Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

renkli aldığım bölümü büyük bir hayetle izledim.
takı merasiminden sonra erkek tarafının takındığı durumdan nefret ediyorum...
diğerleri neden kaldı annamadım esma ya.maç izleyecek başka gecemi kalmadı.ne düşüncesiz insanlar öle

bunebu kususra bakma ama bence dediğin çok saçma
sonuç olarak allah katında nikahın olmaması normal bişeymi.allahın emri bu.

reyhan edanın dedıgını yanlıs anldan bende duydum öle bişey sonucta herkez sahıt gızlı degıl ama yıneden ınsan kendını rıske atmak ıstemıyor
buarada acami peri burdamısın cnm

burdaymıs kızlar yogun sıtek uzerıneozelıme gelen msjlar dar eklıyom sıkıldınızkusura bakmayın
[I

Son düzenleyen: Moderatör:
lahana [/COLOR]cıgım ama nıkahı erken yapmkta söle sakıncalı
kedının onune ciğeri asıyorsun ama yeme dıyorsun onun gıbı bişey[/QUOTE]

ben doğru olanı olması gerekeni dedim esmacım. ama bu devirde malesef başımıza ne geleceği belli değil erkenden yapmaz kimse dini nikahı.
sanki o zamn büyüklerdede aaa yaparsak bak siz herşeyi yaparsınız gibi bi önyargı oluyor.
bu sefer nereye gidersen ne vakit geçirisen herkeste ? kalıyor.
nikahlı yada nikahsız şeytan girdimi insanın içine hiç bişiye bakmaz valla...
islami açıdan bi çok şeyi kendi zevkimize göre çeviremeyiz.ALLAH katında evli sayılabilmek için imam nikahı şarttır.

reyhan edanın dedıgını yanlıs anldan bende duydum öle bişey sonucta herkez sahıt gızlı degıl ama yıneden ınsan kendını rıske atmak ıstemıyor
buarada acami peri burdamısın cnm

hıımm öleyse özür dilerim.
esma ben duymamıştım hiç böle bişey yani çok şaşırdım

ama arsi kanunen yasak değil mi peki yaaa
ben resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılması yasak diye biliyorum
kanuna göre, önce sonra olması birşeyi değiştirmez, yasalara göre tek geçerli nikah belediye nikahı ve imam nikahı kıydırmak tamamiyle yasak! Ama tabi genel kabul görmüş toplumsal durumlar var yani imam nikahı kıydırmak gibi, o sebeple kanunen yasak olma durumunu savcılar artık pek işletmiyorlar. Yani diyeceğim o ki, yasak olması resmi nikahtan önce olmasına değil, zaten tamamen yasak aslında.

Şahsi fikrim de, olması gereken zaman herhalde düğün sabahı veya 1-2 gün öncesidir. Bizde düğünün olacağı sabah kıyılır, kız gelinliğini giymeden sabah.

Dinimizde bir nikahın geçerli olabilmesinin belki de en önemli şartı, bu nikahın herkese duyurulmuş olması, yani evliliğinizin herkes tarafından biliniyor olmasıdır. Yani nişanda yapılan ve çiftlerin rahat görüşmesi ümidiyle yapılmış ve herkese duyurulmamış nikahlar bilinenin aksine pek de geçerli olmaz maalesef. Böyle bir genel yanılgı var bizde.
En güzeli ve sağlıklısı da, düğünle aynı gün veya 1-2 gün , 1 hafta öncesi gibi yakın zamanlarda yaptırmak.

Son düzenleme:
edacım bızde nışanda kıyılır aslında ama artıkı eskıde kaldı o sımdık düğüne yakınken kıyılıyor düğün gunu cok zor olur bıkac gun once olablır

esmanın dediği gibi aslında, ben de içim rahat etsin diye kıydırıcam tabi imam nikahını ama esas itibariyle resmi nikahla zaten dini nikahın bütün şartlarını yerine getirmiş oluyorsun. merak edenler google a bi yazsın , dini nikahın şartları diye 5-6 maddelik birşey zaten. bunlarında hemen hemen hepsi resmi nikahta gerçekleşir zaten.

kız esmaaa, çok şugar gorüküyüüüü :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar: biraz küçük olmuş ama olsun :)))

candan erçetin okadar güzel söylemişki yüksek yüksek tepeleri
beta gelince çağrı yap msnden sana atam

çalma çalma onu :umursamaz:ben istemedim herkes ağzından söylesin diye çok daha güzel oldu heeee.. :gitme: candan söleseydi kesin ağlardım ben hiç ağlamadımmm sende ağlamaaaa sakın

Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır Bunun için bazı şartları vardır Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz

1 Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması
2 Tarafların irade beyanı Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri
3 Nikâhın duyurulması Gizli bırakılmaması Bu şart bazı mezheplere göredir
4 Kızın velisinin izninin olması Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir
5 Şahitlerin hazır olması Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…