Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

hayatım geçmiş olsun çok
hiç girememiş yani dimi ya cok korkorum oh cok şükür

he he ondandı...

geçmiş olsun canım Allah bir daha yaştmasın inş...

canım çok geçmiş olsun, geçsin bir daha da gelmesin inş. :teselli:

hayatım geçmiş olsun,

gerçekden üzücü bir olay benimde cok yakın bir ark evine girmişlerdi hemde onlar uyurken Allahım kimseye yaşatmasın böyle şeyler

Hayatım cnm çoook geçmiş olsun Allah bidaha aynı korkuyu yaşatmasın :Saruboceq:

teşekkür ederim kızlar ama moralim çok bozuldu mafoldumben

Canım arkadaşımmmmmmmmm neler gelmiş başına öyleeeeeeee:teselli:

Ayy kıyamam yaa geçmişler olsun. bak allah naspten çıkarmmamış bilezikler görüyormusun. gerçi çıksada canınızdan çokmu kuzuşum. yaa karşına falan çıksaydı allah korusun. inan tüylerim diken diken oldu okurken. bizede bir gece uyurken girmişti duygu karşılaşmıştı hırsızla anlatamam o hissi o çığlığı sana. allahım yaşatmasın.
ay brde bu gece Serhat nöbetçii korktum şimcik yaaamafoldumben

ayy delırcem noldu bu kk ya gene
netım gıdıyoooooooooo

esma resımlerıne bktım cnm masallahh daha cok yorum yapmak ısterdım ama netımde sorun var

hayatım gecmıs olsun bıdaha olmaz ınş zaten hırsızlar takıp edıp öle gırıyorlar eve
bızımde basımıza cok gelı

DOMUZ Gribi’nden korunmak için basit fakat etkili önlemler.

Mikrobun vücuda giriş noktaları yalnızca burun delikleri, ağız ve boğaz yoluyla olmaktadır. Çok bulaşıcı bir yapıya sahip olmasından dolayı her türlü önleme karşı H1N1 virüsüyle temas etmekten kaçınmak veya korunmak imkânsızdır. H1N1 virüsüyle temas etmek virüsün vücutta çoğalması kadar önemli değildir.

Sağlığınız yerinde ve H1N1 hastalık belirtileri göstermiyorken virüsün vücutta üremesini, belirtilerin daha da şiddetlenmesini ve ikincil enfeksiyonların gelişmesini önlemek için dikkatimizi N95 veya tamiflu gibi ilaçları stoklamaya vermek yerine çoğu bildirgelerde bahsedilmeyen bazı çok basit önlemleri uygulayabiliriz.

1. Ellerin sıklıkla yıkanması (Bütün bildirgelerde bahsedilmiştir)

2. “Ellerinizle yüzünüze dokunmayın” yaklaşımı. Yemek, banyo ve yara bakımı gibi zorunluluklar dışında yüzünüzün herhangi bir yerine dokunmaktan kaçınınız.

3. Ilık tuzlu suyla günde iki kere gargara yapınız (tuza güvenmiyorsanız listerin kullanınız). H1N1 ‘in boğaz ve burun boşluklarında çoğalıp enfeksiyona sebep olarak karakteristik belirtileri göstermesi için 2 -3 güne ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir kişinin ılık, tuzlu suyla gargara yapmasının etkisi hastalığa yakalanmış olan bir kişinin tamiflu kullanması ile aynıdır. Bu basit ucuz fakat güçlü önleyici yöntemi küçümsemeyiniz.

4. Yukarıdaki 3. Önleme benzer olarak; Burnunuzun içini en az günde bir kere ılık tuzlu suyla temizleyiniz.
*Günde bir kere burnunuzu sümkürün ve sonra ılık tuzlu suya batırılmış pamuk tamponlarla silerek temizleyiniz. Bu yolla burnunuzda bulunak virüs sayısını etkili bir şekilde azaltmış olursunuz.

5. Narenciye suları gibi C vitamin bakımından zengin olan yiyecekler kullanarak doğal bağışıklığınızı güçlendiriniz. Eğer ilave olarak C vitamin kullanmak zorunda iseniz emilimi artırmak için mutlaka Çinko ile birlikte alınız.

6. Bitkisel çaylar, çay, kahve gibi sıcak veya ılık içeceklerden içebildiğiniz kadar çok içiniz. * Sıcak içecekler içmek gargara yapmakla aynı etkiye sahiptir fakat ters yöne doğru. Sıcak içecekler virüsleri yaşamaları mümkün olmayan ortama sahip olan mideye doğru yıkayarak götürürler. H1 N1 virüsü mide’de çoğalamaz, herhangi bir zarar veremez ve hayatiyetini devam ettiremez

kaçta gelıyor erkenden uyu

yarın sabah saat 10 da gelecek. 9 da nöbet bitiyor. 9:!5 de servse biniyor 40 dakika falanda yol sürüyor işte....

güzel bilgiler hemen garhara yapmaya gidiyorum esmacımmm kaydirigubbakcemile5

yarın sabah saat 10 da gelecek. 9 da nöbet bitiyor. 9:!5 de servse biniyor 40 dakika falanda yol sürüyor işte....

güzel bilgiler hemen garhara yapmaya gidiyorum esmacımmm kaydirigubbakcemile5
sen erken uyu yapın gargara bende yapıyom hep
esma 8 yıldan sonramı evlendiniz be o kadar süre nasıl beklediniz cnm ya

7 yıldan sonra nısanlandık 1sene sonra valal askerlık okul bilmıyom zor oldu ama
cok şükür

esmacım resımlerıne baktım netımde sorun vardı yazamadım pek

hayatım bıdaha olmasın ınş cnm
her zaman takıp edıyolar bızımde basımıza cok geldı
ölekı kapıyı acamadıklarında abımın evınde
kapı onundekı mermerı kırıp tee ıcerdekı halıyı delmışler
sankı fare yemıs gıbıydı ve kımse duymamış enterasan
valla kımseye guvenmeyın
kapının önune işe yaramaz ayakkabılarından falan bırak özellıkle esının

esmacım ben o yazdıklarını hergun yapıyorum daha önce okumustum
cıldım cok kuru olduğu ıcn sureklı elımı yıkamaktan ellerım cok kuruyo ama olsun dıyorumm
keske herkes dıkkat etse

yaparız cnm tabıkı
esma nıhal ya bana sarkı önerın lutfenn
askıma cd yapcam yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…