Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

hiç üzülme benimde 3 ay kaldı ama ortada ev yok kaydirigubbakcemile2

ya sıkma canını illaki bulursunuz cnm yaa

bizim ev varda ne işe yarıyor anca canımı sıkıyor :)
canım bizim şöyle ev var ama daha teslim edilmedi ne zaman edilcek bilmiyorz
içinde çok iş yok ama adam yapmıyor
ee evimiz varken kiraya çıksak perdeleri nereye göre alıcaz nasıl yapcaz bilmiyorum :)
ailesi ev bitene kadar onlarda kalmamızı söyledi ama ben istemem
sonucta ömrümde bikere o dönemleri yaşıcam bunuda kendi evimde özgürce yaşamak isterim
ve en önemlisi kendi evime gelin girmek isterim kayınvalidemin evine değil :çok üzgünüm:

Bizim nişanda takılanların hepsi bende ama ben hiç dokunmadım aynen öyle duruyo ikimizin yani evlenince aynı yere giricekşakkıdı

Kızlar günaydın,

Biraz alakasız olacak ama, burada çogumuz nişanlıyız. Nişanda takılan takılar size mi kaldı, yoksa nişanlınıza takılan ona, size takılan da size mi kaldı?

nişanın masraflarını kız tarafı yapar.salon pasta işte neyse.takılarda kız tarafınındır.bu hep böyle bilinir.bizdede böle

Kızlar günaydın,

Biraz alakasız olacak ama, burada çogumuz nişanlıyız. Nişanda takılan takılar size mi kaldı, yoksa nişanlınıza takılan ona, size takılan da size mi kaldı?

bizde sadce onun ailesi takmıştı bişiler onlarda bana kaldı.
düğünde de bana kalacak inşallh, kayınwalidem öyle dedi. lülülülülülü

Arimacım bizde de ne mobilya, koltuk var ne de yatakodası. işin komik tarafı paramız da yokki:roflol: valla ne poh yicez bilmiyorumkaydirigubbakcemile3
halı yok, avize yok, perde yok. sadece 4 duvar ev var şu an:teytey:

nişanda takılan tüm takılar kızındır. ve takılar ben de kaldı. gerçi düğünde takılanlar da benim olcak ya o da ayrı konu:roflol::roflol:

Bizim nişanda takılanların hepsi bende ama ben hiç dokunmadım aynen öyle duruyo ikimizin yani evlenince aynı yere giricekşakkıdı

maaşşallah.genelde nişan takılarına mecburen kızın eksikleri için dokunuluyor.ama onları ilerisi için saklayabilmek güzel valla

kızlar nikaha 2 ay 13 günüm kalmış
daha ne evim teslim edildi
ne temizlik yaptım :)
ne mobilya aldım
ne halı ne perde
sizce yetişirmi

sulu göz sinay ne ağlıyon kız :)

Arsima canım bence vaktin daralıyor en azından mobilyalarınızı seçin temizliği zaten çeyiz serilmeden 1 hafta önce yaparsın perde halı da eve göre alınır ama mobilyalarına yavaş yavaş karar ver tatlım
nasıl ağlamıyım esrayı beyazlar içinde görünce kendimi hayal ettim bir an ben o gün çok ağlıcam çoooksenağlamasenağlama

bneim bildiğim hepsi ceyız masrafları karsılansın diye kız tarafına kalır ki bizde öyle oldu canım.

oohhh vallakaydirigubbakcemile2 bizim kendi hasılatımız kaldı o da zaten çeyizden çok herşeye harcandı:çok üzgünüm:

baberkoo canım ne kaa sewimlisin çok güzeeel bi fotoğraf ikinncisinde dahada bi datllu çımışsın .

modelleri kafamda aşağı yukarı belirledim zaten
sadece ustayı eve götürüp ölçü aldırtmam lazım
ben beğendiğim modelleri başka biyere daha uyguna yaptırıyorum ve eve göre özel istiyordum
tabi ev yetişmezse nolcak onun için bekliyoruz :)
adam ödediğimiz parayı verse keşkem hihoyyyt

ay sinayyy yazını unutum :)
ay onu giymek nası değişik bişe
ben cumartesi giydim aşağı yukarı ortaya çıkmıştı
böle kendimi dünyanın en zayıf en uzun boylu en güzel kızı gibi hisseettim :roflol:
hoşşik ben

Son düzenleme:
maaşşallah.genelde nişan takılarına mecburen kızın eksikleri için dokunuluyor.ama onları ilerisi için saklayabilmek güzel valla

Ailem sağolsun ama bende onlara yardım etmeye çalıştım taksitlerimi kendim halletmeye çalışıyorum ama onların hakları hiçbir zaman ödenmez varlıkları yeter...
Mesela yatakodamın son taksidi bu ay yuppiiiii biraz erken davrandık mobilyalar için ama borçlu evlenicek lüksümüz yoktu herkes için hayırlısı:Saruboceq:

Ben hepsi geline kalır diye biliyodum, çünkü nişanı kız tarafı üstleniyo ...
Burdaki çogu arkadaşa da kalmış ama...

Ee bu mantıkla gidersek düğünü erkek tarafı üstlenince bütün altınlar erkek tarafınamı kalıcak??
nişanda takılan altınlar kızındır bence ona hediye o ne isterse onu yapar ister çeyizine katkı yapar ister harcar erkek içinde bu böyledir.
düğündede erkekler kız alır yollarını doğrulturlar.(tabi burda düğünü kendi başına yapan çiftler için söz konusu. anne baba borç içine girdiyse parayıda gelin damat almayıp borçları kapatırsa daha hoş bir durum olur)

kooperatife falan mı girdiniz canım??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…