Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Malzemeler; (6 kişi)

* 6 adet orta boy patlıcan
* 2 adet soğan
* 2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
* 250 gr. Kıyma
* 2-3 adet yeşil biber
* 1-2 diş sarımsak
* 1/3 bardak çiçek yağı
* 2 çorba kasığı margarin
* 2 bardak sıcak su suyu
* Tuz, karabiber,kırmızıbiber

Yapılış Tarifi

1. Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
2. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
3. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
4. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
5. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
6. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
7. domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
8. Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
9. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
10. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
11. 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
12. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın

alıntıdır...

ay anam karnıyarık yapmayıdamı bilmiyonuz siz :sinifsinif:

Yaa biliyorummdaa hiç denemedim kaydirigubbakcemile3

Önce patlıcanları soyucam alacalı bulacalı
sonra kızartıcamm

iç malzemezi
kıyma,soğan,domates,salça,maydanoz,tuz koyucam harç yapıcam

kızarttığım karnı yarıkları fırın tepsisine alıcam içini yarıp harcı koyucamm
üzerine dometes biber koyucamm

1 bardak ılık suyla biraz salça sos yapıp üzerine döküp fırına vericemm..

Böyle olmuyor muu :uhm:

vereliniortak :lepi: alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

patlıcanları tuzlayıp bi süre bekletmeniz gerekir kızlar yoksa acımsı bir tadı olur patlıcanların

Saol buketimmm Şeniz
anlat hele nesın kımsın kımlerdensın
artık bılgıler yazmıyoo sen anltcan bız dınlıycez

:gitme::gitme:sbh berı kk neden yavas anlasıldı
yakında avatarda kalkar :gitme:
Olabilirrr CADIARZU
vereliniortak :lepi: alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
buyrunnnnnnnnn Teveccünüzz

Ama şöyle bi sorun varr ben kıymayı buzluktan çıkarmayı unuttumm kaydirigubbakcemile3

kızlar kızlar ben geldim kuzenimin düğünü vardı onun için izin alabildim yehuuu cumartesi ve pazartesiyeee
bekle beni izmir ben geliyoruuum

kızlar ben geçen aylarda bi karnıyarık yaptım, çabuk olsun diye rondoya attım soğanları amaaaan nerden attım bilmem karnıyarığın tadını çok değiştirmiş, benden söylemesi aman bu tip işlerde sakın rondoya atmayın soğanı elinizde doğrayın

birde salça kullanmayın derim ben, sırf domatesle yapın bakın aradaki farka
hiç salça kullanılmayan karnıyarık daha lezzetli oluyor :lepi:

selen senın iş nolduu

arşı bugun superım sen nasılsın kımse gelıyo mu mısfrlığe
sınaya gelmış 30 kişi kaydirigubbakcemile3 cocuklar bıseylerını kırmış bugun gene gelıyolarmış baskaları

beta o yazdığını ben yanlış okumusum dıomkı ne tecavuzu :roflol:

Bayan turuncu
adın
işin
evlı
bekar
dul
evde kalmış
ceyısın varmı:jeyyar:
nerelısın
kac kardessınız

rondo yemeğin tadını bozuo çok haklısın el emeği gibi olmuo bide bi yerde okudum rondodo sopanı kesince acısı çıkıomuş yani bikez yıkatmak lazımmış soğanı

patlıcanları tuzlayıp bi süre bekletmeniz gerekir kızlar yoksa acımsı bir tadı olur patlıcanların
Evett onu unuttumm bakk kaydirigubbakcemile5
Aaa rondoya atmam ufaltıyor çokk ama salça konusu bulunsun aklımdaa yerimseniben
beta mikrodalga fırın varsa kıymanın buzunu mikrodalgada çözdür tatlım :)
Yok mikrodalgam elisaamm :sinifsinif: Güneşe koydum bakalım çabuk çözünürse yapıcam çözünmezse yesinn koçişş dünkü yemeklerii :dilcikar:

teşekkür ederim

daha takmadım
pazartesi verdi annem
o gün bugün doğru düzgün evde değilim ve çay hiç yapmadık takma gereği duymadım :)
ama evdekine takmıştı annem oda porselen

geçen porselen demlik için annem almış süçgeç zar zor taktı kadın ama 2 gün sonra cıkardı hiç beğenmedi tam oturmamış sanırım,
bende şu porselen çaydanlıklardan nefret ediyorum cok güzel görünüyorlar ama herseferinde elim yanıyooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…