Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Çok pahalı gıı onlar bende rüyamda görürüm ancak zaten, hemde bilekliği neyse de küpe ve kolyesinden hiç hazetmiyorum, ama çok da tercih ediliyor yani kafamçokkarıştı

Hamuru ıçin:
•1 kahve fincanı kakao
•2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
•250 gram margarin
•2 kahve fincanı pudra şekeri
•1 pkt kabartma tozu
•1 pkt vanilya
••Aldığı kadar un
içine
•2 su bardağı hindistancevizi
•2 çay bardağı purda şekeri
•1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
ıç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.

ALINTIDIR

ya bısey dıyem mı
hanı derlerya takı setı gelıne şart dıye
ama askımın okadr cok parası yokkı alamzsak nolcak sımdık
ben beyaz renklı su yolu gıbı bısey ısterdım hep gelınlık ıcın
bı takı setı 3bın tl baslıyo
bızde artık 14 ayar falan alırız dıo ama o da cok zarar ettırıyo satarken
satarken dıom cunku ev almak ıcın altınları satmam gerekıcek

esmacım tarifi uzun görüpte gözün korkmasın çok kolay hele bi de elin alıştımı çok pratik aslında yalnız fırında çok uzun tutma kurumasın birde iç malzemesine ben birazcık da süt ekliyorum daha da yumuşak oluyo tavsiye ederim...umarım çok güzel olur beni anarsın artıgııınnn hadi kolay gele afiyetler olsun kaydirigubbakcemile3

gelemedimki canım düğünden sona çokyoğunlaştım ilk boşluğumdada geldim buraya işte :)

nere canımmmmmmmm :teselli:

sıkılmştım yemeğe gittim sora şimdi geldim
birazdanda doktora gidicem yaa
bu midem arada ağrıo yine:)
versin ilaç milaç bari

bide dolmayı benim annem tepside fırında yapıo o da güzel oluo

psoriasis anlatsana bacım dınlıyozz

pufı bacım ınsanda şans olcak heebızde nerdee neyse allah sağlık versın gerısını boşverelım

pıtır ben fırındakını sevmıyorum her yerı eşit pısmıyo ve kuruyo

Bende dün çok sinirliydim işten çıktıktan sonra işyerinin tuvaletine girdim böğüre böğüre ağladım sinirlerim boşaldı yaaaa sonra çıktım, arabayı bi yere bıraktım gezdim gezdim cüzdanımda da alamancı akrabamın düğün için verdiği bi çeyrek altın vardı 1 aydır harcamadım düğün zamanı lazım olar diye. Gittim bi züccaciyeye uzun zamandır aman bunlarda alınırmı bu parasızlıkla,sonra alırım dediğim iki tane bibloyu obje mi biblo mu işte her neyse onları aldım çıktım 20 tlde borç yaptım ohhh rahatladım sefam olsun

Birde dün bornoz takımı hediye geldi zaten yoktu alacaktım bunları da pek beğenmedim ama en azından 150 tl'den yırttım, akşam resimlerini çeker gösteririmmirmirmirmir

esmaaaaaa çıldırttı bu AVRATLAR KILABI beni ya 1 saat yazdım anlattım pat bağlantı kesildi offff kötükedihüso -tatlicadiarzu- bekle yeni baştan yazayım barii

cnm cok sagol ben böle mısafır felan yokken denıyorumki
guzel olursa mısafırde yaparım tesekkurelrtuh tupper kurabiye aklıplarım annemlerde kaldı yaaaaaa

ben geldiimmm :lepi:

oku oku anca bitirdim bee :))

hee bu arada bende diom aşkıma eve kucakta sokmazsan klava:

sonracıma mandilin o kek fanusuna bayıldımmmm ama ama amaaa kurabiye şekilleri harika yaa :) güle güle kullaannn.. Arsininkurabiyelerden yap bence onla harika olur eminimm cokacimcoook ilk fırsatta bende yapıcam zaten :)

bu arada kızın altınları bende gördüm, aneyy ben istemem ööle yaa, bu hasırında sadece bilekliğini beğenyorum ama sadece vitrinden bakıyorum kuzenimin düğünde bi baktım uzaktan halamın kolunda vardı, şaşı oldum valla :1shok: çok güzel duruyo ama yaa :) ne edek olanlar güle güle kullansın :)

başka ne diyeceğdimm

hee bende 1 62 boy 49 kiloyum, 2 kilo alıp verip duruyorum oynuyorum ama genelde 49.. benim kilo sorunum yok valla, küçükkende 13 kiloymuşum bikaç sene çırpı kalmışım hiç değişmemiş kilom :)) şimdide 49a sabitlendim, benim aşkım şanslı yani zorlanmıcak

bişiler daha diyeeceğdim snakide unuttumm

hee Mandilinin kapı süsüde çok güzelmişşş

balkuzum ıcını acıp ıcını koyup poğca gıbı kapatıcam goruntu nasıl olacak birde
1 yumurtanın akını ıce katcam ya kalan beyazı hamuramı katcam cöpemi

bu arada pıtır yaa sizin evin bahçesinde fırındamı var annem fırında yapıyo demişsin, eski taş fırınlardan deme bana yaa ööff ne güzel eviniz var ne şanslısın

Möcük gelinlik için öyle güzel imitasyon takılar varki sende onlardan alar takarsın, zaten satacakmışsın ama eşinin düğün hatırası olarak saklayacağın başka birşey aldırabilirsin...

Takısız gelin olmaz diye kim demiş hıh halt etmiş o:dilcikar:

Bizde geçen imitasyon bilezik gördük aynııııı altın gibi hiç farkı yok didim alıp takalım düğünde nolcakkkk diyerek güldüm sesli düşünmüşüm satıcı o kadar çok alan varki yetiştiremiyorum dedi hehe napsın millet ele güne karşı diyen gelip alıyor demekki delikafadulden

böcük seti satma bence hem hatıra kalır hemde aldığın parayla sattığın para arasında dalar kadar fark olcak yazık günah.. he illa set alcam satçam dersende kiralanmıyo mu bu setler daha ucuza mal olur çok para vermemiş olursun :S

pufı süper nan
ohh ınsan bı rahatlıyorkı para harcayınca sorma gıtsınn
gule gule kullan cnm
benım bornozla uyku setımı abım alcak sözde bakalım
yaa ben uzun zamandır b.köydekı zuccacıyecıye gtmıyom parasızlıktan

yok anamm sahte takcana hıc takmasın yada 1 tane taksın
papi bız genelde 24 ayar alıyoz gelınlere falan ama onlar suan cok pahalı bende daha ekonomık aldırırım dıom
14 18 ayar falan alırsam zaten satmam onu cunku cok zarar ederım
acep dıom benım bılesıklerın hepsını satsam trabzon hasırı mı alsam

saçmalama böcük sakınnnn
trabzon hasırı bozdururken yarı yarıya düşüyo
takı setinden daha çok zarar edersin
olan bileziklerine olur
sakınnnnnn
ayrıca onlar kaç para bilinmi sen

esmacım güzelce yuvarla kurabiye şeklini ver birleştirdiğin kızım varya aşağıya gelsin, diğer yumurtanın akını da tabi ki hamura katıcan kız Allah iyiliğini versin emi taze gelinnnnnn eccük tasarruf yap çöpe bişey atılmaz şekercimmm kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…