böcük kız niye alınayım, biliyorum herkes burda kendi açısından doğrusunu söylüyor
hakkımızda hayırlısı olsun
elisa valla kayınvalidene kızdım canım bişeyler dicem iyice yüreğin burkulacak :S
bu tip işlerde kız tarafının adeti ne ise o uygulanır istemeden önce bilmiyormuymuşta düğüne yakın yan çiziyo
bi de altın takamam diyo, böcüğün dediği gibi verme bencede nişanda takılan altınları, düğünde bakakalsın, altın maltın iş valla, hele de insanı aptal yerine koyuyorlarsa hepten iş olur, en başta dedi mi daha takamam diye öyle ise tamam ama, başta seslenmeyip sonradan böyle yaptı ise kendi çıkarına oynuyo
kimse kusura bakmasın ama gelin alıyorsan, azıcık terine katlanıcan
valla benim patronum, buranın sayılı adamlarından, itibar olarak, zenginlik olarakta ama o bile gelin kızsan yeni evlenmişsen hani senin altının yeni gelin olduğunu nerden bileyim ben der
hayırlısı pufi hayırlısıAma 12ler kadar çalışıyordu, işi için beni bile ihmal ediyordu. Reva mı bu...
Evet dediklerimin hiçbiri olmayacak çünkü istediklerimi hep azamiye indiricem hiçbirşey içime sinmeyecek zaten herşeyi ikimiz yapacaktık şimdi sadece benmi yapıcam nasıl yapıcam ki? Tamam sağlık huzur ama insanın başına gelmeyince anlamıyor. Artık kısıtlamak kısıtlanmak istemiyordum ben. Tabi herşeyin hayırlısı ne deyim ki.
elisacım aklı selim davranmak zamanı olduğunu biliyorsun di mi canımen basit olarak gelinliğimi kendi bulunduğum şehirden almak istiyorum ben
çünkü provası ıvırı zıvırı olur değilmi ? nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.. sürekli gidip gelmeme imkan yok
illa gelinlik burdan alıncak diyormuş
ve tabikii malum konu takı konusu o konuda da nişanda takılanın dışında takamayız diyormuş
bu tür konular kızlar
nişanlımı aradım konuştum sinirliydim konuşurken çünkü inanılmaz kalbim kırıldı(
ya bence sevgilin haklı@croiselle canım bizde bir hafta kalmak gibi durumları yok herkesin işi gücü var, geri dönmek zorundalar
ve derdimiz ilk günden istenip verilmemek değil, annem en baştan kızardı böyle şeye ama şimdi seslenmiyor uzak yoldan gelip gitmek dünya para, yazık değil mi der (kardeşimde şehir dışından bi kızla konuşuyor da kendi namına düşünüyo yani)
@sorun bizim herşeyi hazırlayıp babamın sanki aile ferdi değilmiş gibi son anda haberi olması, ve bu yüzden erkek arkadaşımın ailesinin tedirgin olması
ve bugün dikkatimi çekti, herkesin işi ne kadar ters gidiyo
hepimiz hayırlısıyla düzlüğe çıkarız inş
hakkaten ne güzel olmuşsun fibulaaaafıbula resmen nışan olmuş pekı nışan yapcak mısnız
elbısen sacın basın oynaman bence bu nışan dedırtıyoda:roflol:
masallah cok guzelsınn
ya bişi dicem elisacımben de çok sinirliyim.. ve bi takım adetlerimiz var bizim onlarıda edemezmiş..
hayırdır bacım noldu? geçmiş olsunsende de merak ederım:kedi:
en ıyısı herkes ayetel kursu okusun ben dun ölmek uzereydım kurtuldum :Saruboceq:
veeherkese bı nazar boncuku
bi tespitim varne demek yapamazmış yaaa anam eskiden kız evi naz eviydi şimdi erkek evi olduklava: ben anlamıorum yaa nie bu huzursuz etmeler neden araya girmeler klava:
buradaki kızlar da dahil
çiftler kendi aralarında çok mutlular ve tos pembe rüyalar alemindeler
ne zaman işin içine aile-adet-gelenek-ayıp-zorunda- gibi şeyler girsin, işte o zaman huzur ufak ufak çekiliyo
o yüzden hiç uzatmadan tekrar iki kişi başbaşa kalmalı bu aile öğrendikten sonraki süreyi kısa tutmalı çiftler
inşallah bizde d eöyle olur
bende buyuk bı nışan edersem
dayılarım yengelerım abımler ablamlar hepsı altın takcklardı
fakat düşündum
salon nerden baksan 1000 tl
bohca alısverısı 1000 o bu derken benım masraf onları geccek
en ıyısı evde gene söz gbı edek abımler ablamlarda ceyısımden eksık olanları alsın
ama ablam dun dedıkı evde yapsan bıle altın takılmazsa bıle para takılır dedı ohh dedımzemuszemus
selanaycım haklısın kuzum. zorluk çekmeden düğün olurmu hiç
kafam o kadar karışıkkii şunları bile zor yazıyorum(
aslında gelin almayı kolay hale biz getirdik aman şuda olmasın hadi buda olmasın yok çok masraf olmasın die die gelin alma kolaylaştı artık. eskiden bölemiymiş hıhlmaz: sinir oldum heee
ne kapağı kız
adetlere gelince yok öle ağır şeyler değil
sadece bayramda geline bayramlık alınır ve erkek tarafı tıpkı nişan bohçası gibi hazırlayıp hem ziyaret eder kız tarafını hemde geline hediyesini verir ( ayrıca bunu ben istemedim ama annem olmaz bi kez evleniyorsun diyor.. )
ikincisi ise düğün öncesi geline evlendikten sonra giyeceği kıyafeti , ayakkabı- çantası ıvırı zıvırı alınır işte bunlar. biz edemeyiz diyormuş...
aklıma avrupa yakası geldı kaydirigubbakcemile3
sağsalım gelsınde yeterkı
ctesıye kadr temıslık neym yaparsın ctesı pazar onunla gezersın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?