Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

20 30 cok deılkı benım patron evlendı gecen yıl
30 bın tl nakıt 20den fazla bılesık kucuk altınları saymıyom ustelık okadr kalabalık deıldı
22 bın tl düğün fıgaro dıe bı yer var cağyalayanda orayı tutular yaa dedım yazık gunahh 22 bın tl bı salona verılr mı onlarda adetmış kucuk düğün salonnu yada nıkah yapanı tuhaf karsılarlarmış mesela düğünü para getrmesı ıcın deıl akrabalrını doyurmak ıcn tutarlarmışş

hemsolarıma bak be cırağan haa

bende sadece kadınlardan oluşan kına pek duymamıştım :) ama sade kadınlardan oluşan kına hakkat görmedim ben

erkekler kınada oynamasa bile en dışta kalıp kesinlikle izlerler yani buralarda :ecrin_bebek:

bızdede erkekler olur kına yakılırken damadada yakılır yada ılk basta gelırler kız kınası yakalırken cıkarlar ama erkek tarafı kesın olur

canım bende mesela bornoz begeniyorum alsam tuhaf mı olur acaba diyorum hani daha elle tutulur bişi yok vazgeçiyorum aklım onda kalıo :bbo: ama bööle yaparak işi daha zora sokuorum farkındayım bu gidişle tamamlayamıcam kaydirigubbakcemile3

Bizdede erkek tarafi olur, ama erkekler elmez. Ama Nisanlimin ailesinde erkek tarafida gelmezmis

Son düzenleme:

ama sana para vermiyo o ayrı

bizim orada şerbet çok yapılır. su, şeker ve gıda boyası katıyorsun. genelde kırmızı oluyor.
şerbet verdiğinin para vermesi süpermiş

canım evlilik çok yakın değilse modası geçmeyecek şeylerden başla.ev tekstili mesela. aslında nişana söze kadar bir şey alınmasa da olur ama peşin para birden vermek zor oluyor. parça parça tencerelerini çatal kaşığını alabilirsin

morçilek Allah mesut etsin

merve senın düğün ne zmnkı
ben yemek takımı catak bıcak takımı kahvaltı takımı almıstım ılk olarak sonra nevsrmler ve mutyfak arac gereclerını aldım
bornoz yatak örtusu cok cabuk değiştığı ıcın almamıştım

selenaycım benim ablamın sözündede şerbet die dağıtıldı.şöyle sölim onun mantığı kız werildi ağzımız tatlansın die dağıtılıyo şerbet.sen bunu istersen lousa şerbeti yapıyolarya onun gibide yapabilirsin istersen gazoz meyva suyu türü bişe de werebilirsin veya kompostu gibi bişede yapabilirsin.maksat içecek tatlı bişe ikram etmek.he bide biz ikram ettik onlarda iki tepsi baklava yaptırmışlardı sadece söz için.sadece bi tanesinin yarısı yenmişti kaydirigubbakcemile3

aıme anlamadım cnm yazdığındann
ama benım hızıma yetısemedığın kesın onu anladım bıdaha sor bacım

selam kızlar nasılsınız
yatak örtüsü gördüm kim aldı tam bakamadım ama çok güzel güle güle kullanın

böcük 22000 salono verınce desene takılar oraya gıttı
20-30 bın naıt cok degılmı ooo
anam bızım ceyrekler+nakıt 8000 tl olmustu
bılezıklerde 22 mi 24 mü neydi

ayy çok işim var ama ondan daha çok uykum var
akşam yorgun argın geldik oralardan çeyizlerde gelmişti onlar taşındı aşağıya sonra taşıyanlara yemek fln verdiler 9,30 du gittiler
bizde evimize çıktık bişiler yedim mutfağı toparladım valizleri boşaltacak canım kalmamıştı üstüne annemde arayınca yat deyince dayanamadım yattım :)
sabahta 7de uyandım valizleri boşalttm kirlileri makinaya attım yıkamaya başlattım kahvaltımı yaptım duşa girdim hazırlandım kaynım geldi işe geldim

ay kızlar az önce patron geldı yazamadım
nıkah ve kına olayımız tamamdır.allahım ne güzel bı duygu o gelınlığı gıymek sevdiğin adam yanında.dua ede ede girdim nıkah salonuna çok heyecan vericiydi.ama hiç ağlamadım çok kastımk ama basardım
şimdi iş yerındeyım bu cumartesı de düğnümüz olacak kızmetse sonra da ver elını kumsallar.
çok mutluyum kızlar çok
hiç kendınızı kasmayın.o sızın gecenız ve tadını cıkarın.bı oynadık koçişimle bı oynadık.mıllet güldü halımızezemuszemus

morçilek mutlulukar cnm aman bırak gülsünler ne güzel işte

Morclk anam sen evlenmedın yanı nıkahmı oldu tekk hmm
arsı sızın nasıl gectı

kınanda giyersin tualeti canım dert etme aklında da kalmasın :)
ama hani diyeceğim o ki eğer düğünü yapabiliyorsanız kasıma, ertelemeyin bence
hayırlısıyla olur herşey inş

edacım iyide verecekleri 500 lira değil ki, 20- 50 onların tarafından kim gelecekse onlar, geline harçlık mahiyetindeymiş işte
nişan masrafı çok daha tutar imkanları olsa nişanı zaten yapıp gidecekler ya yok işte napalım

kız benim önceki nişanda tepsiyi tutan kıza hiç bişey vermediler
hepten cimriymiş onlarda

Ben Lohusa serbetini biilirim cnm ;=)
LOHUSA ŞERBETı - LOHUSA ŞERBETı Tarifi

Böyle kirmizidir

bu lohusa şerbetini mersinde görmüştüm canım ama bizim buralarda yok
annesine sorayımda olmazsa mersindeki kuzenime söylerim onlar alır yollar malzemesini yaparız bizde

canım sen ucundan başla başla
al bişiler
alınanın kötüsü filan olmuyor
benim bornozlar var ya kaç yıllık
ben ilkokulu bitirdiğimde almıştı annem 6 milyona kaydirigubbakcemile3
şimdi üstüne bir sürü farklısı çıktı ama özdilek bornoz mu? bornoz. içinin büyük havlusu ve yüz havlusu da var eee daha ne işte :)

bizim orada şerbet çok yapılır. su, şeker ve gıda boyası katıyorsun. genelde kırmızı oluyor.
şerbet verdiğinin para vermesi süpermiş

e canım bizde sözlenen geline harçlık verilir bunlarda harçlığı şerbetle veriyorlarmış işte azıcık şekil değiştirmiş

biliyorum densem bizde de tatlı yenir de
işte annesi şerbet yapılır soğuyunca yüzükler takılır ardına şerbet içir demiş
ha tatlı alırlarsa onuda veririz

bende şimdi bunu aldım kızlar bizim burda bi züccaciyeci vardı 5 tl ye satıyodu bedava alıyomuş gibi sevindim valla

böcük 22000 salono verınce desene takılar oraya gıttı
20-30 bın naıt cok degılmı ooo
anam bızım ceyrekler+nakıt 8000 tl olmustu
bılezıklerde 22 mi 24 mü neydi

esmacim bilezikler 24 milyarmi tuttu toplamda 30 kusuryani vay anasını yaaa :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…