adetlere gelince yok öle ağır şeyler değil
sadece bayramda geline bayramlık alınır ve erkek tarafı tıpkı nişan bohçası gibi hazırlayıp hem ziyaret eder kız tarafını hemde geline hediyesini verir ( ayrıca bunu ben istemedim ama annem olmaz bi kez evleniyorsun diyor.. )
ikincisi ise düğün öncesi geline evlendikten sonra giyeceği kıyafeti , ayakkabı- çantası ıvırı zıvırı alınır işte bunlar. biz edemeyiz diyormuş...
gülay benim adımı yazmamış bile :dilcikar:
bu arada gülaycım sen çok tatlıymışsın
allah bir yastıkta mutlulukla kocatsın inşallah
çoluklarınızla çocuklarınızla sevdiklerinizle kocaman mutlu bi hayat sürün inşallaaaaaaaaahhhh
ben de biraz tombiş gelin olcam herhalde
zayıflayamıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
çok moralim bozuk kıslar bnm:gitme:
kızlar anca yetiştim yaaa
öncelikle gülayyy beni de ekle bende görcemmmm
sonracıma bende çocuklar için palyaço felan ayarlatmayı düşünüyordum ki meğer bizim mekanda zaten o hizmet de veriliyomuşşş
bide nediycektim hıh sinay banyon çok güzel ama yatak odanı göremedimmm :umursamaz:
Kizlar hepinize merhaba!
Bugün araniza katilamadim... Is yerindeki Pclerde sorun var...
Bunun haricinde cok fena sinirliyim... Benim ki bugün beni uyuz etti... Bir kac gün aramasa yeridir...
Sizce erkekler sorumluluk tasimayi ne zaman ögrenirler?
Gülay resimlerine bende bakmak isterim... Teklifi mi kabul edersen...
Burcu icini ferah tut hersey güzel olucak.
SInay banyon cok seker canim.
Karalahana tabaklarin morlularina bayildim...
Anca bu kadarini takip edebildim kusuruma bakmayin kizlar...
Simdi zaten yine cikmak zorundayim(((
Hepinizi öptüm...
Kızlar , öğlen annem aradı. Kayınvalidem annemi aramış.. düğünümüz hakkında konuşmuşlar. Kayınvalidem olumsuz konuşmuş. ( artık bi şey yapamayız edemeyiz gibi.. )Annem sinirlenmiş.. off ya çok karışık bi durum
en basit olarak gelinliğimi kendi bulunduğum şehirden almak istiyorum ben
çünkü provası ıvırı zıvırı olur değilmi ? nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.. sürekli gidip gelmeme imkan yok
illa gelinlik burdan alıncak diyormuş
ve tabikii malum konu takı konusu o konuda da nişanda takılanın dışında takamayız diyormuş
bu tür konular kızlar
nişanlımı aradım konuştum sinirliydim konuşurken çünkü inanılmaz kalbim kırıldı(
selanaycım haklısın kuzum. zorluk çekmeden düğün olurmu hiç
kafam o kadar karışıkkii şunları bile zor yazıyorum(
aslında gelin almayı kolay hale biz getirdik aman şuda olmasın hadi buda olmasın yok çok masraf olmasın die die gelin alma kolaylaştı artık. eskiden bölemiymiş hıhlmaz: sinir oldum heee
boşuna dememişler ailesiylede evleniosun die. ama seçemiosun işteklava: aileler ister istemez evlilik sürecinde işin içindeler. ben burda çokça söledim zaten kendinize eşya alırken kimseyi karıştırmayın. biz kocamla aramızda konuşmuştuk bohça yapmıca die mesela. gereksiz buluyorum çünkü. onun yerine evimize başka şeyler aldık ekstradan. rabbim nazarlardan korusun benim kayınvaldemle aram çok iyi etliye sütlüye karışmazlar. nişanlılık sürceinde ufak tefek anlaşmazlıklar bizdede oldu nişanlım arada kalıodu ne yaptım biliomusunuz. gittim kayınvaldemi odaya çektim konuştum anne dedim ben oğlunu çok seviyorum sizide çok seviyorum eğer bir kusurum olursa gel benimle konuş dedim. nitekimde başka sorunumuz olmadı çok şükür. kıssadan hisse mutluluğun yolu sizin elinizde kızlar
sadece bayramda geline bayramlık alınır ve erkek tarafı tıpkı nişan bohçası gibi hazırlayıp hem ziyaret eder kız tarafını hemde geline hediyesini verir ( ayrıca bunu ben istemedim ama annem olmaz bi kez evleniyorsun diyor.. )
ikincisi ise düğün öncesi geline evlendikten sonra giyeceği kıyafeti , ayakkabı- çantası ıvırı zıvırı alınır işte bunlar. biz edemeyiz diyormuş...
Kızlar hepinizden Allah razı olsun.
Çok ağladım ama biraz rahatladım.
Şimdi onu aradım o daha kötü o yüzden ben güçlü olmalıyım nasıl başarıcam bilmiyorum ama işlerini halledebilirse beni alacak ne oldu ne bitti öğrenicem.
Burası küçük bir yer iş bulmak zor ben kamudayım ama off kafam o kadar karışık ki ben patron olsam onun gibi bir elemanı kaçırmak istemem off dua edin kızlar
cnm bu konuda sana katılıyorum.bizde de bayramda üst baş alınır ve evlendikten sonra giyinmek için bişeler..düğün alışverişinde yapılır genelde oda.
aaahh ahh kızlar herkesin bi derdi war işte..
ben hiç anlatmiim size en iisi Allah hepimize herşeyin hayırlısını nasib eylesin inşallah...
bu arada tekrar soruyorum fibulanın resimleri nerde yaa
kız dedin ya porselen demlik kapagı kırıldı diye .yoksa sen demedın mı ben sen yazdın sanıyorum
arsimacım bakarsın iş çabuk biter kocisin sana süpriz yapıp erkenden gelir...
arsima sıkma canını gelcek ya sonuçtaa
cnm bu konuda sana katılıyorum.bizde de bayramda üst baş a.
bu arada tekrar soruyorum fibulanın resimleri nerde yaa
neden o geldi aklına
öyle tab sağsalim gelsinde
nası temizlik edem annemde kalıyorum + cumartesi çalışıyorummmmmm
böcük onlar kıymetli olur ama herşeye he dersen senin tepene çıkıyolar tabi yine insanından insanına değişir hayırlısına çattırsın allah
ya orda dursun vardı bugun olmadı yarın olmadı 1 ay sonra olmadıı dıe devam edıyorduda kaydirigubbakcemile3
hee pardon evde tek korkuyon sanırım ben cok korkarımda
ctesı aksama kadr mı calısıyon
walla biz de:hooray:alkisalkisalkis katılıyorum sana.biz o yüzden herşeyi yıldırım hızıyla düşünüyoruz.6 sene çıktık tanıyoz birbirimizi.ailelerimizde biz evliyken kaynaşsınlar birbirlerine.dimi ama
ama birşey diyeyim mi gamze yaaslında gelin almayı kolay hale biz getirdik aman şuda olmasın hadi buda olmasın yok çok masraf olmasın die die gelin alma kolaylaştı artık. eskiden bölemiymiş hıhlmaz: sinir oldum heee
işte o çok önemlievet gamze çok haklısın durumu biz kolaylaştırıyoruz, kıyamıyoruz, çabuk kabulleniyoruz...
Kendi isteklerimizden vazgeçiyoruz bir anda, ama suistimar ediliyoruz bazen işte.
bence orta yolun bulunması lazım selenay yaah canım yaaa biliyorum bu işler nasıl zor :çok üzgünüm:
düşünme çünkü sen kafayı da yesen kayınvaliden kendi bildiğinden şaşmıcak
ve Eda doğru söylüyo annen deseymiş sizin taktığınız sizi bizim taktığımız bizi ilgilendirir ve devamındaki cümle :)
Edacım doğru diyosun, bizlerle sevgililerimiz iyi işin içine adet, aile girdimi herşey toz duman :çok üzgünüm: zorla ara açılıyor yaaa
adetleri de herkesin kendi çıkarına kullanmaya çalışması kötü :sinifsinif:
ay umarım bizde tatsızlık olmazboşuna dememişler ailesiylede evleniosun die. ama seçemiosun işteklava: aileler ister istemez evlilik sürecinde işin içindeler. ben burda çokça söledim zaten kendinize eşya alırken kimseyi karıştırmayın. biz kocamla aramızda konuşmuştuk bohça yapmıca die mesela. gereksiz buluyorum çünkü. onun yerine evimize başka şeyler aldık ekstradan. rabbim nazarlardan korusun benim kayınvaldemle aram çok iyi etliye sütlüye karışmazlar. nişanlılık sürceinde ufak tefek anlaşmazlıklar bizdede oldu nişanlım arada kalıodu ne yaptım biliomusunuz. gittim kayınvaldemi odaya çektim konuştum anne dedim ben oğlunu çok seviyorum sizide çok seviyorum eğer bir kusurum olursa gel benimle konuş dedim. nitekimde başka sorunumuz olmadı çok şükür. kıssadan hisse mutluluğun yolu sizin elinizde kızlar
kızım bunları ne diye indirdiniz kaldırdınız ki siz de yaaaaadetlere gelince yok öle ağır şeyler değil
inşallah bulacak bulacakKızlar hepinizden Allah razı olsun.
Çok ağladım ama biraz rahatladım.
Şimdi onu aradım o daha kötü o yüzden ben güçlü olmalıyım nasıl başarıcam bilmiyorum ama işlerini halledebilirse beni alacak ne oldu ne bitti öğrenicem.
Burası küçük bir yer iş bulmak zor ben kamudayım ama off kafam o kadar karışık ki ben patron olsam onun gibi bir elemanı kaçırmak istemem off dua edin kızlar
kız hemşo sizin yengelerde hakkat sizi çok daraltmış o ne öyle kafamçokkarıştı
amaa bunu gördüm biliyorum ne yaptırırsan öyle kıymetli oluyorsun
önceki nişanlandığımda, alınan alelade şeylerdi (söz yüzüğüm bile alınmamıştı- benimde gözüm altınlarda değildi yani) ama ne oldu adam nişanı attı bana paragöz dedi :bbo: Allah sizin gibisine çattırsa da görseydi paragöz nasıl :çok üzgünüm:
[/COLOR][/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?