Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

juliiii seni çok iyi anlıyorummm
ben,im kayınvalidem traktörden düşmüktü
eltim kaynım hastanedeki kadını bırakıppp
tatile gitmişlerdiii

Jüli bence çok ayıp etmiş yaa ben olcam o görümceyle bir daha asla yani :umursamaz:

Benimkiler çok şükür ki çok iyiler yaaa ben seviyorum kayınvadelimi, görümcelerimiz. Valla benim görümcem yeni doğum yapmıştı çeyizime yardımcı olmak için düğünden 10 gün önce geldi onca yoldan uçakla. Allah bozmasın inş.

Ne güzel hamidem bak sizin de nikah o tarihte olmuş.
Böcüğün eskisi değil canım bu başka
[/QUOTE]

anladım canım saol acıklama için.)))
julicim sorununun tam olarak ne oldugunu anlamadım..her sıkıntıda vardır bir hayır..allah boşuna vermiyo o sıkıntıları emin ol mükafatı cok güzel olacak....siz almayanya damıısn istanbuldamı..

Ervacım aldıklarını güle güle kullan canım benim 2 katlı tabağını nereden aldın nekadara aldın
günlük yemek takımım yok benim kayınvalidem alcakmış ama modelini çok beyendimm nerden nekadara aldın?

Oh çok kaynatmamşsınızz hayatimmm hadi gell
şimdik alıntım çkmadı bnm yine
Julimm canım benimmmmm :1hug: sana öle yapanları sevme zaten julim boşver.
Beta kız sen halen burdamısın hadi git süslen püslen güsel ciciler giyinnnn yarın anlatrsn neler olduu
Çisilll sıcakmıki oralar burası soğuk yavs
Sulfatcmmm ohh maşallah sizeeee Allah ım inş bizde öle oluruz valla çok imreniyorummm
Ecet ececm çok kıskanıolar ne biliyim hepsi bilio kayınvalidemi filan bide burdaki bayanlar aslında bizim ailecek de grüştüümüz kişiler babam çünkü 20 yıldır iş ilişkisi var burayla gidip geliyoruz birbirimize hepsi tanırlar kayınvalidemi filan nişan bohçamı gördüler ağızları açık kaldı ama yinede bir sürü kötü laf sölediler ay bilmiyorum çözemiyorum.Bende kayınvalidemin bi huyunu çok seviyorum sevdiğini belli edio annem öle deildir sarılmazsan sarılmaz sen öpersn o öpmes azck öpsem sarılsam hayırdır ne isticen der ama kayınvalidem beni dizine yatırır saçlarımı okşar ne biliym bir sürü şey yapar gerçi ben pek sevmem bu konuda knuşmayı anlatmayı

Ay vallah bana cok garip geliyo

juliiii seni çok iyi anlıyorummm
ben,im kayınvalidem traktörden düşmüktü
eltim kaynım hastanedeki kadını bırakıppp
tatile gitmişlerdiii

Kayinvalidem bir ara cok hastaydi, yürüyemiyordu. Görümce ve ben onlardaydik. Kiz kalkip evine gitti, yemek yapmadan annesine!!!!!!!!!!
Kayinvalidem sonra bana sordu. Bana bi garip geldi.

Jüli bence çok ayıp etmiş yaa ben olcam o görümceyle bir daha asla yani :umursamaz:

Amaaan hic alakam yok zaten. Bebisi oldugunda patik, sapka filan örmüstüm. Simdiye kadar o bana hic birsey hediye etmedi. Neyseki hediyem bebiseydi.

Bu ara Cörek otun faydalari:

u kadar mükemmel olarak yaratılan çörek otu, bütün bu özellikleri ile:

•Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.

•ıfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.

•Kan şekerini düşürür.

•Damar hastalıklarını önler.

•Hazmı kolaylaştırır.

•Vücuttaki zehirleri süzerek atar.

•ıdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.

•Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.

•Alerjiyi önler.

•Savunma sistemini dengeler.

•Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

Özel hallerde faydaları:

•Çörek otu, müzmin hastalıklarda şaşırtıcı iyileşmeler sağlar. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi gelir.

•Çörek otu ürünleri (yağ ve ezilmiş bal karışımlı) hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan tesiri olmayıp, bu devredeki hanımlara ve bebeklerini ana sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar.

•Egzamalı deriye sık sık çörek otu yağı sürüldüğünde deri çabuk iyileşir. Yine deri hastalıklarında mikrop öldürücü tesirinden dolayı çok fayda verir.

Bazı Hastalıklarda Çörek Otu:

•Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu eskiden beri bilinmektedir.

•Hemoroite iyi gelir, çünkü damarları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır.

•Romatizma, şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır.

•ıktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir. Çünkü çörek otu, cinsî hormonları tanzim etmekte, bedenî ve ruhî olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.

•Çörek otu yağı kadınlardaki ay hâli sancıları ve diş ağrılarına karşı yine başarıyla kullanılmaktadır.

Ebû Hureyre'nin nakline göre Hz. Peygamber (s.a.v) "Çörek otunda ölüm hariç her türlü hastalığın şifası vardır" demiştir (Buhârî, "Tıp", 7; Müslim, "Selam", 88; ıbn Mâce, "Tıp", 6; Tirmizî, "Tıp", 5). ıbn Şihab, bu hadiste geçen "sâmm" kelimesinin "ölüm" anlamına geldiğini ifade etmektedir.

ya bende görümcemi pek sevmiyorum julii.Seninkide çok aip etmiş yani.Biz pek anlaşamıyoruz ama saçın nasıl olcak bak gelinliğin parasını hiç dert etme bindallını kiralamayı boşver satın alalım vs. şeyler sölüo hep çalışıo ya maddi olarak evimin tadilatına bile çok yardımı oldu.Gerçek inci var onda kuyumcuya vermiş bana düğünde takmam için kolye ve küpe yaptırmış.Sen seversin dedi verdi.Ama yinede anlaşamıyoruz pek.yani ben bi insanı sevmediysem baştan ne yaparsa yapsın sevemiorm bidaha

hersey karşıklıdır canım..julinin yazdıkalrını şimdi okudum...dediği gibi kayınvalidesi ona kızı gibi davransa eminim o da ona annesi gibi davranır...,eşimin ailesiyle de benim sorunum yok ama..kültür farkı cok oluyor..ben karadenizliyim onlar güneydoğulu...onlar bana değil ben onlara uyum sağlıyorum...bu durumda biraz sıkıntılı oluyor benim için..
ben babamın ailemin yanında istediğim gibi kalkıp otururum..babamla tavla oynarım..ama onlarda oyle birsey yok eşim bile ailesinin yanında kaskatı kesiliyo hareketlerine dikkat ediyor...

Ben simdiye kadar hicbirsey görmedim ondan, ne dügün organizasyonunda yardimci oldular, nede teklif ettiler.
Pasta yapip mesela evine cagirmistir, ama hic yemege cagirmadi. Tembel teneke sempatiksalakcinni

Ay biz doguluyuz, ama yinede daha rahatiz, inan ki. Yok bunu buna söyleme filan, yok ayip filan iste. Bizde yok öylesin zemuszemus
Amcalarimla ben nasil sakalasirim bir bilsen, yada ayni sekilde dayilarimla ve anneannemle kaydirigubbakcemile3

Erva cnm, hepsi birbirinden güzel. Güle güle kullanirsin insallah :lepi:

opuyorumnanaktan teşekkür ederımm amiiiiinnn

Ervaaaaaaaaaaa :lepi:

Günlük yemek takımımız aynı bacımmmmmmm kaydirigubbakcemile5
ben çok severek kullanıyorum

Bide o kelebekli bardaklarına bayıldım

güle güle kullan...

aaa aynı mı canım ne güzel :)) çokteşekkür ederım buketim

opuyorumnanaktan amiiin inşallah teşekkür ederım canım
atrık eklicez çeyiz kaydirigubbakcemile3

juliii aferim kız bize bilgi verdinnn ben hiç yemem de

Yemiyon ki cnm, o yag bilmiyorumkismile
Ben dilime damlatiyorum, ama suyada karistirabilirsin mesela.
Kanseri yenenler var bu yag ile.
Bide mesela arap atlari neden o kaa cabuk?
Her sabah cörek otu yigiyorlarmis!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…