- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
Kek yapıcaktım.Ama siinay bi tarif verdi onu denicem yerimsenibentskler sedef
betam cacık yapsan süper olur nasılsa kışın pek ıcılmıyo yaz bıtmeden için gayrı
tatlı yapcan mı
sana dün akşam yaptığım tatlıyı tarif ediim üstelik yapımı 10 dk nı alıo eminim kocişin bayılcak
1 paket margarinin tamamını erit 1 su bardağı unla karıştır ocakta biraz kavurduktan sonra 4 su bardağı süt döküp kendine göre şekerini ilave et sonra ocaktan alıp mikserle çırp
Rondoda çektiğin bisküvileri borcama döküp üzerine yaptığın karışımı yay ve soğut
ooffff harika bişi oluo
ayyyyy canım bende dolma yaptım dün dar vakit ama dibi tuttu işte neyse umarız alışırızŞenizkızlar günaydınmafoldumben
hiç keyfim yok anlatmadan önce demek ıstıyorum kalabalık iftar sofralarının kıymeyını bilin
cok buruklandım dün halbuki ilk sahura cok heycanlı kalkmıstım
dun işten cıktım tabi trafık doalyısıyla yarım saat kala evde oldum cok gerildim
yarım saatte ne hazırlayabılırırm annemin sofraları aklıma geldı
sonra hazır corba kızartma felan anca yapabıldm zaten cok donuk bi sofra oldu canım cok sakıldı söylemesı ayıp tatlısız iftar sofrası yapmazdım cok zoruma gitti bu durum annemı arayasım geldi ama aramadım ağlarım diye
tabi bu sitresle eve gelmeden marketcıle tartıstım hemen tavada ısıtmalk tavuk turu gıbı bişey vardı bi alana bi bedeva yazıyordu kasada baktım öle degıl dedıkı ıkısıde aynı urun olunca vaktımde yok ya birini bırakayım dedım iade dedı beklemenız gerekır ok dedım bekle bekle adamdegıstırmedı sonra dedım bukadar kısı var bekletemem onları cok uzun işleminiz
iyi ozamandedım aldıgım seyı bıraktım adama parasınad degılım bu sızın olsun afıyetle yıyın dedım 3 tlılık bişeydi zaten
hayır ben gunduz felan alıp iftar vaktı değiştirmeye gıtsem haklı yogundur ama o an olmuş olay yani böle kızlar bilmıyorum diğer yenı evlı arkadaşlarımın iftarı nasıl geçmiştir
sınayyyyyyyyyyy cnm cektı nan fotosunu koyar ınsan gercı vaktın yokmuş:tomato:
esme cnm saol
bugun ben acıktım desem gunah olur mu mafoldumben
Bende size pratik bi pişi tarifi vereyim ben gece yatmadan önce hamuru mayaladım.
Sahurda 10 dk erken kalktım hemen pişirdim yedikk afiyetlee cokacimcoook
Pişi tarifi
500 g (4,5-5 su bardağı) un
1 poşet Instant Maya (kuruda olur yaş mayada ne varsa evinizde)
1 tatlı kaşığı tuz
400 ml (2 su bardağı) ılık su
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine tuz ve suyu ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Süre sonunda hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.
Buda fotosu
Foto:alıntıdır..
Sinaycım sende birgün önceden yapabılırsın aslınd aburda menulerı hazırlasak süper olur akşama ne yapsak yada yarına ne yapsak diye.Midem çok ekşiyor acıkmadım ama midem çok kötu yaa
bence hamilesin şekerrrrr zemuszemus
betanın tarifinin pratik çözümü fırından ekmek hamuru alınır ve yağda kızartılır kaydirigubbakcemile3
ben ve benim gibi tembellere umarım yardımcı olur kaydirigubbakcemile3
selam kızlar
ahhh canım arkadaşımm:1hug: birlikte saycaz demişsin yaa bir duygulandım:1hug:
sayarız dimi Şeniz düğünlerimize nasıl saydıysak öyle sayarız dimi kuzum:1hug:
kızlar hediyelerime bakın yaaaaa çook mutlu oldum
Esmacım Allah razı olsun çeyizime koycam bunları da
güle güle kullan beğeniyorum bende bunları.bakın biz bunu aldık küçük odaya
ben üstüne laciver kumaştan minder yaptırıyorum şimdi
üstünü de onlarca yastıkla doldurcam
]
güle güle kullankızlar devamını ekliycem ama hata veriyor..çeyizlerimden bazıları yeni geldiler...
:sinifsinif: :sinifsinif: gelse keşke artııık yaaya evet yaa hayatım gelmicekmi
az kaldı abay kaçırcak seni bi gün :):)akşam cok kızdım yaa neyse ddım sustum
msn actım yengemın kardesı ablamı cağır cağıramam dedım namaz kılıyo yığenıme bakcam dedı
canııım beniiim Şeniz bekliyorum seni özledim kıs vallahi sanki aylardır yoksun...Yok tatlım yaaa d.bakırdayız yarın burdan istanbula geçiyoruz. 1 haftalık bir ayrılık kaldı. Haftaya ctesi sizlerle olcam artık. Evimde durmadım yaaa evlendiğimden beri kaydirigubbakcemile3 Size evimin fotolarını gösteremedim daha
ahh asmacım :teselli: alışana kadar böyle olur tabi. Nerde annelerimizin kurduğu sofralar hemen haerşeyi hazır edip dontaırlardı bizde hazıra konardık dimi :sinifsinif:kızlar günaydınmafoldumben
hiç keyfim yok anlatmadan önce demek ıstıyorum kalabalık iftar sofralarının kıymeyını bilin
cok buruklandım dün halbuki ilk sahura cok heycanlı kalkmıstım
dunr
kaydirigubbakcemile3 oooh ne güzel ben geçen bi yastık yıkadım ertesi günün akşamı hala nemliydi .canım benim eski patronumun kızı istanbulda üniversitede okuyord. kadın haftada br gün gidip tüm dolbı doldurup geliyordu. buzluğa dolma bile atıyordu hiç tadı bozulmuyormuş. sende öyle yap at çeşit çeşit yemekleri. sabah işe giderken indir buzluktan normal bölüme gelincede ısıt. kışın dışarı çıkrtırsın direk bozulmaz ama şimdi sıcak çabuk çözünebilir. böyle yap bencede kuzuşum...
ay burda yemek yamak için kıymayı çıkartıyorum buzluktan 1 saate kalmadan çözülüyor. kocaelide neredeyse saatlerce beklerdik. birde aklım şaştı geçen gün serhatın bekar evinden getirdiği bir battniye vardı onu ykadım 1 saatte. astım. 1 saatte kurudu. koca battaniye. yıkama süresi kadar bir zamanda battaniye kurudu yaa.. şaka gibi... yakında bende kuruycam...
akşamada patates yemeği yapmayı düşünüyorum esmacım. hem çok kolay sanada tasiye ederim. yanınada pirinç pilavı...
bende dün sahurda ezanı camda bekledim. ezan okununca bir ğladım. hep annemle beklerdik ezanı pencerede. dua ettim sonra. aşkıma belli etmemeye çalıştım o masayı topluyordu o esnada. ayy nasıl destek oluyor bana bilemezsiniz kızlar...
yoook hala gelmedi :sinifsinif:kızlar ben dün pek giremedim Hayatımdan ses soluk çıktı mı?
:teselli: balım bende üzülüyorum ama gidecek kadar onu üzmedik hiçbirimizyok burcu başka bişi yazmadı
be halen daha kendimi bu konuda iyi hissetmiyorum
selam kızlar.dün garanti bankasının sınavına girdim. offf çok oyalayıcı sorular vardı yaaa. o sorulara verdikleri zaman o kadar kısıtlı ki. yapabilmek için 1 soruya 1 dk dan daha az zaman ayırmak gerekiyor. sanırım kazanamam
bizde ilk iftarımızda evimizde değildik ablam saolsun iftara davet etti hemen :)
ama iftardan beridir çok kötüyüm ya bi mide ağrısı sardıki beni fena hala ağrıyo gece hiç uyuyamadım eve gidince hemen uyucam valla :s sonrada kalkıp yemeğimi yaparım
mercimek çorbası
fırında etli patlıcan
pilav
çoban salata :ecrin_bebek:
)
Bende size pratik bi pişi tarifi vereyim ben gece yatmadan önce hamuru mayaladım.
Sahurda 10 dk erken kalktım hemen pişirdim yedikk afiyetlee cokacimcoook
Pişi tarifi
bugun 3.aymız :asigim:
rondonu kullandın sonunda yani buketim :1hug:kızlar yoğunum bu aralar giremiyorum
beta çok leziz görünüyor içine peynir domates ohhhhh mis mis
Esma bende çok stres oldum ne çorbam vardı ne bişey hayatımda ilk defa köfte yapıcam rondomuda ilk defa kullanıcam ay çalıştıramıyorum deli oldum resmen yaaa
yetişti ama bende buruk geçirdim ilk günü
Pide almamış benim hoşşik unutmuş
neden bilmiom ama çok üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?