbakcemile3 Yok ona bohçada güzel bişii :dilcikar:

Walla kuzumm en güzeli geniş ferahh bi yatak odası olsunn yerimseniben

:1shok: :1shok: :1shok: :1shok: :1shok: kıs kayınvaliden tam kaynana var ya :1shok: maaşallah sende cevabı yapıştırmışsın yine delikafadulden

karşı tarafın adeti öyleymiş canım. bilezik takan herkese verirlermiş o yüzden 25 civarı hazırlamayı düşünüyorum. eksik kalmasında fazlasını verecek yer bulurum ben delikafadulden

Maşallahh kızz 25 bileziğin olacak o zaman kaydirigubbakcemile3 Bizdede adet öyle bilezik takanlara bohça verilir..Ama karşı taraftan hiç takılmayacağı için ben beklemiyorum O yüzden yok başkasına bohça mohçaa annemde eltilerinle,kayınvalidene birde büyükannaneye bohça hazırlarız dedi..:dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…