Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

kizlar peki nerden baslasamki?

ben tencere ve yemek takimi ve catal bicak takimini aldim bile, taksit taksit ödüyorum her ay. Ama bunlar günlük kullanim icin düsündüklerim. Ancak baska daha güzel bir takim daha almayi düsünüyorum.

Sizce neleri alsamki baska ceyizlik, nevresimlerden baslanilsinmi? para biriktirsen kalmiyo, ceyiz hazirlasam diyorsun oda cok yer kaplar sanirim roflol

sigara içmek için dışarı çıktım oradakilerden çakmak istedim ortalığa konuşaak
herkez elini cebine soktu bizimki duymamazlıktan geliyo hiç kıpırdamadı hoşşik
onunda niyeti yok konuşmaya

Sizce neleri alsamki baska ceyizlik, nevresimlerden baslanilsinmi? para biriktirsen kalmiyo, ceyiz hazirlasam diyorsun oda cok yer kaplar sanirim roflol

diğer takım için bekle ilerde daha güzeli çıkar en azından bi takımı gönlünce o vakte göre alırsın :)
beyaz eşya alabilirsin mesela alınca orada kalıyor sen ödemeyi yapıyorsun taksit taksit
alacağın zaman değişim yapabilirsin farkını ödeyerek
böylelikle büyük kısmını ödemiş olursun (çamaşır fırın mesela)

sigara içmek için dışarı çıktım oradakilerden çakmak istedim ortalığa konuşaak
herkez elini cebine soktu bizimki duymamazlıktan geliyo hiç kıpırdamadı hoşşik
onunda niyeti yok konuşmaya

klava:

sevimli aldıklarını gül güle kullan. nevesim pike batttaniye falan alablirsin ben öyle düşünüyorum
ben tencere çatalkaşık aldım bi kaçta nevresim yemek takımı almayı düşünüyorum sırada taksitlerim bitince
para biriktirilmiyo böyle bi yere bağlayınca mecbur ödüyosun bişi sahibi oluyosun

anam bu günde müsaitim iş yerinde ama kimseciklr bişi yazmıyo benimde çenem düştü galibamkaydirigubbakcemile2
sinirimi stresimi alıyor ayol burası

evet haklisiniz.

evet sanirim dogru diyelim 3 sne sonra evlendim o zaman daha farkli seylerde cikacak...ve o zaman daha cok begendiklerimde cikabilir

ay ne kötü durum...

hepsinde tek tek alayim roflol digerlerinide evlilik olunca
benim aldigim yemek takimiim gül desenli, bu da bir problem ceyiz hazirlanken, ileride hersey uycak mi problemi :S

iki olsada çıksak ama çıkıpta napcaksam bu sıcakta ağustos sıcağı gibisırnaşık şey delikafadulden naniknanik

bazen nevresimlerde falan cok güzel indirimler oluyor, aslinda kacirmayip almak gerek.

ama yer meseleside var. Benim sandigim burda yok, büyükbabamlarin evindezemuszemus yorganlar, yastiklar, ve dantal seyleri vs. orda. Ben yurtdisinda oldugum icin onlar türkiyede. Ama burdada ceyiz biriktirmem dogrumu bilmiyorum. zaten sadece dolabimin üstüne koyarsam hurc koyacam, baska yer yok :) birde baza yatagin altina koyabilirim.

amannnn sirrus boşver canım ya takma..
yeri gelir sen yakarsın çakmağı :jeyyar:
o otursun derdine yansın hoşşik

evet haklisiniz.

küçük ev aletlerini alabilisin
süpürgeni alabilirsin
günlük kullanım için tabak çatal bardak kahvaltı takımı alabilirsin
klozet takımı al :)
teflon tecere al
bornoz takımı al
yatak odası halını alabilirsin
yatak baza yorgan alabilrsin (orada bırakıyorsun bunları)

ve ne alırsan al hepsini yaz yoksa ikişer üçer alıyorsun kaydirigubbakcemile3

tafsiyelerin icin tsk ederim canim

peki bir kizin ceyizinde neler olmaliki? diger baslikta okudum ama herkes farkli seyler demis :S

ahh ahh çok ii anlıyorum yer problemini..
bizim ev ufak
her yeni bişey aldığımda annemle kavgalarımız başlıyo
onu nereye koysam bunu nereye koysam pufff :sinifsinif:
ama almakta lazım
para birikmiyo bi şekilde harcanıyo..
benim sana tavsiyem eğer ortada şuan bişi yoksa evlilik anlamında
mümkün oldukça çok para edicek şeyleri al yükünü hafiflet
zaten en pahalı olanlar tek parça halinde biyerlere kolay sıkıştırılır.
diğer çeyizin içinde altın olarak değerlendirebilirsin paranı
hepsini tropluca alırsın evlenceğin zaman.
yer problemi açısından en iisi bu sanırım yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…