Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

:) geldim kuşlarr nasılsınızzz

hoşgeldin canım yerimseniben

Ramazan için iftarlık menü yapan varmı??
Misafirlere ne yapıcam karar veremiyorum.
Tek başıma kalabalığa yemekte hiç yapmadım inşallah becerebilirim.

-tatlicadiarzu- bulursan öyle güzel iftar menuleri banada söle olurmu kafamçokkarıştı
iftarda ne yapcaanı bilmeyen yeni gelin smilii

Kırık pirinç hiç bilmiyordum hemd etasarruflu daha ucuz.hemen akşam giderken alıp dolma doldurmak lazım ramazan da geldi dolaba koymak lazım yemeklerı ufff çok zor olcak

püü sana bılmıyodun dımek
ıyıkı bız varık bak bı guzellık daha öğrendın eşin artık senı cok sevecek kaydirigubbakcemile3ekonomık karım dıycek

ıftar için börek yapıp koyabılırsınız yada yapsak sarması
yada en basıtı mılföy hamuru ıle ıkı dk börek olur

tubiş bazı kısıler salca koymuyo içe yaprak sarması yada dolmaya yanı
ama bence cok renksız bısey oluyo
sen bılırsın genede
ben naneyı corbada bıle sevmem hep dılıme takılır :roflol: gecmıyo o yuzden koymuyorum

meren mi link ver nan:mymeka:

zeytinyağlı biber dolması için gerekenler; 1 kg. dolmalık biber, 2 tane soyulmuş domates, 2 su bardağı pirinç, 8-10 kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 tatlı kaşığı nane, 2 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 1 çay bardağı kaynamış su, yarım su bardağı zeytinyağı, tuz. soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun. pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın. dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun. üzerlerine bir dilim domates kapatın. dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin. yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. orta harlı (annemle harlı/hararetli tartışması yaptık ama o harlıda ısrar etti) ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin...

portakaldan alıntıdır

annem hepsine salça koyuyor ama zeytinyağlı yapmıyor.
oda senin gibi renksiz yemem ben onu diyor.
bende öğrenene kadar hep salçalı biliyordum ama zeytinyağlı öyle olmuyormuş.
biz genelde densemin verdiği tarifi etsiz olarak yapıyoruz meze değilde yemek oluyor yani.
ben iftarlık çeşit olsun diye zeytinyağlısını deniycem o makbulmüş masada kalabalık görünsün diye.

fıstık kuş üzümü nane ve tarcın hıc kullanmadım
tarcın tatlılarda falan cok guzel ama bunda denemedım neyse ben genede bıldığımı edım

püü sana bılmıyodun dımek
ıyıkı bız varık bak bı guzellık daha öğrendın eşin artık senı cok sevecek kaydirigubbakcemile3ekonomık karım dıycek

Evet canım sayenizde.Kocam bana pazartesi günü efferim dedi paylaşıyım sizle mangal neyim yapmıştık misafirler vardı epeyicene köfte artmıştı bende o köftelerı sakladım pazartesi sulu köfte yemeği yaptım o köfteleri kullandım o kada rgüzel olmuştu ki hala tadı damağımda.aşkımda efferim dedi tasarruflu dedikaydirigubbakcemile2

ben dolma bıbere sıvıyağ kullanırım zeytınyağı deıl zaten suan bıle margrın hıcbıseye koymuyoruz evde
he pılav harıc
yapsak sarmasına zeytınyağı koyuyoruz cunku yapsak sarması soğukta yenılebılır ama dolma yenmez o yuzden ve kırmızı et yemedığım ıcn hıc koymam

:lepi:bıde bayat ekmeklerı acaba tos makınasında kızartsak corba ıle guzel olmaz mı ben gormüştum ama denemek nasıp olmadı cunku yengem hep bayat yıyo cok sevıyor
bende ohh canına değsın dıom taze ekmek herzaman tercıhım tabı zorunlu durumlar harıc
ama ben hıc köfte etmedım bıkac kez denedım guzel dedıler ama tadına bakamıyom
evlenınce maske ıle yapcam etli yemeklerı -tatlicadiarzu-

iim esmacım napiim işe git eve gel hep aynı wala her c.tesi misafir yorgunluklar ewlilik = yorgunlukmuş

evet ctesı alsıyonmu canm
esmacım merhaba,deniz tarif aradığını söledi ğer istersen çok güzel bi tarifim var adı kokostar kurabiye birazcık zahmetli yalnız ama çok diil yazmamı istersen söle olur mu kaydirigubbakcemile5
yazcana zahmet olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…