ay anam karnıyarık yapmayıdamı bilmiyonuz siz :sinifsinif:
Yaa biliyorummdaa hiç denemedim kaydirigubbakcemile3
Önce patlıcanları soyucam alacalı bulacalı
sonra kızartıcamm
iç malzemezi
kıyma,soğan,domates,salça,maydanoz,tuz koyucam harç yapıcam
kızarttığım karnı yarıkları fırın tepsisine alıcam içini yarıp harcı koyucamm
üzerine dometes biber koyucamm
1 bardak ılık suyla biraz salça sos yapıp üzerine döküp fırına vericemm..
Böyle olmuyor muu :uhm:
ayyy bende ütümü tefalden aldım yaaa bozulmasınnnn benimki hemide netden aldım kampanyadan laelaelaelaelae
clipsooo , clipsooo , clipsooo :lepi:
hee kaçır seninkini kaydirigubbakcemileuzak annem ya vallla ben bekleyemem o kadar banane yaaa offff sen ne yaptın ya düğün netleştimi
hayırlı olsun canım
patlıcanları tuzlayıp bi süre bekletmeniz gerekir kızlar yoksa acımsı bir tadı olur patlıcanların
bısı sorcam sımdık bunu doldrmak ıcnde amma cok malzeme lazım deıl mıkızlar kendime bunları aldım :)
arsi
silikon kalıp ne güzel öyle yaaa
benim hiç böyle çeyizlerim yooookkk :çok üzgünüm:
anlat hele nesın kımsın kımlerdensın
artık bılgıler yazmıyoo sen anltcan bız dınlıycez
sen sor ben anlatim çeyiz bakanı :)
Saol buketimmm ŞenizMalzemeler; (6 kişi)
* 6 adet orta boy patlıcan
* 2 adet soğan
* 2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
* 250 gr. Kıyma
* 2-3 adet yeşil biber
* 1-2 diş sarımsak
* 1/3 bardak çiçek yağı
* 2 çorba kasığı margarin
* 2 bardak sıcak su suyu
* Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılış Tarifi
1. Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
2. Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
3. Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
4. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
5. Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
6. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
7. domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
8. Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
9. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
10. Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
11. 2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
12. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
alıntıdır...
Olabilirrr CADIARZUanlat hele nesın kımsın kımlerdensın
artık bılgıler yazmıyoo sen anltcan bız dınlıycez
:gitme::gitme:sbh berı kk neden yavas anlasıldı
yakında avatarda kalkar :gitme:
buyrunnnnnnnnn Teveccünüzzvereliniortak :lepi: alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
Evett onu unuttumm bakk kaydirigubbakcemile5patlıcanları tuzlayıp bi süre bekletmeniz gerekir kızlar yoksa acımsı bir tadı olur patlıcanların
Aaa rondoya atmam ufaltıyor çokk ama salça konusu bulunsun aklımdaa yerimsenibenkızlar kızlar ben geldim kuzenimin düğünü vardı onun için izin alabildim yehuuu cumartesi ve pazartesiyeee
bekle beni izmir ben geliyoruuum
kızlar ben geçen aylarda bi karnıyarık yaptım, çabuk olsun diye rondoya attım soğanları amaaaan nerden attım bilmem karnıyarığın tadını çok değiştirmiş, benden söylemesi aman bu tip işlerde sakın rondoya atmayın soğanı elinizde doğrayın
birde salça kullanmayın derim ben, sırf domatesle yapın bakın aradaki farka
hiç salça kullanılmayan karnıyarık daha lezzetli oluyor :lepi:
Yok mikrodalgam elisaamm :sinifsinif: Güneşe koydum bakalım çabuk çözünürse yapıcam çözünmezse yesinn koçişş dünkü yemeklerii :dilcikar:beta mikrodalga fırın varsa kıymanın buzunu mikrodalgada çözdür tatlım :)
teşekkür ederim
daha takmadım
pazartesi verdi annem
o gün bugün doğru düzgün evde değilim ve çay hiç yapmadık takma gereği duymadım :)
ama evdekine takmıştı annem oda porselen
ay anam karnıyarık yapmayıdamı bilmiyonuz siz :sinifsinif:
Bayan turuncu
adın
işin
evlı
bekar
dul
evde kalmış
ceyısın varmı:jeyyar:
nerelısın
kac kardessınız[/QUO
öğrenciyim
bekarım
çeyizim yok başlamak istiyorum da karar veremiyorum bi türlü yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?