Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Öfff bana ilk defaa olduu korktumm bide tekdimm evdee :sinifsinif:

Aaaa hemşoyuzz desenee senle bizz kaydirigubbakcemile5
Neresinden gümüşhanennin ?

Bu arada o dediğin şey çemen iştee kaydirigubbakcemile3

yok canım çemen değill çemeni bizde yapıyoruz ama bu donmuyoo değişik bişe :)) bunu buzdolabında saklıyon kavanozlara yapıyosun sonra yemek için alıyosun bikaç ay kullanıyosun... kelktliyim canım ben sen nerelisin hemşooo :)

:ecrin_bebek:
ıykk mısıra seker mı

ekmeye salca mı

ketcap mı mayanoz mı
ben bunların hıcbırını yımem:roflol:
mısıra tuz koyyom
hayret siz nasıl yapmıonuz salça

bende gümüşhaneliyim biz kahvaltılarda yemek için salça görünümünde acılı yaparız içinde ne ararsan vardır fındız ceviz biber kıyma ezilmiş kırmızı biber salçası gibi olurr
biz o kadar karışık bişi yapmıoz:)
salçalık biberle domates oluo sadece

beta çemeni ananem çok yapar bende bayılırım ekmeğe sürüp sürüp yerim bide beyaz peynir koy üstüne miss

hatta çemenli yumurta yaparım süper olur..

bizde de oyle ekmege salcva surup yemek yoktur ama esim ve onun memleketinde cok seviyorlar; bende alıstım esimle yemeye ama ben ev yapımı salcaya içine karabiber, kimyon, falan koyup yemeyi seviyorum. birde (mersin tarafının sanırım bu) salca sarımsak tulum peyniri ceviz yogurt bayat ekmek baharat ozellikle kimyon...vs, karıstırıp ekmege suruncede harika oluyor

avondan almayı dusundugumm ceyızım ıcın taraklar
bı kısmının sıparısını verdımmm

2.3.4 sıradakılerı sıparıs ettım

geçen gün bimden aldım birtane ege ezmesi diye geçiyo ama oda güzeldi tavsiye ederim sabah kalvaltıları için biber salçasından yapılmış biber fındık ve cevizli

2. resımdekılerınnn ılk sıradkı harıc dıgerlerı ındırımdee cnmm ben ılk bastakılerı kacırdımm ama daha cok var alırım bı ara

bende gümüşhaneliyim biz kahvaltılarda yemek için salça görünümünde acılı yaparız içinde ne ararsan vardır fındız ceviz biber kıyma ezilmiş kırmızı biber salçası gibi olurr

he evet bizim komşular ona acıka diyolar tadı çok güzel oluyo... ama bide kendi yaptıkları yemeklerde kullandıkları salça var onuda ekmekle yiyolar severek ...

ama çoook güzel oluyoo içinde her baharattan var dere otu nanee karabiber kimyonn aklına gelecek herşeyyyyy süper ötesi bişe canım çekti bak şimdi :)
hehe güzeldir canım

ben çok karışık şeyleri sevmiorum ya

tabi canım onlarda kendileri yapıyo zaten ... hayatta yemezler paketli bşey , ekmek dahil kendileri yapıyolar ...
bizde ekmek yapıoz
yoğurt yapıoz
salça yapıoz
tarhana yapıoz
yufka yapıoz
erişte yapıozz
turşu,reçel,közlenmiş biber, işte her bişi

2. resımdekılerınnn ılk sıradkı harıc dıgerlerı ındırımdee cnmm ben ılk bastakılerı kacırdımm ama daha cok var alırım bı ara

(

bende o 2. resimdeki ilk baştaki fön fırçasını kullanıyorum evde şuan siyahı yine avondan almıştım ama kendi evime bu seti tamamlamak istiyom indirime girince alırım bende artık

(

bende o 2. resimdeki ilk baştaki fön fırçasını kullanıyorum evde şuan siyahı yine avondan almıştım ama kendi evime bu seti tamamlamak istiyom indirime girince alırım bende artık

dıger 3 u ındırımde ama cnmm bu ay bende ındırıme gırdıkce alıcamm gecen ay akıl edemedım ablam soledı bana akıl etseydım sımdı 1 tarak eksık olurdu onu da alırdım sorun deıl ama 4 tane eksıkk ındırıme gırer ınsss

he evet bizim komşular ona acıka diyolar tadı çok güzel oluyo... ama bide kendi yaptıkları yemeklerde kullandıkları salça var onuda ekmekle yiyolar severek ...

genelde zaten dediğin gibi eklmeklerini de kendileri yaparlar ama güsel olurr üstüne acılı yanınada çay :)))

bak gördünmü konu yine yemege geldiii :roflol:

oooooooooooooo süper herşey organik ve sağlıklı ... en güzelini yapıyosunuz valla ....

fırsat oldukça yapmak lazım mümkün olduğunca hazır gıdalardan uzak durak lazım ...

betacım benim evin resimleri annemlerde bilgisayarda, gittiğimde unutmayıp alırsam koyacagım buraya
Tamam şekerparemm opuyorumnanaktan
Hımm..CADIARZU
Kızz senlee iyiden iyiyee hemşoyuzz bende kelkitliyimm kaydirigubbakcemile3
Annem kaş lı babam dayısılıı :kedi:
gumsuhanelımısın bılmıyordum
Evett gümüşhaneliyiz aslenn opuyorumnanaktan
beta çemeni ananem çok yapar bende bayılırım ekmeğe sürüp sürüp yerim bide beyaz peynir koy üstüne miss

hatta çemenli yumurta yaparım süper olur..

Offf densemm canımm çektii zatii kiloo aldımmm offf :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…